Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Orbán hazudik

2010.12.13. 12:39 Humperdickk

De mint a vízfolyás. Most éppen a fácsebukkon. Azok számára, akiknek kimaradt ez a csoda (mármint a facebook, naná, majd a másik!), itt az indexes link. Akiknek az index is magas (vagy mély), annak ajánlom a magyarnemzet hírtévés linkjét. (Ők még nem tartanak ott, hogy be tudjanak valamit ágyazni egy oldalba, én meg nem fogom bemocskolni az oldalamat holmi orbánviktorral. Ez van, bocs.)

Szóval: hazudsz, orbán. A következőképpen hazudsz.

  • A nyugdíjpénzeket nem költi el folyó költségekre a kormány. Hazugság.
  • Azt mondod, sokan vannak a pénztárban, ők vesztettek egy rakat pénzt, és igaz, vannak, akik nyertek is: ők vannak kevesebben. Ez hazugság. Javaslom visszamenőleg kirúgatni mindenkit a pszáfból (is).
  • Kiszámítható pálya a fiatalok előtt. Hogyne, csak néha megígéred a 14. havit is, majd mások elveszik a 13-at. (Tényleg, arról nagyon kussolsz.) A nyugdíjemelés indexálása is folyton változik. Ezek nagyban növelik a biztonságérzetet, tudod. De ha minden maradna is így: a demográfiai folyamatokat azzal nem fordítod meg, hogy személyesen öt gyereket vállalsz – bár dicséretes a buzgalom. És hasznos, mert majd az az öt gyereked fogja majd fizetni az én nyugdíjamat, mert addigra kábé annyi aktív kereső járuléka lesz elég egyetlen nyugdíjra. Nem számítva persze a csodát, amit nálatok gazdasági növekedésként becéz az a nagyon butaképű matolcsigyerek, és az általatok javasolt úton még senkinek sem jött be. A barátaid szerint sem. Miről beszélsz? Mit számítsak ki akkor?
  • '"Ez a kísérlet, amivel átalakították a nyugdíjrendszert, azt eredményezte, hogy az ország a feje búbjáig eladósodott." Hogyne. Az államháztartás tervezett bevétele (bevételi főösszege) pl. 2010-ben 12 658 759 millió forint volt, azaz több, mint 12 és fél millió millió forint, azaz több mint 12 és fél ezer milliárd forint. Tudom, ez nem elég, hogy szám, tetejébe még túl nagy is, nézzük máshogy: a 2011-re tervezett hiány (ez az a háromszázalékalatti, tudod, amibe beleverték az orrodat) 687 mrd forintra van tervezve. Az mnyp-k havonta 30 mrd terhet jelentenek, ez évente 360 mrd. A többi mire megy el? Ne viccelj mán, francnak annyi stadion! De mindegy, tényleg nem lehetne kigazdálkodni? Semmi gond, ha nem megy, azt el kell ismerni. Senki sem érthet mindenhez, országot kormányozni se muszáj ám. Hazudni azért viszont nem kell. Illetve nem illik, mert a végén még megtudja a pápa, mi lesz akkor. Belegondolni is szörnyű. Ne tedd. A végén még kitesz a református egyházból.
  • Így tehát a gazdaság, a gyermekeink jövője, a mi jelenünk és nyugdíjban levők nyugdíja került veszélybe, mondod. Ha még az előzővel lehetne is vitatkozni, hogy "nem pont úgy gondoltam", ezzel nem, ez nettó hazugság: mivel pár éven belül az mnyp-k elkezdenek majd kifizetni is, éppenhogy a gazdaság, a jelenünk és a gyermekeink jövője lesz egyre könnyebb pár éven belül. A nyugdíjasok nyugdíja meg nem ebből megy, csak annak a fenti pontban ecsetelt (szintén évről évre egyre kisebb) része.
  • A végére hagytam a kedvencemet: "számomra is elfogadhatatlan az a szemfényvesztés, amellyel az Önök nyugdíjának fedezetét magánbefektetők kezére játszották át".

Jajistenem, már megint ezek a bankárok. Te figyi, ha legközelebb puszilózol a csányisanyával, mondjuk a legközelebbi mecccs szünetében, kérdezd már meg, az ótépénél hogy megy ez? Ők milyen áron vesztik a mindennél drágább szemfényt?

És még valami. Igen, lehet, hogy számodra valami elfogadhatatlan, de engedd meg, hogy másnak meg ne legyen az. Ne előlegezd meg a véleményünk, és engedd már meg, hogy a "hülyenyugger" is mást gondoljon a gyerekei, unokái nyugdíjáról, mint te. Nem vagy te olyan kurva fontos. Én például simán meglennék néküled, töki. De ugye nincs harag?

Kösszelőre. A családot azért puszilom.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr592512846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása