Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Petőfi él, és fel van háborodva

2011.08.23. 21:48 Humperdickk

Petőfit tanítani kell, azt mondja. A szuverén embertanároknak, vagy a tanárembereknek, nem tudom már követni, mindegy azoknak kell. Kell, mondja, és tök szuverén módon mondja, mert az olyan cuki. A szuverén. Az olyan kicsit hasonlít a szinglire. Ami meg majdnem olyan cuki, mint kibaszva lenni a minisztertanácsról kormányülésről. Vagy benne lenni. Na, az még cukibb lehet.

Van tehát ez a nő, ez a hoffmannrózsa, aki arról ismeretes, hogy eddig tiszteletet parancsolóan sok darab felsőoktatási törvénytervezetéről közölte neki az ő Drága Főnöke (a média szerint), hogy egyrészt szar, másrészt még ahhoz képest is büdös, hogy mennyire szar. Hagyta tehát jelzett művésznő a picsába az egész felsőoktatást, és rászállt a kisebbekre – bár azért nem kizárt, hogy poénból ő szellőztette meg, hogy mi lenne, ha ezentúl a rektoroknak csontig kéne alkalmanként benyalniuk megfelelő hasadékokba, már persze ha rektorok akarnak lenni. Édes a bosszú, mint tudjuk. És én mondjuk közelről ismertem nem egy rektort, így még esetleg támogatni is tudom az elképzelést, mégis kötelességem jelezni, hogy ettől még a felsőoktatást megelőző közoktatási grádicsok minősége talán lehet, hogy nem javul.

Mert ámbátor azért azt is tudjuk, hogy ugyan a közoktatás meg nem hogy gyatra, vagy neadjisten, kritikán aluli, de gyakorlatilag nem létezik. Mármint a minősége neki, az az, ami nem létezik. Mérhetően, legalábbis. Azaz minőségbiztosításilag szar, teljesen, ne is finomkodjunk. És bizony, ilyen petőfistül, anélkül egyaránt szar. A felsőoktatás meg, ugye, hozott anyagból dolgozik, túl azon, hogy olyan, amilyen.

Tegyünk tehát egy gyenge kísérletet, és próbáljuk meg akkor értelmesen elmagyarázni ennek a hoffmanrózsának, meg az egyéb szücsöknek (ha agyonvernek, se tudom a keresztnevét, és eszem mágában sincs kiguglizni), valamint a többi wannabe lófasznak: a Petőfitanítás még koránt sem sem azt jelenti, hogy majd akkor már tényleg jó lesz a dzsídípí. Pedig most ezt akarja a matolcsiné férje. De még azt se jelenti, hogy attól lesz okos a magyar levente. Sőt, még azt se jelenti, hogy attól lesz jó a magyar közoktatás. Nem, drága nagyon hülye, ámde ezt megható igyekezettel titkolni igyekvő barátaim: attól lesz jó a magyar közoktatás, ha nem segédmunkához méltó fizetéssel alázzátok meg azt, akire nyiladozó értelmű kamaszgyerekeiteket bízzátok. Ha többet fizettek a gyerek taníttatásáért, mint a fűnyírásért. A gyerek attól lesz lehet, hogy jobb, hogy megveszitek a piacról a legjobb arcokat, akik embert is nevelnek belőlük. Helyettetek is, akár. Mert ezzel alternatívában áll még a papbácsi, aki ugyanezt szintén megteszi, ellenben nem kizárt, hogy vannak bizonyos elképzelései is a zsenge gyermektestek jobb szexuális értelemben vett felhasználásával kapcsolatban.

De most akkor lehet, hogy mégis ez lesz, meg még garantáltan benne lesz a Petőfi nagyon. Sőt, garantált mennyiségben lesz benne, hisz parancsba lesz adva. Sőt, kiporciózva lesz a Petőfi, heti óraszámban mérve, mint ahogy, gondolom, a többi nagyon nemzeti–forradalmi, antiklerikális elem is. Rózsika továbbá meg védnökasszonya lesz a következő norvég blekmetál-fesztiválnak, valamint örökbe fogadja Tóta W. Árpád bólogató Nietzsche-mellszobrát, illetőleg levetkőzik a pléjbójnak.

