Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Szent igényünk drága Gripenekre

2011.03.23. 15:13 Humperdickk

.

„Nincs erre igény.”

A fenti mondatot a magyar hazudástudomány nemzeti konzervatív politika (vagy hogy a retekbe hívják újabban magukat fideszék, komolyan nem tudom követni) egyik kiérdemesült tagja, bizonyos honvédelmi minisztérium úgynevezett parlamenti államtitkára felelte arra a kérdésre, hogy ha van repülőnk, akkor azok miért nem repülnek. Teccik érteni: repülők és repülnek. Azért tartom ezt fontosnak kiemelni, mert ha a kekec újságíró azt kérdezte volna, hogyaszongya „miért nem úsznak vagy túrják a földet azok a grippenek kétszázötvenmilliárdért”, nyilvánvalóan helyes lett volna a válasz: arra nincs igény. De nem, a kérdés arra vonatkozott, hogy miért nem rohanunk, oppardon, repülünk európai barátaink segítségére, hogy együtt legyakjuk a gaz kadhafit, hisz még tápolna is minket a francia anyahajó. De nem, mi nem gyakjuk, mert „a álam titkár” (sic!) szerint a NATO részéről nincs erre igény.

De akkor mire van? Eláruljuk. Fiatalabbak már nem emlékezhetnek rá, ezért mondjuk el: ezeket a gépeket egy bizonyos jobboldali konzervatív miniszterelnök vette 2001-ben, majd egy bizonyos szocialista liberális miniszterelnök még feljebb srófolta az árukat, hogy a levegőben is lehessen tankolni őket. Tekintve, hogy egy ilyen vadászgép percek alatt keresztülrepül ezen a gyönyörű országon (már ha repülne, de nem repül), nemzetközi akciókban való részvételre pedig a fentiek szerint „nincs igény”, ki kell mondanunk, hogy ennek az országnak igen nagy szerencséje, hogy nem volt még mondjuk egy például keresztényfundamentalista munkáspárti miniszterelnöke is akkoriban, mert akkor még lebegő benzinkutat is vettünk volna, beépített olajfúrótoronnyal és salátabárral.

Elárulom: nyilván azért vettük a Gripeneket, hogy megteljenek a pártkasszák. Merthogy bár a svédek nem adják ki az aktákat, tudni lehet, hogy itt korrupció eseménye forgott fenn. Szar ügy ez, mert a jelek szerint lopnak ezek, és lopnak már tizenix éve, és semmi esély a változásra. Mondhatnák sokan. És tévednének!

Van ugyanis egy pont, ahol tagadhatatlan fejlődés mutatkozik. A röpcsiket közvetlenül azonnal az után parancsolta megvenni az a bizonyos akkori miniszterelnök, miután a szakértői bizottság „24 amerikai F-16A/B MLU repülőgép bérlését javasolta”. Az akkori miniszter azonban nem vette figyelembe az általa fölkért bizottság javaslatát, ami tiszta sor, minek is venné figyelembe, azért miniszterelnök. Hogy mindent jobban tudjon. Ami viszont fontos, hogy akkor még félmunkát végzett, mert a bizottság tagjai megtarthatták állasukat – nem úgy, mint bizonyos másik repülésügyben összehívott bizottságban manapság mások, akik egy szórendi különbség és egy plusz egy védett földrajzi névhez való ragaszkodásuk miatt azonnali alkotmányellenes és indoklásmentes elbocsátásban részesülhettek. Ennyivel hatékonyabb a tehát Nemzeti Összefogás Rendszere, mint az orbán–torgyán-tengely.

De lássuk meg a rosszban a jót is: legalább repül valaki.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz korrupció diktatúra gripen földrajzinévbizottság

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr282765068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása