Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

És ha cigány?

2012.07.16. 18:55 Humperdickk

Vasárnap a rendőrség őrizetbe vett egy 26 éves magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával – közölte hétfő reggel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Több jobboldali hírportál úgy értesült, hogy az elkövető cigány származású.

ciganylany.jpg

Pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Edelényi Rendőrkapitányság azzal a két szendrőládi nővel szemben, akik a közelmúltban hamis, fénymásolt ötszázas bankóval kívántak fizetni az edelényi piacon. A beszámoló a nők származásával kapcsolatban nem tartalmaz információkat.

Verekedés tört ki Dunaújváros egyik szórakozóhelyén vasárnap, miután egy férfi és barátnője veszekedni kezdtek. A férfi a nőt megütötte, majd a nő segítségére siető férfit is bántalmazta. A rendőrök a tettest még a helyszínen elfogták. Az elkövető, a sértett, a másik férfi, de még a rendőrök származása is homályban maradt.

Ma a késő délutáni órákban megtartották utolsó, tenderkiírás előtti egyeztető tárgyalásukat a Siklószentadrási Elkerülő Út Kiépítésére Kiírandó Új Nemzeti Széchenyimagyarország Terv 2.0 elnevezésű tender résztvevői. Az önkormányzat és a majdani tendergyőztes cég képviseletében megjelent tárgyaló felek származásával kapcsolatban nincsenek híreink.

Nem adta meg az elsőbbséget vasárnap hajnalban egy szürkészöld Transporter a Várbodonya–Sejőpályi közötti főútvonalra kikanyarodva. Az arra haladó kamion sofőrje hiába vészfékezett, az ütközést csak úgy tudta elkerülni, hogy áttért a menetirány szerinti baloldalra, amely szerencsére ekkor üres volt, köszönhetően a korai időpontnak. Rendőri intézkedés nem történt, így a résztvevők származására sem derült fény – jóllehet a kamion szemtanúk szerint „eléggé sötét színű volt”.

Bankrablást kíséreltek meg pénteken, közvetlenül zárást követően Panyókán, a helyi Panyóka és Vidéke Takarékszövetkezet fiókjában. Az elkövetők, miután nem tudtak bejutni az épületbe, csalódottan távoztak. Mindannyiuk fején a kánikula ellenére is fekete sísapka volt, mely csak a szemeknél volt kivágva, így származásuk nem ismeretes. A bankban egyébként csak egyetlen cigány származású alkalmazott dolgozik, de ő hajnalban jön, és nyitás előtt mindig távozik.

Feldühödött szurkolók támadták meg a csermegyi Fehér Erő FC buszát a Bátaszovát–Csermegy megye kettes labdarúgó mérkőzést követően. A vendégszurkolók állítása szerint személyi sérülés nem történt, de ettől függetlenül minden szováti mocskos, faszszopó cigány.

Utastársa lábára taposott ma Szittyókon az egyik helyi járatú buszon utazó F. Gedeon nyugalmazott orvosezredes. Utastársától elnézést kért, majd kikérte magának, hogy vén hülye zsidó lenne. A buszon utazók elbeszélése szerint a férfi tényleg zsidónak nézett ki, de az is, akinek a lábára lépett, valamint a busz hátuljában ebben az időben kettő, esetleg három, cigányként azonosított egyén is utazott, akik ráadásul csak három megállóval később szálltak le.

A magyarországi Nyilaskeresztes Párt 1939-ben, az ún. pünkösdi választáson a voksok 15,41 százalékát szerezte meg. A pártnak ekkor mintegy 300 ezer tagja volt. Arról nem tudni, voltak-e köztük cigányok.

Ma az esti órákban árvaszúnyogok milliárdjai okoztak kellemetlenséget a balatonnyékládi Csaba Királyfi Panzió (volt SzOT-üdülő) lakóinak, akik emiatt a rendkívül izgalmas kanasztapartit is félbe kellett, hogy szakítsák. Felröppent a híre, hogy a vérszívók között cigányok is lehettek, de végül az üdülő közönsége megegyezett abban, hogy mégis inkább zsidók voltak.

A ma reggeli órákban mintegy tizennyolcezer ember nem mosott fogat, nem reggelizett bőségesen vagy nem a napszaknak megfelelően köszönt ismerőseinek. A tettesek kiléte egyelőre ismeretlen, de származásukkal kapcsolatban a rendőrség nyomozóinak már vannak értesüléseik, és ez alapján már meg is kezdték a nyomozást.

Isten irgalmazzon mindannyiuknak!

 

111 komment · 2 trackback

Címkék: cigány gyilkosság rasszizmus zsidók bándy kata

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr494660569

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.20. 17:31:34

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Trackback: És ha cigány? 2012.07.16. 22:52:11

Vasárnap a rendőrség őrizetbe vett egy 26 éves magyar állampolgárságú férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával – közölte hétfő reggel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság. Több jobboldali hírportál úgy értesült, hogy az elkövet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2012.07.17. 09:10:18

"emmersson hozzászólását mégis sokkal érzelmesebbnek tartom"
Értelmesebbet akartam írni természetesen. Ennyit az elgépelésekről.

m.gray 2012.07.17. 09:12:17

Ez a cikk egy összemosás.
Az a helyzet, hogy egy fiatal lányt brutálisan meggyalázott és megölt egy roma származású férfi. Ebből nem az következik, hogy máglyára minden romával; de igen, talán érdemes lenne olyan statisztikákat készíteni, hogy adott bűntényeket milyen csoportba tartozó egyének követnek el. Ha ez megvan, esetleg lehetne okokat keresni, és az okokat csírájában kezelni. És itt sem a deportálásra gondolok.

hower 2012.07.17. 09:12:41

@csongorbela: Respect, teljesen egyetértek!

emmersson 2012.07.17. 10:26:49

Nem azzal értek egyet, hogy jelöljük meg az elkövető faját! Egy percig sem gondolom, hogy ez pozitív irányba vinne.
Azzal nem értek egyet, hogy az áldozat rassza viszont kizárólag a cigányok esetében van kiemelve és sokszor indokolatlanul, mert a támadás nem származása okán érte!
Erre kapcsolok dacosan vissza, hogy "áldozatként kisírják, hogy őket azért bántották, mert romák, akkor bűnözőként is büszkén vállalják származásukat"!

A legnormálisabb az volna, ha egyáltalán nem hangzana el, hogy XY milyen fajú! Se áldozatként, se elkövetőként. Ember - ennyi!
Ha pedig rasszista támadás ér valakit, akkor ezt írják: rasszista támadás.
Nem kell hozzátenni, hogy arab, zsidó vagy cigány, esetleg fehér ember volt az áldozat ill. a támadó!!!

Ez persze sci-fi, tehát továbbra is olvashatunk majd cigánybűnözésről és cigányüldözésről is.

Viszont!
Amíg a romák hangosabbak áldozatként és kihangsúlyozzák származásukat, valamint egy közlekedési balesetnél is rasszizmust, meg "azé', mer' én cigán vadzsok!?" szólamokat kántálnak falkában, addig qssoljanak, ha bűnöző fajtársukról le merik írni, hogy cigány!!!
Minden negatív jelző nélkül...
Büszkék lehetnek rá!

Palestinenser 2012.07.17. 10:54:57

A szemérmesség megfoszt sok potenciális áldozatot a megelőzés, védekezés lehetőségétől. Ha a társadalom tagjai tisztában vannak bizonyos kisebbségekre jellemző elkövetési módokkal és bűncselekmény típusokkal, akkor esetleg el tudják kerülni, hogy áldozattá váljanak. És itt szerintem fontosabb az áldozatok védelme, mint a politikai korrektség.

A poszt logikája mentén a történelem oktatás keretein belül el kellene titkolni a nemzetiszocialisták német voltát, mert a diákokban gyűlöletet kelt a német nép iránt.

kovácspéterke 2012.07.17. 11:30:02

@Palestinenser: arra gondolsz, amikor random módon öltek yerekekt, öregeket, puskával, messziről?

Filter Ákos 2012.07.17. 11:39:01

@Humperdickk: a cikk alapján nem tűnsz majomnak, de ezzel a barom kommenteddel most azt csináltál magadból.

@Palestinenser: sajnos minden előítéletnek van alapja/előzménye, ettől még nem lesznek helyesek. az olyan hír, amiben közlik, hogy az elkövető milyen számazású, csak felerősítik azokat és ez senkinek nem jó.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:00:32

@Palestinenser: azzal mit lehet érvelni, hogy "a fehér, dolgozó, adózó embert faját"? Hogy emiatt a fajdolog miatt már bukott egy világháborút egy adolfhitler? Tudod, van ez az evolúció, és ezellen nincs mit tenni. Ez eszméknek is van evolúciójuk. De most tényleg: ha idehozod a kutyád ugatni, ugassak vissza neki?

lickmyhorse 2012.07.17. 12:00:40

@Humperdickk:
Uhh... a kommented mindent elárul, pedig az ötlet tetszett, de sajnos igen primitív vagy.

Én liberálisnak vallom magam, de meg kell tudni húzni a határt. Az ésszerűség határát. A cigánykérdést nem lehet a liberalizmus szőnyege alá söpörni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:02:59

@csongorbela: senki sem mondta, hogy az uborkás ember náci. De én biztosan nem. Innentől vonatkozó nácibaromnak ab ovo nincs igaza. Ezért is hülyéztem le. Egyszerűbb volt: ha odaírok neki tizenkilnec racionális érvet, közli, hogy zsidóbuzilibsigeci vagyok. Megspóroltam neki egy káromkodást: tulajdonképpen hálásnak kellene lennie.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:04:32

@m.gray: gratulálok, sikerült nem megértened a cikket. Elérted a nem megértés tizenkettedik szintjét, jutalmad egy vonaösszes, viseld büszkeséggel!

m.gray 2012.07.17. 12:07:58

@Humperdickk: nekem Vonaösszes?
Lehet, hogy te nem értesz valamit. De ha megmondod, hogy hova küldjem a Vonaösszest vissza postafordultával, akkor szólj.
De akkoris, hogyha nem érted, hogy mit írtam, mert úgy látszik te még a 13. szinten vagy.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:14:40

@lickmyhorse: értem. A trollal ésszerű okosan beszélgetni. Vagy mit nem értek? Ha nem mondom meg neki, hogy hülye, attól szebb lesz a világ? Ha szó nélkül hagyom, hogy fröcsögje itt (az én blogomon, tudniillik!) a rasszista szarjait? Vagy moderáljam ki? Vagy mit kéne tennem? Érvelni nem lehet neki; szó nélkül nem szabad hagyni; szólásában korlátozni megint nem liberális. Nehéz a liberálisok élete, mi?

Mindenesetre ha lehülyézem, legalább kevésbé leszek frusztrált. Mert ha le sem hülyézhetem, az engem frusztrál. Ha gondolod, te csak beszélgess velük tovább is. Az is egy út, és bár történelmi tény, hogy haszontalan, olyan nincs, hogy mi magyarok ne lépjünk kétszer ugyanabba a folyóba. Megy ez nekünk, példának okáért most fogyasztjuk a harmadik hortimiklóst is. Hajrá.

lickmyhorse 2012.07.17. 12:22:44

@Humperdickk: Értelek is meg nem is.

De a legfőbb kérdés: Tudod-e a megoldást a problémára? Mert itthon mindenki ért a puffogtatáshoz, csak éppen megoldani nem tudjuk a őket. Mindenesetre SAJNOS valami radikálisra lenne szükség amihez nem vagyunk elég bátrak. És nem, nem vagyok libsibőrbe bújt náci. Nálam mindenki ugyanúgy indít. Ha normálisan szól hozzám bárki én ugyanolyan normálisan fogok visszaszólni. Ha fehér ember lopná el 15x is a csirkém azonos mértékben gyűlölném, mintha kék lenne.

Bor B. 2012.07.17. 12:23:45

Én azt mondom:
Nem kell senkit megítélni a származása alapján, de
el kellene gondolkodni azon hogy a cigány kisebbség a tanulmányait meddig milyen szintig folytatja, mennyi lesz bűnöző mennyi dolgozik mennyit adóznak és mennyit vesznek ki a közösből ja és nem mellesleg a magyar/cigány születési halálozási arány is elég érdekes!
a problémát több évtizede tologatjuk nincs megoldás.
El kellene jönni vidékre szívesen meghívlak, hónap elején.
Engem nem zavarnak, és a melegek sem, de nem kéne mindig rasszizmussal védekezni és nem kéne hergelni egymást

Wolfram 2012.07.17. 12:25:27

csak akkor fordítva is így legyen:

jó lenne, ha a származás homályban maradna, amikor állampolgáraink a kanadai, meg svéd nagykövetségeken égetik hazánkat, amikor pesti vállalkozók buszos kirándulásra viszik őket Csillebércre, amikor sorba lehet állni a segélyért, meg úgy általában minden más esetben.

akkor is legyünk egyenlők és anonimok! valahogy így:

magyarok szúrtak halálra, fojtottak meg, vertek agyon magyarokat, ugyanakkor magyarok masíroztak magyar ruhában, hogy honfitársaik közt, rendet tartsanak.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:26:09

@m.gray: akkor kibontom az igazság minden szeletét! Listázni, hogy hány roma (sváb, tót, vombat stb.) követ el milyen gyilkosságokat, egyetlen eredménnyel jár, de azt már kipróbálták többek közt Németországban a két világhború között, az ismert eredménnyel. De legyen: ha mondjuk a cigánynak nyolc füle lenne, legalább lehetséges volna vizsgálni, a nyolcfülűek mennyire érdekeltek mondjuk az áfacsalásos bűntettekben. Jleenleg azonban annak eldöntésére, ki cigány, ki nem, nincsenek egzakt számítások. Az kevés, "hogy csak ré kell nézni". Legalább egy korrekt náci fajelméletet tessék kidolgozni előtte, legyen pigmentációs skéla, orrnyelegszélességi együttható, barnahajgöndörségi hányados: ha már csináljuk, csináljuk rendesen!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:31:48

@Bor B.: én is ezt vallom. Azon is érdemes lenne elgondolkodni, a magyar mennyi autópályát épít tíz év alatt és mennyiért, mennyi csúszópénzt fogad el, mennyi adót csal, mennyi dzsídípít termel, mennyit vesz ki a közösből, mondjuk egy némethez képest!
Érted már, mihez vezet ez? Ez nem rassz kérdése, hanem helyzeti előny. A német "másképp "szocializálódott". Ismerős a duma? Jobb helyre született, a szüleinek több esélye volt taníttatni, suli után emberhez méltó fizetést kap bejelentett munkahelyen... Voltál te már magyar Franciaországban? Nem egyszerű, de még mindig ezerszer könnyebb, mint cigánynak lenni ebben a magyarországban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:40:24

@lickmyhorse: az USÁ-ban a hatvanas években már rengeteg sportoló, zenész volt néger, mégse volt jó négernek lenni. Később jöttek a hippik, bevezettlk a pozitív diszkriminációt, valamint elkezdtek halivúdban olyan filmeket csinálni, amiben mondjuk néger volt a rendőrfőnök. (Te is biztos kurva sok olyen filmet láttál...) Rohadt kevés néger rendőrfőnök volt pedig akkoriban! Most képzeld el, mintha a valami Amerikában cigány lenne a szabógyőző! Vagy az üvegtigrisben a rudolfpéter! A barátok köztben is összevissza egy cigány van (az sem az...), pedig egy árvaházban indul a tröténet! Na, jelenleg az USÁban néger az elnök, nálun meg a kurucinfón kívül senki sem gondolja komyolan, hogy a zorbán cigány lenne. De ha ő az is, a lendvaiildi vagy a sifferbandi nem cigány. Nem beszélve a vonáról. :)))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 12:42:35

@Palestinenser: igen, ha hülyék lennénk, akkor ezt tennénk. De azzal, hogy nem titkoljuk el a nácizmus tanítás során, hogy németek csinálták, pont azt tanítjuk, hogy csinálhatták volna bolgárok is. Vagy magyarok. Szálasi megvan?

Most komolyan, ekkora öngól után mit érzel?

