Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A velvet esete a sajtószabadsággal

2011.07.01. 13:27 Humperdickk

Megszűnik a velveten a kommentelés. Őrület.

Nem nagyon létezik olyan szegmense az internetes újságírásnak, amely fontosabb társadalmi célt szolgálna, mint a mondott bulvárportál. Hiszen az olyan témák, mint az, hogy Alekosz biszex csajjal él együtt, vagy hogy Lady Gaga szerint hibásan akarják perelni (ti. Lady Gagát… jó, írni nem mindenki tud), vagy akár az új-zélandi lóspermával ízesített italról szóló beszámoló mindenki figyelmére joggal számot tartó, fontos témákat boncolgat. Főleg a lósperma, na az, ami mindennél jobban kifejezi a velvet társadalmi kommunikációban kifejtett áldozatos szerepét: nem hiszem, hogy lenne még orgánum ebben a magyarországban, amely ilyen nyílt, kendőzetlen őszinteséggel számolna be a lónak a micsodájáról. Hacsak ilyen érintőlegesen, mondhatni, szőrmentén teszi is.

És valljuk meg, az is joggal háborít fel mindenkit, hogy ezentúl nem fűzhet kommentárt a lónak a pöcséhez se. Mert ezek után semmi csodálatos nem lesz abban, ha egy, belpolitikával foglalkozó portálon sem lehet majd birizgálni olyan kényes témákat, mint amilyen a nemrég napvilágra került adóemelés tervezete. Ezentúl ugyanis az „Óriási siker az adócsökkentés frontján! A kormány tíz százalékkal emeli a nyugdíjjárulékokat” című cikkben hiába követel a szerző a matolcsiné férjének akár közgazdasági Nobel-díjat is, a „már megint hazudot a törpe hitler emelik az adót sanyargattya a népet tönkreteszi a vállalkozókat orbán takaroggy!!!” problémáját feszegető komment beengedésével elvágta a tökét. És mert nyilván nem lesz kapacitása a napi három(száz)ezer komment előmoderálására, nélkülöznünk kell a kommenteket, úgy egyáltalán. És bármennyire is helyesnek tartjuk a szellemi retardáltak kitiltását az internetről, akadnak aggályaink, valamint azért további elképzeléseink is vannak az internet lófaszon túli alkalmazásainak lehetőségeiről is.

Az aggályaink amiatt akadnak, mert ma van egyébként a nagy nap, az internet szabályozásának első gyönyörű napja. Az első áldozat vélhetően a népszava lesz, és azon túl, hogy a mondott médium meg is érdemli a fingófát (mint ahogy a magyarnemzet is megérdemelné, de gyanítom, nem fogja megkapni), magától értetődő módon nem a cikkeihez fűzött idióta komentelők kommentjei miatt érdemli meg.

Mert ezek a kommentek nem olyanok, hogy mondjuk óvatlanul véletlenül nem figyelek oda, és hopp, elolvasom őket hülyén, és máris kész a baj. Nem, persze: de az internet szabályozásának kiagyalói a jelek szerint mégis valahogy úgy képzelik az internetet, hogy azt így be kell kapcsolni elől a zöldgombbal, és így elindul, és máris dől a pornó, a szemét, meg a nemzetietlen hazugság mindenünnen. És ki se lehet kapcsolni: módszeresen, baltával kell szétcsapkodni a monitort. És aztán is csak reménykedni lehet, hogy nem támad fel, mint a terminátoregyben az a rohadék.

Hát, a helyzet az, hogy feltámad. Sőt: agyon se lehet verni. Kérdezzétek meg szegény Mubarakot. Na, neki most annyi se maradt a hatalmából, mint amennyi egy ilyen új-zélandi finomság elkészítéséhez elegendő volna.

3 komment · 3 trackback

Címkék: népszava velvet sajtótörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr133030043

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Miért szeret szopni a Fidesz? 2011.07.01. 22:17:18

Már elnézést a kissé vulgáris címért, de erre nem találok jobb kifejezést: a Fidesz házhoz megy a pofonért. És most nem a médiatörvényre gondolok, hanem arra, hogy egy kormánytag feljelentést tett egy komment miatt. Mi vaaaaan?   Nem önmagában...

Trackback: Az első nap 2011.07.01. 14:45:50

Lejárt a türelmi idő, mától teljes körűen életbe lépett a médiatörvény, és mivel kormányunk nem arról híres, hogy halogatja a dolgokat, rögtön el is kezdték alkalmazni, teljesen véletlenül pont egy baloldali lappal szemben. Ja, és természetesen törvény...

