Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Évértékelő, elvtársak

2014.02.16. 21:20 Humperdickk

Bármennyire is próbálták elhallgattatni nemcsak a hatóságok, vagy a közszolgálatba beleszaremberedő segglyukréteg, de még mi magunk is, sajnos nem tudtuk megakadályozni, hogy kiszivárogjon saját évértékelő beszédünk, egyenesen a szájunkból. Ezt olvashatjuk most, bármilyen undorító is.

Jelen évértékelő beszédünk gerincét a következő képezik.állami áruház.jpg

Pro primo: özönlenek a jóhírek.

Nem árulunk el talán túl nagy önhittséget a tekintetben, hogy legutóbb a Názáreti Jeruzsálembe érkeztekor volt ennyire bizakodó a világ: egyrészt száguld a dzsídípí, már majdnem eléri a 2010-es szintet, ami még akkor volt, amikor még nem volt az, ami ma. Ez nagy öröm, miszerint minden matolcsiellenes károgás ellenére sikerült elérni, hogy megint ott tartunk, ahol a matolcsizmus előtt is tartottunk! Viszont most már matolcsizmus van, ami minőségi változás.

Valamint ez a jelek szerint már fenntartható matolcsizmus is egyben. Azaz egy olyan sport, mintha most már cuftig teleszart gatyával is olyan jól korcsolyáznánk, mint az odaszart szardarab nélkül. És ez, lássuk be, nagy eredmény! Hiszen a szar nem csak büdös, de bizonyos mennyiséget meghaladó esetben felettébb nehéz is: aki bárhányszor is takarított pöcegödröt, trágyázott földet, ganyézott ki disznóólat, mindezt tudja. Igaz, normális ember nem menne korcsolyázni a ganyézós gumicsizmájában, mert az hülyeség, normális ember viszont nem is része a nemzeti együttműködésnek. (Szerencsére, tegyük hozzá.)

Korcsolyázunk tehát a ganyés csizmában, rémbüdösen, mi viszont ezt élvezzük. Magyarország jobban korcsolyázik.

Pro szekundó: le van nyomva az infláció is. Kicsike lett, ugyanis. És ezzel az inflációval, tréfás módon, pont az van, hogy ez akkor jó, hogyha ő kicsike! Ez mondjuk szerencse, mert így ismét sikert könyvelhetünk el az objektív tájékoztatás nagyobb dicsőségére, másrészt ennek a sok gyakorló háziasszony örül! Egyrészt azért örül, hogy kicsi, így gyorsabban, fájdalommentesen túl van a házasélet gyötrelmein, mivel könnyebben befér a konyhaszekrénybe az infláció − rögtön az arialtizenkettes rezsicsökkentés mellé.

Továbbá még ha hozzávesszük a jóhírekbe, hogy rohad lefele a munkanélküliség, mert akinek esze van, már régen exodált londonba, münkenbe vagy bájerwürttembergbe, a többi meg közmunkási létértelme teljes tudatában takaríccsa a beton közül a fűcsomókat manikűrollóval, kivan az egész Ószövetség. Ami meg már majdnem olyan erősségű állítás a világegyetembe, mint a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata, pedig azt személyesen a Kerényi Frigyes nyalta fényesre, közvetlenül ott, ahol néhai doktor smittpál írta rá az ő nevét, személyesen. (Mármint hogy mint doktor néhai, egyebekben kitűnő egészségnek örvend, hálajóistennek.)

Na, hogy mi legyen mostan.

Mindenek előtt: el kell ismernünk, nekünk, minden lében bérrettegő kanálisoknak, hogy tévedtünk. Igen, a nyugat ki kíván zsákmányolni minket, az utolsó kuplungcsapágyig bezárólag, amennyiben mi ezt akarjuk. Voltak itt ugyan felhorgadások a demokrácia táptalajának megcsökkenése mián a Lajtán túl, egész ejrópában, úniói szinten akár, de ezek idejekorán alábbhagytak, midőn is megnyilvánulódott, hogy nekünk, derék magyaroknak ez nem baj. Mármint az nem baj, hogy megint kádárrendszer lesz: ezzel megbékéltünk előző életünkben, és bár akkor se volt jó, legalább tudtuk, hogy a szomszédköcsögnek még rosszabb, és ezzel levolt a lényeg. (A szemét Pali is, hogy nem csináltatja meg a sövényt az ő oldalán, pedig a tanácsnál dolgozik a hátsótelekszomszédja, el tudná intéztetni. Nem csoda, ha én meg odahordom a rothadtdióbelet, a susnyásba. Meg is érdemli. És így tovább.)

Másképpen: látszik, hogy ez a rezsim megelégszik azzal, ha éhbéren tizenkétóráztatja az embereit a folkszvágen. Mert rájött ugyan arra is, hogy a lakosság egyharmada vagy cigány, vagy egyéb módon kerül sokba a felemelkedése, azokkal viszont nincs mit tenni: ott kell hagyni őket, az árok mellett, hátha kitakarítják véletlenül. Valakinek viszont dolgoznia is kell, hogy jusson a lázárboldizsárnak lézerblokkolóra: annak a jómunkásembernek viszont direkte nem jó, ha tudja, hogy máshol még mindig háromhatvan a kenyér − és bár igaz, hogy euróban, még így is megéri. El kell tehát titkolni előlük teljes nyugati demokráciát, mindenestül, és így majd beblokkolnak a volvóhungarihoz karosszériát fényezni minimálbérért. És majd megnézik a való világot a tévében. Ott már a hatodik szériánál tart az emberiség, ha jól hallom.

Még másképpen: nem kell ide fejlődés, kutatás, felsőoktatás, sőt, oktatás is csak addig, amíg el lehet adni a központosított tormaiszeszilt. Minek ezeknek akármi is: a szilveszteri műsort is mindig szidják, hiába minden erőfeszítése a televízióban dolgozó elvtársaknak. Panaszkodnak csak mindenre, pedig vért izzadnak azok a médiaelvtársak. Ezeknek semmise jó, csak vásárolgatnának, nyakló nélkül. Tele van velük az összes, (még egyelőre) nem állami áruház. Jobb lenne bezárni ezeket is, és kisorsolni mindent, de még a parizert is, lottótárgynyeremény-sorsolás keretében, az arra érdemesek között.

Ne egyen már minden paraszt szalámit, a kurva életbe már.

1 komment

Címkék: kádár infláció gdp kommunizmus évértékelő matolcsy nemzeti együttműködés nenyi matolcsizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr765817567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. jenőke (jenőke) 2014.02.17. 08:21:11

Úgy tűnik, megint helyén maradt a villanyoszlop.
süti beállítások módosítása