Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A kormány nem fél e népharagtól

2011.11.23. 13:51 Humperdickk

Ez most nagyon demagóg lesz, de egyszer ezt is ki kell próbálni. Különben is, berágtam. Nem csoda: a devizahitelesekről lesz szó, illetve azok egy részéről. A gazdag devizahitelesekről.

Vannak ugyanis tehetős népek, akik annak idején bementek a bankba, hogy olcsó devizahitelt vegyenek fel. Nem voltak ugyan rászorulva, meg futotta volna a forinthitelre is, de így jöttek ki jobban. Hisz nyilván milyen jó az, a szerzés, a birtoklás öröme. Hisz most, hogy minden megvan, csak-csak kéne még egy lakás a kis Bencének/Viviennek, aki még ugyan maga alá szarik (bár már kilenc éves, ki érti ezt), de ne a nulláról kezdje már az a gyerek! És a hülyének is megéri lakáshitelt felvenni! (Ilyen kamatok mellett, barátom, ne idegelj, kettőt is veszek, hol kell aláírni?) A lényeg, hogy megvan kisház Solymáron meg Erdőkertesen, meg a luxuslakás a Belső-Lipótban: egyenesbe került hát a kis Szaniszló élete, lakni legalábbis már lesz hol neki. (A többi meg majd megoldódik. Veszünk pelenkát legfeljebb.) Minden rendben levőnek tűnik – és ilyenkor baszik be jól az elmúltnyolcévmindenbűne (mi más) miatt megszaladó frankárfolyam.

Egyszerűsíteni kell tehát a söralátétet: adózzon többet mindenki – kivéve, akinek ez nem gond. A forradalmi fülkekormány elérte tehát, hogy aki eddig keveset adózott, mert nem volt neki miből, az most még többet adózzon, a még kevesebből. Logikus: adózzanak a szegények, úgyis csak a baj van velük. Ám hiába minden: ez a rohadt frank eztet leszarja, és csak emelkedik tovább. De ahol nagy az ínség, közel a segítség: mi lenne, ha (forradalmi) száznyolcvan forinttal ki lehetne szállni a 250-270-es árfolyamú frankhitelből? Mert az mekkora mondás lenne már! Másnap tehát beterjeszti özv. Szigecsánné Kruzslicz Matold egyéni képviselő, harmadnap meg elfogadja a sohanemlátott felhatalmazás. (Bankoknak meg küldünk egy ajándékcsomagot, figyelmességből. Nem tom, nugátos csokit szeretik-e? Ha nem, küldjék vissza bátran, mi imádjuk!)

Tehát: gazdagék kiveszik a bankból a nehezebb időkre félretett soktizenmillióból azt a tizenhatot, végtörlesztenek egy egészségeset, és keresnek jópármillió forintot az árfolyamkülönbözeten. És minél többet vettek fel felelőtlenül, annál többet. És törvényesen, persze. Csakhogy ezzel a törvényességi izével kapcsolatosan újabb probléma üti fel a fejét! Egyrészt tudniillik nyilvánvaló, hogy ez alkotmányellenes – és az alkotmány is egy törvény, illetve régen még az volt. De mondjuk ez a kisebbik baj: kibővítjük az alkotmánybírákat a pokolbélával, és minden a legnagyobb rendben lesz! Ám még mindig nem hárult el a veszély! Jelzi ez az Európa is, hogy mi neki tagjai vagyunk, azaz be kellene tartani bizonyos normákat. Például hogy padlóra nem köpünk, valamint ebből komoly koccanások lesznek, így tehát picsába meg lesz szüntetve az egész végtörlesztés, ahogy van.

