Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Nyílt levél Magyar Respublikának: miért nem megyek tüntetni?

2012.03.14. 22:17 Humperdickk

(Ad notam: Hiperkarma: Zöldpardon)

Drága Kisasszony, Édesem, Egyetlenem, Drága Pubi!

 

Amiatt fordulok levelemmel Hozzád, mert a legmélyebb sajnálatomra a március tizenötödikére megbeszélt titkos találkánkat lemondani vagyok kénytelen. Indokaim számosak, valamint ellentmondást nem tűrőek. Tudom, hogy döntésemmel a legmélyebb kétségbeesésbe lököm ártatlan, huszonhárom éves gyermeki lelkedet, de kérem, értsél meg: nem tehetek másként.

 

Legalább azt mondd meg, hogy hová menjünk

Legelőször is tegyük tisztába: a közelmúltbeli sajnálatos, sőt, tragikus afférod a megélhetési fideszes szarháziakkal annak ellenére sem okoz nekem gondot, hogy tudom, hogy könnyű a Katit táncba vinni: a magyar Kati tudniillik annyira hülye, hogy elhiszi, hogy pusztán attól, hogy azt mondja a Fideszember a nagy, okosnak tűnő kerek szemeivel, hogy ő sohasem hazudik és innentől jó lesz minden, akkor az azt jelenti, hogy ő tényleg sohasem hazudik és innentől tényleg jó lesz minden. Hogy a klasszikust idézzük: lófaszt, mama. De erre mégis három, uszkve három és fél millió Kati emelintette fel a szoknyáját a minap, és azóta is zajlik a fülkeforradalomban a fétises gruppen. Ez azonban, megengedem, nem a Te hibád: megtévesztettek, megejtettek, és most már hiába törölgeted a csúnyádat ecetes kendővel a dézsa forróvíz fölött, kerekedel kifele. Sőt, újabban lengyel barátaid is lettek, de lassan végigmehet rajtad a teljes káeurópa, az sem változtat azon, hogy egy rendes pasit nem tudsz összeszedni már két éve: hacsak egyes alternatív módon inteligens gengszterreppereket nem tekintünk annak. De nem, nem tekintünk.

 

Az ostobákkal mit is kezdjünk

Pedig volna azért itt feladat. Az ember ugyanis az interneten, meg úgy egyébként jártában-keltében nem tudja megúszni, hogy teljes egészében nagyon ostoba emberekbe ne ütközzön, és nem kizárt, hogy megfontolja, mi lenne, ha megkísérelné megosztani azzal az ostoba barommal, hogy mi szépet lehet tapasztalni az értelem tündöklő kertjében barangolva. Mert vele talán még lehet. Mert nyilván egy selmecigabit az ember már nem próbál meg győzködni, hiszen ott a szemekben már tűz sem csillan, az ábrázatról meg a mérhetetlen, eszelős lojalitás árad, és az ember már komolyan várja, mikor tűnik fel az ominózus idióta nyálbuborék a tündérke szája szegletiben. Ott valami végleg és örökké teljesen el lett baszva. Vagy talán az egykori Lockhead-ügynek vannak előttünk ismeretlen, ám zsarolásra kiváló részletei, ki tudja. Nem is érdekes. De talán a többiek. Talán. Hátha.

 

És nem, nem. Az Istennek se.

 

Ott az első sorban ül és mégsem érti

Vagy talán értelemről nem is volt szó, leginkább csak hiszi az ellenkezőjét, kétség nélkül. Felszögelték, meggyilkolták, barlangba zárták, de feltámadt, kimászott, mennybement: nehéz sztori, nem véletlen, hogy ha ugyanezt a David Copperfield csinálja, nem hiszi el neki. Az már keményebb, hogy rosszabb esetben agyon is veri a szerencsétlent: mert ilyet csak Ő csinálhat. És legyen bármennyire is merőben unortodox: ha nem igazolják a tények, annál rosszabb a tényekre nézve. Nem leszünk gyarmat, gyurcsánytakarodj, orgovány, libajnai: neki minden könnyebb. Hisz ezzel ő elvan, többre nem is vágyik, csak néha felvonulhasson anyjukommal a tribün előtt, és integethessen a Szeretett Vezérnek, boldogan, mert újabb csatát nyert ezzel a béke frontján. Őrültség ez, nem vitás, de hasonló őrültségekre már nem egy világbirodalmat felépítettek. Majd pont nekik ne sikerülne: hisz segítenek a lengyel vendégtüntető elvtársak is. Meg az egész Béketábor. Majd csak segít még valaki, majd csak megúszzuk ezt is. Süket füllel könnyebb úszni.


Te mi a faszér' jársz el szórakozni

És van persze a másik oldal, és ott lehet reppelni is. Meg kihangosítani a Dorottyát az Astoriáig, és ha jók vagyunk, még a Kulka János is megsimogatja az okos buksinkat. De persze majd a következő héten ő is elmegy a közszolgálatiba tévéfilmezni, hisz tudjuk, a jáksó marslakóit sem forgatták ingyen. És olyan mindegy, hogy mit is gondolsz, de a sajtószabadságért való küzdés közben évente egy kurva adóbevallást azért még be lehet adni. Ha én, senki kis szar evás beadom minden negyedévben, meg még évente mégnégyszer, akkor más is megoldja. És igen, nekem harmincnyolc éve egyenes a gerincem: baszki, még egy kurva füves cigit sem szívtam el soha.


Ez a helyzet, ez csak a lóvét nyeli

Igaz, hogy meggazdagodni, de még tisztességes egzisztenciát teremteni sem voltam képes ezalatt. Hazudtam volna többet, talán lenne pénzem hóvégére. De jelenleg ott tartok, hogy hó közepére sincs, szóval nem látom be, mi okom lenni felutazni tizensokezer forintért a szabadsajtóútra, hogy egyórás kötetlen esztrádműsor után hazajöjjek fatornyos kisfalumba, és a szomszéd Józsibácsi aranyérmes borát szopogatva megbeszéljük, hogy szerintünk ki basszon kivel odafenn. De leginkább egyedül, ha meg tudja oldani. De, akárhogyan is, mindenképpen nélkülünk. Sok a dolog a kertben, még a metszéssel se végeztem, nem érek rá Pesten romantikázni.


Vége

Ennyi volt hát, drága Respublika, vagy ahogy leánykorodban becéztünk: „Köztársaság”. Köztünk mindennek vége, mert aki számít, azt te sosem látod. Akartál ellenben magadnak szép, kerek diktátort, hogy vágtasson végig rajtad a fakó kétharmadán. Megkaptad. Dugd hát fel magadnak. Vagy ami még jobb, kérjed meg, hogy vigyen fel a fehér lován téged is a Várba. Hallom, lesz ott minden, még CBA-étterem is. De szép is lesz.

 

De azt ne felejtsd el: hiába látod, hogy szép az élet. Ha nem látja senki más, cseszheted.

26 komment

Címkék: tüntetés milla bayerzsolt szabadsajtó békemenet selmeczigabi

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr754317350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paisano 2012.03.15. 08:39:52

Igazad van! Az ostobákkal nem lehet mit kezdeni! Ezért nem is válaszolok erre az értelmetlen csaholásra. Úgysem értenéd...

pirimogyoró 2012.03.15. 12:45:28

@paisano: Azért, mert te nem érted? Nem is kell válaszolni :) Csaholásnak nevezni pedig téged minősít. Bár lehet, hogy nem tudsz különbséget tenni, mert mami kirakott a kutyaólba, ha nem bólogattál hevesen. További szép nemzeti ünnepet :)

paisano 2012.03.15. 13:36:51

Valóban minősít engem, ugyanis amilyen alpári stílusú ez a "mű" ("kurva, basszon, dugd fel..."), arra a csaholás elég visszafogott kifejezés!

whatsoever 2012.03.15. 15:02:19

@paisano: Így van, sokkal szebb csavaros politikai szózatok mellett az unokáinkat is földönfutóvá tenni kamatfelárakkal és versenyképtelen oktatással. És dícséretes, hogy azt sem nevezzük nevén, hogy a magyar szociális háló és egészségügy Taigetosszá változott, az ország szegényebbik FELE meghalhat ezeknek az alulfinanszírozottságától. A lényeg, hogy szép szavakat használjunk, kivéve, mikor a baloldalt v az EU- t szidjuk... Ja, és fociakadémia is van, kiemelt támogatással! Mi szól itt a nép érdekeirõl és '48 értékeirõl?! Szégyen, fájdalom, Orbánia : Taigetosz ...

istvankah 2012.03.15. 16:20:36

A süketek párbeszéde zajlik, a vak sofőrrel vezetett országban!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.15. 17:28:33

Érteni vélem a szerző indulatát, de azért odáig nem kéne fajulni, hogy arra várunk, hogy Barroso meg az IMF rúgja picsán a focistát.

