Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Orbán = Európa köldökszösze?

2011.03.16. 15:41 Humperdickk

Na, akkor most szedjük ezt össze, de marha gyorsan: ne vicceljük el, mint az előző posztban, ezek ugyanis komoly dolgok.

Nyissuk rögtön azzal (sőt: avval, stílszerűen), hogy én egy hülye paraszt vagyok. Mélyebb összefüggések engem nem érdekelnek, hidegen hagynak, nem is értek hozzájuk és nem is akarom, hogy ez változzon. Köldökömben a szöszmösz például nem érdekel, hogy mifenevégre gyütt oda össze, hanem csipeszt ragadok és kibabrálom onnan. Nem úgy, mint az, aki minimum disszertációt ír belőle, melyben horgas végű, koncentrikus körökbe rendeződő pihékről fantáziál, amelyek egyfajta centrális erőteret képeznek, csapdába ejtve a mit sem sejtő ruhabolyhokat. Ez a cikk aztán bejárja a világsajtót, jön az ováció mindenünnen, emberünk sikert sikerre halmoz, és valljuk meg, jogosan aratja le a babérokat, hisz ő lesz az Ember, Aki Utánanézett.

Namármost. Van itten egy másik ember. Ez is okos állítólag, azért lett miniszterelnök. Lehet, hogy neki is mélyebbek az összefüggései, de szerintem csak egy surmó paraszt, akit a legalantasabb ösztönök vezérelnek, mint a dac, a hiszti és a bosszúvágy. Az alábbiak miatt gondolom én ezt.

Csinál ez az ember egy cenzúratörvényt. (Mittom, mert neki az jó, mert belepasszol a világnézetébe; meg különben is, kétharmadvanbazmeg.) Felhorgad persze a világmédia, zúg a fájnensöltájmsz, tromfol reá a züddócsezájtung, mire már csak odaszól ez az Európai Unió is, hogy namost akkor a sajtó- és véleményszabadság nem játékszer, tessék okosan visszatuszkolni a helyére,kis barátom! Emberünk erre nekiáll ugyan durcáskodni, meg esze ágában sincs, de azért csak átírat ezt-azt. Az Európai Parlamentben (EP) azonban tovább ágálnak, hogy érzik ők a jószándékot, de volna itt még ez-az, úgyhogy elítélő határozat lesz ebből. Emberünk persze röhög: tudja, a jobbos barátai többségben vannak az EP-ben, nem lesz gond. Majd le lesznek szavazva a szocik meg az egyéb senkiházi baloldaliak, akárcsak otthol.

Pedig dehogy.

Valószínűleg ugyanis szólva lett a néppártiaknak, hogy mittom, kiváló friss párolt brussels sprout érkezett büfébe, ugyan maradnának kint kicsinyég. Meg lehet ám igennel is szavazni, de most tényleg. Bármiképp történt is: többség ide vagy oda, el lett mondva határozottan, hogy Magyarországon veszélyben a sajtószabadság. Mert ugyan „Meneer Orban lijkt als of een goede man van ons zou zijn”, de vannak azért határok. Van az a hülyeség, amit ott már nem szeretnek. (Apropó, hülyeség: még Kálmán is beszopta ebben a posztban a biciklicselet. Riszpekt, Juróp!)

Nos: ezen a ponton emberünk akár érthetne is a szóból: lehülyézték, elengedték a kezét, elhagyták drága barátai. Lehet, szar az a törvény? De nem, hiszen az nem lehet. Ezért inkább ez az ember lenácizza és lekommunistázza a németeket.

Országa legfontosabb gazdasági partnereit, saját pártszövetsége oszlopos tagjait. A németeket, akik hatvan(!) éve mossák lefele magukról ezt az ősbűnt, ezt a hitlert: kínjukban megcsinálták és folyamatosan finanszírozzák az EU-t, most legutóbb például a görögöket húzták ki a szarból. Azokat a németeket, akik Bach, Beethoven, Goethe, Kant, Benz mellett még felsorolni is sok, hány csodálatosabbnál csodálatosabb zsenit adtak ennek a világnak. Sőt: nyolcvankétmillió-négyszázharmincegyezer-háromszázkilencven (plusz mínusz néhány tízezer) eleven európai embert. De félreértés ne essék: tudom, hogy német is csak egy nemzet, nem több és nem kevesebb, mint bármelyik másik Európában – de abban az Európában, ahonnan lassan, módszeresen vezet ki minket ez az ember.

Csak szeretném jelezni: Brüsszel nem Moszkva. Meg kell nézni a térképen: még csak nem is arra van. Ideje lenne megfordulni, mielőtt késő lesz. Viktorbazmeg, kérjél már valakitől egy kurva térképet!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr202744459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis ember 2011.03.16. 22:29:51

Valamiért ez a vicc jutott az eszembe:

A nyuszi, a medve és a varjú utaznak a repülőn.
A varjú egyszer csak odaszól a medvének:
- Hozzál nekem egy whiskyt!
Medve kimegy, visszajön a whiskyvel.
Erre nyuszi is odaszól a medvének:
- Hozzál nekem is egy whiskyt!
Medve kimegy, vissza, felszolgálja.
A varjú odamegy a medvéhez és megcsípi. Semmi reakció.
Nyuszi odamegy belerúg. Még mindig semmi. Varjú ráönti a whisky-t a medve fejére. Semmi. Nyuszi elnyomja a Medve kezén a szivarját.
Erre már feláll a medve, kinyitja az ajtót, és kivágja mindkettőt a repülőből. Zuhannak lefelé, mikor azt mondja a varjú:
- Mondd Nyuszika! Tudsz te egyáltalán repülni?
- Nem.
- Akkor meg minek szemétkedsz a medvével egy repülőn?
süti beállítások módosítása