Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Viktorok, Győzők és ami utána jön

2011.12.18. 12:18 Humperdickk

Ennek a magyarországnak a miniszterelnöke ismét nagyot alkotott. Csak nehogy úgy járjon, mint a Kisvágner nálunk a faluban.

Volt nálunk a faluban egy cingár, seggdugasz kis legény, kislabdával a harminc métert orkánszerű hátszélben sem dobta meg, de pofája, az nagyon volt neki. Valamiért mégse verte meg senki: olyannyira nyilvánvaló volt, hogy síkhülye a gyerek, hogy senki se vette komolyan, vagy csak megsajnálták, fene tudja, de valahogy mindig megúszta. Kisvágnernek hívták egyébként, a bátyja után, aki szintén ott tanult, a tanárok meg simán csak Vágnernek. A keresztnevét talán még az osztálytársai sem tudták, de nem is kellett, Kisvágner, húzz már el, meg Kisvágner, pofán váglak egyszer, ennyi volt vele a kommunikáció, nagyon mást senki se mondott neki, ehhez meg aztán tényleg nem kellett tudni a keresztnevét. (Később tudtam meg, hogy Győzőnek hívták, de ne szaladjunk ennyire előre.)

Ez a Kisvágner egyébként egy istencsapása volt. Buta volt, mint a föld, és, amint már említettem, harmatgyenge legény, és ez akkoriban (13-14 évesen) még nem volt mindegy. De ez a Kisvágner tényleg egy állat volt, ez nem vette tudomásul önnön korlátait, ez állandóan verekedést provokált, de úgy, hogy az udvar túloldaláról ordította át a mocskosságait. A nagyfiúkhoz csapódott mindig, mert azok megvédték: amolyan faluhülyéjének tartották, röhögtek rajta, meg ugratták minden szarral, de amilyen hülye volt, nem vette észre. Csak azt fogta fel, hogy ott van a nagyokkal, ezért aztán kinyílt a pofája, élő fába belekötött. Egyszer még a sánta, félszemű udvarosba, a Kazemirovics bácsiba is, hülyenyomorék, vakard a szartot, annyit is érsz, azt mondta neki. Na, akkor kapta meg szerintem élete első tarkónverését (vö.: tockos; olyan, mint a saller meg a koki, csak keményebb), és ráadásul rögtön az emelt szintű fajtából, hólapáttal. És, amennyire emlékszem, akkoriban még nem volt teszkógazdaságos, formatervezett műanyag hólapát: a Kazemirovics bácsi is egy ilyen szívlapát-szerű szeneslapátot használt. Volt vagy tíz kiló a szerszám, nem csoda, hogy repült vagy négy métert a Kisvágner.

Két hétig nyomta az ágyat, de még ebből se tanult. Elintézte, hogy a Kazemirovics bácsit a rendőrök vigyék el: nem tudom, mi lett vele, de a Kálmán szerint a börtönben halt meg. Kisvágner viszont két hét múlva már jött a suliba, vigyorgott, mint a vadalmafa. Pedig ettől kezdve még a nagyfiúk se álltak vele szóba: a Kazemirovics bácsi nagy spanjuk volt, mindig adott nekik a dohányából, ha épp kint volt nagyszünetben. Kemény volt ugyan az a mahorka, kaparta a torkot rendesen, de legalább ingyen volt. Kisvágner így aztán végképp egyedül maradt, de nem adta fel: egyik nap kölcsönkérte a bátyja motorját, egy szanaszétrohadt kék Simpsont, és azzal jött le a suliba, menőzni. Hazafele már nehezebb volt a mutatvány, mert délutánra lemerült az akksi, tolhatta fel a Cserbokrosra a gépet. De még akkor sem adta fel: ki is ment a tükörjeges szerpentinre januárban, és az első kanyarban rögtön aláfeküdt a Simpsonnal egy nyergesifának. Szörnyethalt azon a hétfőn.

