Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Fejezetek a honi labdarúgás nagy pillanataiból

2013.07.18. 15:46 Humperdickk

A felcsúti Puskás Akadémia SC – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen történt.

A 86. percben, nulla-nullás felcsúti vezetésnél a mezőkövesdi kapus végezhetett el kirúgást. A mérkőzés képe alapján az eredmény nem tükrözte a valós erőviszonyokat, hiszen a mezőkövesdiek kapuja a mérkőzés döntő részében állandó nyomás alatt állt. Valójában csak a szerencsén múlott, hogy nem esett gól, mert bár egyetlen felcsúti kapuralövést sem regisztrálhattunk a mérkőzés korábbi szakaszaiban, az egy pillanatig sem volt kétséges, hogy az első kaput ostromló, igazán gólveszélyes szituáció már bizonyosan gólba is ért volna. Így azonban maradt a gól nélküli döntetlen, ami inkább az észak-alföldi csapat számára volt hízelgő.

A mezőkövesdi kapus érthető módon így nem is sietett a kirúgás elvégzésével. Hosszas készülődés után azonban mégis végrehajtotta a pontrúgást, ami viszont, talán a nagy műgonddal végrehajtott labdaleállítás következtében igen jól sikerült, ugyanis a labda elszállt mindenki felett, és a felcsúti hálóban landolt. Ebben a lélektani pillanatban már úgy tűnt, hogy ezzel a szerencsés, talált góllal győz is a hazai csapat, ám a Felcsút középcsatára hirtelen ötlettől vezérelve egy zseniális, lapos indítással késztette elfutásra a centerhalfot, aki egy négyszáz milliós állami támogatás egyéni képviselői beadásával válaszolt a kapus akciójára. A Mezőkövesd legénysége erre a váratlan taktikai húzásra végképp nem számított, így fejben összeomlott: játékosai szemmel láthatóan sem mentálisan, sem fizikailag, sem erkölcsileg nem bírták a nyomást. A végeredmény tehát nulla-nulla, a Felcsút javára.

Következhetett hát a mindent eldöntő, utolsó meccs, melynek tétje a nemzetközi kupaszereplés volt! Az ellenfél, az MTK Sándor Csikar Futballakadémiája kemény diónak ígérkezett, így nem csoda, hogy már a mérkőzést megelőző készülődés is lázas izgalommal telt. Valósággal pezsgett a pártklubszékház, hiszen sokáig úgy tűnt, a meccsnek a vendégcsapat az abszolút favoritja. Ám ekkor, szinte az utolsó utáni pillanatban a Felcsút egyik fő támogatója hatalmas, tért ölelő tenderrel meglepte az ellenfelet! Az MTK játékosai pozíciójának betöltésére kiírt, zárt közbeszerzéses tornán végül nem várt eredmény született: a független (oly annyira, hogy nemcsak a matematikától, de minden más egzakt tudománytól is független) tenderbizottság a saját elnökének, a civilben a Felcsút SE kapusedzőjének rokkantnyugdíjas bérmakeresztanyját hozta ki győztesnek. Ilyen körülmények között az MTK futballakadémiája nem tudta vállalni a mérkőzést, így a Magyar Labdarúgó Bankszövetség főtitkára (az az izé, bajuszos krapek) megállapította az ilyenkor szokásos 3–0-s végeredményt a Felcsút SE javára.

Ezen előzmények után, még azon a nyáron került sor a Felcsút első nemzetközi labdarúgó-mérkőzésére. Az ellenfél Belurália zászlóshajója, a bajnokaspiráns Cvrna Brrdefuj Fekalinszkij SC volt, aki, bár utolsó előtti helyen kullogott a hazai bajnokságában, amennyiben onnan nem esik ki, komoly eséllyel küzdhetett volna akár a bronzéremért is. (A bajnokságban csak négy csapat indult.)

Már a mérkőzést megelőző napon elkezdődött az ellenfél morális megsemmisítése. Kiderült, hogy Cvrna középcsatára ugyanazon bolgár üdülőhelyen veszítette el a család generációk óta féltve őrzött, nyolczenés napóráját, ahol Bajnai Gordon egyik szomszédja először ivott mentolos dinnyepálinkát Radegastra. Ez után a sportszerető közönség már azon sem lepődött meg, hogy a vendégcsapat fő szponzorának egyik fő érdekeltségének tőszomszédja az a félsziget-szerte csak olívacézárnak ismert oligarcha, akinek csak azért nem lett Olívia a második keresztneve, mert fiúnak született, és így mégis inkább Szergelynek keresztelték. Ám, ahogy a napilap szemfülesen felfedezte, szintén nem mellékesen, azt is a nagyapja után kapta: az idős úriember ugyanis mai napig nem cáfolta a Magyar Demokrata azon értesülését, hogy személyesen ő tehető felelőssé nem csak a kolontári, de a magdeburgi, San Diegói, sőt, a Nakatomi-toronybeli iszapömlésért is.

Ezen előzmények után került sor tehát a jeles sporteseményre, mely arról hivatott dönteni, melyik csapat szerzi meg a jogot ahhoz, hogy tulajdonosa felhívja az UEFA portásának titkárnőjét, időpont-egyeztetés végett. Nem csoda, hogy a tét rányomta bélyegét a csapatok játékára: az első percekben csak kóstolgatták egymást a csapatok. Miután ennek során elfogyott a hazai csapat balszélsőjének majdnem a teljes fél lába, a játékvezető végett vetett a kannibalizmusnak, és figyelmeztette a vendégcsapatot a sportszerű játék fontosságára. Ez után feltámadt faló poraiból a crvnai gárda: miután holland edzőjük jelbeszéddel elmutogatva elmagyarázta számukra a futball alapszabályait, szárnyra kapott a vendégcsapat, és gyors egymásutánban négy gólt rámolt be döbbent felcsútiak kapujába. Ekkor úgy tűnt, hogy a sokk leteríti a hazaiakat, ám jókor érkezett a középhátvéd, aki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korábban sokak által tévesen tapasztalt, négy gólosnak gondolt vendégvezetés tulajdonképpen csak a nemzetközi pénzügyi turbulenciák folyománya, így, mint ilyen, meg nem történtnek és hazafiatlannak tekinthető, továbbá nem kizárt, hogy a következőkben különadókkal is sújtandó. A vendégcsapat azonban nem ijedt meg ettől a váratlan ellentámadástól sem, mi több, újabb hét gólt szerzett jobbszélsője, balszélsője, középcsatára, valamint a hazaiakkal szemben tagadhatatlanul tapasztalható futballtudása jóvoltából.

A szünetben a Felcsútiak edzője, akit szintén zárt, sőt, riasztóval, mozgásérzékelővel és két kurva nagy lakattal is megerősített közbeszerzésen találtak a legalkalmasabbnak, úgy döntött, nem cserél, ám a csapatot az új, lelkesítő Nemzeti Felcsút És Vidéke Takarékszövetkezet Sólyom Air Hajrá Magyarország Felcsút SC melegítőben küldi el melegíteni a Közgép Zrt. új, Debrecen melletti műfüves edzőpályájára. Sajnos azonban mire a legények a centerpályára visszaértek, az értetlen játékvezető elvtelen asszisztálása és a labdarúgás nemzetközi szabályainak korszerűtlen alkalmazása miatt az ellenfél további hetvenkilenc gólt osztott ki a taktikai megbeszélésről sajnálatos módon elkéső, mit sem sejtő, így a pályára egy szál magában, büszkén kitámolygó balösszekötő kapujába, aki volt olyan hülye, és elhozta pár szintén részeg haverját is, röhögni, így kivolt a csapat.

A végeredmény azonban nem csüggesztette el a helyieket: ahogy szóvivőjük, a helyi ételkülönlegességről és kedvenc pókerlapjáról elnevezett Hamburgersz Ász András nyilatkozta, ez a mostani eredmény napnál is világosabban mutatja, miben kell még fejlődnie a világ futballtársadalmának, hogy szakítson az elmúlt harmincnyolc év rossz gyakorlatával, és végre utolérje az elsőre szokatlannak tűnő, de egyedül célravezető, unortodox magyar labdarúgást. Hozzátette még, hogy a baloldal által hisztérizált erurópai fodbalszövetség is jobban tenné, ha mélyen magába nézne az eredmény láttán, valamint komcsup u visztup is nasztup, o dvrzse se zavírari, strzsí nazdarovka: sztarometszka.

Az ily módon elért, hihetetlen sportsikert ökörsütéssel, tombolával és dohánykoncessziós lottóval ünnepelték a helyiek, melyen csak a helyi polgármester közvetlen rokonai és üzletfelei vehettek ugyan részt, de aki hallott róla, ámulatáról tett tanúbizonyságot, hogy milyen is volt.

Az eseményről készült videókat mindenesetre a népszerű videomegosztóról már másnap gondosan levetették.

4 komment

Címkék: orbán foci labdarúgás felcsút mezőkövesd mészáros giró szász

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr695413490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tücsök1 2013.07.19. 12:20:53

Kuss,nálunk a libalegelőn így játszuk a fotbalt!Mindig az a kapitány,akié a bőr!Aztán ha az apja hazapofozza,mert megint ganajozás helyett focizott,ő fujja le a meccset, amin természetesen ő győzött!
Jót mulattam a írásodon,bár inkább olyan sírvaröhögősen.Ennek is ki kellett jönni,no.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.07.19. 12:33:32

@Tücsök1: muszáj voltam írni már valami idiótát is, mert nagyon tele van a tököm. Muszáj röhögni, mert különben tényleg végigsírhatná az életét az ember.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.21. 11:28:25

"Kiestem a csapattal idény végén, de volt 10 győzelmünk, és ha akkor már 3 pontos rendszer lett volna, bent maradunk." (Csank János)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.24. 18:00:18

pöttyös (játékszer)
talján
mester
srácok
zöld
ezerfejű (1243 fejű egész pontosan)
hálóőr (cerberus, portás)
elkerülte
eltörte
büntet
szentély
legenda
duplatüdejű
lefocizta
találkozó
hintába ültette
tüntet (a közönség)
hálás (a közönség)
forintos (labda)
szeme van (a labdának)
vidéki (nem az...)
fővárosi
észak-londoni
derbi
csúcsrangadó (Mezőtúr - Felcsút... helyett: Arsenal - Tottenham)
süti beállítások módosítása