Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Gyurcsány Ferenc Jászkispöcsömben

2012.01.20. 20:33 Humperdickk

Ma kisfalunkban, Jászkispöcsömben járt Gyurcsány Ferenc, hazánk volt miniszterelnöke, ünnepi közgyűlésen fogadtuk őt az helyi alkoholistákkal a Kispipacsban.

Bár nem szokásom baloldali politikusokról véleményt írni, minősíteni (kicsit gáz párttársaimat dicsérni), de ezúttal, a zord időkre való tekintettel úgy érzem, helyesebb, ha őszintén leírom: nem ismerek senkit, aki alkalmasabb miniszterelnök lenne nála. „A stílus maga az ember.” A mai közéletben nagyra becsülöm, ha egy politikus nem igyekszik mindenáron eltakarni hibáit, nem akar tökéletesnek látszani, nem robotként nyilatkozik a megszokott panelekből válogatva, és felvállalja önmagát, hibákkal, ez esetben jellembeli hibákkal együtt. Egykori miniszterelnökünk egy kiváló üzletember, a világ legjobbja volt egykoron abban, amit csinált, és ezt nem sokan mondhatják el magukról hazánkban. Gyurcsány Ferenc kiváló politikus, és közvetlenségéről mindent elárul az, hogy parlamenti képviselőként rendszeresen látogatta a Balaton-parti kormányüdülőket, ahová inkább csak mi, fiatal képviselők jártunk potyázni, miközben a mások exkluzívabb klubokban adtak egészségükre. Gyurcsány Ferenccel nem tudtam úgy találkozni a Parlamentben, hogy ne lett volna egy mosolya, egy poénja vagy pár mondata a „mezei képviselőkhöz”, egyéb seggnyalókhoz. Vele lehetett együtt ebédelni, grillpartyn meginni egy pohár bort, és sosem éreztük, hogy ő valami nagyon tökéletes, nagyon magas rangú, kimért kiborg lenne, aki próbál diplomatikusan fogalmazni akkor is, ha azt kérdem, melyik a kedvenc itala.

Bár Magyarország mindenkori miniszterelnökének kijár a tisztelet, nekem nem tetszettek sem a korábbi elnökök, sem a későbbi elnökök, akik patikamérlegen mérték minden szavuk súlyát, és legfőbb feladatuknak saját intézményük méltóságának őrzését tekintették (nameg a jogszabályok kreatív értelmezését). Szerintem 2010-ben olyan értékek sérültek hazánkban, mint a szabadság és demokrácia. Ebben a helyzetben jóérzésű ember nem hallgathat a hatalom visszaéléseiről, akkor sem, ha a miniszterelnöki székben ül. Éppen azért kellene tisztességet, az emberi jogokat védve elítélni Orbánt és kormányát – egyértelműen, nem köntörfalazva felszólítani lemondásra. Ilyen értékválságban szerintem nincs helye a kötelező távolságtartásnak, a miniszterelnöki tévedhetetlenség védelmének. A jog kreatív értelmezése is aljas dolog, inkább kibúvó a jogállami keretek alól.

Azért is örültem, amikor miniszterelnöknek választották Gyurcsány Ferencet, mert végre egy egyenes tartással, jó kiállással és jó kommunikációs készséggel rendelkező első embere van Magyarországnak. Ma is öröm volt látni, hogy elnökünk nem felolvas, saját méltóságára rácsodálkozva és a pillanat ünnepélyességétől elragadtatva, hanem egyszerűen szívből beszél, ami oly természetes kellene legyen a politikában. Akkor megszűnne az álszentség, a politikai korrektségnek álcázott képmutatás, és kiderülne, ki az, akinek a jelleme valóban méltó a politikusi hivatásra. Talán senki nem foglalkozna azzal, hogy vét-e hibát az igazmondás terén az illető, vagy hogy mit ígért, mit nem ígért, mit hallgatott el vagy miről állított valótlant 2006-ban.

Ki az, aki nem puskázott a suliban? Ki az, aki nem hajtogatott papírrepülőt, nem köpőcsövezett rizsszemet a feszes hátsójú fiatal napközis nénire, majd nevetett az egész délutános csoporttal? És tegyük szívünkre a kezünket: olyan nagy bűn, ha az ország gazdasági állapotáról elmondottak egy felfokozott választási hisztériában legfeljebb köszönő viszonyban vannak a valósággal? Persze, ha igaz, hogy a miniszterelnökünk hazudott, csúsztatott, még ha bizonyított is: az nem szép dolog, elítélem én is, mint politikus, aki keményen dolgozik a képviselői költségtérítésért és a kenőpénzért. Ha így lenne, az tényleg rossz példa minden fiatalnak, és devalválja az igazmondást, mint társadalmi értéket. De ez olyan nagy dolog, hogy emiatt le kellett volna mondania Gyurcsány Ferencnek? Döntse el mindenki maga, én személy szerint nagyon sajnáltam volna, ha nem ő lett volna még egy kicsit a miniszterelnök. Mert Gyurcsány Ferenc számomra rendszerváltó szocialista, egyenes jellemű, példamutató ember, akire felnézhet Magyarország – dolgozóival, diplomatáival, politikusaival együtt.

Gyuroján Nándor

(A cikk plágium. Innen loptam fordítottam.)

