Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Írnek lenni

2012.06.15. 08:43 Humperdickk

Ez egy nagyon rövid poszt lesz. Egy másik helyett készült, ugyanis, és egy helyettes húzza meg magát.

Napok óta próbálok ugyanis egy jó kis odamondogatósat írni a láncziaknak, schmidteknek, kuminszerinteknek, sőt, szőcsöknek és elsimonoknak. Lett volna benne napi politika, független értelmiségi, szopóskurva, független értelmiségi szopóskurva, de még Kiscsillag-dal is a rockzenészekről és a szopóskurvákról. Sosem fogom megírni.

Kitaláltam ugyanis, hogy majd este, az ír-spanyol meccs alatt: fél szemmel a monitoron, fél szemmel a másik monitoron. (Igen, két monitorom van. Fussa.) De nem ment. És nem a spanyolok lenyűgöző játéka miatt nem ment.

Igen, az ír dal tett be. A szurkolóké, a meccs végén. Azoké a szurkolóké, akiknek a csapata éppen nagyon kikapott odalent. De ezek a zavaros tekintetű, besörözött (állítólag lehetett kapni a stadionban), szarráázott és szarrávert, és minden emberi és matematikai számítás szerint a további küzdelmektől búcsúzó írek az ilyenkor obligát stadionszétverés helyett inkább elénekelték egyik szomorkás balladájukat. Vagy harmincezren. Miközben a szép magyar gyepen éppen nagyon, nagyon kikapott a csapatuk.

És nekem eszembe jutott a posztom kuminokról, vonákról, sőt, kövérlacikról. És rájöttem, hogy ott, abban a pillanatban és azon a földön csak a gyep volt magyar.

Kibaszott messze vagyunk Európától.

7 komment

Címkék: ír spanyol eb méltóság the fieds of athenry

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr544589730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.15. 12:20:38

Szép volt.

ifj Knézy meg arra az öt percre bekussolhatott volna.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.15. 16:31:16

@Humperdickk:

Tudom, azért mondtam.

Ja, beszarás a belinkelt Oroján-poszt! :DDD

dr. Bubó 2012.06.16. 12:43:42

messze...

de már nagy gázzal elindultunk

csak sajnos rosssz irányba... mer így távolodunk

romkocsma (törölt) 2012.06.16. 14:42:48

Jól írsz, Nagyon érzed.)))
Szerettem volna vereséget szenvedett ír lenni.

egyfejű 2012.06.23. 10:10:48

Ugye mindenki emlékszik még márciusra, amikor Budapesten tárgyalt Sali Berisha albán kormányfő.
Akkor Orbán miniszterelnök úr rengeteg dícséretet elpuffogtatott felé, pl: nagyon örül, hogy egy elkötelezett szabadságharcost köszönthet Magyarországon., meg: Albánia minden demokratikus sztenderdnek megfelel, ami az uniós tagsághoz szükséges, ezért a demokrácia, a politikai viták helyzete Albániában semmilyen távolságtartása nem ad okot az EU-nak.
index.hu/belfold/2012/03/19/orban_az_alban_demokraciat_dicserte/

Stép szavak, nemes gondolatok, de itt jön a de.
HVG 2012/24. szám
Németh András tollából jelent meg egy rövid helyzetelemzés Albániáról "A változatlanság kora" címmel.
hvg.hu/hvgfriss/2012.24/201224_belpolitikai_csatak_albaniaban_a_valtozatla
Pár részlet, mivel csak regisztrált felhasználók olvashatják a cikket:
"Blerim és családja fél évvel ezelőtt tért vissza Görögországból. Közel egy évtizeden át fodrászszalont működtettek Athénban, (...) Sokan döntöttek hozzájuk hasonlóan. Nem hivatalos statisztikák szerint a 600 ezer albán vendégmunkásból az utóbbi három évben negyedmillióan visszatértek hazájukba. (...) hónapról hónapra zuhan a vendégmunkások által hazautalt összegek nagysága, így százezrek megélhetése került veszélybe, főként vidéken. (...) A hazatérők visszailleszkedését sajátosan könnyíti meg, hogy a belpolitikában szinte semmi sem változott egy évtized alatt. A kormánykoalíció és az ellenzék továbbra is képtelen kompromisszumot kötni, (...) A 2009-es parlamenti választás után a csalásokat emlegető baloldali ellenzék hosszú időre bojkottálta a parlamentet. A jobboldalt vezető Sali Berisha miniszterelnök pedig, miközben három éve nem volt hajlandó újraszámoltatni a voksokat, a tavalyi helyhatósági választások után – amikor az első adatok szerint a szocialista Edi Rama nyerte meg a tiranai polgármester-választást – maga szorgalmazta az ellenőrzést. Szinte senki sem lepődött meg, amikor második nekifutásra a Berisha által támogatott jelöltet, Lulzim Bashát hozták ki győztesnek. (...) Most a júliusig hivatalban lévő államfő, Bamir Topi utódjának megválasztásáról nem sikerült megegyezni, pedig a nyugati diplomaták egyértelművé tették, Tirana csak akkor számíthat az EU-s integrációjának felgyorsítására, ha hajlandó szót érteni a kormány és az ellenzék. (...) „Berisha mindent az ellenőrzése alá akar vonni: a kormány, az igazságszolgáltatás és a rendőrség után az államfői tisztséget is. Semmi sem garantálja immár, hogy tisztességes lesz a jövőre esedékes parlamenti választás” – mondta a HVG-nek Mero Baze újságíró, akit 2009-ben összevertek az egyik ismert helyi milliomos, Rezart Taci testőrei. Bár több tanú is látta, hogy az adócsalással vádolt, Berishához közeli Taci gorillái perceken keresztül verték Bazét, a bíróság zárt tárgyaláson felmentette a támadókat. „Most Taci perelt be engem rágalmazás vádjával, és valószínű, hogy komoly pénzbüntetésre fognak ítélni” – fűzte hozzá Baze.
A kormányközeliség másnak is segít a büntetés megúszásában. Nemrég Ilir Meta volt miniszterelnök-helyettest és külügyminisztert mentették fel a hatalommal való visszaélés vádja alól, pedig videó is készült róla, amint eldönti, ki legyen a nyertese különféle pályázatoknak.(...) „Albániában a sajtó szabad, de nem független, a médiumok különféle érdekcsoportokhoz tartoznak, ezért nincs valódi piac” – mondta a HVG-nek Remzi Lani, az Albán Médiaintézet igazgatója."

Nem csak messze vagyunk távolodunk is piszkosul.
süti beállítások módosítása