Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A szakállas nő esete a demokráciával

2014.05.11. 17:09 Humperdickk

Avagy hogyan magyarázzuk meg a gyerekeinknek, hogy egy fasiszta barom irányítja az országot?

szakáll.jpgMint az bizonyára sokak számára elkerülhetetlen sorstéteménynek bizonyult a nemrégmúlt köztévézavarta kollektív tudattalanjában, a balliberális kommunistamédia tudjukkijeinek újabb aknamunkája következtében csak megalázó pontszerző helyen végzett a nyújorkbólkiábrándult hazafias elit legújabb zászlósénekese (az előző jó múltkor a Himnuszt baszta el szélesebb tömeg előtt, nem érdekes) a legfrissebb európai nacionalista bohócseregszemlén, az úgynevezett „euróvíziós dalfesztiválon”. Pedig minden esély megvolt reá, hogy szegény megboldogult szécsipál stafétája végre a legmegfelelőbb helyen találjon megnyugvásra.

De igazságtalanok vagyunk: a mondott dalnok által megrázó erővel elvernyákolt, mit akarok mondani, énekszerű hangokkal kísért szájmozgással járó énekelés konkrét témája nem pusztán egy szál harangvirág, és az ezzel járó szerelmi csalódás ihlette keserűség volt, hanem mindjárt egy forró téma, a gyermekbántalmazás szívszorító passiója. Ez pedig komoly dolog, hisz senki gyerek sincs, nem is lehet a brutális felnőttek elől biztonságban, de tényleg, hogy senki; és éppen egy jelenlegi közép-európai miniszterelnök a megmondhatója, mivel jár, ha saját apja rugdossa szarrá az embert abban a mértékben, hogy másnap az ágyból sem képes kimászni. Pedig kiszgyűlés lett volna, a kurvaéletbemár, mit szól a kövér laci.

De hagyjuk ezúttal a politikát! Hisz a lényeg, hogy ha az embert néha félig agyonverik az atyai szigor jogos következményeképpen, akkor még mindig jobb, ha idegbetegségében nem omnipotens nemzetvezérnek képzeli magát tőle, hanem csak ártalmatlan nótaénekesnek. És bár olyik alkalommal előfordul, hogy az ember nótaénekesi minőségében sem érzi összeegyeztethetetlennek, hogy félig agyonba fejbe rugdosson más embertársakat, a hangjában rezdülő vibrátó, kreszkendó, valamint egyéb latin buziságok kellő alapot biztosítanak arra, hogy minderről ne vegyen tudomást, és színpadra lépjen, akárha ártatlan nefelejcsvirág lenne – annak, mármint a nemfelejtésnek minden nemzeti értelemben vett magyarságával megáldva.

És akkor, mikor áll ottan az ember, a szájában még a nyújorki kávé, lábában az életveszélyt okozó testi sérülés sajátos aromájával, jön egy ilyen szakállas, ráadásul labanc buzi, nagykosztümben, és van pofája lényegesen több szavazatot szerezni az európai zemberek fülkeforradalmi hevülete révén, mint ő. És még csak fejbe se rúghatja a köcsögöt, mert arra vagy százmillió tanú lenne rögtön, abból meg nem mos ki semmilyen, magyarul kiválóan beszélő magyarügyvéd sem.

Szar ügy.

Hisz gondoljuk bele: hogyan magyarázhatná el ezt az egyszeri magyar apuka a nemzeti értelemben vett magyar gyermekének?! Hogy értse is az a hülye kölyök, hogy mit lát? Már azon kívül persze, hogy értelmesen elmondaná neki, hogy igen, van ilyen, meg hogy nem vagyunk egyformák. Hogy igen, ilyen is van. Hogyne, a végén még megzavarodik az a szegény gyerek: múltkor is látott egy zsiráfot az állatkertben, napokig nem ette meg a spenótot tőle.

De a lényeg: hogy hogyan lehetséges, hogy Európa erre szavazott?! A szakállas, mittom, izére?

Na most, tényleg csak a játék kedvéért: ugye nem gondoljuk, hogy minden európai, mind az a a többtízmillió, hogy az mind ronda, szakállas izé. Mert azt persze gondoljuk, hogy botfülű a legnagyobb része: persze, Beethoven lenne az első, aki elbukna a Für Elise-zel – hacsak nem szakállas buziként adná elő, félmeztelenül. Dehogy mindnek bajai vannak a másik nemmel, nos, ahhoz nem vagyunk eléggé kövérlászlói értelemben vett idióták, hogy elhiggyük. De akkor, mégis, hogyan eshetett ez a sérelem?!

Ez a poszt nem azért íródott, hogy választ adjon erre a kérdésre; tessék kicsit utána olvasni a kérdésnek, és meglesz a válasz. Érdemes rögtön illető Shakespeare-rel, mondjuk annak a Rómeó és Júliájával, vagy a Velencei kalmárral kezdeni, majd merész ívben rákanyarodni Voltaire-re, Goethére, Heinére, Tolsztojra, Thomas Mannra. Nem baj, ha az ember közben egy kis Mark Twainbe, Kiplingbe, Hellerbe, Vonnegutba is belekóstol: nem európaiak ugyan, de ártani azok sem ártanak. És még mennyi, amennyit kihagytam: a lényeg, hogy ha ezek végigtanulmányozása során az ember nem szavaz azonnal minden szembejövő szakállas buzira, azaz nem válik azonnal bölcsészliberálissá, akkor meg is érdemli.

Mert az előző poszttal ellentétben mondhatom: nem, még Európa sem teljesen veszett ügy. Ameddig egy Eurovíziós Miniszterelnökfesztiválon egy pálinkaszagú, szotyolaköpködő volt fodbalista csak az utolsó helyek egyikére jó, nincs veszve minden. És meglehet, nem mostanában lesz ennek a magyarországnak egy szakállas, nőnek öltözött buzi a miniszterelnöke, de el fog jönni az a pillanat, amikor akár az is lehetne. Hisz Amerikában is verték a négereket, most meg már az elnök is az.

Jelenleg viszont nálunk fasizmus van. És ennek is megvan a maga bája, mert, bár kemény ügy, lényegében nem sokan mondhatják el magukról, hogy egy fasiszta országban lehettek liberálisak. Vagy szakállas, nőnek öltözött buzik.

Ami jelenleg ugyanaz.

6 komment

Címkék: eurovízió orbán viktor liberális emberi jogok kövér lászló dalfesztivál shakespeare szécsi pál kállay-saunders

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr866152118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christvhu 2014.05.12. 09:09:46

A Heller nem ajropéer? Ja, hogy Te a Józsira gondoltál? Nekem valahogy az Ági jutott eszembe erről...

Amúgy korrekt kis írás, annak ellenére, hogy a téma már szakállas.

Matyi Lúdas 2014.05.12. 11:27:00

Ülj le Humperdickk fiam, egyes.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2014.05.12. 13:30:30

@christvhu: ne idegeljél fel, ez egy örözöld téma. Vagy öröklila. Örökpink. Húdenevagyok píszí máma! :)
süti beállítások módosítása