Ez viszont már komolyabb galiba: Európából kilépni ugyan nem kell félnetek jó lesz. (Nem vesszőhiba: kettős beszéd, tessék utánanézni az eredetének, nem ma kezdtük mi ezt se!) De azért attól mondjuk nem lesz sokkal több (azaz kettő darab) szavazója a semjénzsótinak, ha innentől Ázsiához csatlakozunk. Ekkor jön az ötlet: minek is van nekünk alkotmányunk? Naná, hogy minden szart beleírogathatunk a négyeshatos menetrendjétől kezdve a tökösmákos rétes receptjéig, ráadásul lekottázva, hat szólamban! Bele köll tehát írni azt is, hogyha nekünk azt mondja az Európa, hogy fizessük meg a kárt, amit okoztunk, akkor mi cserébe bármikor kitalálhatunk egy hozzájárulásnak nevezett új adónemet! Ezzel egyébként önmagában egyszerűsítettük az adórendszert (hisz ezt ígértük), másrészt kiszámíthatóvá tesszük a mindenkori kormány adópolitikáját. (Nem, dehogy. Pont fordítva. Ironizálok. Muszáj beleírni, sokan be vannak oltva irónia ellen.)

Na, akkor szedjük ezt össze.

Nekem a bank nem adott hitelt, sem devizásat, sem semmilyet, sőt, nevetett rajtam, amikor kértem őt, hogy adjon. Mert hogy nem volt már meglévő ingatlanom, amire ráterhelje. (Amit venni akarok, nem játszik: egyéb ingatlan kell.) Mindegy, legalább nem kell aggódnom most a frankárfolyam miatt. De ha kaptam volna is hitelt, most nekem nem lenne egyéb tőkém, hogy végtörlesszek, és a meglévő hitel miatt a bank másik hitelt sem adott volna, amiből tőke híján törleszthettem. Azaz: én nem tudtam (volna) milliókat keresni a végtörlesztéssel! Ennek ellenére majd akkor, amikor meg lesz büntetve az állam emiatt az ügy miatt, ki fog vetni egy új adónemet, vagy meg lesz emelve az ÁFA, vagy egyéb módon lesz megoldva, hogy nekem is kell majd viselnem a terhét annak, hogy gazdagok törvénytelenül kerestek milliókat a végtörlesztéssel.

Azaz adok pénzt a gazdagnak. Ez olyan, mintha kötelezve lennék rá, hogy hazafelé menet minden három évnél fiatalabb béemvé ablaktörlője alá helyezzek el jól láthatóan egy ötszázast. Innentől tulajdonképpen viszont elképzelhető, hogy lesz olyan ember, aki jogos felháborodásában majd felgyújt pár autót, házat, közintézményt, heves puskaropogás kíséretében. Darabig el lehet ugyanis játszani, hogy szopatjuk a jónépet, de egy idő után már nem csak attól kell félni, hogy mi lesz, ha fogazni kezd a rohadtja. Mert hogy az is lehet, hogy leharapja tőből.

Nem kéne megvárni.

24 komment · 1 trackback

Címkék: alkotmány népharag devizahitelesek végtörlesztés

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr63405952

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Támogathatják a végtörlesztést a munkaadók 2011.11.24. 16:08:01

7,5 millió forintig adómentes támogatást adhatnak a munkaadók a végtörlesztés mellett döntő munkavállalóiknak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2011.11.23. 15:09:33

Minden szavad igaz, de ettől még birkaországban semmi sem fog változni. Az emberek többsége ezeket a híreket, információkat nem is tudja. A közszolgálat elhallgat, a retek klubnál 35 perc krimi és állatkerti hírek után van 45 másodperc politika, a tv2 dettó vagy még az sem. Max azon csámcsognak, hogy Vujity Tvrtko a két számmal nagyobb ing mellé miért nem két számmal nagyobb sapit hord. Ennyi.
Basszus, ha nekem valaki a rendszerváltás környékén azt mondja, hogy 2011-ben vagy nem lesz politika a tévében, vagy csak csúsztatásokkal, hazugságokkal teli, erősen kételkedtem volna. Pedig sajna egyenes út vezetett ide.
Az internet kitűnő hírforrás és szembesítési eszköz, de az 50+ emberek nagy része még mindig nem használja.
A devizahiteleket is tartalmazó bevallási papírokat érdemes lesz a képviselőknél megnézni. Biztos vagyok benne, hogy MINDEGYIK kifizette. Más meg éppen most kerül utcára.
Ez a sok elmebeteg fideszes még mindig azt hiszi, ha csinálunk egy szűk három-négyszázezres hipergazdag magyart, akkor ők majd működtetni fogják az országot.
Honnan, a Seychelle-szigetekről?
Öt-hat millióan meg majd ülnek a hideg szobában és rezsiszámlákat vacsorázzák.
Mocskos egy bandát kaptunk megint.

egyfejű 2011.11.23. 16:06:46

@NYJetsTD: az agresszív agymosottjaikról nem is ejtettél szót, pár bejegyzéssel korábban meg lehet csodálni az egyik jeles képviselőt, aki minden áron széttrollkodni igyekszik a kommenteket.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.23. 17:38:36

@NYJetsTD: tegnap bemoindta a híradó, hogy már tizenöt milliárdot hazahoztak szesellről, és ebből mennyi sok másfél milliárd bevétel származott. Azt viszont mondta be a híradó, hogy külföldre mentik a pénzüket a magyarok:

www.vg.hu/penzugy/megtakaritas/54-millios-szamlak-kulfoldre-mentenek-penzuket-a-hazai-gazdagok-361079

Így megy ez. Kevesen maradtunk "igazak". De a benzin, tej, kenyér árát a többi is érzi. Hátha.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.23. 17:39:44

@egyfejű: helyretettem, azóta engem ócsáról. Nekem meg ingyen van: általában még csak el se olvasom.

NYJetsTD 2011.11.23. 21:37:47

@Humperdickk: Az én legfőbb problémám az, hogy most már nem látom a kiutat. Politikusnak nem lehet hinni, hiteles gazdasági szereplőt öt napon belül karakter gyilkolnak, pénz alig, intézmények szétkúrva, külföldi hitelességünk nulla, belföldi annyi sem.
Hazajön az offshore pár százaléka. Max 20 milliárd. Helyette kimegy a felső tízezertől 150-200... Már régen nem gondolkodnak forintban.

@egyfejű: sajnos csak egy részük agymosott. A másik felük komoly pénzért ül valamelyik minisztériumban. Ha Lencsésre gondoltál, az más esett. Jó ideje azt gondolom róla, hogy ő csak ki és túl figurázza a fideszeseket a trollkodással. Ennyire hülye már nem lehet valaki.

citromlány 2011.11.24. 06:55:54

Ahol el lehet lopni 3 millió ember manyup megtakarítását ott ne várj semmit!

Lencsés István 2011.11.24. 09:25:57

Nincs népharag , nincs mitől félni , az meg hogy itt anoniman sírtok azt a kormány nagy ívben leszarja .... :) ;) :D Szóval ennyi . :) ;) :D

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.24. 09:30:15

@Lencsés István: te meg büszkén vagy saját neveden hülye, és még feszítesz is hozzá. Komolyan, téged szerintem az index alkalmaz, provokátornak. Mert ennyire már egy ember nem lehet hülye és/vagy gonosz.

Csak az a baj, hogy még mindig vagytok vagy kétmillióan.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.24. 09:32:07

@NYJetsTD: le kell lépni innen. Nyilvánvaló, hogy ez az ország el van kúrva, és végleg. Az a négymillió, aki nem tudja/nem mondja meg, kire szavazna, már tudja ezt.

Marakodjon a koncon a másik négy!

fagica43 2011.11.24. 10:18:03

@Humperdickk: Hát igen. Sajnos megfordul a fejekben az államcsőd, és ha jól tudom, az állami garancia most 15.000 euro, akinek ennél több lé van, nyilván kiviszi valahova. Én is vinném, ha lenne mit. Itt nem kőgazdagokról beszélünk, akinek mondjuk 10 milla a megtakarítása egy élet munkájával, nyilván nem szeretné a felét elbukni.

2011.11.24. 10:19:45

Ezek jobban és többet loptak mint a szocik, pedig azok sem voltak piskóták.
De mit várhat a zember a sok töketlen fidiótától?
Arról meg nem is beszélve hogy a gazdasághoz Matolcsy nem is konyit, miközben a kommunikáció ezerrel orditja, hogy "győztünk". De hogy a megszoritás, a balfaszkodás miért győzelem azt nem tudom.
Ám az tény,hogy a zemberek nagy többsége szegényebb lett és nehezebben él, mint 4-8 vagy 30 éve.Lassan a 3 millió koldus országa leszünk.
Igaz ezt a parlamentből, a miniszterelnöki, miniszteri székből nem lehet érzékelni sem látni.