@paisano: Barátom, egy kupac fos, az sajnos egy kupac fos.

@whatsoever: Mennyivel szebb ez a gyönyörű, napnál is világosabb Tarlós mondat:
"A színességére büszke Európa ugyanakkor valamiért szűnni nem akaró aggodalommal figyeli nemzeti öntudatunk szűrőjén lepárolt válaszainkat, "

:DDD

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.03.15. 21:54:04

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem fogja picsán rúgni. Nem is rúghatja: hiába cseszteti, az Őt nem érdekli, kirúgni meg úgyse tudja, az EU-ból csak kilépni lehet. Szerintem megvárja tehát, mí odáig fajul a helyzet, hogy a a vonagáborok népe önként fog kilépni.

(Egyetlen példa: hamarosan lejár a földmoratórium, és azt a fidesz nem fogja tudni megoldani. Jobbikos eszközök nélkül legalábbis biztosan nem.)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.03.15. 21:55:03

@paisano: nekem a stílusom alpári. Neked a jelek szerint az agyad az. Szép ez a változatosság, nemde.

paisano 2012.03.16. 01:34:52

@Humperdickk: Ha így lenne kölcsönösen megértenénk egymást. Az, hogy én ezen a szinten is tudok kommunikálni még nem jelenti azt, hogy én is csak itt tartok...

egyfejű 2012.03.16. 06:57:17

@paisano: ködösítesz, terelsz, nagy erőkkel mellébeszélsz.
Érdemi mondanivaló = nulla.
Rendelkezésedre áll a felület, tessék megírni a gondolataidat. Addig ignore a részemről (is), az értelmetlen bla-bla nem érdekel, jut belőle bőven nap mint nap az arcunkba (lásd pl. miniszterelnök tegnapi értékelhetetlen igehírdetése).

paisano 2012.03.16. 09:30:27

@egyfejű: Igazad van, az elmúlt években belefáradtam a tények makacs ismételgetésébe, mivel bizonyos szinten nem tudják (vagy nem akarják) látni egyesek azt sem ami az orruk előtt van! Eme írás színvonalából is arra lehet következtetni, hogy az ezzel egyetértők ehhez a kőrhöz tartoznak. Javaslom keress rá más hozzászólásokban és fórumokon a paisano nick-re, az elmúlt években újra és újra leírtam mindent tényszerűen, szájbarágósan. Nem fogom újra itt is megtenni, hiszen nem sok értelmét látom...

whatsoever 2012.03.16. 09:36:27

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ja, lepároltuk, h a gyerekek 12 éves kortól büntethetõk, 16 után nem tanítandók - ez utóbbival garantálja ov, hogy a legjobb esetben is csak rabszolgái lehetnek másoknak, akik nem tudásalapúak és konstruktívak - ha egyáltalán idejön vki, a szétcseszett infrastruktúrára (kohéziós lóvé) és kiszámíthatatlan stabilitásra (valutatartalék, volatilis árfolyam)... Nemzetvesztõk!!!

whatsoever 2012.03.16. 09:42:37

@egyfejű: jah, eju is meg nem is, és nem leszünk gyarmat, csak tegnap írtunk barrosonak megállapodásért rimánkodva.. és hogy56-ban gõrbén néztek ránk?? Kik?? És hogy a sajtó azt fogjaírni, 13-an voltak a Kossuth téren?? Minden lehelete hazugság. Egy busz vezetéséhez mentális alkalmassági kell.....

egyfejű 2012.03.16. 12:13:18

@paisano: megszólíttattam, így válaszolok.
Nézzünk néhány tényt tegnapról:
- Szegedi Csanád EP-képviselő a nemzeti ünnepeink közé sorolta a kitörés emléknapját
- Vona Gábor: "Mi nem békemenetet, hanem harci menetet szervezünk majd"
- OGy képviselő vezetésével behatolnak egy diplomáciai védettséggel rendelkező irodába
- közterületen nyíltan és büntetlenül zsidóznak, karlendítve üdvözlik egymást
Nos, ezek igen aggasztó tények. Azt mutatják, hogy sikeres volt a mézes-mázos szavakkal folytatólagosan elkövetett lélekrombolás. Valamint az is látszik, a regnáló hatalomnak esze ágában sincs megállítani a weimarizálódást, sőt rátesz egy lapáttal egy nyíltan soviniszta ünnepi igehírdetéssel (lásd Orbán).

A Humpihoz hasonlóan kiábrándult magyaridióta blogján az alábbi kommentet hagytam:
"Régóta mondom, hogy mentálhigiénés problémákkal küzd a magyar társadalom, sok évtizede ki nem beszélt traumák feszítik. Mint előző bejegyzésedben írtad, erre érzett rá Orbán. Lehetett volna nagyformátumú politikus a felismerését követően, de inkább kóklerkedett, mindent a teljhatalomért, semmit a normális jövőért.
Rengeteg évtized és sok generáció kell majd, hogy ezt a lelki dúlást kiheverjük. Sajnos mi már nem éljük meg, még unokáink sem biztos."

Tény, Humpi kissé kocsmaibb stílusban mondja a magáét, de gyorsban elmesélek neked egy történetet a stílus diadaláról.
Pár éve, majd minden nap, lakott területünk fölött - lakótelep+családi házas övezet - műrepülők gyakorlatoztak, a törvényi tiltásra fittyet hányva. Intelligensen próbálkoztam először, saját képviselőmnek jeleztem a problémát. Történt misem, holott az emberke minden rendelkezésére álló eszközt kihasznált (láttam az előterjesztéseit, olvastam a levelezését az ügyben). Egyik nap berobbant az agyam - tény, a maligán nyomás aznap magasabb volt az előrejelzésnél -, írtam egy komolyan kurvaanyázós levelet az illetékes hatóságnak. Mik nem vannak, másnaptól végleg megszűnt a repülőzgetés a fejünk felett.
A történelmi hűség megkívánja, hogy levelem utóéletéről még pár szót ejtsek. Kb. 2(!), azaz kettő hónappal az elküldése után csörög a telefonom - ja, névvel, címmel és telefonszámmal küldtem a levelem -, egy kimért őszes úr a vonal másik végén az illetékes hatóságtól, hozzád hasonló gondolatvilág, azaz a kérdése ilyesmi volt:
- Uram, Ön most komolyan elvárja, hogy egy ilyen ordenáré stílusú levélre válaszoljak?
Mondtam neki, hogy nem, válaszát már megkaptam, levelemet nem stilisztikai elemzés végett küldtem. Hökkent hallgatás után megkért, hogy jelezzem máskor is a problémát, de lehetőleg ne ilyen stílusban. Az elsőt megígértem :), szerencsére azóta nem merült fel ilyen gond.

Két gondolattal búcsúznék Tőled, az első saját kútfő:
"1. az igazság az relatív,
2. általában a széles látókörű, olvasott, humanista ember közelebb kerül a jó megoldáshoz, pusztán azért, mert vitában érvekkel meggyőzhető."
A másik innen: michaelknight.blog.hu/2012/03/15/pomade_kiralyok_unnepe_1
"Mert a szabadság nem csak az egyén cselekvési szabadsága vagy a nemzet úgynevezett önrendelkedése, hanem a mások szabadságának tiszteletben tartása is. Aki ezt nem érti, és a szabadságot a szájára veszi, bitang gazember csupán."

Mivel már így is rengeteg ídőt raboltam, gyorsban egy mottó a végére Boethiustól:
Si tacuisses, philosophus mansisses. = Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

P.s.: Jut eszembe, eddigi megnyilvánulásaidból azt vettem észre, Te téríteni akarsz, nem megvitatni, esetleg más álláspontját megérteni. Köszönöm felajánlásod, de emiatt nem is fogok utána nézni az eddigi munkásságodnak.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.16. 12:36:23

@whatsoever:

Hát, így járnak azok a népek, akik elmebetegeket ültetnek a saját nyakukba. Példákat hadd ne soroljam.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.03.16. 20:06:21

@paisano: aki nem tudja, hova kell tenni a vesszőket a magyar(!) nyelv írott változatában, nos az szerintem erősen húzza meg magát. És ez nem ilyen grammatikáci fasság: műveltség vagy igényesség kérdése az ilyesmi.