Palestinenser 2012.07.17. 13:04:19

@Humperdickk: Ha nem titkolnánk el, hogy a közelmúlt legfelháborítóbb erőszakos bűncselekményeit cigányok követték el, azzal pont azt tanítanánk, hogy elkövethették volna svábok, ruszinok, sokácok, bunyevácok, nyenyecek.

m.gray 2012.07.17. 13:04:32

@Humperdickk: azért azt, hogy valamilyen céllal adatot gyűjtesz, meg hogy valaki haláltáborba küldesz, ne legyen már azonosan egyenlő!
vagy csak rólam lehet a TEK-nek olyan adatbázisokat fenntartani, hogy mikor és hol dolgoztam, mennyiért, mennyit voltam beteg, mi a taj számom, az adószámom, van-e jogsim etc? kereshető módon?
az esetleg lehetetlen, hogy egy adatbázist jó céllal hozzanak létre? ami mondjuk problémákat orvosol? vagy rámutat olyan összefüggésekre, hogyha ne adj isten nem vagy analfabéta, akkor nagyobb eséllyel lesz munkád, és nem kell lopnod?
vagy esetleg megtanulod, hogyha kell valami, akkor azt nem erőszakkal veszed el (lásd pl a Bándy Kata ügy), meg hogy esetleg létezik nemleges válasz egy kérdésre?
hm?

Wolfram 2012.07.17. 13:06:04

jogos, és azt se írják le többet, hogy egy férfi megölte a feleségét, mert rossz színben tüntet fel engem is. ne írják ki a nemét,csak egy ember egy másikat. sőt azt se, hogy hol történt! nincs többé kínai csempészáru, ukrán maffia, török kamionos, afrikai menekült, de ne legyen amerikai színész sem, vagy brit énekes!

olvassuk el Vonneguttól a Harrison Bergeront, és tegyünk mi is úgy. a küzdelem pedig folyjon a színfalak mögött!

tapirwar.blog.hu/2011/08/14/harrison_bergeron_kurt_vonnegut_1962

emmersson 2012.07.17. 13:08:30

@Humperdickk: Te gyökér! Miből olvastad ki az én jobboldaliságomat, pláne náci mivoltomat?! Nem sül le a mocskos pofádról a bőr?!
Olvasd vissza magad és aztán irány a fürdő: köpd szemen a tükröt, te barom!

Nálam liberálisabb gondolkodású embert nehezen találsz! Viszont a tények makacs dolgok!
Te egy látens fasiszta vagy.

Törvénytisztelő állampolgár 2012.07.17. 13:25:53

A cikk írójának láthatóan még nem erőszakolták meg a lányát a cigányok, nem döfték meg a fiát késsel, nem törtek be a kertjébe, házába, hogy mindenét elvigyék, lakóhelyén nem verték szét az összes szórakozóhelyet, nem árultak drogot, nem lopták el a vaskapuját, a csatornafedelét és még folytathatnám. Durva az ügy és igen, AZÉRT durva, mert egy tanulatlan, bűnöző, mosdatlan cigány követte el. Amiből annyi van, mint a pelyva és ez az időzített bomba itt ül köztünk és a mindennapjainkat, a szürke hétköznapjainkat fenyegeti! Isten óvjon téged tőlük!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 13:27:30

@m.gray: utoljára pofázom el:

1. A cigányság nem egzakt fogalom.
2. A cigányság megállapításából nem következik semmi.

Majd ha ezt megértetted, tovább beszélgethetünk. Addig nncs értelme.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 13:32:01

@Wolfram: jól látod a problémát. De mindenesetre nem mindegy, hogy azt mondom, hogy egy brit színész kapta az oszkárt, vagy már megint egy cigány tört be valahol. Egy brit egyébként bármikor betörhet, de egy cigány ha megrohad, sem jut el az oszkárig. (A britet is és a cigányt is szigorúan születési helyhez kötve értve.)

m.gray 2012.07.17. 13:32:14

@Humperdickk: jó, akkor kezdjük onnan, hogy az megvan, hogy statisztika?
nemcsak azt lehet gyűjtögetni, hogy roma, arab, urdu vagy német, hanem mindent; valóban, nem ez a szakmám, hogy ilyen besorolásokat végezzek, de ha az USA-ban sikerül beazonosítani, hogy az elkövető fehér, néger, kínai vagy mittudoménmilyen, akkor talán nekünk is sikerülne felállítani valamilyen rendszert, amiből értelmes adatok születhetnének
így már jó?

de mondjuk tényleg feleslegesen beszélgetünk, tekintve, hogy azt gondolod, hogy egy kibaszott náci vagyok, amikor nagyon nem
eredendően arra próbáltam rámutatni, hogyha valahogyan MÉGIS legalább MEGPRÓBÁLnánk egzakttá tenni dolgokat, akkor abból jó is kisülhetne

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 13:34:00

@Törvénytisztelő állampolgár: nem, nálunk ezeket zömében nem cigányok csinálják. Micsinájjunk, hiány van cigányokból, kénytelenek vagyunk mi magunk meggyilkolászni egymást. Szar ügy, mi?

whats 2012.07.17. 13:41:08

(Tömeg)hisztéria és cigányozás/zsidózás mindig is volt és lesz is.
Felsőfokú végzettségem van, tisztességes, becsületes adófizető vagyok, egyházi intézményben dolgozom, de a ma estére olyannyira várt koncertre nem merek elmenni, mert hátha valaki lecigányoz és meglincsel, mert "olyannak látszom" ...
Félve pedig inkább nem megyek.
Az "És ha cigány?" kérdésre ha ez kell hogy legyen a válasz, akkor sajnálom, hogy ebben a korlátolt országban élek.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 13:42:23

@m.gray: nem, nem jó. A négeren látszik, hogy néger. A cigányon nem. Paja Bea, Nemcsák Károly, Orbán Viktor, Kovács Kálmán, Gáspár Győző, melyik cigány? És van ennek értelme? Megtudsz valami hasznosat belőle? És ha igen, mi a teendő? Sterilizálni ezeket, aztán vonót a kézbe? És hogy gondolod, hogy "faj" alapján bármit lehet kezdeni ezzel a problémával? Te mint statisztikus, tán szín alapján vizsgálod az ipari termelés volumenét? Mittom, bizonyos csavaralátéteket nem számolsz bele, mert nem tetszik a színe?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 13:42:56

Hagyjuk ezt. Láthatóan alapfogalmakkal nem vagytok tisztában, nekem meg más dolgom van. Meg ráadásul épp most írták a szomszéd blogon, hogy ne etessük a trollt. Bármennyire is nem tetszik, azt kell mondanom, igazuk van.

További jókat. Ja, mondtam, hogy asszem, negyedig-félig cigány vagyok? :)))

Vortumnus (törölt) 2012.07.17. 13:46:48

@Humperdickk:

hülyeségeket beszélsz.
szívesen elmondanám miért, ha olvasottabb lenne a blogod.
és ne te oktass másokat, messze vagy attól nagyon.

m.gray 2012.07.17. 13:48:56

@Humperdickk: sorolj fel öt bűnözőt is, és tedd fel a kérdést fordítva

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 14:01:22

@m.gray: neveket nem tudok, de mondjuk Móri bankrablás, Cozma-gyilkosság, bundaügy, Zuschlag-és Hagyó-perek. A közelmúlt legnagyobb port felvert ügyei. És most ez.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.17. 15:09:07

@m.gray: "talán érdemes lenne olyan statisztikákat készíteni, hogy adott bűntényeket milyen csoportba tartozó egyének követnek el. Ha ez megvan, esetleg lehetne okokat keresni, és az okokat csírájában kezelni. És itt sem a deportálásra gondolok. "

Hanem mire? Egyébként, csak hogy tudd, származásod alapján potenciális adócsaló vagy...

szárny 2012.07.17. 15:22:35

@Humperdickk: Tudod, mi mutatja a legjobban a "cikked" minőségét? Tartalmának pontosságát? Szándékod tisztaságát?
Az, hogy minden második komment a tiéd...

szárny 2012.07.17. 15:28:18

@Humperdickk: Ja, és volna egy viszontkérdésem a "ki kell ennek derülnie?" című álkérdésedre:

Amikor Kanadába "menekültek" azok, akiket most bűnöző életmód, rabszolgatartás, csalás és állami támogatással való visszaélések miatt "haza"toloncolnak Kanadából, és Mohácsi Viktória meg Kertész Ákos vállvetve üvöltötte teli a világsajtót az illetők származásáról - nos, akkor miért nem írtál egy ilyen című "cikket"?

emmersson 2012.07.17. 16:12:40

Nem semmi, hogy egy lány meggyalázása és meggyilkolása apropóján is van egy ilyen tapló, aki jogvédő vitát generál a gyilkos pártjára állva, mondván, hogy az lényegtelen, milyen származású!

