Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Mel Gibsont az alkotmányba!

2013.09.30. 12:22 Humperdickk

Jól jegyezzük meg a mai napot, mert az ezredéves magyarság, nemzetünk történelmének fordulópontját jegyzi majd mellé a hálás utókor: ha minden igaz, ma tárgyal a fideszkádéenpé arról, hogy alkotmányba kerüljön-e a villanyszámla mértéke.

Most túl azon, hogy mi persze mindannyian tudjuk, milyen fájóan szellősen megfogalmazott minden, az elmúlt liberális rosszvilág általi értelemben vett alkotmány, mert például a magyar nemzeti paradicsom pirosságának ősi, eleink által féltve őrzött Pantone-kódját sem tartalmazza, hogy ne keverjük ide a minden EU-szabvánnyal, uniós direktívával, de még a pángalaktikus ajánlásokal is ellentétes magyar uborka görbületének szeintistváni, sőt, csabakirályfii értelelmben vett axiómáját, de azt azért az első pillanatra mégis sokan kétségesnek érezhetik, hogy azt a sok villanybojlert, gázkazánt, elektromos szobabiciklit, sőt, ájpodot oly lelkesedéssel hajtó, és ebből a szempontból a modern élet számára nélkülözhetetlen fasságot miért kell sarkalatos törvénnyel rögzíteni, hogy ne kerülhessen sokba. Hogy az mitől volna odavaló, és főleg, hogy ki az a hülye, aki oda akarná rakni. (A navracsics, meg a rogán az a hülye, egyébként.)

Mert én persze megértem ezen aggályokat. Nekem is első blikkre úgy jön le, hogy ha szarul fogyaszt a kishűtő, akkor vagy leengedem, kitakarítom, hátha csak az a baja, hogy igényli a törődést, de ha ez sem segít, veszek kisfogyasztásút helyette, és kikúrom a régi szart náthás gecibe, hogy ne zabálja az erőforrást. Én egy ilyen paraszt vagyok: próbálok értelmesen gondolkodni, és bár a környezettudatosság csak feleségem révén érint meg jelentősen, miszerint pofánvág, ha nem szelektíven gyűjtöm a nejlonzacskót (mittom, szín szerint kell, talán, még nem teljesen dolgoztam fel a poliszit), de azt azért még én is megértettem, hogy a lerohadt hűtők és a villanyszámla mértéke között összefüggés van – főleg azóta, hogy már nem a fizetésem, hanem az álláskeresési járadékom jelentősebb részét költöm villanyszámlára. És, mi tagadás, sokkal jelentősebb részét.

Ennek azonban mától vége lehet: olvasom, ma végre, ezredévi szenvedés után, alkotmányos védelmet kaphat a gáz, miszerint hatszázforint. Vagy nyóccáz, ezerötven, mindegy, a lényeg, hogy nonprofit legyen. Mert az kell, a nonprofit, hogy ki ne vigye innen a magyar emberek pénzét a multi, hogy új, itthon nem kapható rozsdamentes csövet, ezerrel hatékonyabb áramlásértékkel bíró villanykábelt, okosabb, azaz nem a vécéből a papírt is kilopó magyar, hanem minimum német, de lehetőleg dán villamosmérnököt alkalmazzon belőle. Hanem viszont adjuk a pénztet a magyar államnak (azaz: ne adjuk senkinek, tartsuk meg), és csináljon belőle a rákaifilip szervuszmagyarországot, vagy mi a szart, a lényeg, hogy dagadjon a honkebel, meg ragadjon a bélyeg, vagy mi, az a másik drog, a pálinka. Valamint ki tudja, talán még az is vezeti az áramot.

Arról persze nincsenek kétségeink, hogy a rákaifilip vezeti az áramot: gondos megfontolás után az a szerencsétlen idióta még a szart is vezeti, ha megkérik rá kedvesen − mi több, azt is csinálja, időtlen idők óta. Be van neki tudniillik csatornázva a híg trágyalé az agyába, onnan tolja ki, mikor melyik lukon sikerül, amit beletettek a szemináriumon. Az viszont kissé aggaszt, hogy ez a közműveletlenség már egészen miniszterelnök-helyettesi, vagy mi, igazságügyi miniszterelnökségi körökben is sikk. Mert sokan, sokat gondolták már, hogy ha sikerülne a fideszt navracsicsosítani, pokornizálni, mi több, rogánolni (egy időben még a kósalali neve is komolyan felmerült, rohaggyak meg!), nem lenne ez az ország annyira reménytelen.

De, az. Hiszen, ha minden igaz, a másik oldalon már dolgoznak a válaszcsapáson: és ha az a szegény, jobb sorsra érdemes, derék alkoholistaszerűség, ez a szanyikapitány nem káromkodná el magát néha itt-ott, már régen ott tartanánk, hogy miért nincs ingyen a csirkezúza is, leginkább a magyar csirkezúzapiac nemzetközi versenyképességének nagyobb dicsőségére.

Most már én tényleg azt várom, hogy itt mi lesz, ha kifogy a kuvaitban a nafta, és jönnek a medmexek, ostrommal bevenni a makói olajmezőket? Akkor majd mit teszel az alkotmányba, te nagyon hülye miniszter? Mert az kevés lesz, hogy nonprofit állami monopólium lesz a lőszer ára.

Főleg, hogy pont lőszeretek, ahogy most kinéz, kurvára nem lesz.

1 komment

Címkék: mel gibson rogán navracsics mad max alaptörvény rákay rezsicsökkentés

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr435540975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.02. 11:25:32

Na látod, nem vagy te még teljesen lecsúszva. Ha már teljesen le leszel, azt onnan veszed észre, hogy éppen ráhelyeznéd a praktikusan átalakított nyanyatankra a MÁSOK által kibaszott kishűtőt, amikor hirtelen lecsap rád a Tarlós Troopers, és bevisz lomizásért.

Az Elrugaszkodás Éve:
www.markstivers.com/wordpress/comics/2009-05-23-Lemmings.gif
süti beállítások módosítása