Petőfi tehát. Mert az olyan népnemzeti, tehát a világnézeti értelemben vett süketséggel terhelt vaksággal kevert, azaz halmozottan hátrányos helyzetű politikusasszony fel is idézte őt a kollektív tudattalanból. Mert, gondolom, szóba jött Béláékkal a hétvégén a telken, hogy milyen már, angolul tanítanak a hülye tanarak, Petőfi meg említve sincs, egészen harmadik elemiig. Hogy az óvodai Süni csoportról már ne is essék szó.

Nem tudom, de ezek mintha egymást hülyítenék, valami titkos bibliakörben. Rejtelmes szeánsznak képzelem ezeket a találkozókat, ahol elsuttogtanak az olyan szavak, mint szentistvánnépe, meg nemzetikenyér, magyarállamalapítás, valamint, hogy ezek köré muszáj most már szervezni valami virágkarneválos, nádzsindelyes, cifraszűrős matyóhímzést, amiben egyrészt benne van Petőfi (cenzúrázva, persze), másrészt elmondhatja az éppen kövérlacinak kinevezett kövérlaci, hogy mocskos kommunisták. Akik ellopták, elvették, meggyalázták.

Nem tudom, kinek tűnt fel, de szerintem senkinek, hogy augusztus 20. a magyar alkotmány ünnepe is volt eddig. Eddig, hiszen most már nem: de most már az nem is lehet, mert hiszen az Húsvétkor volt, Jézus feltámadása alkalmából.

Petőfi feltámadása jelenleg nem aktuális. Ami, ismerve a demokráciáról vallott nézeteit, az ő szempontjából felér egy újabb evangéliummal.

8 komment · 1 trackback

Címkék: hülyemagyar 1848 diktatúra ámokfutás hoffmannrózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr1003174531

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keressük Petőfit? - Hoffmann Rózsa téved, Petőfit tanítani kell 2011.08.25. 18:24:04

Az Index tegnapelőtti cikke szerint Hoffman Rózsa oktatási államtitkár kijelentette, hogy "azért van szükség a kötelező tantervre, mert például sehol sincs leírva, hogy Petőfit tanítani kell." Elég bombasztikus kijelentés, nyolcvan százalékos...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.08.24. 08:03:22

Ismerősöm gyermekének segítettem történelemből a bukás elkerülése miatt. Jelentem kettő fölével abszolválta a végén az évet, de nem ez a lényeg.
Időszak: a nyugat-római birodalom bukásától a Rákóczi-szabadságharc bukásásig.
Azt már lassan észre sem veszem, hogy pl. kínáról egy szó, nem sok, annyi sem esik a tananyagban. Ami kiverte a biztosítékot, az egy a Rákóczi-szabadságharchoz tartozó témazáró kérdés volt: mi lett volna az vesztett csata eredménye, ha Rákóczi lova nem botlik meg.
Ez a szinvonal. Illetve a hiánya.

ftk 2011.08.24. 15:25:48

@egyfejű: Hányadikos a gyerek?

egyfejű 2011.08.24. 17:29:09

@kriszi: ha pénteken átmegy a magyar nyelv és irodalom pótvizsgán, akkor 7-ik osztályba léphet. :)
Komoly aggályaim vannak amúgy a vizsgájával kapcsolatban, mivel az önmagát pedagógusnak tartó punci nem hajlandó tudomásul venni a picológiai papírt, hogy a gyermek nem alkalmas az írásbeliségre.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.08.24. 21:14:22

@egyfejű: Próbálkozzatok a köztársasági elnöknél. Írni konkrétan az se tud, ellenben adhat kegyelmet. Ideális kombináció.

egyfejű 2011.08.25. 11:03:34

index.hu/belfold/2011/08/25/tankonyv/
Szerintem igen sokat lehetne spórolni azon is, ha nem ész nélkül osztogatnák mindenkinek a könyveket. Egy három gyermekes polgármester lurkói is ingyen kapnák. Miért is?

ftk 2011.08.25. 15:06:51

@egyfejű: Ó, te jó ég. Akkor én még egy szót se szólok, nálunk csak a matekosnak nőtt a kezéhez a könyv (aszonta az elsősnek, hogy ne számoljon az ujjain...)
Amúgy van egy jó kis oktatási felvetés a mandineren is, és a szokásoshoz képest egészen értelmesek a hozzászólások.

egyfejű 2011.08.25. 15:18:27

@kriszi: a kontraszelekció miatt egyre több a tanár, aki önmagát pedagógusnak tartja. Azt remélem tudja a tanerő, a 10-es számrendszer a kezeink miatt lehet annyi, amennyi? :)
süti beállítások módosítása