Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Mandinerből pofára

2011.04.05. 22:38 Humperdickk

A fidesz megkeresi az alkotmányos megoldást a köztisztviselők indoklás nélküli elbocsátására: örülök neki. Gondolom, annyi a történet, hogy ezentúl ezt sem vizsgálhatja az AB: ennél több intellektust kósalajosokból, lázárjanikból én már nem nézek ki.

De nem is az: vannak ezek a hírek, és az ember lassan már meg sem lepődik. Kezdünk nagyon immúnisak lenni: senki fel sem teszi a kérdést: miért jó, ha indoklás nélkül ki lehet vágni egy köztisztviselőt? És ha jó: miért kell? És ha kell: miért nem lőjük rögtön fejbe az ilyet? Mifrancnak vannak törvények egyáltalán?

Csak hogy gyengébb képességű olvasóim is értsék (sajnos a kommentekből kiderül, hogy ilyenek is vannak...): az első mondat analóg azzal, hogy „a kurvanagy béemvés kopasz megkeresi a megoldást a megállni tilos táblánál való legális parkolásra”. Akár egy mentőállomás kijárata előtt is, hisz kétharmadvanbazmeg. Ezt jelenti a fidesz, meg a megoldáskeresés. Az alkotmány meg már semmit sem jelent. Megoldás kell, ha mindjárt az ingemért is.

Ezt külföldön már végképp nem értik. Kedvesen elélcelődnek dájcstomi csivitelésén az Economist szakblogján: ezek bohócot már máshol is láttak, ott van rögtön az egyik olasz sajtócézár, ezen már meg sem lepődnek. De azt már nehezebben értik, miért jó, ha nem baj, ha egy számukra kiejthetetlen nevű „Hejoszalonta” nevű helyen cigányokat terrorizálnak baromarcúak „cigányterrorra” hivatkozva: nagyriportot ír belőle az Observer. És ezek az obszerverek elmennek erre a helyre, megkérdezik erről-arról azt, aki ott van. A fidesz nincs ott, a jobbikot meg nem kérdezik. Nyilván ezt nevezik egyoldalú tájékoztatásnak. Mert ha a butakopasz gyepümester is elmondja a magáét, sokkal jobb lesz. (A gyepümesternek, nyilván.)

Hát, ez még a mandinert sem hagyhatja hidegen, hisz ők Magyarország fiatal jobboldali konzervatív elitcsapata. (Igen, fiatal és konzervatív. A többit ez után hagyjuk is.) Egy rajcsányi.gellért nevű jobboldali konzervatív elitcsapattag aztán persze hat teljes bekezdésen keresztül nem mond semmit. De azt viszont nagyon epésen teszi, hisz beszólt megint a zidegen, érveiket nevetségessé kell tenni. Ő még nem érti, hogy normális külföldi (ez a zidegen magyarul) „jobboldali” forrást már nem kérdez meg, és nem azért, mert 2010 májusa óta nincs ilyen. Csak annyi volt már itt a „félrefordítás”...

Meg kell tehát védenie a hazát gellértünknek. Nem marad nekem más, mint nagy-nagy szeretettel kérdeni: miért van az, hogy a jobboldaliak rögtön meghülyülnek, ha „beszól a zidegen”? Mi ez a virtus folyton, ez a megvédjük a hazát, ez a honvéd áll a Hargitán, ez a ha kell, ha nem, odaverünk? Miért kell ez? Ez valami belépő valahova? És ha igen, jó ott?

5 komment

Címkék: fidesz cigány jobbik hülyemagyar gárda mandiner hejőszalonta

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr672803314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fog- és Bulawayo magiszter 2011.04.05. 23:19:30

Dickie, miért füllented azt, hogy férfi vagy?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.04.06. 13:02:49

Érdekes dolog Ratkó Annát választani avatarként.
10 év múlva a gazdasági miniszterek fogják átkozni a nevét, ezt garantálom. Egy dolog viszont biztos, a módszere akkor és ott működött.
Vajon most is fog?

On: Kicsit úgy érzem magam, mint amikor a kommunista diktatúrákat olvastam a történelemkönyvekben: A folyamatos forradalom eszményét. Ezért is nevezték 56-ot ellenforradalomnak. Kicsit kísérteties a hasonlóság az akkori rezsim és a mostani (fülke)forradalom között...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.04.06. 14:29:25

@Tzimisce: igen, folyamatos harc kell, nem megy másként. Ahhoz meg ellenség kell. Itthonmár lassan elfogytak, jöhet a külföld. Elfoglaljuk az egész világot, ne legyen kétséges: Borneó és Celebesz magyar volt és magyar lesz!

Ja: biztos láttad, de ha nem, olvasd el:

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2011/04/06/vakvaganyon/

Témába is vág, meg téged biztos érdekel... :)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.04.07. 13:54:35

Érdekel valóban, köszi. Érdemes elolvasni a kommenteket, mert jól mutatja, hogy milyen az átlag magyar nemközgazdász gondolkodásmódja.
Ijesztő. Az a baj, hogy nincs egy tökös szakember a kormányban, aki megmondaná az Orbán-Matolcsy párosnak, hogy ez így nem lesz jó. ÉS megint hallgathatom 10 éven át majd, hogy bezzeg az Orbánék milyen jól csinálták, pedig nagyon nem...
süti beállítások módosítása