Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Fényeskedők

2011.08.10. 09:40 Humperdickk

Fényárban fog úszni a Parlament. Tulajdonképpen ennek a magyarországnak már tényleg csak erre volt szüksége.

A fényárra, tudniillik, merthogy Parlament eddig is volt. Olyan elképesztő igény persze nem mutatkozik rá már egy darab ideje. De tényleg, a francnak van, csak gátja a fejlődésnek, Nemzet Tolla meg csak izeg az idegen, írna már alá minden felé reppenő molylepke szárnyára is akármit, de nem lehet, szokások, meg házszabály van, meg nyomorult törvények vannak, így hát kénytelen szegény koalíció igénytelen, nemhogy fényt vagy tápsókat, de egyeztetést sem igénylő egyéni képviselői indítványokat bevetni a szikkadt parkettába. Ne irigyeljük: strómannak lenni sem egy leányálom.

De hát nincs mit tenni, Parlament van, a Kossuth téren van, ahova elődeink felhúzták, és hát az se lehetett egy kis meló. Ráadásul meg pont a Duna-partra húzták fel, mert annyi eszük volt: feltűnőbb már nem is lehetne. Kellően ciki lenne, ha beledózerolnánk a Dunába az egészet. Pedig milyen jól mutatna a helyén a Nemzeti Együttműködés Emlékműve. Háromezer méter magas, töksötét monolitnak képzelem, a tetején egy épp elrugaszkodni készülő alakkal, akinek lentről csak a stoplis talpa látszana. Mindegy, álom marad már ez is.

De, ha már, Parlament. Rendben, maradjon akkor, de ez is egy ilyen tornyos-kupolás-csipkés szar, ízléstelen vacak, át kellene építeni, de micsinájjunk, ha a hülye turistáknak ez meg tetszik. Benne van minden bédekkerben, sőt, azzal kezdik, rögtön a címlapon ott virít. Lehetne persze, hogy a makovec tolna rá valami nádtetőt, fazsindelyes harangtornyot, gólyafészket, vagy megálmodná tiszafából az egészet újra. De nem lehet: ezek figyelnek piszkosul, kiszúrnák biztos. Úgyhogy ez se jön össze.

Marad tehát. Olyan azonban nincs, hogy valami van, és nem mi szartuk oda! Összeül tehát a válságtanács, és addig eszik a pogácsát, míg egyrészt meg nem dohosodik a belükben, másrészt ki nem találják: akkor világítsuk ki! Szépre, világosra, kilencszázmnillió pluszáfásra. Mit lehet tudni: nem kizárt, hogy van villanykörtegyáros is valakinek a családban valahol. És az majd hálás lesz, kellőképpen.

S, ha már ki kell világosítani, akkor egyelőre nappal is ki kell. Nyilván azért nappal, mert a Nap továbbra sem rendelkezik kellő felhatalmazással ahhoz, hogy akkor tartsunk terheléses próbaüzemet, amikor nem világít. A végén még kiderülne, hogy akkor is lehet. Tehát mi túlvilágítjuk a Napot is.

Már csak a pénz. Az a rohadt pénz, csak az ne lenne. Illetve mit is beszélek: csak az lenne. Mert mindig az a szűk keresztmetszet: lehetne csinálni itt fellendülést, épülne-szépülne a Strabag is. És ez bizony a nagyon nem mindegy, hiszen, lássuk be, erre azért már végképp nem ad az ájemef. De az ínségben mindig közel a segítség: kész szerencse, hogy meg kellett fájó szívvel szüntetni a független Költségvetési Tanácsot, mert így most pont el lehetne költeni azt a pénzt, amibe került az, hogy független költségvetési tanácsokat adtak. Fene a jódolgukat. De jó, hogy most már nincsenek.

De nem is hiányoznak ezek az izgága alakok. Hiszen van helyettük fényár, amiben úszik a sok kétharmad. Mit úszik: egyenesen pancsikolnak benne, úgy élvezik ők a strandot. Idehallik csengő muzsikája, amint önfeledten törvénykezik a teljes felhatalmazás. Hiszen ottan annyira szép és jó.

Nem kizárt, hogy hamarosan kivilágítjuk ezt az egész kurva országot. Kerül, amibe kerül.

1 komment

Címkék: parlament hülyemagyar imf makovecz felemelkedés elrugaszkodás fényár

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr123139191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.08.10. 10:17:41

"Adj, Uram, örök nyugodalmat nekik,
és az örök világosság fényeskedjék nekik."
süti beállítások módosítása