Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Józsi a mocsárból

2014.05.10. 08:41 Humperdickk

Most, hogy Nagynémetország ismét megdicsérte az orbánrendszert, amiért kissé fasiszta nagyon ugyan, de ennek ellenére teljes egészében a Európai Néppárt tagja, próbáljuk meg elképzelni, mi lesz a következő lépés.

Mert odáig rendben van, hogy a nemrég felfüggesztett szüneteltetett számlaadási értelemben hála a jóistennek tehermentesített EU-támogatások ki nem fizetéseit okozó demokratikus aggodalmak hamarosan szintén demokratikus felminősítéssel egyenértékű újrakifizetésben fognak kulminálódni. Ezt tudjuk, hisz ennek oka egyértelmű: mint az sokak számára feltűnhetett, már csak az egy négyzetméterre jutó bajnaigyőznifog- és gyurcsányjobbanteljesít-plakátok felszaporodása kapcsán is, hogy nemsokára uniós választások lesznek. Nos, a legnagyobb nettó befizető Németország vezető pártja viszont nem engedheti meg magának, hogy ne a kedvenc pártszövetsége nyerje meg a közelgő választásokat. Záksón, legfeljebb adnak egy kis pénzt a fasisztáknak illiberális demokrácia harcos építőinek, ein Kopf is ein kopf. Vagy mi, Mann is Mann. A mi hundunk mannja, az a lényeg.

Hogy a kőgazdag németeknek (és a többieknek) miért éri meg odavetni néhány fityinget a bunkó magyarok elé, akkor is, ha kuglizott akácra, pálinkára meg fasizmusra költik, már magában a kérdésben rejti a választ: mert csak néhány fityingről van szó. Nekik semmi az a közel ötmilliárd euró, ami még bennragadt; csak a GDP-jük vagy ötszázszor ennyi. Ezért a pénzért már igazán érdemes etetni néhány vadbarmot, egzotikus szörnyet a hátsókertben, már csak a borzongás kedvéért is. Az állatkertek is, ugye, hogy elvannak. Jujj, nézd mekkora turulszobra van annak a kerületnek ott, jobbra, Hans! Még jó, hogy be van oda zárva, és már nem árthat nekünk!

Ez van tehát. Most persze el lehet kezdeni sopánkodni miatta, hogy mi is egy szintre kerültünk szegény etiópiai gyerekekkel, aki miatt lassan generációk utálták meg egy életre a finomfőzeléket (edd meg, büdös kölyök, szegény etióp gyerek, ha ilyet ehetne!), és így néha nekünk is ledobnak némi segélycsomagot nagy keservesen, mélységesen undorodva. És persze biztos távolságból, meg ne csapja őket a szagunk: a büdösrészeg kódisnak odabaszott kétszázas mellé sem jár ölelés, pláne nyelvespuszi. Gyors továbbhaladás, reptében odadobás, esetleg szolid, suttogva elhadart dorgálás (dolgoznainkább, ilyenfiatalember), az a processz. Európai Parlament sem csinálná szebben.

(Tényleg, kérdeztem már, mi hír van a Tavares-jelentésről? Naugye.)

Mondom, el lehet kezdeni dühöngeni, de nem érdemes. A helyzet ugyanis az, hogy az a szegény etióp gyerek nem a finomfőzeléktől való bigott undora miatt hal éhen, a jelek szerint már generációk óta. Hanem, bármily meglepő, még csak nem is teljesen a korrupt, kegyetlenkedő hadurak, törzsfőnökök, egyéb frakcióvezetők és bunkó helyettes államtitkárok szemétsége miatt: azon úrrá lehetne hamar, hisz többen van, és bár jártányi ereje is fogytán, annyi tölténye még talán szegény Hailé Szelassziének se volt, mint ahányan meg akarták ölni.

Nem, Etiópia (és a többi nyomorult ország azon a vidéken) azért nyomorult, mert senkinek sem fűződik hozzá érdeke, hogy ne legyen az. És nem, még azoknak sem, akiknek személyesen van szerencséjük ott nyomorultnak lenni: mert igaz, hogy nincs mit enni, de ha nem pofáznak, lehet, hogy lesz, ami eltagadhatatlan perspektíva arrafele. És ehhez nem kell más, csak nem szabad megbántani az uraságot, hisz ugyan ő osztja a korbácsot, de a kenyeret is: érdemes tehát a farok megfelelő oldalára húzódni. Abból nem lehet baj.

Így lesz minden megalázott tanárból, egyetemistából, rendőrből és egykori magánnyugdíjasból, egyéb satöbbiből etiópiai értelemben vett nyomorult. Örül, ha kap enni, és ha nem pofázik, nem lesz kötelező vonulnia sem a legközelebbi békemeneten. Ha meg kötelező lesz, majd legfeljebb vonul, nagy duzzogva. És/vagy bepálinkázva, mint Kádár alatt.

Úgy tesz, mint az egyszeri gyurcsányista az eskütételen: elmondja undorral a tarthatatlant, de azért csendben hozzámormog valamit. Zseniális taktika: igen, szeretnék ezeroldalas portfóliót csinálni azért a kicsivel több pénzért, csak közben bizonyos államtitkárok édesanyjára, valamint egy méretes cukorrépára gondolok, méghozzá nagy bátran rögtön pornográf értelemben. Vagy: hogyne, szerintem is marhaság a magánnyugdíj, eltőzsdézték az államkötvények reálhozamát, vagy mit, de ezt a selmecigabriellás képet viszont nem én köpködtem meg, hanem a gyerek nyálazta össze, bohókásan játszadozva, tavaly húsvétkor. Vagy megfordítva: igen, ez a magyarország többé nem demokrácia, így a magyarok istenére (mi a picsára másra?) esküszünk, hogy visszaállítjuk a horngyulát, teljes terjedelmében, de addig is kell az a képviselői költségtérítéssel járó izé, a képviselői költségtérítés. Hisz valamiből meg kell élni, igaz-e, anyukám?

