Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Esztergom: a betlehemi csillag?

2011.05.04. 13:38 Humperdickk

„Lehet-e Magyarországon egy ügyért összefogni?”

Ezt a rendkívül üres, már-már világítóan buta kérdést egy egyébként rendkívül szimpatikus, független politikusasszony mondta az emeszpépárt majálisán. Maga a kérdés annyira szívfájdítóan bugyuta, hogy simán bekerülhetne egy másik hülyepárt, a fideszkádéenpé kormányának újabb postaboldogító kérdőívébe is, mondjuk ilyenformán:

11. Vannak, akik szerint lehet Magyarországon egy ügyért összefogni. Mások azt mondják, hogy nincs szükség összefogásra, és ők egyébként is büdösek és piszkosak akarnak maradni. Ön mit gondol?

Szóval, valami ilyesmi. De a rendkívül szimpatikus, független politikusasszony védelmére azért mondjuk el, hogy ezt ő nem papírból olvasta, hanem hatalmas lencsilány-szemeit bizony beléfúrta az ott ácsorgó-tántorgó, részeg kommunisták szeme közé! És azok, ímé meglágyultak, de nem csuda, hisz még a magát rendkívül szimpatikusnak tartó, független politológus szigorú szíve is meglágyul, ha reá gondol.

Mindenki zabálja ezt a kis tündibündit – és, valljuk be férfiasan, van is miért… Én is csak alázom bekezdéseken keresztül idióta kamaszos vigyorral a képemen, hogy ezzel leplezzem elismerésemet. Hisz bár nincs, aki ne ismerné, mégis mondjuk el: ez az asszony egyébként egy rendes embernek tűnik. Ez olyat csinált, hogy az előző önkormányzati választás idején élére állt egy nemzeti kezdeményezésnek, és a zemberek fülkeforradalma segítségével legyőzte a választók kétharmada szerint az elmúlt nyolc év minden bűnéért felelős polgármestert, megteremtve ezzel városában az összefogást a városért. És azóta is teszi a dolgát: jelenleg éppen városát iszonyú teherként nyomasztó adósság ellen küzd minden bevethető eszközzel.

Akárcsak a jelenvaló dicső magyar kormánya: szinte szóról szóra, csak ők a bevethetetlent is bevetik, a meggyes helyett meg meggyesire és gyurcsányra köpnek. A lényeg: ezek lehetnének barátok is, annyira hasonlóak. És ebből, valamint abból, hogy ez a rendkívül szimpatikus politikusasszony nem fideszes (és még csak nem is kádéenpés, jelentsen az bármit is), logikusan következik, hogy ez az asszony ellenség. Az ellenség pedig dögöljön meg: reá és csapatára, azaz a városra alkotmánnyal sújtunk, mert kicsinyes, bosszúszomjas szarháziaknak tetszünk lenni.

Tegyük tehát tisztába: Esztergom város huszonöt milliárd forintos adóssággal küzd. (Különben más baja is van, de most ez az égető.) Huszonöt milliárd forint sok pénz – az majdnem három hét magánnyugdíj-pénztári befizetés! De a jelek szerint azért mégsem olyan sok pénz, ami miatt megengedhető lenne, hogy ez az orbánviktor tévedjen akár egyetlen esetben is. Márpedig ha elismeri, hogy a meggyes a hibás, akkor azzal a fidesz tévedett. És az szar, mert a kettő meg már régóta ugyanaz. (Mármint orbán és a fidesz. A szarról posztzártámig nem történt intézkedés.)

Ezt a rendkívül szimpatikus, független politikusasszonyt Tétényi Évának hívják. Van neki továbbá 8117 híve: ennyien szavaztak ugyanis a rendkívül szimpatikus, független politikusasszonyra Esztergomban. És ezek elég magas valószínűséggel gyűlölik ezt az orbánrendszert.

Ez, valljuk meg, nem sok. De mindent el kell kezdeni valahol.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz esztergom meggyes tétényiéva

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr172877055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása