Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Az ukrán rezsicsökkentés kívánatos voltáról

2013.12.13. 13:34 Humperdickk

Mint ismeretes, jelenleg sokszázezer ukrán ember szaladgál esze nélkül az utcán, mert ettől azt reméli, hogy ettől lesz ő európai. Másik sokszázezer meg azért rohangál ugyanott, mert ő ennek az ellenkezőjét reméli. Joggal merül fel a kérdés, melyik a hülyébb.

A dolgot úgy tessék elképzelni, hogy fogok egy nagy bödönt, beleteszek egy rakás fekete bogarat, meg egy másik rakás másikat, fehéret, és az egyik végébe meg valami meleg, hívogatóan gőzölgő undorítóságot, kutyaszart, mindegy, a másikba meg másfajta, hasonlóan büdös állat hasonlóan bűzös maradékát. Ezután középen elválasztom a bödönt valamivel, hogy egyik oldalra kerüljenek a fehérek, másikra a feketék.

Nos, a bogarak felülemelkednének a problémán: mindegyik menne a maga szara felé táplálkozni, oszt jónapot.

Nem úgy az ukránok! Ők ennél bonyolultabb bogarak, olyannyira, hogy másokhoz, például hozzánk hasonlóan embernek hívják őket, ennek okán vindikálják maguknak a jogot, hogy nekik pont hogy a másik oldal szara kell. Nekik a putyini kula ugyanis nem jön be, ők európai szart kívánnak szopogatni, illetve megfordítva, pont, hogy putyinit. Tehát összevesznek ezen, és kimennek az utcára százezerszám, hogy megmagyarázzák a másik tábornak a politika radikális eszközeivel, úgy is, mint molotovkoktél meg a másik fejének tetszőleges kemény tárggyal való ütemes verdesése, hogy az a szar nemhogy szarabb, de valójában a létező szarok közül a legszarabb. Ennek okán tehát aki nem azt a szart akarja illetni ennen nyelvével önfeledten, az hülye oroszbarát, vagy euróbolond seggfej, esetleg ezek kombinációja. És ők emiatt tényleg képesek felháborodva utcára vonulni, hogy ott megveregessék egymást, és erre akár életük árán is hajlandóak.

A békemenet kutyafasza ezekhez képest.

Namármost. Kedves, ámbátor tapasztalatlan keleti szomszédaink nyilván nem tudják, hogy az, amire esetleg oly nagyon vágynak, az európajúnió, nos, az nincs is, illetve van, de szar. Ők még úgy vannak vele, hogy olvasták Thomas Mannt, Garcia Lorcát meg, hogy ne mondjam, Proustot, és ebből nekik az jött le, hogy ezek az európaiak kedves, kulturált, szabadelvű emberek, akiknek csak az az egy bajuk van a nagy jólét mellett az életben, hogy időhiány miatt nem segíthetnek nyomorult keleti barátaikon napi huszonöt órán keresztül. Komolyan, ezek azt hiszik, hogy az Európa csupa Cohn-Bendit, a Tavares, meg énnemtudom, vinsztoncsörcsili értelemben vett liberálisok gyülekezete, és ha ők belépnek ebbe a részben csillogó, részben villogó plázaeurópába, akkor majd olcsóbb lesz a plazmatévé métere, és személyesen a felszabadító európai hadsereg főparancsnoka fogja seregei élén timosenkón csókolni őket, nagy örömmel.

Nos: lófaszt, kedves leendő polgártársak. Olyannyira lófaszt, hogy az európajúnió kontinensen kívül rekedt idiótái épp most készülnek beleszarni a nekik fontmilliárdokat termelő kelet-európaiak pofájába. Mer az oké, hogy eljönnek mosogatni Londonba, pofátlanul, ezek a kelet-európaiak, helyettük meg pláne, hogy oké, hogy jönnek, hisz ilyen szar pénzzel meg szar melóval rendes angol embert megalázni mégse nem lehet, de most már többet ne jöjjenek. Mert aki ott van, az mán mindegy, mán maradjon, jobb híján, de a többinek tényleg coki. Closed, you know. És ha majd ha megint lesz valami kínos hitleráj, mint harminchatban, majd akkor megint küldenek valami diplomáciai jegyzéket, ofkórz, meg a teljes amerikai hadsereget, petiendrúzostul. De addig is, le lehet szállni a trafalgárukról.

Ha lehetne egy szerény javaslatom: hát, akkor már inkább a putyin.

Mert most tényleg: meg lehet nézni, mi magyarok is mire mentünk a huszonév liberalizmussal: megszavaztunk egy bunkó focistát az atyaúristennek. Na, ennek igazán nem volt értelme, felesleges pénzkidobás volt az elmúlt nem nyolc, de nyolcvan év: 1930-ban sem voltunk előrébb, pedig akkor még a kettes metró sem volt kész.

Jelenleg viszont ott tartunk, hogy négyes metró nincs kész, és a zorbán meg nem tud lovagolni, ellentétben az Admirálissal. És még egyelőre szabad zsidónak lenni, de cigánynak már sanszosabb, hogy nem kéne. Tagadhatatlan tehát a fejlődés. Ezért én azt mondom, maradjatok ti a putyinnal, drága barátaim. Legalább fűtenetek lesz mivel.

Egyébként ezt nálunk, a művelt nyugaton úgy hívják, hogy rezsicsökkentés. És szeretjük. Nagyon.

5 komment

Címkék: orbán eu ukrajna london gáz putyin munkavállalás tavares cohnbendit

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr15689639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toportyánzsóti 2013.12.13. 17:32:08

Hála az égnek 1 ideje nem szennyezted a kiberteret,maradhatott volna így még sokáig.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.13. 19:55:39

@toportyánzsóti: aszongya az asszony, ne szóljak hozzád, majd arrébb mész. Milyen igaza van.

gekk 2013.12.13. 21:02:14

Ma láttam egy régebbi Bödőcs ismétlést: a svájci forradalmárokról értekezett, hogy ti. jódogukban nem tudnak mit kezdeni magukkal és úgy radikalizálódnak, hogy elállítják az órát, összekeverik a szelektív hulladékot stb...
Esetleg vmi ilyesféle probléma lehet Ukrajnában is?

toportyánzsóti 2013.12.14. 06:58:46

@Humperdickk: Nem biztos hogy rosszat akar neked aki leszarja a bucid.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.15. 22:20:33

@Humperdickk: @gekk:

Az van, hogy egyszer kell odabaszni, de akkor nagyon, aztán viszont 100 évig nyírni a füvet, és minden reggel nyolcra bemenni dolgozni, és akkor talán eljön majd az az idő, hogy már az is lázadás lesz, hogy piros zoknit húzol a barna műbőrcipőhöz.

Ha megpróbálnánk megfejteni, hogy miért minket csicskáztatnak Svájcban meg Angolban, és nem fordítva, nagy dolgoknak jöhetnénk a nyomára.
süti beállítások módosítása