Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Maga biztos Biztos

2011.06.09. 15:37 Humperdickk

Ül az ember a cseresznyefán, szedi azt a kurva cseresznyét, és közben nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ez a Jóri András egy mekkora egy szemétláda.

Mármint nem én mondom, hogy szemétláda, hanem a Vezér Szája mondja: az ő szívének kedves szóvívője, személyesen a bohócállamtitkár úr. De ő sem ezekkel a szavakkal, hanem a következőképpen:

„[É]n semmi más motivációt nem látok a Jóri úr mostani kiállásában, mint nagyon komoly személyes motivációt. Az új alaptörvény világosan rendelkezik a jelenleg 4 ombudsmanból egy marad, Jóri úr nyilván bizonytalan a saját karrierjét és jövőjét illetően és ezért ragadtatta magát egy ilyen állásfoglalásra.”

(Forrás itt. A videón a sztori 8:00-tól kezdődik.)

Mivel nem lehet mindenki lelkes kormánypárti, sőt, vannak szemét liberális abortuszmaradványok is, akik szeretnek önállóan gondolkodni (az abortusz mégismegtartása e szerint talán indokolt is lehet), elmondom, mit gondol vezényszóra ezt követően a sok lelkes kormánypárti. (Nekik ugyanis ez már megy, betanulták ügyesen ezt az együttgondolkodást, úgyhogy ők most jutalomból scrollozhatnak egyet. Vagy mittom, szívjanak el egy cigit, amíg elmagyarázom a sok elkorcsosult liberálisnak, mi a vonal.)

Tehát: ez a Jóri, ez a biztos, ez egy ilyen semmirekellő szarházi igazából, lám, még PhD-je sincs. Namost ez a senkiházi beszólt a Vezérnek, hogy a levél, amit küldeni méltóztatott a Vezér saját fotosoppolt aláírásával megáldva, az bizony sért bizonyos szabályokat. Ilyet azonban a demokrácia apgrédelt verziójában, az ún. autokráciában nem csinálunk! Tehát logikus, hogy nem gondolhatunk mást, minthogy ez az ember félti az állását, mert jövőre már csak egyetlen ombudsman lesz, és az lehet, hogy nem ő lesz. (Persze, az az egy is minek, ha ezek mind ilyenek.) Namármost innen már megvan: a Jóri attól retteg, hogy megalázzák a munkaügyi központ folyosóján, amikor becsapják előtte az ajtót, mondván: „nincs közmunka, Andriska, menjen szépen haza. Kell az másnak, aki meg is érdemli”. Vagy szimplán a hatalmát félti, ki tudja.

Mielőtt teljesen meghülyülnénk, szedjük össze:

  1. Jóri András nem tudta, hogy januáregytől ő nem lesz, most szóltak neki (vagy ilyen lassan olvas). Ezért van, hogy csak most szemétkedik, és nem két héttel, két hónappal ezelőtt tette.
  2. Jóri András nem fog állást kapni (külföldön se), hiába a jogi diploma, ezer publikáció, szakmai tapasztalat. Ezért félti azt az egyszem lehetséges állását.
  3. Jóri András egy hatalommániás rohadék. Ebből a szempontból ő különleges egyed, a magyarországban legalábbis ilyen nem fordulhat elő.
  4. Jóri András azért szemétkedik, hogy legyen állása január egytől is.
  5. Az előző pont szerint Jóri András hülye, mert ha nem lenne hülye, nem szemétkedne, hogy legyen állása.

Összefoglalva: egész különleges tehát az az univerzum, amiben ezek a petikék élnek. Ebben semmi, de semmi logikus, semmi értelmes nincs és nem lehet – sőt a kettő egy és ugyanaz: nincs, mert nem lehet. Szavak vannak csak, értelmek nélkül. És a sors különleges kegye, amikor felsejlik valami ebből az univerzumból – csillagász érezhet ilyet, amikor új galaxis tárul a szemei elé: a totális, végletekig feszített butaság fekete lyuka körül vakon örvénylő szerencsétlenek csillagmiriádja.

Tudom, hogy nincs sok hátra ebből a kormányzásból, de én itt fenn a cseresznyefán nem bírom ki addig.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr622970715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Avatar 2011.06.10. 11:46:34

Maga biztos nagyon magabiztos
Önnek meg öntudata van
Csak Te vagy a világon
Csak Te vagy ennyire annyira bizonytalan?
Nem az idő múlik el
Csak a dolgok múlnak el
Mire a csodafegyveremet előveszem
A gyengék győztek az erőseken.

(sziámi)

www.youtube.com/watch?v=uFH3YbxSCsQ

egyfejű 2011.06.11. 09:11:57

Most akadtam a blogodra, jól esett. :)
Valamelyik híradóban láttam az aranyszájú miniszterelnöki szóvivőt, mikor ezen szavak elhagyták ajkait.
Egyből mondtam asszonykámnak: Hallga, ismét a valóság verbális forradalmikétharmados átalakítása folyik.
Hülye vagy, mindig ilyen baromságokkal foglalkozol. Ezek már csak romlani fognak, kapcsold már el onnan a készüléket! jött a válasz.
Hja, az asszonyok már csak ilyen szókimondók. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.06.12. 23:12:37

@egyfejű: szerintem te az én nejemet vetted feleségül. Semmi gond, csak nem akarod végleg magadhoz láncolni? :)
süti beállítások módosítása