Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Minden bíró hülye?

2010.12.20. 13:38 Humperdickk

Mindig nagy-nagy örömmel tölt el, ha nagyon képességtelen emberek próbálnak összefüggő szövegeket alkotni, és mire a farkuktól eljutnak a fejükig (vagy fordítva, esetükben nincs különbség), a teljes szöveg értelmetlen idiotizmusba torkoll.

Ez például olyankor van, amikor a pofátlan igazodni vágyás túllép egy határon. Mondom ezt azon ügy kapcsán, melyet néhány kedves blogtársam (például ő) fedezett fel, miszerint egy bizonyos huthgergely nevű ember átállt volna a sötét oldalra. Ez a huthgergely egyébként a szélesgábor nevű másik nagyon okos ember padavanja a magyarhírlapnál, amely legutóbb nagy örömmel számolt be egy bizonyos szélesgábor-féle Videoton újabb kori világraszóló sikereiről. (Nem, ez nem a footbal club sikere, az még egyelőre várat magára.) Utóbbihoz egyébként őszintén gratulálunk, csak így tovább, satöbbi. Hírlapot meg eddig sem olvastunk, szal’ nekünk nyóc, hogy intézik a dolgaikat.

Na, szóval van ez az ifjú padavan. Ez most nemrégen írt egy nyílt levelet sajtószabadság-ügyben az elsimonlászlónak. (Írt egyébként a Dr. Polyák Gábor is, de hát az médiajogász, nem számít. ) Most már tényleg nem akarom bonyolítani: tudom, sok a név, ez meg nem valami idióta délamerikai szappanopera (bár kétségkívül hasonlít reá), de ez is egy fontos ember, konkrétan bizottsági elnök a témában.

Bár ne tette volna. (Egyik sem, de ez most megint mellékes.) Tehát akkor sorjában. Jó a bevezetés:

„Az Önök által elfogadott médiaalkotmány és a már parlamenti vitára bocsátott új médiatörvény alapjaiban veszélyezteti az írott sajtó szabadságát.”

Magunk sem mondhattuk volna szebben. Ám folytatja a tárgyalással! Itt a gyűlöletkeltésről ezt írja:

„Nem mintha nem értenék egyet a fenti tilalommal, de Önök elmulasztották részletezni, hogy pontosan mi számít például személy elleni gyűlöletkeltésnek. Így könnyen előfordulhat, hogy ha a Magyar Hírlap Gyurcsány Ferencet az állampolgársági népszavazás kampányában kifejtett uszítása okán hazaárulónak minősíti, akkor a bíróság majd a gyűlöletkeltés megvalósulását látja a kijelentésben”

Hopp, egy gyurcsánytakarodj megint. Szóval az a baja, hogy nem lehet neki gyűlölnie. Lehet egy lelke ennek is. De mindegy, folytassuk, hisz folytatja ez a derék ember is:

„A jövőben előfordulhat tehát, hogy mondjuk egy oknyomozó újságcikk egyetlen tényállítása miatt a sértett egy időben kezdeményez sajtó-helyreigazítási eljárást, indít pert a polgári bíróságon a személyhez fűződő jogainak sérelmére hivatkozva, több millió forintos kártérítést követelve, majd tesz feljelentést a rendőrségen, vagy indít magánvádas eljárást rágalmazásra hivatkozva a büntetőbíróságon, és új elemként bejelentést tesz a Médiatanácshoz is a huszonötmillió forintos bírság kirovását kérve, amely ha elmarad, a jogvitát (immár negyedik eljárásként) szintén a bíróságon folytatja majd. […] Ezért kérem [...] hogy kezdeményezzék a médiatörvény kiegészítését a írott (sic! – a szerk.) sajtótól elvárt etikai elvárásokkal. Továbbá (hogy ne halmozódjanak tovább a büntetőeljárások) párhuzamosan kezdeményezzék a büntető törvénykönyvből a becsületsértésre, rágalmazásra vonatkozó tényállások törlését és a titoksértésre vonatkozó különféle szankciók alól a sajtó mentesítését. Kérem emellett, hogy a médiaalkotmány 17. paragrafusát pontosítsák azzal, hogy a gyűlöletkeltés tilalma nem jelentheti a szabad véleménynyilvánítás korlátozását."

Gyönyörű. Teccett tudni követni? Segítek:

  • Az írott sajtónak nem lehet gyűlöletkelteni.
  • A Büntetőtörvénykönyv egy szar, a bíróságok meg béna töketlen lajhár banda.
  • Lehessen inkább tehát mindenkinek becsületsérteni és gyűlöletkelteni, a bíróság ebbe ne pofázzon bele.
  • Legyenek inkábban etikai elvárások, és a médiatanács majd azok alapján szépen intézkedik.

Ez de jó lesz megint. További ötleteim: lopás, rablás, más, tulajdon ellen elkövetett bűntény esetén nem a rendőrség-ügyészség-bíróság kombó lesz illetékes, hanem a Független Nemzeti Osztatlan Közös Tulajdon Hatósága (etikai kódex alapján). Kresz nem kell, majd a Nemzeti Együttközlekedési Hatóság utólag, visszamenőleg intézkedik. Focimeccsekre is minek bíró: mindenki magától fogja tudni, ha szabálytalan volt – már ha nem akar százmilliós bírságot a nyakába. (Egyébként utóbbiban úgyis egy szabály lesz csak: a vidi, vidi, videoton!)

Végül, nem mellékesen: azért sérti ez a törvény a sajtó szabadságát, mert vannak ezek a másik hülye törvények. Nem a szalaiannamari sérti: az a mocsok Btk sérti.

Szerintem az is zsidó. De a biztonság kedvéért meg kéne kérdezni a bayerzsoltot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr572527865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása