Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Jó embert keresünk

2013.08.30. 18:58 Humperdickk

Olvasom, végleg befulladt a baloldalon az együttműködés: nem lesz közös lista, megbukott tehát a sifferizmus után a bajnaizmus is. Szomorú, de vannak itt komolyabb dolgok is: Balázs Péter ugyanis megpályázta a Vígszínház igazgatói posztját.

Azok számára, akik a festői Patagóniából, a jégvirágos Kanadából vagy az egzotikus Új-Zélandról éppen ezekben a napokban települnek vissza több évtizedes emigrációt követően, vagy egyéb módon degeneráltak, mondjuk el, hogy nevezett Balázs Péter egy semmilyen egzakt mércével sem mérhető területen bizonyította ellentmondást nem tűrő, már-már matematikai szigorúságú erővel (valamint emberöltőnyi kidagadt nyakerű ordítozással és egyéb szeszélyes évszakozással), hogy egy tehetségtelen ripacs.

És ez az ember megpályázta Budapest legnagyobb, jól működő és Eszenyi Enikő személyében kiválóan vezetett színházának direktori székét. És ha megpályázta, az újabban azt jelenti, hogy meg is fogja nyerni a kívánt trafikját – tekintve, hogy illető kultúrpestis megfelelő módon pozícionálta enmagát a balliberális elnyomás (értsd: demokrácia) sötét majdnemévtizedében. Ebben az országban ugyanis csak az nyer trafikot, akinek az értekezleten megmondták, hogy meg fogja nyerni, továbbá az, aki nem ért hozzá. És Balázs Péter mindkét feltételnek kiválóan megfelel.

Namármost. Fent nevezett, balázspéteri értelemben vett entitás, vagy hogyan is sérthetném meg még ennél is jobban, szóval ő nyilván teljesen komolyan gondolja, hogy ért a színházhoz. És, mi tagadás, igaza is van. Mármint nem abban van igaza, hogy ért ahhoz, amit annak tart a Európa színházművészete Jászvásártól Avignonig, hanem amit annak tart a kerényi izé, meg az a másik, az a vidnyánszky izé.

Balázs Péter tehát ért a trafikbizniszhez: azaz ért ahhoz, amihez érteni kell ahhoz, hogy értsen hozzá. (Az orbánizmus idiotizmusának báját nehéz szavakba önteni, nem csoda, hogy én is ritkábban blogolok mostanában.) Nos: Eszenyi Enikő, a jelenlegi direktor (igen, direktrisz, de hagyjuk meg a nemi identitás esztétikai erőre emelését a jól megfizetett kormánybiztosoknak) szintén ért valamihez. Mondjuk látott már trafikot belülről. Franc tudja, talán még dohányzik is. Vagy, hogy durvábbat ne mondjunk, tehetséges művész, aki még igazgatónak sem teljesen kutyaütő.

Tehát veszíteni fog, ez sorsszerű; de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy ezt ő is tudja, hisz ő is olvas újságot, és bár nem feltétlenül a sportoldallal kezdi, tisztában van vele, hogy a haza és haladás ügye jelenleg nemhogy egy területre, de egyetlen kézbe látszik összpontosulni. És ez a kéz is inkább csak egy láb: egyetlen görcsbe rándult, csirkeszarnyi méretű agytevékenységgel is felfogható mélységekig sem merülni képes, a művészetet a gyanús küleurópai slemperáj elválaszthatatlan részének gondoló, gacsos térdboka, csámpás csűd. Sőt, egy lúdtalpas, tehetségtelen szar, akinek oly mértékben vette el az eszét önnön tévedhetetlenségébe vetett hite, hogy ma már akkor sem talál be a kapuba, ha ő maga határozhatja meg, mit tekint kapunak. És akit persze emiatt menetrendszerűen vernek agyonba a legkisebb balkáni kecskefingató telepen is a kecskefingatással ideiglenesen megbízott, betanított kecskefingató segédmunkások. És még csak észre sem veszi, hogy ütik: csak köpi ki magából a stadionokat, mint más bunkó drukker a nyálkás szotyolahéjakat.

Mindezek mellett tagadhatatlan tény, hogy ez a megereszkedett tokájú, potrohú és elméjű baromember fogja megenni jövőre a teljes baloldali összefogást. Mármint nem azt az összefogást, ami úgy megy, hogy hozunk kompromisszumokat, meg feladunk ezt-azt, hogy megtarthassunk másokat, vagyis azt az összefogást, amiben össze is kell fogni, hanem azt az összefogást, amiben széjjel kell barmolni az össze fogását, meg minden mást is, csak hogy még négy évig lehessünk listás képviselők, ha mégoly csökkentett létszámban is. Tehát most ez lesz, az összefogásnak ez a forradalmian értelmezett, új válfaja, amelyben nem lesz megint balliberális diktatúra, viszont tovább élvezhetjük olyan hazai érdekeltségű sztárok csillogó játékát, mint Gúr Nándor, Szekeres Imre, Baja Ferenc. És mivel ezen a ponton nem tudom nem elképzelni, amint Hiller István ruganyos léptekkel kifut a gyepre bemelegíteni, elfog a kétségbeesés.

Mindegy, ők így döntöttek. Ezt sikerült kiizzadni. Elárulták a hazájukat, szót sem érdemel.

Úgy vannak ők vele, hogy nem tudják, hogy vannak pillanatok az életben, amikor tudni kell jól is dönteni. Ezek a pillanatok nincsenek sokan, ráadásul a többi pillanat szart se számít, hisz elmúlik úgyis: kifolyik belőlünk, mint a szánalmas, vízízű, múlandó testünkkel ihatatlanná melegített és minden eredeti értékétől megfosztott cseh sör, francia pezsgő, magyar tokaji. Az ember ugyanis, amit tud, azt úgyis legfeljebb elrontani tudja, és nem is baj ez. De éppen ezért, valakinek, néha, csak hogy ne menjen már minden pocsékba, szarba, balázspéterbe, teremtenie is kell valamit. A teremtéshez viszont ennél kicsit több szükséges. Tehetség, mondjuk. Meg bátorság. Erő. Vagy legalább annyi, hogy tudjuk, mit csinálunk. Hogy biztosan tudjuk, mit csinálunk.

Jut eszembe: amikor Eszenyi Enikő, akit most balázspéteresít a nemzeti fodbalhatalom, annak idején beengedte Alföldi Róbertet a Mefisztójával a színházába. És ő biztosan tudta, mit csinál.

Nem való az ilyen balázspéternek.

UPDATE:

Eltűnt a Vígszínház honlapjáról az Alföldi Róbert rendezte Mephisto előadás, írja a 7óra7.hu.

Így kerek a történet.

18 komment

Címkék: eszenyi enikő orbán viktor balázs péter vígszínház kerényi imre vidnyánszky attila ellenzéki összefogás

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr555485209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farcsika67 2013.08.30. 21:03:56

Ezzel a KÉT LISTÁVAL egy probléma van. Orbán viktor megint megússza a miniszterelnöki szócsatát, nem kell neki kiállni és a nép előtt elmesélnie, minek épít 12 stadiont, mert nem lesz aki megkérdezze tőle. Ha lett volna egy konkrét jelölt, az kihívhatta volna és orbán ott mély vereséget szenvedhetett volna, de így ennek esélye sem lesz

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.08.30. 21:24:33

@farcsika67: helyes meglátás, de szerintem konkrét jelölt ellen sem állt volna ki. Ha meg mégis, ezt a két kedves, ámbátor faszari kis legénykét keresztbe lenyelte volna, akár egyszerre is. Neki csak egy "méltó" ellenfele van, a "Fletó", az ellen meg büdös életben sem állna ki. Mert tudja, hogy az meg őt enné meg reggelire.
(Ettől még nem feltétlen alkalmas egyik se miniszterelnöknek, félreértés ne essék! Sőt.)

christvhu 2013.08.30. 21:40:30

@Humperdickk: Tetszik, amiket írsz. Meg ahogy. Jövök máskor is.
Kösz.

Venyigeszu 2013.08.30. 21:41:07

Az, aki ezt a blogot működteti, minimális szépérzékkel sem rendelkezik?
Egyszerűen szó szerint hányingert keltő a dizájn.
Megfájdult a szemem, mire a posztot végigolvastam.
:-(

A poszthoz:
1. Alapjában igaza van a szerzőnek.
2. Az, hogy igaza van, még nem jogosítja fel ŐT SEM (!), hogy ugyanazt a stílust engedje meg magának, mint azok, akiket ezért elítél. Ez az otromba stílus Deutsch Tamásnak, vagy Bayer Szlovákiában Adózom Orgoványi Zsoltnak pont annyira nem áll jól, mint a poszt szerzőjének.
3. A poszt szerzője pont akkor suttyó, mint pld. Bayer, ha egy neki nem tetsző döntést látva egyből hazaárulást üvölt! A hócipőm tele van azzal, hogy lassan mindenkinél az az alap attitűd, hogy ha valaki nem úgy tesz valamit, ahogy azt ő szeretné, akkor arra egyből a "hazaárulás" a reakciója!
Árulja már el a kedves poszt-szerző, hogy mitől is gondolja magát különbnek pld. Selmeczi Gabriellánál, ha egyszer ő is csak addig jut el, hogy ha valaki mást tesz, mint amit ő elvár, akkor az automatikusan "hazaáruló"!

Venyigeszu 2013.08.30. 21:46:05

@farcsika67: Senki ellen nem állt volna ki.
Orbán nem tud vitázni. Ahhoz ész kell.
Régebben közepes karizmával el tudott mondani előre megírt beszédet, szigorúan támogató közönség előtt. (Az más kérdés, hogy mennyire szomorú, hogy ezzel többet nyújtott, mint a többi politikus.) Mára már a megírt beszédet is akadozva, szánalmas színvonalúan mondja el.

christvhu 2013.08.30. 21:48:44

@Venyigeszu:
Az 1. ponttal egyetértve megjegyezném, hogy a 2.-ben nincs igazad. Ahogy a fasizmussal szemben is minden eszköz megengedett, úgy a kultúrfasizmussal szemben is.

Venyigeszu 2013.08.30. 21:53:47

@Humperdickk: "Ha meg mégis, ezt a két kedves, ámbátor faszari kis legénykét keresztbe lenyelte volna, akár egyszerre is."
Ezt komolyan gondolod?! :-(
Mondj egyetlen esetet, amikor nem hogy Orbán, de bármelyik Fideszes be merte vállalni azt, amit tegnap pld. Mesterházy, hogy olyan sajtótájékoztatót tart, ahol bárki kérdezhet tőle, bármit!
Mesterházy bejelentette a megállapodást, és utána bármelyik újságíró kérdezhetett tőle, bármit - nem csak előre lefixált kérdéseket -, és válaszolt is a kérdésekre, nem csak azt hajtogatta, hogy "De az Orbán...". ( Még a HírTv-s Császár Attila is kérdezett - és választ is kapott.)
A Fideszes sajtótájékoztató ezzel szemben annyi, hogy a kijelölt papagáj az általuk megszűrt "újságírók" előtt megjelenik, leadja a süket dumát, majd elrohan.

Venyigeszu 2013.08.30. 22:01:00

@christvhu: Már bocs, de nincs olyan "harc", ahol megengedett, hogy azt a módszert használjuk, ami ellen harcolunk.
Az analógiádnál maradva: a fasizmus ellen harcolva akkor szerinted megengedett eszköz lenne a koncentrációs táborok létesítése?
( Kérlek, el ne kezd most a kérdést a nácizmus-fasizmus közti különbség taglalására terelni! Ha akarod érted miről beszélek, ha nem akarod, akkor inkább ne válaszolj!)

christvhu 2013.08.30. 22:30:56

@Venyigeszu: Értelek. Sőt, a naiv, vagy mondjuk úgy a grállovag énem még egyet is ért Veled. A tűlélés azonban nem fair play kategória. Sajnálom én is, hogy így van.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.08.30. 22:36:34

@Venyigeszu: az arculat blogponthus beépített modul, nem én választom ki. Egyébként meg leszarom, nem vagyok egy sagall, rohadjak meg. Írni tudok, azt is nem mindig. Fösteni hadd ne kelljen má'. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.08.30. 22:38:07

@Venyigeszu: a Parlamentben azért jól teljesít. Az persze nem igazi vita, de azért én még nem írnám le. Mindenesetre egy Bajnai neki nem ellenfél.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.08.30. 22:51:10

@Venyigeszu: "Árulja már el a kedves poszt-szerző, hogy mitől is gondolja magát különbnek pld. Selmeczi Gabriellánál".

Én például nem lopok kiflit. Meg mást se. Meg nem hazudok. Pénzért meg különösen nem.

(Tököm tele van azzal, hogy az őszinteség, aminek része az is, hogy kurvára leszarom a szavak mint lexikális elemek modális értékét, beleértve a trágárságot, már amennyiben a trágárság irodalmilag adekvátnak minősül, tehát használom, az nagyobb bűnnek találtatik, mint amikor valaki főpolgármesterGECI(!!!) lezsidózza a fél magyar ellenzéket a hírtévében. Igen, szerintem a Tarlós egy szar kis geci. Viszont tudomásom szerint a szar kis geciket még nem zártak gázkamrába sohase, tehát ez a kurva kis szarrágó geci nemcsak hülye, de potenciális nyilasgeci is egyben. Mert meglehet, most még nem nyilas, mert nem jött el az ideje, de ha eljön, nyilas lesz. És ezt nem tudom ennél cizelláltabban kifejezni, ezt a retkespicsábamenést, meg nyilasulást. Bocs. Olvass dörmögődömötört, ott nem szembesülsz a világ szenvedéseivel, az kurvaélet.)

farcsika67 2013.08.31. 09:16:16

egyetértek, csak fletó lett volna ellenfele. de ebből következik, hogy lehet tudták, hogy ki kell állni, de nem mertek orbánnal csatázni.

farcsika67 2013.08.31. 19:48:07

@Humperdickk: hát nem? egy elnöki szócsatán már vereséget szenved orbán, a választási procedúra már csak alibi

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.01. 20:14:08

Brúsz Villisz magyar hangja, Mekk Mester magyar hangja, a tökkelütött Kerényi, a másik tökkelütött Fekete, a NENYI, a Zalaptörvény és a Felcsút FC. Ez a szint, innentől ez lesz 30 évig. Lehet hozzászokni.
süti beállítások módosítása