Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Válasz a kormánynak alkotmányozós kérdőívére

2011.03.04. 10:06 Humperdickk

.

Kedves Kormány!

Leveledet megkaptuk, nagyon örültünk neki! Mikor hozta a postás Tibi, éppen a fáskamra mellett traccsolt anyád a Margitszomszéddal! Biztos emlékszel rá, neki csinálta meg felső fogsorára a hidat a hátsószomszéd Tibi fogorvos apósa egy vagyonért, mert állítólag valami komplikáció volt. Szerintem csak lehúzták szegény Margitot, mert tudta az a szemét mészáros, hogy a Margit Tibiveje részönkormányzati képviselő a szőlőhegyen. Mindegy, ha látod is, ne mondd neki, tudod milyen, nem szereti a kritikát. (És azt nem is tudod, hogy újabban még iszik is: Kálmánnal lettek nagy haverok a Koccintóban!)

Na, de leveledre visszatérve, drága Kormi! Örültünk, hogy eszedbe jutottunk, rögtön szóltam Magdi keresztanyádnak, gyűjjön át, mert a családban a Kálmánkán kívül (tudod, a Kálmán fia, négy éves, de már internetezik) nem sokan tudnak olvasni. (Kivéve persze a Kálmánt, de ő is csak a sporthíreket.) No, mindegy, olvasószemüveggel azért ketten elboldogultunk Magdusommal, Kálmánnak meg átdobtuk a hátsó sövényen azt az alkotmányozós tippszelvényt, amit küldtetek. Ért hozzá, majd kitőti.

Te, Kormi, akartam már kérdezni hát mi ez, kik ezek a rosszarcú emberek?! Rögtön az első oldalra kitesztek nekem egy ilyen, hát hadd ne mondjam, bitliszarcú dzsonlenont, egy ilyen hippit? Még a neve is, hogy szájer. Te Kormi, tud erről a bajerzsolt? El ne mondjátok neki, hogy ezzel kvaterkáztok, a szeme se áll jól. Most nem mondom, hogy zsidó, de hogy csukott szemmel elgitározza a gvantaramérát, az hótziher. A másikat, azt a csinált szőke komszomollányt meg tényleg hagyjuk. Kálmán mesélte, nemrég még a kommerekkel tolta intravénásan a zinternacionálét. Komolyan, Kormi, zsidókon meg kommunistákon kívül más nem tud alkotmányozni nálatok? A végén még kibrusztolják a kommunista sabbatot, a magyarhírlapék meg idegbajt kapnak. Nem beszélve szegény Kocsis Zoliról, zongorálni is elfelejt a szerencsétlen, pedig tudod, öreganyád hogy szereti a fürelízt, amit a pesti barátnéja kaputelefonjára írt az a bétóven.

Na, de hagyjuk a rokonságot, mesélj inkább, ti hogy vagytok? Szerencsétlen matolcsigyerek kiheverte már, hogy felnyomták a bankok az eunál? Hallom, nehezen viseli, hogy szemmel láthatóan hülyének látszik szegény. Vannak ezzel így, szegény Gazsi bátyád fia is hiába végezte el a humánerőforrás-gazdálkodást Kecskeméten, a nyáladzásán meg a gülledt szemén nem segített az sem. Hiába ölte bele a pénzt a család, amit összeokoskodtak a gékartonozásból. Most a Katiék kocsmájában szedi be a poharakat, meg söpri az udvaron a kutyaszart. Lehet, annak a gyurikának is ilyen meló kéne inkább. Ha gondolod, megkérdem Marikáékat, ők állítólag éjjeliőrt keresnek a szeméttelepre. Azt szerintem bírná a gyerek, ész nem kell hozzá, hisz nem lop onnan senki, a vasat már előtte kiguberálják a Mariék.

Jaj, juteszembe, meséli itt a Zsóka mama, tudod, a nagydiófához képest szembeszomszéd Erzsikének a bérmakeresztanyja, hogy látta a lázárotokat repeszteni kettőhússzal a birkalegelő mögötti földúton. Unokájával, Alekosszal volt répát lopni a Pistabácsinál. A kicsi Ali próbálta is lekapni a kamerás mobillal, de felrobbant a kezében, állítólag a lázárblokkoló miatt, ne tudd meg. Jobb kezén a három középső ujját alig tudta megmenteni a Selmeczi doktor a megyeiben, pedig neki valami nőrokonya képviselő a parlamentben, az meg nyugdíjmentéssel is foglalkozik, biztos ismered. Ja, a csomagban, amit a levéllel küldök, a búrkiflit neki küldi a Zsóka, államadósság-törlesztés gyanánt. Nehogy megedd!

Más most nincs, Kormi, elvagyunk mink itten feripérián, vagymitakarokmondani, a periszkópuszon. Jó lenne mondjuk már egy kis felmelegedés: ha nem is globális, legalább egy kis helyi, befagy lassan a titokban elvermelt körteszilva vegyes, amit hülye nagyapád tett el a fináncok elől a hátsó sufni mögé. Mondtuk neki, hogy már nem kell elásni, elintézte a viktor, hiába. Most meg szívja a fogát, kaparná kifele a pálinkáját, de fagyott a föld, szikrázik a csákány tőle. Képzeld, a vén hülye nekiment múltkor a gyémántkorongos fleksszel, nem normális, fejét levágta majdnem. Amióta részönkormányzati képviselő a faluban, azt hiszi, mindenre jó az a kétharmad. (Merhogy tudod, írtam, a Margit veje a másik képviselő, de az egy nyúlbéla, vasággyal nincs ötven kiló, nagyapád meg reggeli előtt, szarás után is alázza a mázsát.) Mindegy, túlélte,bár nehezen érti, hogy a fizikára nem lehet szavazni, annak komolyabb törvényei vannak, mint a bétékának meg az Alkotmánynak összesen, úgyhogy szart sem ér a kétharmada.

Na, ennyi volna, nem is nyújtom a levelem tovább. Vigyázzál magadra ott Pesten, nehogy belevigyenek a rosszba! Próbálj meg kevesebbet dolgozni, hidd el, hamarmunka ritkán jó! Pusziljuk az egész brancsot!

a Család

U. i.: Itt vagyok mán a póstán, csak az a hülye Kálmán most hozta a tippszelvényt kitöltve, amit küldtetek. Üzeni, hogy 1, 1, 2, 2, 2, 1, 1, X, 2, 2, 1, 2. A 13-ast ixre vette, mert kizárt dolog, hogy a Florentina megverje a Laziót hazai pályán. Ja, és nem találta a plusz egyet, de ha meglesz, legyen az is akkor X. Valamint üzeni, hogy „hajrá Felcsút”, illetve „nézzetek a táblára, húzzatok a picsába!” (Utóbbit én nem értem, de ő azt mondta, te fogod.) Puszi mégeccer.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr432709236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sületlenke 2011.03.04. 20:29:30

Azon gondolkodtam, hogy elég idilli hely lehet, ahol laksz, már úgy értem, túl a vidéki dombos (?) romantikán, a népek is ihletőek, mindenki egy tucat, és mégis egyedi. Igaz, adottságod van rá, hogy lásd az eccerűben is az egyedit. Remélem azért, hogy a klf nemű és rangú piaféléken kívül hagyománya van a jó, igazi házi füstöltfélének is, tisztességesen megfüstölt sonka, kolbász, ilyesmi. Pincécskédben-padláskádon ugye nem csak piácskákat őrizgetsz vadul, Humpikám? Meg észreveszed a hóvirágokat is, esetleg krókuszt, hátha nő arra vadon, nézz csak szét...Patak van-e a közelben, csak úgy magának szabadon, nem betonágyba szuszakolva, mint nálunk a Rákos patak szegény...

A poszt persze jó, sőt... Tehát kizárt, hogy címlapra kerül. Groteszk meg irónia címén a Hírcsárdát nyomatják, úgy látom. Szájbarágós hatásvadászat, a la Sasjózsi. (Nincsenek accent karaktereim, bocs, ha tudsz franciául).

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.03.05. 09:18:57

@sületlenke: ja, elég idilli. Zártkert, fúrtkút, földút, villanyon kívül más közmű nincs. ÉS fenn a a hegyen, úgyhogy télen mindig van pár hét, amikor el vagyunk zárva a külvilágtól. Mindegy, én szeretem. Most már nem szívesen költöznék máshova, az a lényeg.

A címlapot meg hagyjad. Eddig a legnagyobb címlapos sikerem az volt, amikor a poszt címében egyszerre volt benne a "cigány", meg a "buzi", egy tagadószó társaságában. Ennek ellenére megvédtem mindkét "kisebbséget" a posztban, úgyhogy volt is vagy háromszáz kommentelő, akinek egy része szerint mindenképpen a kurva anyámat. (Még nem volt bátorságom mindet végigolvasni...). Na, ilyen dicsőségre nem is vágyom...

Ja: én csak passzívan tudok franciául, a család többi része így beszél egymással. Velem magyarul: nagyon kedvesek, ismerik a korlátaimat...

macamuca [IHUN] 2011.03.20. 05:05:42

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
süti beállítások módosítása