Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Holmi bajerzsoltoknak, okulásra

2011.02.02. 09:42 Humperdickk

Sajnos láttam ma valamit.... Mielőtt olvastok, nézzétek meg Ti is. (Fabiustól loptam a tippet, olvassátok el őt is.. Előre szólok: durva echótévés fos, bajerzsoltos okádással súlyosbítva. Más szóval: ez már 130-as karika. Én szóltam…

(A szöveg dőlt betűs részei a videóból önkényesen kiragadott idézetek.)

Zsótibazmeg!

Én a leggyávább névtelen rohadék vagyok: blogoló. Képzeld el, én azt írok, amit akarok, és nem azt, amit várnak tőlem. És mégsem zsidózlak, mégsem buzizlak, mégsem alkoholistázlak le. (Egyébként én masszívan iszom, de ahogy elnézlek, neked is ki kellene próbálnod.)

Tudod én, sokmillió, lassan sok milliárd társammal együtt úgy döntöttem, hogy az internet egy szent tehén, egy fétis, úgyhogy még te is beleugathatsz. És azt ugatsz bele, amit csak akarsz. Nekünk ugyanis, veled ellentétben nincs szükségünk valakire, aki majd eldönti, hogy mi legyen, hanem tesszük azt, amit tenni gondolunk helyesnek, és éppen akkor és ott, önállóan, felnőtt módra. És mi, beteg lelkű, pszichopata állatok szeretettel várunk téged, normális és ép lelkületű, zseniális zsurnalisztát a soraink közé!

Engem nem olvasnak százezrek naponta. De téged se. És neked ez fáj. Én viszont kettészarom: az a kevés ugyanis, aki engem olvas, engem miattam olvas, és nem a zászlómra tűzött, hűtőmágnesnek is szar logó miatt. Én ugyanis egyike vagyok (szerényebben! inkább:) igyekszem lenni egyike azoknak a névtelen blogolóknak, akiknek adok a véleményére. Adok, mert értelmes, normális, nem valaki által kézivezérelt választ tudnak adni a bennem is felmerült kérdésekre, mint ahogy próbálná tenni, persze sikerre teljesen esélytelenül a te kedvenc, bár alig is olvasott bérlapodban megjelent legújabb bérzsidózásod. És külön vicces, hogy ezeket a blogolókat kommenteimmel még minősíteni is tudom, mert ők engedik az ellenvéleményt. Eltűrik (eltűröm), ha bántják őket (engem), hisz névtelenek, nem ők számítanak. Csak a vélemény számít, és az nem szent: az bazmeg szabad.

(Sőt még azt is megtehetem, hogy ha nem tetszik, amit ír, akkor majd jól nem klikkelek reá. Ilyen szabad vagyok én, most mondd!)

És még valami: ha legközelebb találkozol ezzel a Boros Bánk Leventével, mondd meg neki, hogy igen, mi ilyen beteg világban akarunk élni. (Tényleg, még lehetne a neve Koppány Gyula Árpád Kincső is? Közkívánatra? Ja, most biztos lebuziztam, mert a Kincső női név?) Mondd meg neki, hogy mi, barátom, nem akarunk szalaiannamáriák által félelemben és rettegésben tartott köztévékből, közelebbről meg nem határozott okból bármikor kiszabható, eszement mértékű büntetésekkel sakkban tartott magántévékből (rádiókból, újságokból stb.) tájékozódni. Mi megtudjuk, amit meg akarunk tudni úgy, hogy sok-sok mindent elolvasunk, nagyon odafigyelve, magunkban mérlegelve, latolgatva annak igazságát, azaz gondolkodunk. (Archaikus kifejezés, köreidben nem használatos, nézz utána a révaiban.) És ezekből leszűrjük marha racionálisan, mi az igazság. Mert mi nem akarjuk, hogy ezeket a dolgokat bárki is ellenőrizze. Majd mi, önállóan megtesszük. Mert igen, megjelent a tömegember, aki tönkre fogja tenni a ti keresztény (azaz sok minden szép és jó mellett tekintélyelvű, fundamentalista, zsidógyűlölő, keresztes háború címén tömeggyilkoló és nettó raboló, beteglelkű, sőt, néha pedofil) Európátokat. Mint ahogy ma már nem a nemes származás, hanem a nemes lélek számít. A különböző holmi petőfik, józsefattilák, sőt, csányisándorok, orbánvitorok óta szopjátok ti ezt: jön a paraszt, és tehetségesebb abban, amit akar, mit ti mind együttvéve. Az meg tényleg nem a mi dolgunk, hogy ki mihez kezd a tehetségével: ha nem tetszik, nem olvassuk, nem követjük, nem szavazunk reá. Nem nála bankolunk.