***

Innen szeretném üzenni minden kedves, magát miniszterelnöknek, sőt, államférfinak képzelő szarházinak, hogy eljön az a hétfő. Lehet, hogy nem most hétfőn, sőt, lehet, hogy szerdán, vagy húsvéthétfő után, kedden, de eljön. Mert lehet pofázni, beleugatni mindenbe, de van az a pont, ahol aztán végül tényleg nagyon pofán vágják az embert. Mert nem gond, én elhiszem, hogy múlhatatlan szükség összevonni a Simort a szászkárollyal, mert szépen csillog az a harminchatmilliárd euró, meg hogy a bankárok nagyon várják már a Jézuskát (Télapót, bazmeg, Ausztrián túl nincs ilyesmi), és én is leszarhatom, hogy nekem azt ígérték, hogy lesz nyugdíjam, de most inkább mégis azt ígérik, hogy akkor innentől 10%-kal több járulékot fizetek, a lófaszért cserébe, amit kapok érte, ellenben örömmel fogadják a kétésfélmillió forintomat a nagy, közös lefolyóban, sőt a másodrendű állampolgároknak kötelező sárga, vagy akármilyen más színű és ágú csillagot is kitűzöm magamra, amit majd jövőre, vagy azután találtok ki a kétharmaddal, de az a helyzet, ti nagyon hülye szarháziak, hogy ez a hétfő eljövetelében nem okoz fennakadást. És a hétfő után, ha nem is kedden, de előbb-utóbb oda kell állni a bíróság elé is, és meg kell mondani, hogy mi is történt, hogy mi volt az elképzelés, hogy mittom, bevenni egyetlen lovasrohammal Brüsszelt, és arra kellett az a sok pénz. A lószerszámra, lódingra, dali pár pisztolyra. De valamit mondani kell majd, mielőtt a bíróság kiszabja rátok az életfogytiglanit.

De ez még a szerencsésebb helyzet, a bírósággal. Mert jöhetett volna Kazemirovics bácsi is, a nyergesifával.

24 komment

Címkék: orbán viktor hülyemagyar gazdaságpolitika imf államcsőd

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr773472764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.18. 19:06:14

@gyilkos fűegér: köszönöm. Kivételesen (most először) én is így érzem. :)

mindig igazamva 2011.12.18. 20:53:51

sokszorosítani és terjeszteni kell ezt az írást, kösssszz

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.12.18. 22:47:56

Tökéletes ezt emailben terjesztem mindenkinek.
Mikor lesz már AZ a hétfő??

Rodeo36 2011.12.19. 04:46:58

Ricsi -humper- kösz, brilliáns és igaz, most már csak megfelelő mennyiségű szívlapátra van szükség ...a fellegi talán el tud intézni egy pár vagonnyit Kínában? ha már mást nem is...a transszibériai expressen még időben érkezhet a Nyugati-ba

simple observer 2011.12.19. 07:20:35

@Humperdickk:

Kedves Humperdickk. Ugy tunik arra az elso tokeletes posztra meg tovabb kell varnod. De azert ne szomorkodj, hiszen sorozatosan egesz jo posztokkal jelentkezel.
Egy teljesen uj hozzaszolo vagyok, s mint nickem is sugallja, inkabb olvasom a blogokat, mintsem irom azokat. Am Lazar Jezuskas videojaban sokkal tobb van annal, mint amit szovatettel. A Napifix es Varanus is a Jezuskanal ragadnak le, mas nepszeru blogok ingerkuszobet pedig el sem erte a felvetel tartalma. Holott, bar jol rakeszult a mondatra, Lazar kesobbi "freudi" elszolasa megiscsak erdekesebb es fontosabb, mint a Jezuska-ugy.

Ha megnezed az origo videojat akkor valoban teljesen egyertelmu a dolog eleje, amit te is irtal. 0:26-nal "jon a Jezuska", es a mi Janink annyira jolsikerultnek erzi a poent, hogy maga is kitart egy bo masodpercig. Valamint, ha nem is tisztan, de azert latszik a kicsit elnyomott bajusz alatti mosoly. Meg a szaja is, szinte kejesen, kisse nyitva marad.

Es ekkora esett meg a baj.

Ugy erezhette, hogy ez a poen igazan ult, minek okan valoszinuleg ugy gondolta, hogy amugy Fabry-san meg egy humor bon-bont kioszt a hallgatosag kozott, es el is kezdte felepiteni azt. Ez ugy 10 masodpercig tartott, es 0:38-nal jon a (szerintem) kulcsmondat: "Az IMF-nek Magyarorszag jelentos penzzel tartozik". Ez lehetne akar csak szimpla kijelentese a tenynek, am mint az 0:42-nel is latszik, Jani megis meglepodott, hogy senkinek nem esett le a tantusz. Merthogy o egy kicsit misztikusan, rebuszokban beszelve nem mondta ki vilagosan, hogy hogyan is erti ezt valojaban. Lathato, ahogy a nagy csendben meg amolyan unszolas szeruen biccent is egy kicsit; Ugyanmar gyerekek, hat hogy-hogy nem ertitek! Majd pedig, minthogy meg mindig semmi reakcio, most mar meg is magyarazza elobbi mondatat. Nem ohajtanek Lazar tollaval ekeskedni, jo kis kepzavar, igy csak jelzem, hogy 0:44-nel kezdodik.

Es ez mar komoly dolog. Ahogy a muvelt francia mondani: heavy shit.