Bezzeg, ha Bándy Kata cigány lett volna :(

j311 2012.07.17. 17:16:38

Jogai annak legyenek, aki teljesiti a kotelezettsegeit.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 18:19:44

@szárny: igen, mert elkövettem azt a hibát, hogy szóba álltam veletek, és néha nem is megfelelő stílusban. Mindkettő hiba volt, sajnálom. Őszintén.
A továbbiakban igazatok van, kommentekre nem válaszolok, és zárjatok be minden cigányt, ahova csak jólesik. Csak előtte szóljatok, hogy legyen időm elmenekülni.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 18:26:40

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hagyjad, ezzel már én is próbálkoztam, legutóbb a tiednél tíz kommenttel feljebb. Gyűlölködni jöttek, nem vitatkozni, én meg adtam alájuk a lovat, hülyén. Hiba volt, teleszemeteltem a saját szar kommentjeimmel a posztot, és ráadásul feleslegesen.

Plusz kibaszott szar kedvem volt miatta egész délután. És mivel délután én vigyázok a gyerekekre, még alaposan le sem ihattam magam.

Utóbbit fejleményt különösen felháborítónak tartom. :)

B79 2012.07.17. 18:36:00

Nekem is kibaszott szar kedvem van amikor nem félnem kell a szomszédaimtól...

2012.07.17. 18:46:59

minden cigányvédő ekkora tapló, mint a kedves blogger? nem csodálkozom.

Wolfram 2012.07.17. 19:08:14

az egész romakérdés kezelése a sajtóban, ugyanúgy akár a feketék kérdése Amerikában, vagy az összes többi kisebbség (pl. a melegek) egy következetes médiahadjárat részei. feltüzeli őket és pajzsként tolja maga előtt egy liberális kisebbség, rajtuk keresztül tartja folyamatosan melegen a "kisebbségi" témát. mert ha bármely kisebbség joga csorbul, akkor fasizmus és antiszemitizmus. (az meg senki nem akar lenni, nem igaz?) sajnos ennek egyenes következménye a kérdés ilyen torz és egyoldalú megítélése a médiában: a kisebbségnek csak jogai vannak, a többségnek meg csak kötelességei.

márpedig a demokrácia a többség diktatúrája, az hozza a szabályokat, a többiek meg alkalmazkodnak. ha átmegyek a szomszédhoz vendégségbe, nem háborodok fel azon, hogy nem dughatom meg a felségét, mert nincs hozzá jogom. elfogadom, hogy ott ők hozzák a szabályokat, én pedig alkalmazkodom. (a helyzet képletesen az, hogy titokban azért kurogatom, amikor lebukok, akkor meg a vendégszeretetre hivatkozva követelem a megbocsájtást). de azon sem akadok ki, hogy a francia munkaadó is a saját honfitársának ad előbb, vagy jobb munkát, ahogy fent panaszkodott valaki, meg nem háborodom fel azon sem, hogy férfi létere nem vesznek fel a női kórusba, nem kiáltok rögtön kirekesztés meg diszkriminációt.

sajnos Európa ilyen arányú félhígulása, az "őslakosok" ilyen mérvű kiszolgáltatottsága előbb utóbb újabb feszültségek forrása lesz. és a média meg csak feszíti a húrt. aki a külvárosokban vagy falvakban naponta konfrontálódik a problémával, az nagyon jól tudja, hogy a híradásokban szereplő "média-roma" meg a reality közt pontosan mekkora szakadék tátong.

Farkos Tsapó Gyurka 2012.07.17. 19:17:11

@Humperdickk: "én meg adtam alájuk a lovat, -hülyén-."
Lényegedre tapintottál.

sópipa 2012.07.17. 20:00:50

Kedves Humperdickk!

Ígérem nem leszek többé rasszista, ha:

Egy előre megbeszélt időpontban találkozunk a Fővárosi Állatkertben. Te először bemászol a Flamingók ketrecébe, akik 10-ből 0 esetben esznek embert, ott eltöltesz 10 percet, aztán bemászol az oroszlánok közé. Ők 10 -ből 9 esetben esznek embert, de ugye te nem nézel származást, hovatartozást, nem vagy szemétrasszista? Deal?

Wolfram 2012.07.17. 20:29:35

Elmesélek egy történetet, asszem idevág. (ha mégsem, akkor talán valahova máshova)

Volt a csendes óceánon egy kis sziget, amelynek volt egy tava. A tóban sokféle ha élt, de csak kétféle ragadozóhal: a cicahal és a macahal. Az őshonos hal a macahal volt, nagyobb, nyugodtabb, világos pikkelyű, míg a cicahalak egy természeti esemény következtében kerültek a tóba. Ezek kisebbek voltak, sötét pikkelyűek is igen agresszívek. Idővel annyira elszaporodtak, hogy az macahalak számának negyedét is kitették. De a gond nem ez volt. A gond az volt, hogy az itt búvárkodó turistákat lépten nyomon megtámadták a halak, és ez azért volt gond, mert a helyiek már rég nem a halászatból éltek, hanem belőlük. Így elkezdték figyelni a halakat. Megállapították, hogy ha egy búvár egy macahallal találkozik, akkor az esetek 99%-ban nem lesz semmi konfliktus, mindenki úszik tovább. Ezzel szemben, ha cicahallal találkozik, az esetek felében bizony támadás lesz belőle, nekimegy a bestia. El is terjedt a híre, hogy itt bizony gond van a cicahalakkal. Már épp azon voltak, hogy kitalálnak valamit, amikor megjelentek a Halbiológusok. Volt is haddelhad! Hogy képzelik, hogy cicahalprobléma? Itt kéremszépen nincsen semmi probléma, ha van, akkor az halprobléma, hogy néhány hal talán támad. Lehetséges. De a halak már csak ilyenek.
Hiába jött elő a helyi matematika tanár, hogy akkor számoljunk: a ragadozó halak 20%-a cicahal, aminek a fele támad, míg a macahalaknak csak egy 1% ilyen, ami azt jelenti, hogy 100 találkozásból 11 végződik támadással, amiből tíz cicahal, és csak alig egy macahal. Pedig cicahalak kevesebben is (kisebbségben, ő így mondta) vannak.
- Nemúgyvanaz!- mondta a biológus. Azért ilyenek a cicahalak, mert a macahalak nagyobbak, és elveszik a jobb költőhelyeket is. Megértőbbnek kellene lenni, különben is Isten színe előtt minden hal egyforma. Kivéve az angolnát, mert az hosszúkás.
- De hát a tények… azok makacsak…! A turisták meg… nem jönnek… - így e helyiek.

Hogy hogyan végződött a történet, nem tudom. Az a búvár, aki mesélte nem jött vissza többé. Talán elkapta egy cicahal. Vagy macahal. Aminek persze jóval kisebb az esélye.

emmersson 2012.07.17. 21:07:50

@Wolfram: Teeee, aljas cicahal gyűlölő ;)

Felhomályosító 2012.07.17. 21:31:30

A hozzászólás elején már leszögezném, nem vagyok Roma származású. Meglátásom szerint, a Roma társadalomnak egyik fajtája az akivel örökösen csak a baj van. Válogatás nélkül, akár a fajtársait sem kímélve törvényen kívülinek hiszi magát és úgy gondolja, hogy körülötte minden más ember csak egy "csicska". Lenéz mindenkit, a dolgozó romákat "betegnek" nevezi, mert nem bűnözésből él, mint Ő maga. A romák között több féle faj is létezik, mint sokan tudják. Amelyeknek valami szakmával foglalkozással kapcsolatos a nevük, azok nem törnek be nem vernek halálra csak a balhé kedvéért és még sorolhatnám a súlyos bűncselekmények széles tárházát. Egyetlen fajtája a romáknak az amivel a komoly bajok vannak, az pedig a KOLOMPÁR! Csúfnevén: Leketár. Sokan sajnos összemossák a többi Roma fajtársaikkal őket. Ez a moszadék Péntek ( aki meggyilkolta azt a pécsi lányt )100% hogy Petrovics-ról változtatta péntekre. Abban az esetben, ha valaki jó megfigyelő, akkor a kolompárt az arcvonásairól is fel lehet ismerni. -----Csak úgy védekezhetünk ellenük ha valamilyen formában kiközösítjük őket. Semmilyen kapcsolatot nem szabad tartani velük. Remélem nem úntattam senkit.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.17. 21:39:16

@sópipa: az oroszlán egy önálló állatfaj. A flamingó is. Te is. Én meg, remélem, egy negyedik.