Mert képzeljétek el: mi nem azért megyünk ki az erdőbe, hogy ott megmondjuk a madaraknak, kabócáknak, egyéb szaroknak, melyik és mit, mikor, hogy pofázzon. Hanem mink kimegyünk, mert csendben akarjuk hallgatni őket. Aztán persze néha belepofázunk mi is a magunk fals hangján. És képzeld, néha még válaszolnak is.

Zsótibazmeg: mi beszélünk az élő természettel. Ezzel szemben te meg el vagy temetve, mélyen. Nem az orgoványi erdőben: a múltban. Ami, Thomas Mann óta tudjuk, mély, mélységesen mély. És szerintem még nagyon sötét is.

Őszinte részvétem.

7 komment

Címkék: cenzúra hülyemagyar bayerzsolt sajtótörvény echótévé

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr472632808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2011.02.02. 16:25:35

Két kedvenc (mert egyéni hangú-stílusú) bloggerem ajánlásával megnéztem az ominózus felvételt. Nem annyira dermesztő, mint gondoltam volna, sima Echo tv-s színvonal, már amennyit én véletlen kapcsolgatások során elkapok belőlük.

Hanem a Zsolti... igazad van, rászorul erősen valami piára, drogra, mittomén'mire. Tipikus féltehetség-betegségben szenved. Önálló írásra-publicisztikára kevés a tehetség, politikai szolgálatai hivatalos elismerésére, funkcióba dugásra meg még az övéi sem találják elég szalonképesnek.

Gabi bácsi biztosítja ugyan a megélhetést , de Zsoltink alulértékelt zseni, nem elég neki a félreeső hánytatás, hát beteg a lelkem. Szerintem nem is kezelik, úgy nézem. De ott egyébként az egész stáb pszichiátriai elemzést igényel, élén a Bogárral. De sebaj, így szép a világ, ilyen sokszínűen.(?)

Csak hatalmat, azt ne adj nekik, ó, Isten, ha kérhetem.

sületlenke 2011.02.02. 17:19:38

Humpi, mi van nálad, cenzúra? Két kommentet is írtam ehhez a poszthoz, na jó, nem nagy veszteség, ha nem jutott el ide...Ezt most próbaként írom, hogy átmegy-e, vagy mi a rosseb van, bevetted a bótba a 9 éves betont vagy mi....

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.02. 22:59:30

@sületlenke: Drágám, tényleg nemtom, de mostanában engem is szopat a blogmotor. Már akarom mondani: engem szopat, téged meg becsap... (Szar szexista poénok, fujj! Én kérek elnézést!) Mindegy, légy türelemmel: cenzúra ezen a blogon nem volt és nincs és nem is lesz, mint látod, megjelent most is minden rendben. És megis fog, amint kommentre méltatsz, utána szinte órákon belül. (Ha rajtam múlna, azonnal, dehát mi múlik énrajtam...)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.02.04. 11:21:27

Én igazából egy dolgot nem értek. Drága anyósjelöltem odavan Boros Bánk Leventé-ért, mert ismeri személyesen. Ezek után hogy lehet bírni az itt ülőket? Meg merjem-e mondani neki, hogy én is a beteg világ része vagyok? Mondjuk a blogomba már nem írtam lassan 2 éve, mert olyan jó írások vannak a neten, hogy az én középszerűségemmel nem akarom elrontani, a véleményem meg így is leírhatom :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.04. 12:42:11

@Tzimisce: a válasz orbánviktornak posztból véletlen kimoderáltalak, mert rossz linkre klikkeltem a jahóban. Ne haragudj: már visszaraktam!!!

Bocs! Kérlekkérlek! :)))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.04. 12:43:31

@Tzimisce: nekem is vannak ilyen ismerőseim, rokonaim. Kerülöm a témát. Mi mást tehetnék: a fejükből már nem lehet kiverni ezeket a tévképzeteket, összeveszni meg nem akarok velük.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.02.04. 14:25:13

@Humperdickk: Dehogy haragszom, sőt némi inspirációt is adtál, és 20 hónap után újra írtam bejegyzést a sajátomba :)
Én is kerülöm a politizálást az ilyen rokonokkal, bár ő csak leendő rokon. Csak sajnos nem nagyon tud másról beszélni.
süti beállítások módosítása