Trackback: Konzultáció a médiatörvényről 2011.07.01. 14:15:17

Vannak, akik szerint épp ideje volt, hogy megrendszabályozzák a médiát, hogy ne mondhassa el mindenki szabadon a véleményét. Mások szerint a vélemény kinyilvánításának szabadsága a demokrácia egyik alappillére, ahol ez megszűnik, ott már demokráciáról ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.02. 07:43:31

Érdekes egy eset ez a Népszavás dolog is.
Most komolyan. Mi a valószínűsége annak, hogy:

- Egyszeri állampolgár (Kukutyin "törvénytisztelő" Elemér) bejelentést tesz egy ilyen csip-csup dolog miatt. Mikor egymást anyázzák meg életgveszélyesen fenyegetik a népek, általában akkor sem szoktak ilyet tenni, nem hogy azért, mert valaki pojácának nevezi szeretett (és írni sem tudó) köztársasági bohó... elnökünket.
- Kukutyin Elemér eleve nem is tudja, hogy hol lehet az ilyet bejelenteni. Ha mégis bejelent, azt a rendőrségen teszi, nem pedig az államtitkárt csönngeti fel, hogyaszongya:
"Te Kovács Zoli! Figyejjémá, bammeg! Van itt ez a komment. Ugyan csapkoggyá má valamit hozzájuk, mer' ez így nem kóser!"
Szóval ez már eleve teljesen nélkülözi a realitást.
- Nem beszélve arról, hogy ezt a Kovács Zolit egyébként sem érheti el egyszerű halandó, de még a média sem tudja igazán fülön csípni, mert egyszerűen nem elérhető ez a majom sem.
- És persze ez a drágajó Kovács Zoli meg - szintén állampolgári kötelességétől hajtva - feljelentést tesz a (pártja által vezetett) médijahatóságnál. Igaz, eddig olyan magasról szart arra, hogy ki mit kommentel, hogy fel sem láttunk odáig. De most egy csapásra megváltozott mindez, és mostantól aztán teszi a dolgát de serényen!
- És persze mindezt éppen július elsején. Addig nem ám! Csak most. Vajon Kukutyin Elemér honnan a rákos kukiból tudta, hogy mit is tartalmaz ezzel kapcsolatban a médiatörvény, és hogy épp aznap lépett életbe? Az aznapi életbelépés még elmegy, hallhatta a hírekből - de hogy az átlagembernek fogalma nincs arról, hogy mi is van a médiatörvényben, az hétszentség.

Szóval ez egy előre megtervezett fideszes baszakodás volt megint. Hasonlóan a Rákosi rendszer módszereihez, a mostani kommunista kormányunk is ilyet játszik.
Magyarán szólva: tegnaptól Abszurdisztánban nincs sajtószabadság, nincs meg a vélemény nyilvánításának szabadsága. Eltelt 20-21 év, amikor volt egy ideig, de innentől megint nincs.

"Kár", hogy a fideszes majmok annyira hülyék, hogy fel sem fogják, mit akarnak rendszabályozni. A hírportálok innentől majd nem kommentelési lehetőséget adnak, hanem vagy beraknak egy fészbúk dobozt (ahol ugye a hírportál csak behúz részleteket, de a tartalom nem az övé és nem is nála jelenik meg), vagy csak simán odarakja a cikk témájában megjelent blogok linkjét a cikk végére, és ott majd szapulhat mindenki akit csak akar. Az index cikkekből még gyakoribb lesz, hogy a blog.hu blogokra lesz link, az origo cikkekből meg a postr.hu blogokat lehet meglátogatni kommentelés céljából. Oszt jóccakát, el lehet tolni a narancsszínű biciklit.
Hülyék ezek egytől egyig.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.02. 09:42:37

@csíz: nem érted te ezt. Ők a fészbukon nyerték meg a választást, értenek hozzá... :)

Teljesen jellemző, hogy a Vezér annyit értett meg a fészbukból, hogy oda fel lehet tenni videókat, hogy azokkal (is) szóljon a népnek. Ez olyan, mintha azért vennél nagyképernyős házimozirendszert, hogy jobban lásd a Magdi Anyust, mert persze felvetted a teljes BK-t videóra... Létező a példa, nem én találtam ki.

Beszarathatják az összes médiumot, de mondjuk a guglival nem fog menni. Ahhoz minimum Kínának kell lenni. Az meg pont százhúsz magyarország. És még nekik sem sikerült...
süti beállítások módosítása