Bazmeg, pedig megígértem, nem válaszolok. De ezt a poént nem hagyhattam ki. Vazzeg, nácik, ti szopni jártok ide? :)))

Wolfram 2012.07.17. 21:49:14

@emmersson: talán a halbiológusokat jobban nem szeretem... :(

Wolfram 2012.07.17. 21:50:42

@Humperdickk: akkor halljuk azt a poént!

Kata78 2012.07.17. 21:59:44

@Humperdickk: Olvasgatom a kommenteket egy ideje, szóval csak egy kérdés. Sópipa kérdését olvastad / értelmezted is vagy csak hajtod a nácik vagytok dumát?

sópipa 2012.07.17. 22:11:46

@Humperdickk: " az oroszlán egy önálló állatfaj. A flamingó is. Te is. Én meg, remélem, egy negyedik."

Szelektálunk, különbséget teszünk? Csak kiderült, hogy te vagy itt a legnagyobb kirekesztő!

Greg C. 2012.07.17. 22:12:07

@Felhomályosító: Odáig olvastam, hogy nem vagy roma származású. Nem is érdekel senkit, hogy ki milyen származású. Ha az lennél sem érdekelne senkit.

Greg C. 2012.07.17. 22:20:42

@Felhomályosító: A kijelentéstől kezdve pedig már a véleményed sem érdekel.

Felhomályosító 2012.07.17. 22:37:42

@Csoresz: Nocsak-nocsak. Bujdosik a szeg a zsákból. Úgy látszik az önérzetedbe tapostam, azért ez a negatív hozzászólás. Tipikus kolompár gondolkodásmód. Arany apám! Nem fogod tudni kivetkőzni magadból, akár mennyire is szeretnéd ezt a lekezelő stílust, amit szépen megfogalmazva előadtál. Ez beléd van nevelve! Neked ez a természetes. Csak nem hagyott nyugodni a dolog és végig olvastad! Másokat próbálsz befolyásolni azzal,hogy "senkit sem érdekel"? Nézzél tükörbe és rájössz, hogy ki az a senki............... Ugye nem volt nehéz???

Greg C. 2012.07.17. 22:44:54

@Felhomályosító: Ugyan már. Kicsit sokra tartod magad. Majd pont te taposol az én önérzetembe. Ezek szerint humorérzéked az legalább még van, ha nem is valami jó. Próbálok eltekinteni attól, hogy hozzászólásodból erősen kiérződik, hogy szerinted én roma vagyok. Igazából reagálni sem érdemes rá. Lehetnék az is, meg lehetek nem is. Kurva mindegy.
Hát, szoktam tükörbe nézni, tetszik is a látvány, egy nagyobb mértékben.
Senkit akkor látnék a te lennél a tükör.
És ne, ne hidd, hogy végigolvastam. Tényleg leszarom. :D

Felhomályosító 2012.07.17. 22:55:51

@Csoresz: Vasárnap menj el a paphoz és gyónd meg többek közt azt is amit itt hazudoztál. Már a NICK neved is elárult. Szar dolog mikor megmondják az igazat, ugye.....

n0kedli 2012.07.17. 22:59:40

Egyre búsabbak és búsabbak lesznek a lamantinok.

Felhomályosító 2012.07.17. 23:02:14

@Csoresz: Annyira fáj az igazság, hogy egyre több helyesírási hibát vétesz, annyira sikerült felidegesíteni téged. Figyelj már oda!

Greg C. 2012.07.17. 23:15:31

@Felhomályosító: Tudod, mikor az én blogomon kommenteltél, egy normálisabb olvasónak tűntél, nem egy hülye trollnak. De hát ez van, én is tévedhetek.
Szeretnélek felvilágosítani, hogy vannak olyan egyházak is, ahol nem gyóntatnak, méghozzá nem is úgy elvétve, elég sűrűn megtalálhatóak. Én pont egy olyan egyházi közösségbe tartozom, ahol nem gyóntatnak. Pedig lehet, lenne mit meggyónjak. Hála istennek viszont én egyedül is fel tudom dolgozni a különböző élethelyzeteket.
Az téged minősít, hogy már engem is faji alapon próbálsz hülyének besorolni. Lesz itt ember még, aki majd megmondja neked, hogy mi a helyzet velem kapcsolatban. Nem is aggódj.
Mióta eszemet tudom nem volt ember, aki felidegesített volna, vagyok annyival jobb nálad (is), hogy ne tudj nemhogy felidegesíteni, még felbosszantani sem.
Ha meg már a származásomat is megkérdőjelezed, igazán elnézhetnéd nekem a helysírási hibákat is.
Egyidejűleg pedig légyszíves vedd észre magad. Mint mondtam, kibaszottul senkit nem érdekel a származás. Azokat legalábbis biztosan nem, akik valamilyen formában kapcsolatban állnak ezzel a bloggal, vagy a szerzőjével. amennyiben roma vagyok, roma vagyok. Ha annak születtem, akkor az nekem alanyi jogon jár. Érdekesnek tartom, hogy olyanokról nem megy vita, mikor egy négy gyermekes édesanyát öl meg egy magyar(!) elkövető.Annak miért nem akasztanátok kötelet a nyakába?

emmersson 2012.07.17. 23:55:01

@Csoresz: Hol olvastad, hogy a négy gyermekes édesanyát megölő magyarnak nem akasztana valaki kötelet a nyakába?!
Egyrészt szóba sem került senkinek az akasztása, másrészt nem összehasonlítunk! Éppen az a lényeg, hogy jó lenne, ha egy kalap alá lehetne venni az embereket! Bűnöző és áldozat.

Ismét jön elő az "azé', mer' én cigán vadzsok?!" stílus!

Egyszerűen HAZUDSZ!

Felhomályosító 2012.07.18. 00:12:37

@Csoresz: Abban az esetben ha igazán értelmezni tudtad volna azt, hogy kinek szól azaz kiknek szólhat az amit én először írtam, nem válaszoltál volna.-- Azoknak, akik nem ismerik a Roma társadalom összetettségét. Azért,hogy ne vegyék egy kalap alá az összes romát, ugyanis sokan vannak akik még egy " szeget " sem loptak Isten tenyeréből.( Ez a himnuszotokból való idézet.)Jelen esetben egy Roma származású emberre van kihegyezve ez a blog. Péntek; alias Petrovics nevű elkövetőről. A szándék tehát nem rosszindulatú volt. Azt szerettem volna elérni, hogy ne minden romát ítéljenek meg ez eset kapcsán. ( Erre Te, nem jól reagáltál. ) Sorry....

Wolfram 2012.07.18. 00:55:12

"ha valamely jól körülírható esemény egy valamely szempontból homogének tekinthető szegmenssel összefüggésben az átlagnál jóval nagyobb gyakorisággal fordul elő, akkor ezt az eseményt bármely tudomány tipizálni fogja, nevének pedig a szegmens+probléma nevét összevontan fogja alkalmazni.

mondok egy példát: a közvetlen szülés után lévő nők körében (a szegmens) a depresszió egy tipikus tüneteit mutató formája az ilyen nők létszámához viszonyítva jelentősen nagyobb arányban fordul elő, mint a teljes lakosság viszonylatában. ezért ezt tipizáljuk, és úgy hívjuk, hogy szülés utáni depresszió. ez nem azt jelenti, hogy CSAK ők lehetnek depressziósak, vagy csak rájuk jellemző, hanem azt, hogy az ő körükben olyan arányt ér el a probléma, amivel külön foglalkozni kell.

ilyenek még az öregkori leépülés, a változókori hangulatváltozás, a kamaszkori lázadás, vagy sorolhatnám. a lényege, hogy az adott tünet az adott csoportban jelentősen nagyobb arányban fordul elő, mint a lakosság teljes átlagában."

azt gondolom, hogy az erőszakos cselekményeknek van egy fajtája, az érzelmileg túlfűtött, labilis állapotban elkövetett spontán erőszak (kicsit agyonverni, csak úgy megkéselni, véletlen megfojtani stb.) amelyik egy jól körülírható, homogénnek tekinthető csoport körében a teljes lakosság átlagánál jelentősen nagyobb arányban fordul elő.

azt gondolom, a szülés utáni depresszió mára akkora problémává nőtte ki magát, hogy nem lehet nem foglalkozni vele. persze, hogy vannak más depressziósok is, de ebben a körben, ez a jól tipizálható tünet sajnos túlzott méreteket öltött.

emmersson 2012.07.18. 05:03:57

Még annyit tennék hozzá az egészhez - és ezzel be is fejeztem -, hogy a rasszizmust ne keverjük össze a (sajnos rossz) tapasztalatokon alapuló előítélettel!

Ha szembejön az utcán 4-5 "cicahal" (francba, már lábuk nőtt!) és én átmegyek a túloldalra - megelőzendő egy esetleges konfliktust -, akkor én nem rasszista vagyok, simán csak tartok az ismert helyzettől, ezért megpróbálom elkerülni!

Egy másik példa "cicahalakra".
Kering egy sztori, ki tudja, megtörtént vagy sem, mesélik sokfelé, sokféleképpen...

Egyetemista szórólapot osztogat X város egyik forgalmas terén. Mikor felé sétál egy roma, a srác elfordul, másoknak adja a lapokat.
A romának persze ez feltűnik és elkezdi figyelni a fiút. Ahogy nézi, látja ám, hogy nem csak őt hagyta ki a szórásból, de a többi romát, sőt, két négert is!
Megy is vissza ezerrel és már méterekről nyomja a dumát: Mi van csávókám, nekünk nem jó az a cetli, mink nem érdemeljük meg, mer' cigánok vadzsunk?! Már megin' a dickriminálás, hogy a rák egye ki a szívedet, teeeeee!
Mire az egyetemista: SZOLÁRIUM KUPON, TE NAGYON SÖTÉT!!!

További szép napot ;)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.18. 08:06:51

@Kata78: de, válaszoltam, is rá. De @sópipa: ezek szerint nem fogta fel. Akkor minek is válaszoljak nektek?

Greg C. 2012.07.18. 08:18:06

@Felhomályosító: Nos, még mindig nem a hozzászólásoddal van bajom. Már ott megakadtam, s nem is haladtam tovább (asszem mondottam volt már ezt), hogy az elején kijelentetted: nem vagy roma. Azt hiszem, itt nem ezen van a hangsúly. Teljesen fölösleges információ. A kommentemmel csak ennyit akartam közölni. Lépjünk túl rajta, tekintve, hogy neked is igazad van, és ezt lehettem volna szíves akkor is így közölni.
A problémám azzal kezdődött, hogy elhitetted magaddal, hogy én roma vagyok és ezzel egyidejűleg meg is bélyegeztél. Pontosan ez az, amivel én nem értek egyet.Egyszerűen az érződött, hogy ha roma vagy, hülye vagy - a kommentjeidből. Én személy szerint az ilyen fajta megkölünböztetést nem preferálom.
A négygyermekes családanyát egy másik helyen, kommentben említették, de konkrétan van tudomásom egy esetről, ahol egy háromgyermekes édesanyát öltek meg (egy nagyobb gyermeke illetve egy másfél éves ikerpárja volt), az elkövetőt is elkapták. Magyar. Ez viszont nem került be a híradásokba. Miért? Egyet tessen minden rasszista, neonáci és egyéb kommentelő megérteni. Amennyiben így folytatjuk, ha burjánzani fog ebben az országban az antiszemitizmus, akkor csak egyre távolabb kerülünk majd európától. Egészen addig, mígnem ki is hullunk az európai államok sorából.
Jelenleg pedig nagyon úgy fest a helyzet, hogy Európa nélkül halottak vagyunk.

Kata78 2012.07.18. 09:00:14

@Humperdickk: Először is ne nácizz le "nektek", amíg életedben nem beszéltél velem. Másodszor. Bemész a flamingókhoz - oroszlánokhoz? Mert ez lenne a válasz a kérdésre, nem az, hogy ki hányféle állat. Mert az én szerény szövegértelmezésem szerint, ez egy roppant találóan megfogalmazott kérdés. Vita alapnak teljesen hibátlan, akkor persze, ha a vitapartner nem csak hajtja a magáét.

sópipa 2012.07.18. 10:37:41

@Humperdickk:

Kedves Humperdickk!

Sajnos még mindig nem válaszoltál a kérdésemre. Pedig kb. annyira egyszerű eldönteni, mint, hogy az almát szereted inkább vagy a körtét?

Zuzzant 2012.07.18. 10:58:56

Én láttam két cigány fiatalembert, akik kirabolták a szelektív hulladékgyűjtő edényeket egy fehér Ladával.
Viszont két hajléktalan, akik a visszaváltható üvegekért jöttek, azokat meg ki is fosztották, elvették apró pénzeiket, csak úgy, izom és félelemkeltő fellépés kombó együttes használatával.

Biztosan cigányok voltak, mert olyan kreol bőrük, fekete hajuk, koszos ruháik voltak, hogy nehéz lenne zsidóknak nézni őket.

Még ha a posztoló szeretné is összemosni őket a felesleges hangulatkeltő demagóg nácizó írással.

jenzen 2012.07.18. 14:16:08

Csodálkoznék ha a szerző,
nem zsidó volna..!

de nem kell csodálkoznom

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.07.18. 14:17:19

@Kata78: hibás, mert a flamingó meg az oroszlán két külön faj. Hibás, mert ugyan mindkettő ragadozó, a flamingó apró rovarokat, férgeket és moszatokat eszik csak, és nincsenek fogai sem. És igen, tényleg nem szívesen mennék be valamely futballcsapat White Power elnevezésű szurkolói klubjába, valamint kerülöm a melegfelvonulás-ellentüntető, hős oroszlánokat is. Inkább a (rózsaszín) flamingók.

Kedves izé, nem ez a te bajod. Az a te bajod, hogy amikor azt mondom, hogy "nektek", te azt hallod, hogy "náci". Hogy lenáciztalak. Ez megint egy olyan öngól volt, ami miatt nem gondolom, hogy érdemes volna válaszolnom NEKTEK (feloldom: nem gondolkodóknak) bármire is. A fenti (első)bekezdésből például semmit sem értettél meg. Semmit, hidd el. Tudom, hogy azt hiszed, hogy igen, de nem. Semmit. Úgyhogy ne próbálj érvelni, mert nem fog sikerülni. Az érvelés alapja ugyanis a megértés: nos, ezzel van neked súlyos defektusod. Ez a rossz hír. A jó, hogy lehet rajta segíteni: olvasni kell sokat. Mindenfélét, mondjuk Thomas Mannt. Nem csak olyasmit, amit azonnal meg is értesz. Mert tekintve ugyanis, hogy csak hiszed, hogy érted, be is fognak csapni. Már meg is tették. Sajnálom. De küzdhetsz ellene. Tedd meg.

Kata78 2012.07.18. 14:24:16

@Humperdickk: hát, nem tudom, miből ítélsz meg, de részemről az 1984et alapműnek tartom. Gondolom, tudod, miről beszélek ;)a nem gondolkodót bóknak veszem Tőled és itt azt hiszem le is zártam a veled való társálgést, már megbocsáss, de ilyen fröcsögő valaki, aki úgy beszél emberekkel, mint akiket a seggéből rángatott ki, nem vita partner nekem. ( a nicked több, mint találó már legalábbis a második fele ;) )

Kata78 2012.07.18. 14:30:51

@Humperdickk: ui: hátha másképp Te is megérted, vegyük a fennti példát mondjuk házi macska vs. oroszlán kombóval. Ha jól tudom, javíts, ha tévedek, mindkető ragadozófajta, a macskák családjába tartozik. (gy.k roma származású homo sapiens vs magyar származású homo sapiens) az egyikkel össze is költözöl, a másikhoz be sem mész. Igen, van rá példa, hogy a házi macska is rád támad, de léptekekkel kisebb, mint az, hogy az oroszlán fog. Ez nem rasszizmus, szimpla tény. Azok meg sajna makacs dolgok. Érted? (mielőtt megkérded, van macskám ;) )

Felhomályosító 2012.07.19. 07:05:20

http://socialcam.com/v/2qtquy1v?action_object_map={%22482396318456238%22%3A10151059262766742}&autostart=true&fb_action_ids=482396318456238&fb_action_types=video.watches&fb_source=other_multiline#_=_@Csoresz: Nézd meg, hátha mond Neked valami újat.

ltfi58 2012.07.19. 09:20:39

Már hogyne lenne fontos, hogy cigány-e az elkövető. Az is fontos, hogy hány éves, hogy férfi-e, hogy szegény-e, iskolázott-e, milyen az előélete, a családja, a baráti köre stb.
Méghozzá azért fontos, mert kellenek a statisztikák, hogy a jövőben megelőzhetőek legyenek a hasonló bűncselekmények, hogy fel tudjunk ellenük lépni.
Mert ha tudjuk, hogy a szegény, igénytelen, iskolázatlan cigányok közül kerül ki a legtöbb bűnöző, akkor ellenük kell fellépni.
Ha tudjuk, hogy sok az iskolakerülő, akkor ellenük is fel kell lépni és vissza kell őket terelni az iskolába.
Ha tudjuk, hogy sok a gyerekgyilkos, akkor jobban oda kell figyelni a kismamákra.
Ha sok a drogos, akkor a drogprevencióra kell figyelni.
stb. stb.
Fel kell tárni az okokat, különben csak még jobban elharapózik a helyzet.

