Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A honi alkotmányfestészet fejlődése

2011.11.09. 09:51 Humperdickk

Elmentek ti a francba, Imrus. Megint mi szar ez, nézem az interneten, ez a piktorok mázolmányai, vagy most hadd ne minősítsem, mijei. Ne mondjad már nekem, hogy a Viktor nem tud rajzolni. Majd pont rajzolni nem tud. Ne etess. Miért nem szólsz neki akkor?

Erről beszélek, ha nem tudnád. Mert most tényleg, mi ez: „Műtőssegédlányt torkonszúrja a rebiszes a zártszelvénnyel”? Hát értem én ezt? De most figyelj, lehet, hogy nekem nincs érzékem a szimbolizmushoz, de az a tirannoszaurusz mi a szart röhög ott a háttérben? Mi ez, valami neogótikus dzsurasszikpark? És egyáltalán, miből gondolod, hogy egy ilyen ortodox katyvasszal messze jutsz ebben az életben? Te nem tudod azt, hogy mennyivel szebb lenne például egy echte 56-os zászlósanya, amint, hamvas, szende szűzi testét egyetlen falatnyi kis árpádsávval eltakarva éppen nem bocsát meg az ellene vétkezőknek

Vagy miből gondolod, hogy az a krikszkraksz, az a „Hobbitok körzővel földgömböt esznek, de lecsöppent a Kaszpi-tenger, az egyik épp kaparja fel a szőnyegről”, vagy mi, hogy az bármilyen elégséges módon kifejezi a nemzet egységét? Vagy ez az „Orbán Viktor két kézzel és egy mozdonyhoroggal megállítja a bajszos tábornok megvadult fehér lovát”?

Hol élsz te, aranyapám? Szerinted a magyarság utóbbi ezeregyszáztizenöt évének, annak is a legnagyobb államférfijének, annak is a legnagyobb szellemi teljesítményének, az Ő Alaptörvényének méltó emléket mindenképpen az állít, ha egy díszes svejcisapkás keresztülszúrja a halfilézőkéssel, miközben a bankárok figyelnek erősen? Nem, barátom, elárulom neked, ezek nem méltóak Őhozzá. Eleve, semmi sem méltó Őhozzá, amit nem ő csinált, vagy legalábbis nem ő talált ki, vagy legalább nincs 350 négyzetméter, és nincs lehetőleg színaranyból végig. Mert most nézd meg az EVÁ-t, az is hogy járt: az is azt hitte hülyén, hogy maradhat. Nem maradhatott, és nem azért, mert nem volt elég egyszerű, elhiheted. A kósalali sem egy zongoraverseny szofisztikáltságú elme, mégis milyen jól elvan, látod.

Csúnyán mellélőttél most, az a helyzet. Mert nem mondom, szépek, szépek ezek a képek, komolyan mondom, főleg ez a „Pápai nuncius csodálkozik, miközben az ablakon betekint a kopasz ember”: olyan életszerű, arany szentem, hogy összecsapta a kezét, hogy meglepődött! Látod, ilyen képeket kellene festetned a művész emberekkel, nem mint az a másik, aminek az alja még egész rendben van, de a tetejére nyilván véletlen rálocsolta a míniumfestéket, aztán meg úgy hagyta, szart bele. Tisztára eláznak azok az emberek. A mínium meg makacs egy jószág, nem lehet erős slaggal se leveretni, tudom, öreganyám kerítése tizenöt éve azzal lett lealapozva, és a mai napig nem kezdte ki a rozsda se.

Már pedig ha nem tudnád, mi a jövőt építjük. A jövő stadionjait, a jövő arénáit, meg a jövő stadionjait is, meg még a nem tudom miket is, de a lényeg, hogy mi építjük. És igen, ilyen szépre építjük: mienk a világ legegyszerűbb adórendszere, egy söralátétre ráfér. És, ha mindez még nem lenne elég: mienk a világ legnagyobb sörkarikái is! Az ájemef is hozzánk jön tanulni. Rendesek, kérnek időpontot, beengedjük őket. Kávét, teát kapnak, ki mit szeret, sós meg édes teasütemény mindig van kikészítve. Ne mondják, hogy bunkók vagyunk. Meghallgatjuk őket, akármilyen idióták. Nem értenek a magyar valósághoz. De fogadjunk, hogy még a művészethez sem értenek.

Imre, még nem késő: kérd meg a Viktort, tudom, hogy rád hallgat, hogy téged szeret. Biztos rajzolna neked valami szépet abba az alkotmányba. Láttad, múltkor is milyen szépen felskiccelte unalmában az elrugaszkodás évét. Méghozzá szép kereknek, mit ne mondjak tojásdadnak álmodta meg.