Aki ennek az ellenkezőjét állitja, az hazudik vagy fideszes. Esetleg mindkettő.

Lencsés István 2011.11.24. 11:28:57

@Humperdickk: Sértésed lepereg ! :) ;) Nem kétmillióan vagyunk akik elismerik a kormány munkáját hanem az ország 2/3 - a ! :) ;)

egyfejű 2011.11.24. 12:02:07

Bocsánat, kissé off a dolog, de valahol el kell panaszolnom a gerrymandering gyanús új "2011. évi ... törvény az országgyűlési képviselők választásáról" törvénytervezet városomat érintő furcsaságát.
Pár kattintással bárki kiderítheti - except Lencsés "Nemvagyok anonim" István állatfajta -, hogy Százhalombattán lakom (Érdtől délre 8 km).
No most, az új tervezet szerint, összerajzoltak minket a Csepel-sziget nagy részével (Pest 08. OEVK, Központ: Szigetszentmiklós). Milyen hosszú távú közös érintettségünk lehet így összevontan a tököli repülőtéren kívül? De az meg a régi közös OEVK partnereket is érinti, akik Érd és Diósd voltak.
Komolyan, ésszerűség nuku (gondolom jó pár példát lehetne még mazsolázni a listából).

Bryan élete 2011.11.24. 12:10:00

@Lencsés István: nem az ország kétharmada, te majom, hanem a leadott szavazatok kétharmada! Jegyezd már meg, csak 60 % ment el szavazni, annak voltatok a nyomorult kétharmada, kb. 2,3 millió. Sohase felejtjük, most is hálásak vagyunk érte! De abból már felébredt 1,8 millió.
Akkor most hányan is vagytok?

gyilkos fűegér 2011.11.24. 13:49:37

@Humperdickk: "le kell lépni innen."

Egyértelmű. Főleg, ha az "Elkúrtuk-adó" mellé még odateszed a tegnapi KGB törvényt is. 2014-ig mindenki hagyja el az országot.

Lovászné 2011.11.24. 14:40:12

Találkoztam egy fidiótával, aszongya nekem: "szegény fideszt csőbe húzták az európaiak (!), mert amikor kiderült, hogy az államadósságot 82%-ról 60%-ra csökkentették, hitel nélkül 1 év alatt, akkor az nem tetszett, mert túl erősek vagyunk! Ezért, (most figyelj!) most el akarják őket tiporni, ha nem veszünk fel kölcsönt, mert az európai zsidók ezt diktálják! Ezért, az ország érdekében (beszarsz), most kénytelenek vagyunk hitelt felvenni! DE a Zorbán jól csinálja, mert nem engedi majd az IMF-nek a gazdasági beleszólást, azért ilyen kemény velük! Vagyis: teljesíti ÉRTÜNK ezt a feltételt, de diktálni fog a zsidóknak!" - ez a no komment komment!
Ki érti ezt ?!
Talán a Lencsés....

egyfejű 2011.11.24. 17:20:06

@Lovászné: ez a zsidózós összeesküvés-elmélet egy nemrég olvasott másik összeesküvés-elméletet juttat eszembe.
A forgatókönyv a következő:
1. Új, gerrymanderinges választási törvény gyors elfogadása.
2. Előrehozott választás tavasszal.
3. Koala a Jobbik-kal.
Akkor sem tetszett, amikor először olvastam, így leírva még csúnyább.