Munkám révén sok anyakönyi kivonattal találkoztam, és az amerikai halotti anyakönyvi kivonatban szerepel olyan rovat is, hogy milyen rasszhoz tartozott az elhunyt.
És ez nem a fajgyűlöletről vagy a diszkriminációról szól, mert nem mindegy a faji hovatartozás: más rassz más betegségekre hajlamos, más az átlagéletkoruk stb.
Ezek nagyon fontos kérdések, ez nem rasszizmus, hanem a tudományhoz és az életminőség javításához kell.

Amikor a magyarokról megállaítják, hogy korrupt ország, azon sem vagyok felháborodva, mert statisztika, tény és kész. Nem vissza kell kiabálni, hanem elgondolkodni rajta és elfogadni, hogy igaz.
A Wikipedián is szerepl, melyik országban hány főre esik egy emberölés pl., és nem mondom, hogy rasszista az oldal. Óriási különbségek vannak az egyes országok között, és ez nem véletlen. Tény és kutatni kell. Mint ahogy azt is vizsgálni kell, hogy ezek között az országok között hol van pl. halálbüntetés.
Ahhoz, hogy fejlődjünk és élhetővé tegyük a környzeetünket, alaposan meg kell ismernünk azt.

Ha sok a cigány bűnöző, már ne z legyen a hibás, aki ezt kimondja.
Ha sok a rákos beteg, akkor sem azt az orvost kell szidni, aki ezt kimutatja.

Babits írta: "vétkesek közt cinkos, aki néma." Aki szemet huny a cigánybűnözés felett, az hozzájárul ahhoz, hogy a helyzet ne javuljon. Láthatjuk, hogy történt ez az elmúlt húsz évben. Ide vezetett.

Greg C. 2012.07.19. 10:53:45

@Felhomályosító: Nem mond újat. Viszont az, hogy a helyzet az ami, arról nem csak a cigányok tehetnek. Ahogy a cigányok között meghatároztál különböző csoportokat (igen, elolvastam), úgy a magyarok között is meghatározhatóak csoportok. Köztünk is vannak, akik lopnak csalnak hazudnak, vagy épp ölnek is, és vannak akik tisztességesek.
Valamint attól sem szabad eltekinteni - ezen blog szerzője fogalmazta meg valahol, nagyon találóan és jól - a cigányok is magyarok.
Nos, remélem olvasod, mert ez meg neked mondhat újat.
Ha esetleg ezzel a hozzászólásommal egy világot borítottam benned össze, nyugodj meg, tudok egy jó szakembert ajánlani. :)

Mariann19 2012.07.19. 15:49:48

Évek óta figyelem a cigány kérdés társadalmi megitélését, és túl azon, hogy a vélemények tapasztalatok szerint alakultak, vannak egyéb okai annak, hogy fokozott ellenérzések jöttek létre.Az elmúlt 8 év során a kormány e tárgyban megfogalmazott retorikája erőszakosan terelte a társadalmat a cigányság el- és befogadása felé, mégpedig erőszakosan. Az állampolgár jogosan érezte azt, hogy folyamatosan "nevelik", melyet a gondolkodó, felnőtt emberek felülről jövő, kényszernek éreztek, és emiatt a szándék kontraproduktívvá vált, még nagyobb ellenállást indukált.Ezek a cigányság mellett kritika nélküli kormányzati megnyilvánulások nem egy esetben a nem cigány lakosságot bűntudatra szándékoztak késztetni, a legapróbb bírálat is a rasszizmus jelzőt nyerte el.Nem lehet elvárni egy embercsoporttól sem azt, hogy támadások, félelmek közepette szimpátiával forduljon azok felé, akiknek csak ad, a mindennapi létüket teremti meg. Ezen közben még be kell húznia fülét-farkát, nehogy a fajgyűlölő jelzője ragadjon rá. Óriási hibának tartom, hogy nincs őszinte beszéd a cigánysággal arról, hogy forduljanak magukba, gondolkozzanak el, hogy a világ sok országában nem kívánatos a jelenlétük, ne a többségtől várjanak alkalmazkodást, ők igazodjanak a többség szabályaihoz, és nem fordítva, az örökös követelező hangnemen változtatni kéne, mert az elvárt javakat nem ők teremtik meg.Meg kell a cigányságnak szabadulnia a mártirság érzetétől, mert nem ők azok. Ez az örökös felmentő, megengedő retorika nem visz sehová, inkább ront az együttélés mikéntjén.

Törvénytisztelő állampolgár 2012.07.19. 15:51:20

@Humperdickk: Sajnos ha így véled, akkor te nem ebben az országban élsz, így viszont jóval kevesebb jogod van erről az országról írnod. Persze alapjog az írás (vélemény nyilvánítás), így inkább úgy mondanám, hogy kevésbé etikus megszólalnod ebben az ügyben. A környezetemben az elmúlt 20 évben a bűncselekmények zömét cigányok követték el.

Felhomályosító 2012.07.19. 21:20:57

@Csoresz: Úgy gondolom sokkal bonyolultabb ez az egész, mint gondolnánk. Azon vitázni, hogy ki lőtt először már nem változtat semmit, sem a cigányok sem a magyarok között.( Oly régóta tart a viszály.) Azt viszont bátran állítom: nem a bőrük színével van a nagy baj. Az életvitelükkel a másokhoz való viszonyulásukkal, beilleszkedési nem akarással, a kivagyisággal és még sorolhatnám a teljesség igénye nélkül. Természetesen, Tisztelet A Kivételeknek mert igen is vannak. Van pár ismerősöm nekem is akik tisztességes munkából élnek, tartják el a családjukat. Igen, van aki tud alkalmazkodni a környezetében élőkhöz. Nem is velük van a baj! A Cigányságon belül a KOLOMPÁR- okkal. Azoknál, egymás között dicsőség a börtön, kit hogy vertek át, kit hogyan loptak meg, kit hogyan tettek nyomorékká stb. Csak azon jár az eszük, hogyan lehet kibújni az állampolgári kötelezettségek alól. Amikor sikerrel járnak, kárörvendően dörzsölik a tenyerüket otthon. -----------Aszt hiszem ennél világosabban már nem tudom reflektálni a tényeket, mert ezek sajnos tények. Tuti, hogy a Magyar nép közt is vannak hitványak. Ellenkezőjét senki sem firtatja, de Uram bocsáss! Nem ítélik meg miatta az egész Magyarságot.--- Magyar pedig az az ember aki magyarul beszél és magyarhoz méltóan tud élni. A világ, amúgy talán valóban összeomlott bennem de csakis a Te felfogásod miatt, ha igyekszel, még javíthatsz a megítéltetéseden. A szakemberek segítségére, aszt hiszem inkább Neked van szükséged. Fordulj hozzájuk bátran! Ne szégyenlősködj.

kuratorzs 2012.07.19. 21:24:42

@Kata78: (ha még olvasod) szerinted az oroszlán és a macska tudnak szaporodni egymással?

emmersson 2012.07.20. 09:07:42

Ezt a kis szösszenetet kb egy éve írtam. Nem szorosan tartozik a tárgyhoz, de azért egy picit talán mégis.

