Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hírünk a nagyvilágban

2011.07.07. 15:47 Humperdickk

    – Téged kérdezgetnek a többiek, hogy milyen hely az a Magyarország?
    – Sokszor kérdeznek Magyarországról, és büszkén mesélek nekik az eredetünkről, már amennyit tudni vélünk róla. A rovásírásunkról például, amivel nem minden nemzet dicsekedhet. Vagy arról, hogy egyesek szerint a mi nyelvünk bír a legtöbb ősi nyelvrészlettel, úgynevezett etimonnal. Kimutathatóan körülbelül hatvannyolc százalékban, míg olyan világnyelvek, mint az angol, a német vagy a francia csak 4-5 százalékban tartalmazzák ezeket az ősi formulákat. Gondolhatod, hogy elcsodálkoztak.

    (Forrás: origo.)

    Az, hogy a fenti interjú kedves hősnője, bizonyos Egres Katinka ezen kívül még mit vél tudni a magyarok eredetéről és úgy általában a világról, maradjon az ő titka. És leginkább a saját jól felfogott érdekében maradjon az: ez a tömény butaság, félinformációkon alapuló hülyeség, ami bizonyos körökben felettébb paradox módon ahhoz kell, hogy mi magyarok is büszkék legyünk magyarságunkra (miért, még ki legyen büszke rá?!), nagyobb dózisban már pusztító is lehet. De nem is kell fokoznia, hiszen a Megy a gőzös sztárja (sic!), aki újabban egy másik kiváló nyelvésszel, bizonyos Brad Pittel forgat együtt, így is kiválóan betölti a funkcióját: igaz, hogy nem túl okos, viszont eléggé szép, és azzal a csókos szép szájával csupa jó híreket mond bele rólunk a nagyvilágba.

    Nem tartozik szorosan a tárgyhoz, de jegyezzük meg, hogy ebből a szempontból hasznosabb a tevékenysége, mint a téma doyenjéé, a bizonyos miniszterelnöké, aki ugyan szintén szép nagy hülyeségeket beszél a külföldieknek, például arról, hogy mennyire szerelmes belénk a Velencei Bizottság, de sajna felettébb rusnya is. (Katinkához képest, legalábbis, egyébként meg szexuális irányultság, ízlés, de mindenek előtt pártállás kérdése. Éppen ezért nem lennénk meglepve, ha miniszterelnökünk személyében egyben az idei Miss Universe Hungary győztesét is tisztelhetjük.)

    Sok szót nem érdemes vesztegetni mindenféle híres művésznék téveszméire, de azért hangozzon el: Katinkám, eszem a zúzádat, igazán nem akarlak elkeseríteni, de ezek a hírek nem igazak. A helyzet az, hogy nem, nem létezik olyan, hogy „etimon”, és nem, rosszul tudod, a magyar nyelv akár az angolhoz képest tanúsított „ősisége” (azaz finnugorsága!) pusztán ragozó sajátságából fakad. (Leegyszerűsítve: előbb talált ki egy újat, minthogy kölcsönzött volna. Újabban ezt fordítva csinálja.) És lehet, hogy most fáj, de hidd el, idővel hozzászoksz: a magyar rovásírás sem egy marha nagy vaszisztdasz, mondjuk a görög, a latin vagy az arab íráshoz képest, hogy a germán rúnaírást már tényleg ne citáljuk ide. Ez úgy szokott lenni: ilyen böszme régi népeknél ez már szinte alapvető.

    De hiszen mindegy is, bármiképpen is ragozzuk: mi aránylag ritkán találkozunk a Brad Pitt-tel, ő meg még ritkábban velünk, így ő okoskodó akadékoskodásaink helyett különböző Katinkák jó híreiből kénytelen tájékozódni. És hogy a jó hírek mennyire fontosak, azt a közmédiában zajló tisztogatások megújítások is jelzik. Ez most speciel nem annyira jó nekünk, mégsem tiltakozunk ellene. Miért is tiltakoznánk? A közmédiások is kettészarják: az egy szem Veiszer Alindán kívül mindenki tudomásul vette. Ebből is látszik, hogy az irány jó, a cél helyes, hiszen az állasukat megtartók nem tiltakoznak, ők meg ott vannak belül, csak jobban tudják. Igaz, egyes hírek szerint még raportőri eljárás is indulhat Magyarország ellen (EU-s büntifajta, olyan, mint az anal intruder öklözőzsír nélkül, csak jobban fáj), de megéri: ez a magyarok dolga, ne szóljanak bele. Az izgága kötekedőknek tehát majd kiosztunk néhány sallert, és aztán élvezzük a hibátlan, tökéletes hazugság mámorító csendjét.

    És ha szerencsénk van, még Brad Pitt is ránk mosolyog, miután megmarkolászta az etimonunkat.

12 komment

Címkék: cenzúra diktatúra közröhej közmédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr913047573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyilkos fűegér 2011.07.07. 16:39:37

Meg ugye ott van az egyiptomiak hieroglif-írása, de gondolom azt is mi találtuk ki.

egyfejű 2011.07.07. 18:31:32

Katinka Drága!
Kihagytad az "überokosak vagyunk, mert mennyi Nobel-díjasunk van" mesedélutánt. Csak így barátim elárulom Neked, hogy majdnem nulla azok száma, akik itthoni munkájuk miatt kapták meg ezt az elismerést.
Kérlek máskor figyelj oda jobban, szegény Pitt fiú bután hal meg.
Amúgy tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy a nyelvünkbe érkezett török-szláv-germán-stb. jövevény szavak akkor most mik? Sima hulladékok, vagy pusztán a beszélt nyelvünk többsége ilyen?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.07. 21:42:38

@egyfejű: semmit nem értesz, látom, megint nem voltál a szemináriumon. A török szláv germánok előbb átvették tőlünk minden szót, és mi csak visszavettünk belőle ezt-azt. Mint ahogy hitelt sem veszünk fel tőlük, csak visszakapjuk azt, amit a Nobel-díjasainkon kerestek!

Most az igaz, hogy ezt vissza is kell fizetni, méghozzá kamatostul, de mondjuk közgazdasági Nobel-díjasunk az egy szem Harsányin kívül nincsen. (Most Milton Friedmannt nem soroltam ide...) De majd a matolcsiné férje!!! Ugye!? A végére csak összeáll a kép! :)

egyfejű 2011.07.07. 23:06:59

@Humperdickk: Köszönöm a felvilágosítást. Remélem a mostani nyilvános önkritikámmal el tudom érni, hogy csak finoman előre kelljen hajolnom egy seggberugásért (Hofi után szabadon). :)

Dubito 2011.07.08. 12:25:22

Ráadásul a székely rovásíráshoz nagyon hasonló rovásírásos leletekkel tele van az egész balkán, és tovább keletre minden a Kaukázusig és Iránig.

Speciel éppen a mai Magyarország területén nem találtak egyet sem, kivéve az ellentmondásos szentgyörgyvölgyi tehénszobrot.

Meg hogy nekünk több ősi nyelvrészletünk van. Még ha igaz is lenne, és akkor mi van? Ettől nagyobb májerek vagyunk?
Vagy nekem is azért kellene tisztelnem a kínaiakat, mert nekik sokkal több írásjelük van?
A legtöbb nyelv megkülönböztet nemeket (hímnem, nőnem, semleges), a magyar nem. Most ettől kisebbrendűségi komplexusom kellene legyen?

egyfejű 2011.07.08. 13:35:43

@Dubito: ezek szerint nem csak én hiányoztam a szemináriumról. :)

Sanko13 2011.07.12. 10:15:10

@egyfejű: "majdnem nulla azok száma, akik itthoni munkájuk miatt kapták meg ezt az elismerést."
Ez pontosan 1, az pedig nem majdnem nulla!!! Bocs a kötözködésért, de műszaki ember volnék... :-))))
Szent-Györgyi Albert:"Munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el. Az egyetlen magyar tudós, aki magyarországi tudományos tevékenységéért kapta ezt a magas kitüntetést."
A "nagymagyarkodók" figyelmét pedig felhívnám a sok magyar Nobel-díjas, Szent-Györgyi kivételével mind zsidó volt, ha jól tudom! De én ettől még büszke vagyok rájuk! Én olyan barom vagyok, hogy akkor is büszke lennék rá, ha meleg-zsidó-fekete Nobel-díjasunk lenne...:-)))))))))))

egyfejű 2011.07.12. 10:34:11

@Sanko13: Műszaki embernek külön el kell mesélni, hogy a majdnem nulla az akár kettő is lehet egy nagyobb halmaznál? :D Gondolom, hogy simán 3,14-el szorzol az esetek többségében, pedig az sem pontos. :P

Sanko13 2011.07.12. 13:36:05

@egyfejű: Nnna látod, minden viszonylagos! Azért a magyar(-nak mondott) Nobel-díjasok halmaza nem olyan nagy, hogy ahhoz képest az 1 elhanyagolható legyen... :-)) De bármihez mondok neked olyan 'nű' küszöbszámot aminek 'epszilon' sugarú környezetére... ;-))))))))))))

egyfejű 2011.07.12. 18:13:18

@Sanko13: akkor most azt van, hogy véded a saját vélt igazadat? :D Nem szégyen ám a rasszizmus, de Kertész legyek, ha megbocsátom :)

Sanko13 2011.07.13. 08:34:00

@egyfejű: A matematikai pontosság rasszizmus??? ;-))))))))
"Kertész legyek" -Ég a képem, róla meg is feledkeztem... Az az igazság, hogy nekem a Nobel-díj mindig is a természettudományos eredmények elismerését jelentette... Mea culpa! :-) Tudom hülye kockafejű vagyok...

egyfejű 2011.07.20. 12:16:33

@Sanko13: Eztetet úgy hívja a szakirodalom, mint okitóimtól megtanultam, hogy szakmai rasszizmus. :(
süti beállítások módosítása