Alapertelmezesben ugyanis ez csak Lazart minositi, hogy mekkora mucsai paraszt, hogy meg a kolcsonado/kolcsont ado jarjon az altala kolcson adott targy/penz utan, mert egyebkent a mi Janink nem nagyon fogja erolteti annak visszaadast/fizeteset. Minden valamire valo embert ugyanis arra nevelnek a szulei, hogy kezet-labat torje a tartozasa kiegyenlitese erdekeben.
Am ami megsulyosabb, ugy tunik a felvetelen, hogy Jani bemondta a piros 20-100 ulti terített durchmarsot, csak aztan nehogy betli legyen a vege.
Ugyanis ez tunik az adu asznak az IMF targyalasra. Vagyis ha valaha is visszakarjak kapni nem kis penzuket, akkor adjanak meg tovabbi kolcsont, es ne hepciaskodjanak. Ha pedig az IMF enged az ilyen zsarolasnak, akkor Viktor sokaig berendezkedhet a Sandor-palotaban.

De hogy korrekt legyek, azt is le kell irnom, hogy Lazar elsut egy nem szandekos viccet is. Ez akar az ev beszolasa lehetne, csak hat szuk 1 perc alatt ez mar a 3. komoly momdata, feltehetoen ezert aztan senkinek nem tunik fel, meg sajat maganak sem. 0:48-tol hogyasszondja: "Tehat nem ok tartoznak nekunk.... " - Wait for it... - "minden latszat ellenere, hanem mi tartozunk az IMF-nek"

K.O. Sakk-matt. Ahogy tetszik.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.19. 09:11:39

@simple observer: igen, ezt Michael Knightnál is olvastam. Azért is nem írtam meg. Tökéletes poszt pedig nem létezik. Én is csak azt írtam, hogy "így érzem". Érezni meg azt érzek, amit akarok. Még... :)

egyfejű 2011.12.19. 09:30:26

tiszteletreméltónak is kell lenni. Ám a mai hatalom nem hogy megakadályozná az állam lezüllesztését, de élen jár benne. Semmibe veszi az évezredes íratlan szabályokat, ezer éves bástyákat támad, a törvények fölé helyezi magát, pártcélokra használja a rendőrséget, zaklatja és provokálja békés, törvénytisztelő polgárait. Napról napra hordja össze a gyúlóanyagot és közben a tűzzel játszik (...) Egyetlen országot sem lehet büntetlenül tönkretenni, a mi hazánkat sem. Nem lehet büntetlenül éllovasból sereghajtóvá silányítani. Nem lehet büntetlenül elfecsérelni azt, amit az emberek áldozatból, verejtékből és gürcölésből felépítettek (...) Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit! (...) A vállalkozóknak azt mondják: vesztettetek, fizessetek még több adót, vagy húzzátok le a rolót! (...) A dolgozóknak azt mondják: nem kell nektek európai fizetés, jó nektek az éhbér is; jobb ha meghúzzátok magatok, mert a végén az sem lesz. A nyugdíjasoknak azt mondják: hiába építették fel az országot, most vesztettetek. Fizessetek többet mindenért és örüljetek, ha nem kopik fel az állatok (...) A választók semmibevételét nem lehet elfogadni (…) Világossá tettük, egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van."
orbán Viktor: 2007. március 15.

dr. mesterséges színezék 2011.12.19. 10:58:46

A lényegi résszel nincs probléma, viszont a Télapót pont Ausztrián túl nem ismerik, ui. az a gyedmarózból magyarított csávó a klerikális Mikit volt hivatott e tájon helyettesíteni, amikor pont a mai hülyék mínuszegyszeresei szarták a világnézeti ideológia passzátját.

lastminutefideszes 2011.12.19. 11:12:22

simpson az a homer, a motor neve simson.

gyilkos fűegér 2011.12.19. 12:38:08

@simple observer: "Vagyis ha valaha is visszakarjak kapni nem kis penzuket, akkor adjanak meg tovabbi kolcsont, es ne hepciaskodjanak."

Csak jelzem, ezeket szokták minden jobbfajta kocsmából a nyakuknál fogva kibaszni a hóra.

Lázárék láthatóan nem csak a helyzetükkel nincsenek tisztában, de azzal sem, a politikust (államférfit) nem az különböztet meg az átlagpolgártól, hogy mindent megengedhet magának, hanem épp az, hogy jóval kevesebbet.

Eddig a felismerésig még XIV Lajosnak is sikerült eljutnia, pedig neki tényleg nem voltak gondjai a kétharmaddal.

gyilkos fűegér 2011.12.19. 12:39:32

@simple observer:

Összefoglalva, eddig csak vidéki, erőszakos suttyók voltunk, ehhez most felvesszük az agresszív tarhálós cigány szerepét is.