15 komment · 1 trackback

Címkék: gyurcsányferenc schmitt pál pártkatona nagyonmélyenlevőmagyar oroján sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr293602439

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1296. Gyurcsány Avasa, Záborská minimálbére, Hlina tutaja 2012.01.27. 22:58:29

Az óhazai magyar sajtó és blogoszféra Ferenc testvér szociotripjétől volt hangos az elmúlt napokban. Nyilván már a csecsemők is tudják, hogy a volt szocialista miniszterelnök három napra Miskolc Petržalkájára, az Avas lakótelepre költözött. Vajda János...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.01.20. 22:19:00

A frászt hoztad rám baszki, a legvégéig azt hittem, elmentek otthonról... :D

Velence19 2012.01.21. 08:23:52

Szellemes! Mivel volt "szerencsém" a törzsanyagot(:)) is olvasni, már a felénél leesett a tantusz

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.21. 08:29:43

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ahhoz képest tiszteletreméltó, hogy végigolvastad! Bevallom, nekem az eredetit elsőre nem sikerült... :)

pirimogyoró 2012.01.21. 09:24:06

Ez nagyon jó! Az kimaradt, hogy a magánnyugdíjvagyont is csak azért nem ő lopta el, mert olyan hülye volt, hogy nem jutott eszébe :))

BolondIstók 2012.01.21. 10:07:45

Tetszik. Néha ugyanolyan gyomorforgató, mint az eredeti :-)

IGAZ MAGYAR 2012.01.21. 12:07:19

"fordítottad" ?

Szerintem nem!
Az eredeti az igen ! Az valóban nyilvános szarevés, seggnyalás azok az igazi 50-es évek fillinggel olyan fehérklárás, olyan csoórisándoros vagy a 2010-es évekből olyan szélesgáboros, smidtmariskás.

Áttenni Gyurcsányra igazi erőlködés mert bármit lehet írni de azt hogy Gy.F ezt elvárta volna vagy elvárná azt nem!
Talán a cél az ugyan az ennél az írásnál is mint az eredetinél a SZAREVÉS a seggnyalás, csak egy kis fifikával ugyan annál az ánusznál ...még van tolongás a segg körül, s kell a csel?
Pedig már olyanok is azt mondják hogy ciki akik nyakig a seggbe voltak még 1 éve. Persze akiknek lételeműk a SZARevés .... Segg mindig lesz számukra!!!

NWolf 2012.01.21. 12:29:51

@IGAZ MAGYAR: Olvastál már Gréczyt?

IGAZ MAGYAR 2012.01.21. 13:20:44

@NWolf: Humperdickk = Gréczy? Na NEEE!

átólzéig 2012.01.21. 17:31:23

Nagyon ügyes! Gratulálok::))!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.21. 20:08:34

@IGAZ MAGYAR: igazad van: nála jobb vagyok. Ez is egy eredmény: kicsinek is örül az ember az én koromban.

IGAZ MAGYAR 2012.01.22. 04:55:44

@Humperdickk: Te tudod! Én csak szemlélem a küzdelmet. Ha úgy érzed Te vagy közelebb az aktuális ánuszhoz Én hiszek neked! De szerintem Gréczy más pályán küzd. No de mindegy , s neked is szól HAJRÁ! ... lesz még lágy kenyér, de előbb ott van előtted-előttetek a SEGG!

IGAZ MAGYAR 2012.01.22. 13:23:14

@Dr Szeplőtelen Szent Charlize Anyaszentegyház: ...valójában kedvelem. Mostanában görög drámákat olvasok pl: Aiszkhülosz Perzsák címűjét. No az olyan, hogy a perzsákkal mondatja el mennyire okosak a görögök. (A szalamiszi ütközet után játszódik)
Persze Én nem akarom egy gyenge, terjengős görög drámához hasonlítani eme frappánsan rövid remekművet, de azért már lehetett H is valami olyan kultúr-termék közelében, (talán akaratlanul is) ami a emberi értéket rejt!

egyfejű 2012.01.22. 15:38:30

@IGAZ MAGYAR: javaslom Szókratész műveivel majd az ismerkedést, ott sűrűn szerepel az irónia. Remélem hasonló vehemenciával ekézed az eredeti szerzőt, Oroján Sándort.

IGAZ MAGYAR 2012.01.22. 18:21:17

@egyfejű: Orojánt én egy szarevő, seggnyaló pojácának tartom!
Össze sem lehet mérni H.-val!
Sőt még azon is elmélkedtem ez az Oroján féle takonygerincűség mennyire sajátja a betelepült, otthonát elhagyó magyar nemzetiségű román állampolgároknak. Nem-e csupán csak arról van szó, hogy ezt fizetik meg! Ezt a magyarkodást. Láttuk Tőkés "úr" vagy Szőcs államtitkár, Szász Jenő és társaik pénzért magyarkodását, akár még az erdélyi helybéli magyar szervezetek szétverését is pénzért felvállalók hadát.
Talán egy négysoros Kányádi Sándortól ami velük kapcsolatban indulat nélkül eszembe jut:

Cigány ne magyarkodj!
Magyar ne cigánykodj!
Cigány ne cigánykodj!
Magyar ne magyarkodj!
süti beállítások módosítása