A pirézekrűl

Régóta motoszkál a fejemben a téma.
Sokszor eszembe jutott, gondoltam is, hogy írok róla, de valahogy eddig nem sikerült. Na, de most!

Pár éve a Tárki végzett egy kövéleménykutatást. A kérdés az idegenellenesség mértékét kívánta vizsgálni. Az azóta elhíresült és sokak által idézett, viták kapcsán érvként citált "piréz kisebbség megítélése hazánkban" ügy torzsága, a felmérés hibája miatt elgondolkodtam.

Emlékeztetőül a kérdés (nem pontosan így hangzott el): Ön szerint hazánknak a pirézeket be kell-e fogadnia?
"A válaszadók 61%-a szerint mérlegelni kell, kiket fogadjon be az ország és kiket nem, és közülük 59 százalék állította, hogy a pirézeket nem kellene befogadni. Úgy fél évvel később megismételték a felmérést és azt tapasztalták, hogy a pirézellenesség növekedett az országban: 68%-ra nőtt azok aránya, akik nem kértek a pirézekből."

Bővebben itt olvashatsz a felmérésről: hu.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%A9zek

Vagyis sokan, akik e felmérésre hivatkoznak, azt állítják - leegyszerűsítve -, hogy a magyarok utálják az idegeneket.
Ez lehet, hogy így van - nem vagyunk egy barátságos nép, hiába állítjuk! -, de azért nem mindegy, hogy kikről beszélünk! Nyilvánvaló okokból nem kedveljük egyes szomszédainkat vagy némely népcsoportot. De ezen lépjünk is át, hiszen a pirézeket vizsgáljuk!

A pirézeket, amely egy nem létező, kitalált népcsoport.
Az egyszerű "érvelés", ami el szokott hangzani, hogy lám, még azokat is rühelljük, akiket nem ismerünk! Ez természetesen csúsztatás és a rossz felmérés hozadéka.

Hiszen teljesen természetes emberi (és állati - rohadt rasszista mosómedvék!!!) tulajdonság vagy reakció az ismeretlentől való félelem! Az ember jobban utálja a bizonytalanságot, mint a biztos rosszat. Mert a kétely felemészti, a tudás hiánya furdalja az oldalát.
Mert kik azok a pirézek?!

Gondoljunk bele, ha úgy tették volna fel a kérdést, hogy Ön befogadná az országba a nácikat/kommunistákat? De úgy válaszoljunk, mintha nem tudnánk, a "náci és kommunista" jelzők mit, kiket takarnak! Persze átfogóan már annak tükrében nézzük a felmérést, hogy a tudás birtokában vagyunk!
Kik azok a nácik és a kommunisták?!
Sajnos tudjuk. Akarjuk őket?! Ugye, hogy nem...

De szűkítsük a kört!
Kérdés: Ön befogadná a lakásába XY-t?
NEEEM?!
Én sem!

KI XY? Nem ismerem! Lehet, hogy bűnöző! Talán gyilkos!!!
Persze lehet, hogy egy végtelenül jóindulatú, kedves és szimpatikus ember...
DE NEM ISMEREM!

Szóval, a Tárki nagyot hibázott akkor, amikor e kérdést feltette! Az ismeretlenre így reagálna szinte bármelyik nemzet lakossága, alig lenne szórás. Így aztán a felmérés nemhogy nem pontos, de értékelhetetlen és hivatkozni rá nagyon nagy hiba!

kuratorzs 2012.07.20. 13:41:18

@emmersson: Igen, az ismeretlentől félünk. A baj az, hogy a szélsőjobboldal úgy érzi, nagyon is ismerős számára a cigányság, pl. meg tudja állapítani, hogy ki az (mi alapján is? bőrszín, viselkedés, fórumbejegyzések?), és hogy milyen tulajdonságokkal, génekkel, szokásokkal, stb. rendelkeznek.

Mariann19 2012.07.20. 16:29:43

@Felhomályosító: "Maximális LIKE!!!"Köszönöm!

Mariann19 2012.07.20. 16:59:33

@emmersson: Valóban, a TÁRKI felmérése az idegengyűlölet mértékének megállapításához a pirézek példája alapján fatális tévedés volt. Abszolut nem számoltak az emberi természet tényezőjével, nevezetesen a bizonytalansági érzet jelenlétével.Azonban nem is annyira erről szeretnék véleményt írni, inkább ahhoz kapcsolódnék, hogy a magyar nép idegengyűlölő-e, és barátságos-e. Erre nem lehet sommás megállapításokat tenni előzetes ok-okozati indoklás miatt. A lakosság nem csupán a belföldi tapasztalatok alapján, hanem a külföldi hirek szerinti idegengyűlölettel kapcsolatos megnyilvánulások alapján is véleményt formál. Már pedig ugyanezek a jelenségek mutatkoznak a civilizált államokban is, tehát nem kizárólagos magyar jelenségről van szó. Azt kell tapasztalni, hogy a jóléti államokban megjelenő idegenek eltérő kultúrát hoznak magukkal, ez elnne a kisebb gond. A döntőaz, hogy egészen másként szocializálódtak, mint a befogadó országok állampolgárai.Miután elmaradott térségekből származnak, igénytelen, lepusztult körülmények között éltek, emiatt sem esélyük, sem ambiciójuk nem volt a kiemelkedésre, a munka, mint olyan, nem emelkedett az első rangú kötelességeik sorába.Nemtanulták meg a küzdelmet a jobb élet irányába, azt, hogy ingyen semmi nem jár, ezért abban tudatban telepednek le, hogy joguk van úgy élni, mint az őslakosok.Ehhez a tudathoz hozzájárul a befogadó országok nemes, gondoskodó gesztusa, amely tovább növeli a követelőző magatartások esélyét. Miután az adakozások sora véges, elégedetlenségük tovább nő, és robbanásszerű lázadásokhoz vezet, annál is inkább, mert a befogadó lakosság türelme is véges.Ki akar olyan országban élni, ahol fenti, objektív okok miatt felborul a rend, fenyegetettség érzete alakul ki, nem szólva a gazdaság kiadásairól, melyet a hazai állampolgárok teremtenek meg forrásként. A szocializáltság különbözőségéről csak annyit:a civilizált állampolgár mindent külön megköszön, amit kap, eszébe nem jut további igényeket benyújtani. Végül az az igazság, hogy nem vagyunk idegengyűlölőbbek, mint más nemzetek, hanem a folyamatok értékelése alapján nyilvánulunk meg.

emmersson 2012.07.20. 17:40:59

@kuratorzs: Azért erre vannak tapasztalatok szép számmal! És ismét egy mondás jut eszembe:

Ha egy macska forró platnira ugrik, többször nem ugrik forró platnira. DE HIDEGRE SEM!

Azt hiszem, a macsek nem előítéletes, csak rossz tapasztalattal rendelkezik.

Csakhogy egy platnit elkerülni könnyebb, mint egyes embereket :(
Hiába van nekem sokkal több rossz tapasztalatom, hiába próbálom én azt a "platnit" elkerülni, sajna nem mindig sikerül :(

emmersson 2012.07.21. 12:48:35

@iii:

Tudod, mivel kb 10%-ra teszik a cigányság előfordulását köztünk, így bőven elég volna, ha minden 10. fehér bőrű gyilkosra egy kreol bőrű által elkövetett gyilkosságot mondanék.

Ám az a baj, hogy az arány rosszabb!
10-re van 3-4 is!!!
Ez pedig arányosan 3-4x-es cigány "fölényt" jelent!
És akkor a sokkal durvább "egyéb bűncselekményeket", mint kifosztás, zseblopás, lányfuttatás, szobáztatás, betörés és rablás még nem is vizsgáltuk!!!

2012.07.21. 14:15:10

@emmersson: Akkor javaslom, tanulmányozd még egyszer az általam küldött linket. Pontosan az ellenkezője az igaz.

2012.07.21. 14:15:59

@emmersson: Ja és a szobáztatás durvább bűncselekmény lenne, mint a móri terrortámadás? O,O

Szúrófény 2012.08.05. 05:26:14

@csongorbela: Magyarországon magyar állampolgárságú! Mekkora csoda, micsoda hírérték! Ezért fizetést lehet kapni?

Szúrófény 2012.08.05. 05:27:53

Agyficam

Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tíltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!
süti beállítások módosítása