Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Miért írnak ilyen keveset mostanában a bloggerek?

2013.12.22. 17:23 Humperdickk

Mert persze lehet, hogy még így is épp, hogy túl sokat írnak: nem értek én a pártpolitikához, követni meg se kedvem, se időm nincs a folyton változó pártdirektívákat. De az tény, hogy lappadt, apadt, mit ne mondjak, megsuvadt, hogy plasztikusabban ki ne fejezzem magam, szóval hogy rohad széjjelfele a bloggerkapacitás. De miért?

Egyrészt: mi, magunkat liberálisnak tekintő, azaz nemzeti-, meg minden más kötelező összefogást kerülő rendszeridegenek kicsit elfáradtunk. Fárasztó, hogy mások minket, annak ellenére, hogy nem vagyunk azok, továbbá annak ellenére, hogy ők viszont azok, időnként a sors valamiféle különös, torz tréfájaként kommunistának keresztelnek.

Mert igen, ezek furtonfurt keresztelnek mindent össze-vissza: vizeket locsolnak dolgokra, amitől szerintük bármi is lesz. Ez persze hülyeség: ezt a három éves kölyköm is tudja, de ő legalább jól is érzi magát mindeközben. És nem gondolja, hogy anyagában, vagy akár spirituális értelemben megváltozott volna annak a nyomorult kutyának a szőre, amit leöntött azzal az állott, hóttbüdös ciszternavízzel, de alaposan. Mert tudja, hogy azon kívül, hogy vizes lett az az állat, nem történt semmi, tehát nem tulajdonít különösebb jelentőséget a dolognak. Sőt, templomot se épít az ázott, didergő pulikutya fölé. De még egy árva kegyhelyet sem. Pedig, mondom, csak három éves. És mégsenem.

De, tárgyra. Szóval, a bloggerkapacitás csappanása. Ott hagytuk el.

Azt mondja például ez az államtitkárnak álcázott tanítónőnek öltözött kommunista, hogy ha az igazi választás nem tizennyolc, hanem kettő tankönyv között létesül, az jó, a matematika, a logika, és további, általa még hírből sem ismert liberális izék következtében, továbbá dacára. Erről meg lehet írni, hogy illető államtitkár hülyébb, mint a seggem kétszer, de minek: ez nyilván hülye, hülyeséget beszél, vagy hát lehet, hogy csak jól megfizetik érte, hogy beszélje a hülyeséget. De a lényeg, hogy erről írni nehéz. És ez ráadásul például hasonlatos ahhoz a frakcióvezetőhöz, aki a független, demokratikus bírósági ítéletet úgy aposztrofálja, hogy a bíróság a kutyatartók, lóseggnyalók, diófalevél-gereblyézők oldalára állt. Vagy itt van például a fideszbuzi milliárdos, aki ki akarja kapcsoltatni a gravitációt a pénzéért. És még sorolhatnánk.

Lényeg: megírhatnánk, hogy ezek milyen hülyék. Még annak az árán is, hogy ez azzal jár, hogy a poszt alatt kommentelőként megjelenő vérfarkasjancsi leírja, hogy szar a poszt, valamint kevesen olvassák, szerencsére. (Mert ennyire hülye, hogy nem gondolja végig, hogy vagy szar, vagy kevesen olvassák, de a kettő együtt nem lehet neki jó. Hisz ha jó lenne, és még sokan is olvasnák, azzal járna igazán rosszul, minden más esetben győzött az Eszme.). Ilyenkor jön aztán szokásos menet: néhányan ennek ellenkezőjéről biztosítják vérfarkasjancsit, sőt, sokan még azt is megkockáztatják, hogy véleményüket rafinált módon, az oldalon elhelyezett, szövevényes grafikai megoldások által alaposan láthatóvá tett módon eltitkolt lájk-gombokra rábökjenek − kifejezve ezáltal, mit gondolnak az írás esztétikai, vagy akármilyen értelemben vett minőségéről, valamint arról, szeretnének-e még továbbra is közalkalmazottak lenni, vagy inkább a munkanélküliséget választják. Bátran, hogyapicsábane.

De nem ez a lényeg: demokratikus társadalmakban az emberek lájkolnak, mert nem félnek. A többiben meg nem lájkolnak. Hanem a többiben nagybajuszú, kövér törvényalkotók azt mondják, hogy a parlamentben fel kell állni, amikor ők bejönnek, mert ettől lesz megtisztelve választópolgárok közössége. (??? − a szerk.) Azaz nem mondjuk a méhészcéh, se nem a bélyeggyűjtők világszövetségének magyarországi tagszövetsége, hanem pünktlich a választópolgároké. Ki másé.

És ennél hülyébbet írni nem lehet. Erre azt leírni egy mégoly zsírkirály posztban, felette tréfásan, meg okosan, hogy ez mekkora hülye, már nincs értelme. Hisz hülye az magától is, minek rajta tréfálkozni: és akinek van még egy cseppnyi esze ebben az országban, az látja is ezt. A többi meg szavazni fog 2014-ben, ezekre. Azoknak meg tényleg írjon akármit a hajdúpéteterbe ojtott sóbertnorbi. Ha akar.

Fog is. Neki megéri.

180 komment

Címkék: fidesz bloggerek keresztény rogán antal párt széles gábor kövér lászló liberálisok tankönyv hoffmann rózsa

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr475704567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tableno 2013.12.22. 21:56:58

@Larry Silverstein: pedig éppen hogy nem cáfoltál meg. TÉNY, hogy kitelepülés folyik, és emellett, más okokból folyik betelepülés IS. Jellemzően olyan országokból, ahol még nálunk is rosszabb a helyzet. Amúgy kíváncsi lennék, hogy mondjuk egy kárpátaljai magyar, az EU-s magyar útlevél megszerzése után átlagosan hány hónappal áll tovább nyugat felé?

Moin Moin 2013.12.22. 21:58:15

@Larry Silverstein:

Amit csinálsz, az tipikus példája a primer statisztikai adatokból levont téves - vagy: direkt manipulatív - követleztetéseknek. A migráció azért pozitív (némileg, mindössze 13.700 fő/évvel), mert azok a százezrek, akik elhagyják az országot, a legtöbb esetben erről egyszerűen nem is értesítik a magyar hatóságokat. Nem mondanak el a magyar állampolgárságról, így ők "meglévők"-ként vannak a statisztikában.

Ám ha összevetjük ezt az adatot más, egyértelműen mérhető adatokkal, jelesül a munkanélküliségi és az új munkahelyek létrejöttének adataival, akkor kiderül, hogy néhány százezer munkaképes korú ember valahová eldiffundált. Ezt maga Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is elismerte az idén szeptemberi közgazdász-vándorgyűlésen, mondván, hogy az ezen többszézezer külföldön élő-dolgozó magyar által Magyarországra utalt 1,7 milliárd euró nagyban segített az egyensúly-teremtésben...

Tehát: az ország valóságos migrációs mérlege negatív, értéke kb. 5 és 8 között lehet - ez kb. Mali és Kirgizisztán szintje...

tableno 2013.12.22. 22:00:02

@Valóraváltógép: Igen, akkor ezekre az emberekre PONTOSAN ezeket a szavakat használták a magadfajták (később a kommunisták is amúgy). Mindig azok a szarpucoló semmirekellő hazájukat cserbenhagyók, akik az éppen aktuális népboldogítók elől menekülnek el! :)

Moin Moin 2013.12.22. 22:01:01

@Lord_Valdez:

Az igazi feladat nem az "értetlenek" (valójában: ellenérdekeltek) meggyőzése, hanem az értők (értsd: a teljesítmény- és tudásalapú kapitalizmusban és demokráciában érdekeltek) egységes politikai közösségé szervezése.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:03:35

@tableno: Oké, akkor azt javasolnám, hogy az első Nobel díjad után folytassuk ezt a beszélgetést. :)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.22. 22:04:30

@Valóraváltógép: helyismeret, hogy az mire jó? Hogy például hol a porta, ahova le kell baszni a szarmintát. Vagy hogy merre a náthás picsába van az Energetikai Beszerzések Stratégiai Tervező Alosztály. Meg hogy a HR sokezer irata közül, hogy ez most melyik, és miért baszta el a HR-es picsa, amikor rossz helyre küldte. Vagy hogy, bár a feladó elcseszte a címzést, te azért tudd, hogy ez a Terikéé az anyageszközről. De látom, nem értesz hozzá, beajánljalak a régi cimboráknak? Sok respektem nincs náluk, mert értem a dolgomat, de egy próbát megér. Igaz, sok ott a hülye, de ahogy elnézlek, majd mexokod.

tableno 2013.12.22. 22:05:27

@Valóraváltógép: Ez esetben talán fordulj Kertész Imréhez... :)

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:06:39

@Humperdickk: Ha ezekre egy hétnél több betanulási idő kellett bárkinek, akkor valóban a lehető leghelyesebb döntés volt kirúgni a teljes bándát. A diákmunkásokkal pótlást viszont túlzónak érzem, pár idomított kutya megtette volna.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:07:19

@tableno: Miért, tőle kaptál olyat? :)

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:08:01

@tableno: Vagy te vagy Kertész Imre... vagy... jah, nincs vagy.

tableno 2013.12.22. 22:10:37

@Valóraváltógép: Nem, de neki véletlenül pont van olyanja. Ami nem akadályozza meg a "nemzetieket", hogy leköpködjék és lehazaárulózzák, pedig elég nehéz volna megfogalmazni, mit is követett el pontosan. Mármint azon kívül, hogy nem tetszik neki az itthoni rendszer.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.22. 22:10:41

@Larry Silverstein: Kompromisszumos a választásom, de egyértelmű. E2014.

Ki lenne alternatíva?

A szocikban még mindig erős a vének tanácsa, Mesterházi meg inkább egy semmilyen karakter, akinek az egyedüli érdeme ez volt, amikor 2010-ben előre tolták a pártjában.

At LMP nekem túl hippimentalitású zöldes figurák gyülekezete, akik annyira szerelmesek az elveikbe, hogy gyakran kikerülik a józan eszüket. Pedig ilyenkor az elvet kellene felülvizsgálni.

Jobbik?
Tökéletes választások egy borsodi faluban polgármesternek. Nagypolitikára alkalmatlanok.

Kőmíves Kelemen · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.22. 22:11:05

Még egy dolog:
Egy normális demokráciában amit a fidesz művel, igen erősen baloldali (munkáspárti, kommunista), minden tekintetben.

Aki itthon normális jobboldali akar lenni (pl én is), annak abszolút nincsen választási lehetősége. Csak baloldali pártok vannak, meg az idióta (nevében) jobbik.

tableno 2013.12.22. 22:13:21

@Valóraváltógép: egyre nehezebb megállapítanom, hogy csak hülyének tetteted magad, vagy...

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:13:48

@tableno: Valami okuk csak lehet rá. :)

"pedig elég nehéz volna megfogalmazni, mit is követett el pontosan"

Ezt a parasztoknál úgy mondják, hogy "anyád méhébe szarni" (ők kicsit naturalistábban fogalmaznak). Örülök hogy segíthettem. ;)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.22. 22:15:30

@Valóraváltógép: Van kereslet ott wécépucoláson kívűl másra is. Olyan magas a segély Angliában, hogy az angolok már nem is dolgoznak szakmákban. És az irodai szektorban is kezdenek nyomulni a bevándorlók.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:15:33

@tableno: Vigyázz, lassan kiesel a boldog szabadságban élő kiegyensúlyozott és jólmenő külhonba szakadt hazafi szerepéből. Ha így folytatod, az a személyeskedő kis görcs leszel, amit annyira leplezni próbálsz. ;)

2013.12.22. 22:16:20

@Larry Silverstein: Annyira nagy arányban, hogy többen települnek Magyarországra BE, mint amennyien elmennek:"

Istenem, hiába na, a statisztika... Mondjuk az kurvára ne zavarjon, hogy nem jelenik meg a statisztikában aki kiment, de nem jelentkezett ki a lakhelyéről, és persze az se, hogy Magyarország a keletről és délről menekültek gyüjtőhelye, az EU előszobája. Az ide "betelepülők" java dobbant tovább.
Persze neked a szar is rózsavíz, ha Orbán mondja.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:17:26

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Legyünk pontosak, lassan csak másra van. Nagyon remélem, hogy nem az lesz a vége, a lánglelkű lábbal szavazóinkat nem zavarják vissza ide. :))

tableno 2013.12.22. 22:17:43

@Valóraváltógép: Ahaaaa! Na most megfogtál! Aztakurva, hát Auschwitzot sok mindennek nevezték már, de anyaméhnek...

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:20:12

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ez csak a statisztikában mennyiségi kérdés. :)

2013.12.22. 22:21:09

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang: Van kereslet ott wécépucoláson kívűl másra is. Olyan magas a segély Angliában, hogy az angolok már nem is dolgoznak szakmákban."
???????
Tévedésben vagy, épp ellenkezőleg.
Mondjuk a gázos, a vizes, a TV szerelő és a festő is angol volt, aki az elmúlt két hétben itt járt, de a gyerek tanárai MIND, egyedül a neighbourhood manager indiai.
Azért az olyan szexi, mikor a magyar államhatárt is csak térképen látó osztja az észt, milyen szar külföldön! Ja, nincs túró rudi! Az ősi magyar édesség, az igazi HUNGARIKUM! Ami ukrán. Ja, mégse, orosz!
Na, érezd magad jól , olyan vagy, mint az igazi magyar polgár: ma nyilas, holnap ávós, aztán majd meglátjuk!

tableno 2013.12.22. 22:21:35

@Valóraváltógép: És ezzel a végszóval be is rekeszthetjük ezt az épületes beszélgetést. Q.E.D.

2013.12.22. 22:22:15

@Valóraváltógép: Ez csak a statisztikában mennyiségi kérdés. :) "
Igaz. Minőségében még rosszabb az arány... a képzettek mennek, ide meg a selejt jön...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.22. 22:23:38

@Valóraváltógép: hatezer. Alkalmazott. Ötszáznál több szervezeti egység. Napi tízezer darab, ezer féle (!) irat. Egy hét, tanulási idő, mondod erre te. Kettőnk közül valaki hülye. Mondom én. És egyben lezártam a vitát.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:25:11

@Könnyen elkaptuk, uram!: Erre van valamilyen hitelt érdemlő adatod?
A képzettekről azért jegyezzük meg, hogy a mi pénzünkön lettek kiképezve, de tökéletesen megérdemeljük hogy elmenjenek, ugyanis amikor felvetettük, hogy ugyan, fizettessük már ki velük legalább részben a képzésük költségeit, mindenki felhördült. ;)
Szóval aki hülye, ha itt van, ha elmegy, az marad, ami.

@tableno: Részemről a szerencse. :)

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:27:39

@Humperdickk: Menj utána. Mindkettőtök hülyének tart engem, a közös alap megvan. Az állam csecséről leestél, az sem tart már vissza... tablenő legalább bizonyíthatja, milyen rendes magyar ember, aztán egy fantásüveg csempészett szilvapálinka mellett búsonghattok az élet borzalmain. ;)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.22. 22:32:00

@Valóraváltógép: utánanéztem a blogponthus acivitydnek, és szerintem te sérült vagy. Vagy pszichopata. Ami nem baj, ezekkel a szkillekkel még akár miniszterelnök is lehetsz. (Vagy már lehet, az is vagy.) Szóval semmi baj, csak szólni akartam, hogy ne mástól tudd meg. További jókat.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:37:50

@Humperdickk: Ez különös, pont most akartam javasolni tablenonak, hogy kezeltesse magát. :D És persze ha már úgyis ott vagy te is... ;)

Vagy nem mégy? Biztos nem? Pedig állítólag ott sokkal jobb.
:)

(Nem leszek miniszterelnök.)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2013.12.22. 22:38:20

@MACISAJT: nem inkább arról van szó, hogy az értelmes emberek belefáradtak a magadfajta seggfejekkel folytatott, meddő társalgásba?
Belőletek csak a mocsok és aljasság árad, akár narancs-komcsik, akár "nemnácik" vagytok. És persze megszálltok minden olyan fórumot, ahonnan nem basznak ki benneteket.

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:38:49

@tableno: Győzd már meg, hátha boldoggá tehetnétek egymást valami szépséges és gazdag, liberális tájékon. Még talán romantikus szálak is szövődnének, mit lehet tudni. :))

Valóraváltógép 2013.12.22. 22:47:39

No, akkor boldog karácsonyt, bloggerek. Kicsit jobbat, mint amilyet amúgy érdemelnétek.

Larry Silverstein 2013.12.22. 23:14:53

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ezt mondjuk a CIA mondja, ahogy a forrásban láccik.

Larry Silverstein 2013.12.22. 23:17:54

@Moin Moin: 'A migráció azért pozitív (némileg, mindössze 13.700 fő/évvel), mert azok a százezrek, akik elhagyják az országot, a legtöbb esetben erről egyszerűen nem is értesítik a magyar hatóságokat.'

Ezek a CIA adatai.

Másrészt amit mondasz arra egyáltalán nincs bizonyíték, ahogy arra se hogy a Magyarországra érkezők meg mind értesítik a magyar hatóságot.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.22. 23:24:26

@Könnyen elkaptuk, uram!: Szerintem neked szövegértési problémáid vannak. Nem fogom tételesen megcáfolni, hogy mit néztél be. A szövegedből kitűnik, hogy egy oldalon állunk, csak te hülye vagy.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.22. 23:29:44

@Valóraváltógép: "A képzettekről azért jegyezzük meg, hogy a mi pénzünkön lettek kiképezve, de tökéletesen megérdemeljük hogy elmenjenek, ugyanis amikor felvetettük, hogy ugyan, fizettessük már ki velük legalább részben a képzésük költségeit, mindenki felhördült. ;)"

Arra meg már nem emlékszel, hogy 2008-ban a szociális népszavazáson aggódó nagymamák képeivel kampányolt a fidesz óriásplakátokon, hogy ne legyen tandíj.

Wintermoots (törölt) 2013.12.22. 23:30:10

@Kőmíves Kelemen:

ez meg egy dögunalmas legenda.
jobboldali lehet kisgazda, kereszténydemokrata, keresztényszocialista, stb. is, nem csak neokon vagy sima konzlib.
a fidesznek vannak "felszínes antikapitalista" vonásai, persze azok is álságosak, hajlamos a centralizációra, demagógiára stb. ezek mind jobboldali vonások is, nem csak baloldaliak.

valódi baloldal-liberálisok (szociálliberálistól konzervatív liberálisig, azaz bal és jobboldali libeárlisok)-jobbközép és széljobb

Wintermoots (törölt) 2013.12.22. 23:33:26

posztra.

színvonalas blogírás nehéz tevékenység, sok időt elvisz, keveseknek van elegendő, ha nem ez a fő elfoglaltságuk.
ha nem kerülnek címlapra, igen kevesen olvassák őket, kommentelők egy nem csekély hányada is idióta troll, hatása meg szinte semmi.
akkor igazából miért blogolnának?
fórumozás még inkább, a legnagyobb politikafórumot, az indexet tönkretették, széljobbos őrjöngő, kb. mint a mandiner.

Bolsi Buster 2013.12.22. 23:36:39

@Wintermoots: Ahol a zsidó gezindel, oda gyülik a széljobb ez már ilyen dolog.

Moin Moin 2013.12.22. 23:55:00

@Larry Silverstein:

Akkor talán a BfV-nek jobbak az adatsorai.:-) A CIA még a 2001 09. 11-ről se tudott rendes adatokat előzetesen produkálni, pedig ott az USA alapvető biztonsági kérdéseiről volt szó és nem egy jelentéktelen kis európai országról.:-)
A Magyarországra érkező migránsok alapvetően 3 csoportba tartoznak:
1. A multikhoz az országba érkező külföldiek – őket a munkáltatók szabályszerűen bejelentik a magyar hatóságoknál.
2. A nem EU-s tagállamokból érkezők: ők huzamosabb tartózkodás esetén csak magyar vízummal élhetnek az ország területén – így a vízumot kiadó magyar hatóság pontos információkkal bír róluk.
3. A menedékesek – róluk az idegenrendészet vezet pontos és részletes nyilvántartást.
Elvileg az EU-s tagállamokból jöhetnének még olyan bevándorlók, akik „eltűnhetnek” a magyar hatóságok szemei elől, ám csak akkor jönnének tömegesen (tízezres, a statisztikát érdemben befolyásoló számban) ilyenek, ha lennének magyarországi munkahelyek, amelyek felvennék őket. Márpedig ilyenek nincsenek – így regisztrálatlan EU-s migránsok nem érkeznek Magyarországra tömegével.:-)

tisztapista 2013.12.23. 00:01:47

"Miért írnak ilyen keveset mostanában a bloggerek?"

Szűkítsük a problémát, mert a gasztroblogok, a hülyeségblogok, de még a támbli is igazán jól teljesít mostanában. A valódi kérdés az, hogy MIÉRT ÍRNAK ILYEN KEVESET MOSTANÁBAN A BALLIB BLOGGEREK?

1. A fizetett blogger. Hát ő azért ír keveset, mert kenyéradó gazdái megvonták az apanázst. Látván, hogy a baloldal még a saját agykapacitását jelképező marék lepkét sem tudna összefogni, a kifizetőemberek bezárták a pénztárt. Kell az a pénz a következő 4-8-12 év ellenzékben való túléléséhez.

2. A meggyőződéses ballib. Hát ő azért ír keveset, mert itt a karácsony, és ilyenkor azért inkább a plázákban kell az embertársakat idegesíteni, mint a blogokon.

3. A szakértő ballib. Ő pedig azért ír keveset, mert valamit kezd nem érteni. Itt fikázta az unortodoxiát 3 éve (höhö, 2012 a VALÓSÁGTÓL való elrugaszkodás éve volt), aztán most nem érti, hogy miért álltak helyre mégis a makrogazdasági mutatók, és miért jön be egyre több dolog abból, amit Orbán mondott. Most vár, hátha egy választási költségvetés, vagy egy EU-IMF kirohanás muníciót ad neki.

4. A troll. Azok itt vannak, és írják is a szokásos félmondatos hülyeségeiket az eposzi jelzőkkel: judeo-liberális népszabadság, gyurcsótány, cigánykirály - csak hogy mindkét oldalt idézzem.

Szóval nincs itt kérem semmi baj a baloldalon, a tanítvány nem lehet különb mint a Mesterházy. Aki Bajnaival együtt egy erős langyos víz szintet ér el a politizálásban.

Kényszerbagoly · http://kenyszerbagoly.blog.hu/ 2013.12.23. 00:14:33

@HaKohen: Örülök a sok kubatovos között egy tiszta hangnak :)

tisztapista 2013.12.23. 00:19:04

De válaszolhatok röviden is a blogger kérdésére, egy másik blog legfrissebb posztjával:

democrat.blog.hu/2013/12/22/az_ellenzek_bukja_2014_-et_sokan_maris_az_okokat_keresik

A bátor demokrata blog, ahol a kommenteket tiltják, már temeti a 2014-es választást. Ha már a kiáltványszerű üzeneteket a viszontválasz elszenvedésének kényszere nélkül megfogalmazó blogok is ennyire vert helyzetben érzik magukat, akkor mit szóljanak a "normális" ballib blogok, ahol egy posztot azonnal ellenvélemények sűrű felhője borít be...

Szarházy 2013.12.23. 00:48:41

Akkora nagy az igény a szívből jövő libsiböfögésre, hogy hiányozna, ha nem lehetne válaszul odaokádni. Ez a párbeszéd vezérfonala a libsik által tematizált közbeszédben

Kitartás libsik, a végén még hiányoznátok!

Valóraváltógép 2013.12.23. 00:53:09

@Szarházy: Nekem már most is hiányoznak, volt ezeknek egy rétege, akik tényleg értelmes dolgokat vetett fel. Persze nyálverésen kívül semmi nem történt, de legalább ennyi volt. Ezeket mintha a szél fújta volna el, és maradt pár fanyalgó, depis, önsorsrontó... izécske. Az aljának a híga, gyakorlatilag.

Szarházy 2013.12.23. 00:55:52

@Wintermoots:
"az indexet tönkretették, széljobbos őrjöngő"

Te aztán nem sokat értesz a médiabizniszből. A libsi az Indexnek olyan, mint a kukac a horgásznak. Azt húzza a horogra, hogy jöjjön a sok kapás. Végén már szinte forr a víz a csali körül

Szarházy 2013.12.23. 01:07:30

@Valóraváltógép:
Már csak moderálva vagy sehogyse mernek kommenteket beengedni. Akkor meg mi értelme az egésznek? Hol az öröm az ember életében, ha nem lehet szidni a libsit?

Betojtak, és ezt próbálják most nekünk eladni: "demokratikus társadalmakban az emberek lájkolnak, mert nem félnek". De mint tudjuk ez itt nemdemokratikus nemtársadalom mert itt nemlájkolnak

sírjatok 2013.12.23. 04:37:59

@Szarházy: ejj be gyönyörű hasonlat :)

Szúrófény 2013.12.23. 06:26:03

@Humperdickk: Karácsonyi vers

Közeleg a karácsony
Nincsen kalácsom,
Nincsen kenyerem,
Nem tudom mit eszem,
Hol hajtom le a fejem
Rendőr jön, számon kéri,
Hogyan merek, én így élni?
Meguntam a palotát,
Azt másnak adom át!
(Láttál nagyobb marhát?)
Itt kempingezek a parkban,
Eszement, jó dolgomban?
Mégis, mit képzel,
„hatalmas” észével?
Mert neki van állása,
Neki ez a munkája
Elüldözzön hamarjába!
Üldözze a szabadot,
Kinek nem szabad ott,
Parkban aludni,
Mint urainknak hazudni!
Ez mennyire jó világ,
Polgári mennyország

midnight coder 2013.12.23. 07:19:23

@Szúrófény: De szerencsére van sok-sok liberós fórumozó elvtársunk akik karácsonyra befogadnak egyet-egyet.

midnight coder 2013.12.23. 07:21:13

@tisztapista: Nekem a democrattal az a legnagyobb bajom, hogy egyike azon blogoknak amik nem teszik lehetővé a hozzászólásokat. Ami a blogvilágban kifejezetten antidemocrat dolognak számít.

midnight coder 2013.12.23. 07:25:28

@Kőmíves Kelemen: Ez a baloldal, jobboldal dolog elég érdekes kérdés, különösen manapság amikor picit komplexebb a világ mint anno Marx idejében.

Kőmíves Kelemen · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.23. 07:36:55

@midnight coder:
Érdekes, hogy régebben én is morogtam magamban a nem kommentelhető posztoknál.

Viszont nézd végig ennél a posztnál a kommenteket. Egyszerűen fröcsög a szar, pár idióta teljesen szétbarmolja az érdemi hozzászólásokat.
Hát ezért meg tudom érteni a Democrat blog szerzőjét...
(és rohadtul elegem van emiatt a blogoszférából is)

maroz 2013.12.23. 08:03:00

@Humperdickk: Például lehetne erről is posztokat írni. Arról, hogy miért lett ez így, mi az oka, ki hibázott, ki mit gondolt rosszul , milyen aljasságok, effélék vezettek ide.

De persze te tudod, maradhatsz amellett is, hogy egymilliomodjára leírod, hogy te miért tartod Orbánt hülyének, és ezzel persze azt is bemutatod, hogy még mindig nem értesz semmit, de legalább még mindig töretlenül balliberális vagy, és ha kitartasz, akkor lehetsz te a honi balliberálisok Onoda hadnagya, aki a dzsungelben még akkor is harcol, amikor már harminc éve senki más nem. Csak akkor ne csodálkozz azon, ha a "balliberális" a meghülyült és úgymaradt szinonimája lesz.

a 17 éves Parker Schnabel 2013.12.23. 08:29:43

@poszt

Szerintem a liberálisnak mondott vélemény-bloggerek 2010-ig befeszülve irtották a komenistákat és tolták a fülkeforradalmi fidesznyik rencerváltást.

És amit ennyire csinálnak,... az egyszer elkészül.

Azóta nincs szükség rájuk ...a bloggerekre...,

mert a fidesz előbb dönt és aztán se kérdez.

Asszem, Humperdickk, te vagy az egyetlen, aki azóta elvesztette a munkáját.
A többiek rendszerkompatibilisek, mint szem a láncban.