Parajpuding 2011.12.19. 18:21:59

Én inkább a nyergesifára szavazok. Jogsim nincs rá, de ha kell, ingyen is elvezetem.

egyfejű 2011.12.20. 08:18:56

„Egyetértek önnel abban, hogy figyelembe kell vennünk a szélesebb kontextust, az európai pénzügyi rendszer turbulenciáit. Magyarország pénzügyi és gazdasági gondjai azonban elsősorban belpolitikai döntésekre és intézkedésekre vezethetők vissza. Ezért egy esetleges programnak ennek megfelelően kell megoldásokat tartalmaznia"
José Manuel Barroso: 2011. december 19.
Barroso úr meg ugye annak az EPP-nek a támogatásával került kétszer is megválasztásra, ahol Orbán alelnöki címet visel.
Ez a szívlapát-szerű szeneslapát lehet vajh?

gyilkos fűegér 2011.12.20. 12:48:35

@egyfejű: "„Egyetértek önnel abban, hogy figyelembe kell vennünk a szélesebb kontextust, az európai pénzügyi rendszer turbulenciáit. Magyarország pénzügyi és gazdasági gondjai azonban elsősorban belpolitikai döntésekre és intézkedésekre vezethetők vissza. Ezért egy esetleges programnak ennek megfelelően kell megoldásokat tartalmaznia"

Lefordítom: Viktor, azért lóg ki a seggetek a gatyából, mert annyi eszetek van, mint hat pár rendőrcsizmának.
Puszi: B.

egyfejű 2011.12.21. 08:15:26

@gyilkos fűegér: korrekt fordítás. :)
Azt a kapkodást, ami a megmagyarázásnál megy. Giró-Szász előbb letagadja a rádióban, majd vigyorogva közli: ez két ember levelezése. Amúgy nem egészen, ez két kiemelt közszereplő levelezése, tudtommal Brüsszel is csak annyit reagált: nem szokás nyilvánosságra hozni, de egye kánya.
Deutsch EP képviselő meg maga a nevetség. Látszik, hogy Kádár alatt kezdett szocializálódni, amit a Fideszben folytatott. Mert mi is fáj neki a legjobban? Idézem: "Barroso úr néppárti politikus (...) Az Európai Bizottság elnökének az Európai Parlament választotta meg nagy többséggel, az Európai Néppárt frakciójának teljes támogatásával. Én is rá szavaztam (...) Nagyon nem értek egyet, éppen azért, mert párttársak vagyunk"
Az eb itt van elhantolódva, pártfegyelem mindenek felett. Nem érti, nem is fogja, totál reménytelen. Ode már sosem fog beférni semmi európai szellem, bármennyire is az ottani ülésteremeben nyomogat gombokat.

egyfejű 2011.12.22. 06:33:40

És megjött, még egy leminősítés. Matolcsiné férje és csapata magyarázatából: „a S&P mostani döntése jól láthatóan nem a magyar gazdaság és pénzügyi rendszer tényeinek értékelésén alapul, hanem a dollárövezet erősödésében és az eurózóna gyengítésében érdekelt piaci szereplők nyomásgyakorlása”
Eurozóna gyengítése? Gyorsban meg is néztem a bankszámlámat, hátha átaludtam az EUR bevezetését. De nem, még mindig HUF, bár kissé megroppant az árfolyam.
Közelg a hétfő?

Sanko13 2011.12.22. 14:08:43

@egyfejű: Én is azt néztem, hogy mennyire le lettek minősítve a Szlovákok, Szlovének... Egyre jobban sajnálom őket, hogy nekik nincs egy matolcsi-féle gyorsnaszádjuk! (Tudod, a szomszéd tehene is...;-)))))

Sanko13 2011.12.22. 14:11:30

Néztem, néztem, de az Istenért sem láttam...
Valaki szóljon már az S&P-nek, hogy mi nem is vagyunk benne az EUR zónában, elvétették a célt!

átlátó 2012.12.16. 17:11:18

Valóban csak annyi a szépségnek a hibája, - előre elnézést és spongyát is rá - a Simson akku nélkül is dzsalózott, magyarok miatt: ment. Haladt, szóval ilyesmi. Minden más klappolt itt. :)
Jut eszembe... szerintem a történetben itt a Kálmán nem a Philip.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.17. 10:50:21

@átlátó: most azt akarod mondani, hogy nem értek a motorokhoz. Na, tényleg nem értek a motorokhoz. Máshoz se, ezért vagyok blogger, és nem kerál a magyarországban. :))

Kösz mindenesetre. :)

átlátó 2012.12.17. 14:25:52

@Humperdickk: Dikkmáhe. :) Kerál. :)
Máskor is, ha már Simsonnal kezdtem a nagyvilágot, úgy 1970 körül, hogy dzsalózunk is meg beselünk is eccere, miközben szól a basav, hogy aszonyga: izirájder öcsém, a Steppenwolftól. :D

Virányi András (BANDITA) 2012.12.27. 19:53:58

Szerintem azt írtad, amit egy bloggernek le kell írni. BANDITA.
süti beállítások módosítása