Lencsés István 2011.11.25. 09:59:47

@Spániel: 1 . Kérlek tanulj már meg olvasni te anonim kutya . Sértés lepereg ! :) ;) Na akkor vegyük sorba , aki jogosult szavazni de nem ment el annak síri csend és hulla szag . Itt van két tábor . Aki nem ment el szavazni , és csendben van az a jobbik eset ( bár gusztustalan mert nem él a jogával .... ) viszont aki nem ment el szavazni , és sír , illetve ilyen blogokon anoniman löki a hülyeségeit meg tüntizik annak golyó járna a fejébe . Remélem stimmt ! A többség szerinted a nyomorult ? :O :D Hát ez érdekes , de " lelked " rajta . :D :) ;) Kik ébredtek fel ? :D Ha most lenne a választás akkor is a FIDESZ nyerne szóval miről beszélünk ? :) ;)

egyfejű 2011.11.25. 10:05:18

@Lencsés István: Tisztelt Lencsés "Nemvagyok anonim" István!
Kérném magyarázatát a bedölt forintra, meg a megkérdezettek majd 80%-a szerint nem mennek jól a dolgok hírre. Mert maga mocskosul csúsztat ám, mint megszoktuk. Azt a magam részéről az ország mentálhigiénés problémájának látom, hogy még mindig a Fidesz nyerné a választást, de hát úgy könnyű, hogy arra játszanak, minél kisebb legyen a részvételi arány. Az ilyen "elkötelezett" kétbites emberkék akkor is oda fognak szavazni, ha épp földrengés és cunami van.

Lencsés István 2011.11.25. 11:04:22

@egyfejű: Nem dőlt be a forint , én még mindig azzal fizetek .... Hol van az hír hogy a megkérdezettek 80 % - a szerint rosszul mennek a dolgok ? Ne linkkel gyere és ne anonimok véleményével , és ne hazugsággal , hanem ténnyel . Nem csúsztatok hanem tényt közlök , ellentétben veled aki hazudik mint kiderült . Szerintem meg azon kár " vitatkozni " hogy mennyi ember megy el , mert mint írtam ( csak nem jutott el mert nincs hova ( ez nem sértés hanem tény ) aki nem megy el szavazni annak sírásra nincs joga . De az viszont 1000 % hogy te tényleg nem tud olvasni . Lepereg a sértés ! :) ;) Leírom ha kell sokszor is , öröm hogy ilyen szerencsétlenen röhöghetek . :) ;) :D

egyfejű 2011.11.25. 11:12:18

Humpi, légyszives, vágd már ki ezt a szerencsétlent.
Nem azért, mert buta és hablatyol összevissza. Nem azért, mert ilyen "sikeresen" védi a védhetetlent. Hanem azért, mert a saját játékszabályait sem tartja be, kifejezett kérésem ellenére sem szólított a nevemen, ami rám nézve sértő.
Köszi.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.06. 10:12:47

@egyfejű: dehogy vágom ki. Szórakoztat. Szórakozz rajta Te is. :)

Peredhil 2011.12.06. 12:41:08

Megnéztem az aktivitását, kábé 2000-szer írta le legkülönbözőbb kommentekben, hog a "sértésed lepereg"... és folyton mindenkit leanonimoz, mintha ez valami sértés lenne.
Nem értem, mi baja van a blogozás-kommentelés egyik alapelvével, amit -- érdekes módon -- világszerte milliók nyugodtan elfogadnak, tudomásul vesznek, sőt örömmel kihasználnak.
Azt hiszi ettől valami erkölcsi magaslatra emelkedik, hogy ő egy valódi névnek látszó nevet talált ki...???
(Azt meg egyszerűen képtelen felfogni -- pedig már sok-sok okos anonim írta neki :-))-- hogy nem az "ország kétharmada", hanem a "választani elmentek kétharmada"... Ami azért nagy különbség.)
De gyanítom, hogy ez a komment is "lepereg róla".

egyfejű 2011.12.06. 19:44:44

@Humperdickk: mint látod, én is bohóckodtam vele egy ideig, de totál nem akarom széttrolkodni a kommenteket, hagyom is a kis értetlent. Szórakoztatni nem szórakoztat.
Ezen a szerencsétlenen szórakozni nekem olyan, mint "elefántemberen" röhögni.
Az tény, hogy a busz vezetését tuti nem bíznám rá, a kisebbek felügyeletét meg még annyire sem (lásd: Vezetni emberi dolog by Humpi).
süti beállítások módosítása