Talán költözz föl pestre és legyél államtitkár te is.

kigyurt álat 2013.12.23. 08:30:50

A ballib bloggerek meghasonlottak önmagukkal, csak még nem mindegyikük meri bevallani. Disszonancia van náluk. Már sejtik, hogy talán nem is olyan rossz a jelenlegi kormány. Ugyan van egy-két botrányos ügy, amit rendszeresen elő lehet citálni, mint a trafikos, de amikor ránéznek a bankszámlájukra, rájönnek, hogy mégiscsak több pénz van rajta, mint korábban. Összességében kevesebb adót fizetnek, ráadásul ha gyerekük van, akkor még kevesebbet. Az adócsaló-fusizó minimálbéres ismerőseik pedig többet panaszkodnak, nekik szarabbul megy, ez szintén nem rossz. Az üzleti és fogyasztói bizalmi indexek emelkednek, és már a lakossági fogyasztás is növekedik:
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2013%2F12%2F23%2Fitt_valami_nagyon_beindult%2F
Már csak egy apró beismerés kellene részükről, hogy valóban jó irányba haladunk, és jobb a helyzet, mint a ballib kormányok idején. Nem várom el, hogy ezt hangosan ki is mondják, de belül azért ők is érzik ezt. :)

tableno 2013.12.23. 09:28:54

@kigyurt álat: ezek a hülye tamáskodó libsik már csak ilyenek. A Sólyom Airlines beindulásakor is csak károgtak, de meg is kapták a magukét Bayer Zsocától! :)

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.12.23. 09:44:03

@tableno:
A világ ilyen. A politikus szétosztja a vetőmagot, hogy egyen a nép. A szakért károg, hogy baj lesz ebből jövőre. A nép elküldi a szakértőt az anyjába. (jelenleg ebben a stádiumban tartunk)
Jövő nyáron nincs aratás. A nép felhúzza lámpavasra a szakértőket.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.23. 10:05:28

@maroz: onoda hadnagy akarok lenni. Bárki is legyen az. Inkább, mint szarházi.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.23. 10:07:23

@maroz: egyébként arról is írtam posztot, amit hiányolsz. Olvassá' néha. Állítólag okosabb lesz tőle az ember, ha olvas. De mit értek én, alkoholista senki, hozzá. (Az előző mondatban elrejtettem egy vesszőhibát. Vagyok egy állat, hogy még ez is megy, de leszarom.)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.23. 10:10:27

Erre a posztra egyébként eddig a pillanatig 147 (anonim) komment és 10 (fészbukos, nem anonim) lájk érkezett. Azaz vagy ennyire szart írtam, vagy ennyire szarok vagytok. Nekem mindegy, melyik a megoldás, csak döntsétek el végre, mert megöl a kiváncsiság.

maroz 2013.12.23. 10:19:07

@Humperdickk: Te tudod:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Onoda_Hiró

:)))

Az a sok meggyőződéses komcsi még a szezon elején, amikor tényleg sokan hitték azt, hogy nekik igazuk van ugyanilyen elszántsággal folytatta az ideológiai harcot, ugyanennyire rendíthetetlen volt, és pontosan ugyanennyire vitaképtelen is. Aki az ideológiai elkötelezettsége miatt az agyatlan, az Onoda hadnagyi értelemben vett fanatikusságot is hajlandó bevállalni, az bizony bónuszként eszi-nemeszi, de megkapja a szarháziságot is.

maroz 2013.12.23. 10:22:58

@Humperdickk: Most ezt a posztot olvastam tőled, és az ebben megírtak alapján egyáltalán nem is vagyok arra kíváncsi, hogy a többi posztjaidban miket írtál. Aki ennyire nem tett bele munkát abba, hogy megértse azt, amiről ír arra nem érdemes figyelni. Ezen aztán kedvedre megsértődhetsz, amit sajnálok, mert nem megbántani szerettelek volna, hanem csak jelezni, hogy nagyon, de nagyon tévúton jársz és kár erre még ráadásnak ennyire rátartinak is lenni.

tableno 2013.12.23. 11:09:51

@kigyurt álat: Ja, ezt azért mindenképp belinkelem, hátha nem olvastad:

mandiner.hu/cikk/20130727_bayer_zsolt_solyom

Wintermoots (törölt) 2013.12.23. 17:10:20

@Szarházy:

index polfórumon alig van liberális, széljobbosok viszont bőven. nézz már be oda!

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.12.23. 20:49:18

@tableno:
Ez a Chickán-interjú nagyon jó. És persze, nagyon szomorú is.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2013.12.23. 20:53:06

Még egy apróság arról, hogy miért nem írok mostanság (az építkezés okozta időhiányon túl):
addict.blog.hu/2013/12/23/orban_viktor_a_vilag_diktatorai_kozott
Ha az ember elolvassa a kommenteket, elmegy tőle a kedve. A hozzászólók 80%-a funkcionális analfabéta és/vagy pszichiátriai eset.

Kolb Ace 2 2013.12.23. 22:57:31

Szerintem az értelmesebbje megunta hogy hiába tépi a száját, ez a birkanép szenvedni akar, nem lehet ebből kimozdítani. A kistolvajt leváltja, a nagytolvajt éljenzi. Akinek esze van, az inkább a maga boldogulását keresi - Londonban. Hagyja a süllyedő hajót elsüllyedni a patkányokkal. Mert azoknak az kell, nyakig süllyedés a szarban, és még akkor se veszik észre hogy ott vannak. Mint az atlantisziak az Erik a vikingben. Ez a valós silág, a fideszhorda.

Kolb Ace 2 2013.12.23. 23:12:57

@Larry Silverstein:

Ja, jönnek a cigányok az elvándorló magyarok helyére. Mondjuk nem csoda, ha egyszer egy cigánypárt van hatalmon, az a fajtáját telepíti a nyakunkra.

Kolb Ace 2 2013.12.23. 23:14:08

@**büdösmackó**:

NER = Népvándorlást Elősegítő Rezsim?

alte trottel 2013.12.25. 01:35:35

@Valóraváltógép:
Ilyet "a parasztok" soha nem mondtak. Némety vértahók meg különbeket is.

alte trottel 2013.12.25. 01:39:12

@Valóraváltógép:
Na, te se láttál még élő parasztot, csak a vértahó flaszterváltozatát.

alte trottel 2013.12.25. 01:56:23

@Valóraváltógép:
Biztos lehetsz benne, hogy egy részüket zavarni se kell. Azonnal hazhúznak, ha a mekibe fölveszik a helyére placcot mosni, klotyót pucolni a zimbabvei, burundi fekát, 20-30 %-kal kisebb bérért. És ezekkel a kíművelt emberfőkkel,akik pár év alatt egészen elfogadható cockney-paki keverék kiejtéssel helyes kontextusban tudják mondani, hogy fucking bastard, kies hazánk kint is lesz az összes vizekből, pár év és lenyomjuk Silicon valley-t és annyira fölülmúljok gentech.ben koreát, hogy tízezrével kérik majd a letelepedésit a legjobb koreai egyetemek legjobb koponyái.
Sajnos az én rokonságom nem ez a kategória, a legutóbb a Humboldton píécsdízett (szerveskémia) unokahúgom már biztos nem jön vissza. (tán majd nyugdíjasnak. Az erdélyi magyar, matematikus férjével együtt. A fiuk már óvodás és a kislány is az lesz jövöre. Ez eddig mínusz négy. Persze, biztos van, akit vigasztal, hogy jött hejettük egy moldáv kubikos, két tuareg tevepásztor meg pár tucat gyerkőcük, akikből remek kertész és inas lesz majd a Simcska vagy a Lázár uradalomban.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.25. 09:23:45

@maroz: hát, akkor meg így jártam. Sebaj, majd a leendő közmunkás barátaimnak közmunkálkodás közben elmesélem, milyen kimunkált okosságokat olvastam tőled.

maroz 2013.12.25. 10:53:59

@Humperdickk: Értem, tehát valójában a te problémád az, hogy kiestél az elitből és kérnéd vissza azt, ami neked jár. A langymeleg státuszkádat, irodácskát, székecskét.

És úgy tudja meg mindenki, hogy mindaddig, amíg vissza nem kapod addig a lehető legkegyetlenebbül sajnáltatni fogod magad, érvként ezerszer felhozod, hogy neked _ezekkel_ kell sorsközösséget vállalj, aljanépe közmunkásokkal, hát tessék, ide juttatott téged a zorbánsátán!

Hát, sajnálom, de szerintem te egy szarházi vagy. Megérkeztél, a szarházivá válástól neked immáron fölösleges tartanod.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.12.25. 15:51:26

@maroz: köszönöm a felvilágosítást. Agyad azért továbbra se legyen, mert zavaró tud lenni nem gondolkodás közben. (Még csak hozzávetőleg sem fogtad fel, amit írtam.)

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:26:17

@alte trottel: Sok boldogságot nekik. Biztos szép kölyköket gyártanak majd.
Érdekes génekkel. :)

(Vicc: Mi lesz, ha a négert és a polipot keresztezzük?
???
Azt nem tudom, de kurvagyorsan szedi a gyapotot.)

Na, az meg majd szed gyíkszart. :)

Valóraváltógép 2013.12.25. 17:30:40

Jah, aztán a kölyköt nem hazahurcolni az első náthánál, hogy ugyan fizesse már a magyar TB a pátyolgatását, mert akkor 10 fillérrel több marad. ;)

alte trottel 2013.12.25. 18:41:56

@Valóraváltógép:
Látom, nagyon zsenge fogalmaid vannak a német TB-ről, cicus! Majd hülyék lennének hazavándlizni, hogy lepukkadt kócerájban frusztrált, lestrapált dokiktól, hasonló nővérektől és pénzéhes agyontosz uraktól burkina-fasoi szintű ellátást kapjanak. Kapj már a fejedhez! Nem rebarbarát szednek féllegálisan Salfordban!
Amúgy van okod az örömre, a szűkebb rokonságomból kettő (Zwei Stück) 35 alatti va még itthon és ők se sokáig.

tableno 2013.12.25. 18:42:01

@Valóraváltógép: te még rasszistának is hülye vagy. Magyar nő erdélyi magyar férjjel - hát ez tényleg hihetetlenül egzotikus génkeveredés. Azért ezeket a nézeteidet ne nagyon hangoztasd a jobbikos barátaid között, nem biztos hogy népszerű lennél vele...

alte trottel 2013.12.25. 18:45:19

@Valóraváltógép:
Ja, amúgy EGYET terveznek még, és a meglévő kettő alapján kurvajó a génkoktéljuk. A gyíkszar valószínűleg nem az ő resszortjuk lesz. A gyerek a magyaron kívül korának megfelelő szinten beszéli a német és ANGOL nyelvet. (kétnyelvű az óvoda. És kapaszkodj meg, ÖNKORMÁNYZATI!)

földalatti 2013.12.26. 07:27:55

@Valóraváltógép: Nincs nálad frusztráltabb fidióta az indexen. Egy degenerált személyiség vagy, aki azon pukkan el, hogy másokat húzhat le. Szánalmas vagy. De hogy miért nem a sorstársaid blogján irkálsz, az rejtély.

alte trottel 2013.12.26. 10:30:32

@földalatti:
Ne bántsd szegényt! Elég csúnyán elbánt vele a genetika...

Valóraváltógép 2013.12.26. 14:10:58

@alte trottel: Szóval rácsodálkoztál a civilizációra. Nem mondta a szomszéd, hogy itthon is létezik?
A génkonktéljukat nem irigylem tőlük, megérdemlik. Majd nézd meg a porontyot 20 éves kora körül... már ha még élsz akkor.

"Majd hülyék lennének hazavándlizni, hogy lepukkadt kócerájban frusztrált, lestrapált dokiktól, hasonló nővérektől és pénzéhes agyontosz uraktól burkina-fasoi szintű ellátást kapjanak."

Szóval ezt csak neked hagyták. :) Te szegény... mutasd meg nekik a blogot, hogy azért távolról is nyalod a seggüket, ha téged leszarnak is. :))

@tableno: Bocs, de te nagyon alatta vagy annak a szintnek, amivel én még itt szóba állok. :)

@földalatti: Te is.

alte trottel 2013.12.26. 14:56:45

Kevered a fogalmakat, csicsörke! A civilizáció azt határozza meg, hogy _MIT_ lopnak, a kultúra meg azt, hogy _HOGYAN_! (ez az ország egyre kulturáltabb, főleg a legmagasabb szinten)
Nyugodtan sárgulj tövig, ritka szerencsés keveredés az övék. A csimotákat pedig nagyobb esélyem van a PhD átvételekor személyesen üdvözölni (még a csak ezután tervezettnél is), mint neked megérni a nyugdíjat.
Igazán kedves, hogy ennyire aggódsz értem, de fölösleges. _NEKEM_ családtagi jogon van állandó belépőm az ország egyik legjobb kórházába (jól kell nősülni) és ha netán olyan vizsgálatra lenne szükségem ami nálunk hozzáférhetetlen, a napnyugot felé szétszéledt ifjú rokonok kezüket-lábukat törik, hogy melyikük is szervezze meg a szükséges vizsgálatokat. Tudom, hogy számodra ez incognita terra, de a mi családunk összetartó. Jellemző, hogy nem vagy képes megérteni azt az őszinte, tiszta örömöt, amit egy _NORMÁLIS_ ember érez, látván, hgy rokona kiszabadult ebből a szartengerből, a magadfajta szarhencserek közül és olyan életet él, amilyet megérdemel és amilyet ifjú titánként én is szerettem volna magamnak.
Sebaj, kicsi búvár hencser, fortyogj csak keserű levedben és hörögj mindenkire, aki több nálad.

Valóraváltógép 2013.12.26. 15:39:23

@alte trottel: Olyan kis következetlennek teccik lenni a bácsinak. Most szartengerben élsz, vagy boldog vagy? Az AEK ellátás meg nem akkora vasziszdasz, amekkorának te elképzeled. De legalább saját jogon kapnád. :)

Nekem nem kell nyugdíj, megteszi az elégtétel, hogy a magadfajtának fizetem... és úgyis elevenen rohadsz szét, akármennyi pénzt nyomnak beléd. :)

Valóraváltógép 2013.12.26. 15:41:58

", a napnyugot felé szétszéledt ifjú rokonok kezüket-lábukat törik, hogy melyikük is szervezze meg a szükséges vizsgálatokat."

Majd várd meg.
Ha egy kicsit is érdekelnéd őket, nem itt lennél, hanem velük. Nem az ország szar öregem, hanem a te szemedbe csorog bele az a fekália, amit a drága kölykeid tojtak a fejedre.

Hm? :)

alte trottel 2013.12.27. 18:55:19

Hogy megesz a sárga irigység, azt értem De, hogy mért kell _EKKORA_ tahófasznak lenned...
Maszturbálj csak.

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2014.01.03. 00:17:44

a blog műfaja halott. erről Frick László Emlékzenekar nick írta le a lényeget: "ismétlés: ...és lefutott témában eszmecserélünk, megszületett a döntés, ma már a blog, mint olyan, elsősorban a 40 és a halálközötti társadalom, a "begyepesedett öregek" műfaja, pl olyanoké, akik elvileg még tudnának akár írni és olvasni is, vagy zsebszámológép nélkül képesek végezni algebrai műveleteket 100-as számkörben. A proletáriátusnak fingja nincs a blogoszféráról, fészelnek, a "műűűvelt krejatívok" pedig tmbrlz-nek."

gingergirls.blog.hu/2013/11/27/bethany_576/fullcommentlist/1#c21146336

van még egy aspektusa a dolognak, amit nap mint nap tapasztalunk, bár nem könnyű elfogadni: az internetes aktív jelenlét legjellemzőbb vonása a fika/fikázás. és bár Tóta W. anno "beismerő vallomást" tett (most hadd ne keressem meg), amikor is elismerte, hogy a mindent fikázást gyakorlatilag ők tették elfogadott műfajjá, ez mára már nem megváltoztatható.
megszűnt a párbeszéd (húúú, de közhelyes-röhejes!), ha leírsz valamit, tíz kommentből kilenc a téma szempontjából értékelhetetlen. jönnek a "bérkommentelők" (soha senkit nem láttam még, akit fizettek volna a véleményéért), a juszt is fikázók, úgy kell vadászni az értelmes véleményt.

és végül, de nem utolsósorban: én már régóta mondom, hogy ez egy kis ország, itt az olyan zsenik sem tudnak megélni a blogolásból és csatolt műfajaiból, mint Sanyi, a bagoly, a tékasztoris Viku, de mondhatnám Vincentéket, vagy a jelen blog gazdáját.

aztán egyszer csak úgy érzed, hogy már nem olyan fontos. megnézed a statisztikát, és megkérdezed magadtól, hogy megéri-e. és mivel a válasz egyértelmű nem, abbahagyod. és senkinek sem hiányzol...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2014.01.17. 10:23:34

@magyaridióta: nem, nem hagyom abba. És igen, senkinek se hiányzom. Szar az élet.