Hidd el, ő ért hozzá. Ha az elrugaszkodás szerinte töppedt, impotens faszalakú, akkor az töppedt, impotens faszalakú. És még így is fennen szárnyal. Akár egy szép, zöld kaméleon.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr353365319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gyilkos fűegér 2011.11.09. 17:18:07

Szerintem Korényi szimplán hülyét csinált Gyagyás Tódiból, és ezen a véleményemen a Blikknek leadott kamudumája után sem változtatok:
www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=kor%C3%A9nyi%20alapt%C3%B6rv%C3%A9ny%20illusztr%C3%A1ci%C3%B3%20blikk&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CC0QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.blikk.hu%2Fblikk_aktualis%2Ffestmeny-keszul-a-rendorrohamrol-2069615&ei=IKa6TqW6LtPS4QSlw9yYCA&usg=AFQjCNHviNu1IMEyVPuhA7qVonLoIMk2lA&cad=rja

Az egész kép akkora irgalmatlan FAKE, hogy amikor először láttam a Vincenten, azt hittem, maroz fotoshoppal ökörködte össze.
Jellemző Kerényi szellemi képességeire, hogy miután a művész úrtól átvette az Anyátok Picsája Érdemérmet a Feltartott Középső Ujjal és a Lófasszal, nem csak kifizette, de még szépen meg is köszönte, és kiakasztotta a falra.

gyilkos fűegér 2011.11.09. 17:21:46

A legjobb kép viszont tényleg a "Gandalf a hobbitokkal arról beszél, hogy tudják eljuttatni az Egy Kézigránátot Mordorba" című. Fabius egy kommentben Palik Lászlóként rikkantott fel: De hová tűnt az ajtófélfa alsó része???

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.09. 17:59:51

@gyilkos fűegér: szerintem meg ezek mind ennyire hülyék. Fáj, tényleg, de ezt kell mondanom.

Az ajtófélfa alsó részével kapcsolatban a Fabius meg kérdezze a Clemenceaut-t, valamint vesszen trianon.

Fabius 2011.11.09. 18:58:07

@gyilkos fűegér:

Azóta megtaláltam. Na nem az ajtófélfát, hanem a választ:

Ez az elmútnyócév mindentelloptak szimbolikája. Azóta támasz nélküli ház a mi várunk.

Amúgy tényleg ez a legjobb kép. A bal alsó sarok rendezetlensége remekül bemutatja a mindenkori magyar állam "asziszed mi egy szinten állunk, hát lófaszt" sunyi rendszerét.

Gönc Árpi hobbit egy lépcsőszinttel fölötte áll mindenki másnak. Csalóka, de így van. Az ő szintjére a gránátos Kun Béla hobbit csak föllépni tud, bár egyértelmű szinthatár nem látszik. Mögöttük az oldalfal-padló síkja valahová a semmibe fut, nem határolja se ajtófélfa alja, se más egyéb.

Kiderül az is,

a: a szent korona képes megállni a levegőben önállóan,

b: már akkor is népszerű volt a korona poszter és Trianonban azzal tapétáztak,

c: ellopták a gecik(!!) és felszögeltek a Nagy-Trianon palota falára.

gyilkos fűegér 2011.11.09. 19:32:32

@Fabius:

Először is nem "szent korona", hanem "Szent Korona", és nem csak a levegőben képes lebegni, hanem a Király ezen keresztül kommunikálhat a Szíriuszon maradt magyarokkal, láthatatlanná tesz, ha csak ránézel egy nőre, az elkezd vetkőzni. Káros hatása, hogy törli a matematikai ismereteket. Belsejébe Mordor Fekete Nyelvén, de szíriuszi rovásírással ezt az átkot vésték: "Ami elromolhat, az el is romlik!"

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.09. 21:58:04

Elviccelitek ezt az egészet. Nem értetek a magas művészethez, az a helyzet, és így szánalmas, rosszindulatú megjegyzéseitekkel próbáljátok lefitymáljátok ezt az egészet. Mert nem tudjátok hogy ezek a kicsinyes lefitymálások nagyszerű, fényes farokfelállásokhoz vezetnek majd. De mindegy, úgyis ti isszátok meg a levét, mindannyian.

gyilkos fűegér 2011.11.11. 16:49:47

@Humperdickk:

Talán érdekel, a Népszava interjúja Korényi Jánossal:
www.nepszava.hu/articles/article.php?id=489541

Én már nem tudom, mit gondoljak.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.11.14. 12:54:55

@gyilkos fűegér: kösz, ismertem. De én sem tudom, mit gondoljak.
süti beállítások módosítása