A helyzet a következő: képzeljük el, hogy megyünk az utcán, és egyszerre halljuk, nagy ordibálás, cuppogás, büdösség. Megyünk közelebb, látunk egy kurva nagy gödröt, mit ne mondjunk, medencét, országnyi szélesen elnyúlva méghozzá. Benne egy egész nemzet dagonyázik a nagy rakás szarban, hédereznek vígan, nyakig merülve, csak az a temérdek nemleszünkgyarmat tábla szűrődik ki, meg a pálinkaszag. Hát most ne legyen szíve az embernek, odavetni valami kenyérhajat, éhen ne haljanak azok a szerencsétlenek. Segíteni ezeken nem érdemes: aki akart, és esze is volt, már úgyis kimászott onnan, a többit meg kár kihúzni. Azokhoz nyúlkáljon csak a gazdája, ha van hozzá gusztusa.

11 komment

Címkék: orbán gyurcsány merkel németország pálinka norvég alap emlékmű lázár bajnai eu támogatás csepreghy

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr106146435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2014.05.10. 19:03:02

Jó kis írás. Kábé annyi történt az elmúlt húsz évben, hogy a kondás pár évente változott. A nép semmit.

christvhu 2014.05.10. 20:51:33

Ez nagyon gáz. Mondhatni bűzlik. Viszont sajna nem lehet vitatkozni vele.

brontex · http://kozlekedesiszakerto.blog.hu 2014.05.11. 10:16:24

Csak úgy árad belőled a magyargyűlőlet...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2014.05.11. 10:31:24

@brontex: még mindig jobb, mintha más áradna. Bírom ezt, összekenitek magatokat minden szarral, aztán fel vagytok háborodva, ha fintorog az ember. Az meg külön vidám, hogy én, mint magyar, gyűlölöm a magyarokat. Ja, hogy én nem vagyok magyar. Hát, ha te az vagy, tényleg nem.

brontex · http://kozlekedesiszakerto.blog.hu 2014.05.11. 10:53:58

Ha magyarnak éreznéd magad nem írnál le ilyeneket a népedről. Vagy ez önirónia? Egyszer szívesen olvasnék tőled egy izraellel kapcsolatos blogot. Amúgy szeretem az írásaidat, humoros vagy, csak mint egyszer megemlítettem kurvára nem értek velül egyet.
Én így látom: faszán belevezettek minket a szarba, aztán meg fintorogtok.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2014.05.11. 16:45:37

@brontex: demokrácia van, vagy nem van demokrácia. A belevezetéshez vagy nem demokráciának, vagy nagyon hülyének kell lenni. Nekem mindegy, döntsd el te.

Majd ha Izraelben élek, arról fogok írni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.05.12. 17:20:38

@Humperdickk: " A belevezetéshez vagy nem demokráciának, vagy nagyon hülyének kell lenni. "

Megy a magyarnak a kettő együtt is.

Untermensch4 2014.05.13. 20:44:51

@brontex: önirónia a helyzet (és a résztvevők közül a helyzetet okozó n+1%) iránt érzett undor. nehéz dolog de az egyik első lépés, a kényelmes kategorizálás/címkézés helyett a bonyolultabb összefüggéseken gondolkodni. összességében ez egy véget nem érő folyamat, sem kapacitás sem elég valós információ nem adathat az embernek, de ha látszólag végére ér az elemző gondolkodásnak, megvan a látszólag szilárd és kész konklúzió a világról, akkor biztos lehet benne az illető hogy vmelyik politikus/hittérítő át fogja b@szni és már benne is van egy nyájban csak nem veszi észre.
a címkézésen alapuló gondolkodás logikusan adja a kollektív bűnösség elvét, benes, stb... kicsi az ember egyedül de ha kis dolgokat sem tesz, csak várja a külső megoldást (mert hát vmilyen ők okozták a problémákat) akor változás csak akkor lesz ha a külső megoldók érdeke úgy kívánja. a mi érdekünkért, pusztán szívességi alapon senki (azaz senki) aki nem "mi" nem fog tenni annyit ami látható javulást is okozna
szerintem ha magyarnak érzed magad, hass, alkoss, gyarapíts... fikázni könnyű, alkotni nehéz

Josef Lewis · https://progresivefunding.wordpress.com 2018.04.28. 16:09:44

Jó napot, Josef Lewis, egy magánhitelező, aki kölcsönöket ad az egyéneknek, a vállalatoknak és a kormányzati intézményeknek 2% -os alacsony kamatlábbal. Tudjuk, hogy vannak olyan családok, akik fizetés ellenében élnek, és mások, akik nem tudják ellátni pénzügyi kötelezettségeiket, és ezért vagyunk itt a pénzügyi helyreállításhoz.

Pénzügyi szolgáltatásaink széles skáláját kínáljuk: Üzleti tervezés, kereskedelmi és fejlesztési pénzügyek, ingatlanok és jelzálogkölcsönök, adósságkonszolidációs kölcsönök, üzleti kölcsönök, magánhitelek, otthoni refinanszírozás, szállodai hitelek, hallgatói hitelek stb. ha érdekelt a kölcsön és mentes csalások ..

E-mail: progresiveloan@yahoo.com
Szöveg / hívás: +1 (603) 786-7565 köszönetet mond
süti beállítások módosítása