De legyen: elfogadom, hogy nem tudsz helyesen írni, de vannak helyes gondolataid. Kérlek tehát, hogy kérj meg egy szakembert, hogy írjon helyetted. Mert ugyan én is építettem már házat, de valahogy mindig volt ott egy kőműves vagy ács, hogy kiröhögjön, ha valamit szarul csináltam. Most érezd magad kiröhögve.

Érted?

paisano 2012.03.16. 21:18:16

@egyfejű: Köszönöm kimerítő válaszod, kellemes meglepetés volt, bármilyen hihetetlen, szívesen olvasom azt a véleményt (még ha nem is egyezik az enyémmel), amelyből kitűnik, hogy írója használja a fejét és nem csak ész nélkül vagdalkozik, mint sajnos a kommentelők többsége. Én a velük való vitába fáradtam bele. Ha megengeded néhány mondatban reagálnék hozzászólásodra.
A tegnapról írott dolgok igazak, viszont némi kiegészítésre szorulnak. Újfasiszta szervezetek szinte mindenütt vannak Európában. Németországban ( aki ugye az EU legbefolyásosabb országa) évtizedek óta tartanak nyíltan neonáci tüntetéseket az ottani szervezetek, összecsapnak a rendőrökkel stb. tehát az általad említett tények egyáltalán nem egyediek, sőt európai szinten nem is kirívóak. Ez önmagában nem jelent semmit, ez a demokrácia (hogy ez jó vagy nem az más kérdés).
Ezt a zsidózás, cigányozás stb. dolgot sosem értettem, hiszen önmagában egyik szó sem sértő, még ha némi pejoratív jelentést is kaptak (persze erről az említett nációk bizonyos rétegei is tehetnek), akkor ennyi erővel büntetni lehetne mondjuk az anyázást is.
Arról, hogy ezt nyíltan teszik eszembe jut 2006 május elseje. Jósorsom a városligeti majálisra sodort (vidékiként először ünnepeltem ott), és miközben sétálgattunk párommal, egy gyemekkoromból ismert dallam ütötte meg a fülem. Követve a hangot egy nem túl félreeső soron olyan látványban volt részem, hogy egy pillanatra azt hittem visszakerültem a 60-as évekbe (bár akkor még nem éltem ilyennek képzelem a 80-as évekbeli emlékeim alapján). Egymást követő standokon a kommunista idők minden emléke-jelképe ott sorakozott. Kommunista írók könyveit reklámozták, a hangfalakból bömböltek az akkori idők mozgalmi dalai, hatalmas Lenint ábrázoló plakátok és óriási vörös csillagok szegélyezték az utat. Mindez egy állami ünnepen, holott a kommunista diktatúra jelképei (pl vörös csillag) tudomásom szerint ugyanúgy tiltott önkényuralmi jelképnek minősülnek mint a fasizmuséi. Megjegyzem nem sokkal később a közelben haladt el az akkori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és kísérete. Ugye elismered, hogy ezek fényében kifogásolni az általad említett dolgokat, kissé kettős mérce ízű?
Az idézett kommenteddel egyetértenék, viszont szerintem hibás a megközelítés ezért hibás a konklúzió. Orbán nem kiharcolta magának a teljhatalmat, mindössze kihasználta a tálcán kínálkozó lehetőséget annak megszerzésére. A baloldali kormányok dilettáns vezetése és az ország feláldozása a nagytőke oltárán együtt vezetett oda, hogy Orbán ekkora hatalomra tehetett szert. Most egyszerűen felhasználja ezt a hatalmat arra, amit a rendszerváltás utáni első kormánynak kellett volna megtenni, azaz eltávolítja azokat az erőket a hatalom közeléből akik a saját érdekeiket az emberek érdekei elé helyezve fékezték-fékezik az ország fejlődését, miközben demagóg módon megmagyarázzák, hogy az ő útjuk a helyes. Igaz, mindent az idő dönt el, de azt hiszem 20 év elég volt ahhoz, hogy bebizonyosodjon, a baloldal útja rossz irányba visz. Ezt ismerik fel egyre többen és ezért van most is akkora támogatottsága mint még egyetlen kormánypártnak sem a rendszerváltás óta. Elismerem, a módszereik valóban keményebbek az eddig megszokottnál (főleg baloldali szemüvegben), viszont a célt csak így lehet elérni. Senki sem szereti ha hasba szúrják, de a vakbél műtét nem megy másképp. Sajnos sokan a demokráciából csak a jogaikat ismerik, a kötelességükről pedig megfeledkeznek.
A történeted értem, viszont az analógia annyiban hibádzik, hogy -amint látod- én bárkinek szívesen kifejtem a véleményem (és természetesen meghallgatom az övét) akiről látom, hogy értelmes vitapartner és nem mocskolódással indít (sőt vélhetőleg később sem vált arra). Tehát elfogadom az érveit ha meggyőzőek és ő is hajlandó mérlegelni az egyéim.
A szabadságról szóló idézeted nagyon jó, viszont szerintem ez is némi értelmezésre szorul. Mivel olyan társadalom nem létezhet, ahol mindenki teljes szabadságot élvezhet ezért fontos a másokéi tiszteletben tartása. Ennek azonban az az ára, hogy közben a magamét önként korlátozom. Ezt viszont mindenkinek be kellene tartania, mivel az nem működik, hogy én csak tolerálom azokat embereket akik azt hiszik bármit megtehetnek és ha ezt bárki kifogásolja rögtön diktatúráról és elnyomásról vizionálnak.
Végezetül annyit, nem akarok téríteni (szerencsére már nincs is nagyon rá szükség), mindössze a fentebb említett kettős mérce ellen szoktam szót emelni. Nem azért állok ki a jelenlegi jobboldal mellett mert őket tökéletesnek tartom, hanem mert a céljaik jelentős részével egyetértek és pillanatnyilag nincs senki más aki ezeket rajtuk kívül meg tudná valósítani.

paisano 2012.03.16. 21:26:45

@Humperdickk: Valóban rosszul tettem ki egy vesszőt! Szánom-bánom, hiszen ez olyan oltári baki, hogy valóban közröhej tárgya lehetnék. Véleményem szerint ennyiből következtetni valaki helyesírási képességeire kissé merész vállalkozás, de lelked rajta. Viszont az is elég vicces, hogy olyan akar engem igényességről kioktatni, aki ilyen színvonalú írással jelentkezik a nagyérdemű előtt (aminek a témája ráadásul nem is az Édes anyanyelvünk félóra). Ugye érzed, hogy ez a hozzászólásod elég szánalmasra sikeredett?

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.18. 18:45:32

@Humperdickk:

"Az ember ugyanis az interneten, meg úgy egyébként jártában-keltében nem tudja megúszni, hogy teljes egészében nagyon ostoba emberekbe ne ütközzön, és nem kizárt, hogy megfontolja, mi lenne, ha megkísérelné megosztani azzal az ostoba barommal, hogy mi szépet lehet tapasztalni az értelem tündöklő kertjében barangolva. Mert vele talán még lehet."

Ha jó látom, ezzel rám céloztál.

Bár egy ilyen beköszönő mellett a többség szerintem csak beintene neked, én azonban harcedzett bloggerként túl vagyok már azon, hogy megsértődjek egy ilyen jellegű beszóláson, úgyhogy amennyiben tényleg komolyan gondoltad a felhívást keringőre és nem csak a szád járt, én nagyon szívesen meghallgatnám a motivációdat, illetve megpróbálnám megmagyarázni a sajátomat.

Kezdhetnénk mondjuk azzal, hogy miért titulálsz ostoba baromnak? Egyszerűen azért, mert te másként vélekedsz mint én, vagy miért??

egyfejű 2012.03.19. 12:18:09

@paisano: akkor finomítsuk a finomítást.
1. Tény, fasiszták és nácik majd mindenhol vannak. Ebből nácik csak nálunk ülnek a parlamentben. Ezt a különbséget szépen mutatja, hogy saját EP parlamenti frakciótársak elhatárolódtak/elhatárolódnak a Jobbiktól a Breivik-ügy óta.
A politikai hozzáállás különbségét jól mutatja, hogy 2010-ben Thilo Sarrazin lemondásra kényszerült egy "eltörökösödésről" szóló könyv miatt, nálunk meg a miniszterelnök szóvivője nem azzal áll ki 16-án, hogy elfogadhatatlan, amit az EP és OGy képviselő urak mondanak, hanem elkezd óbégatni, hogy hülye mindenki (attasé, külügyminisztériumi elemző, józan ésszel megálldot ember), mert nem jól értik az amúgy írásban átadott miniszterelnöki beszédet.
2. Zsidózás:
bár Te nem akarod érteni, attól ez még sajnos létezik. Sokszor kapom meg kommenteknél a választ: hülye zsidó (ennyi a válasz, mert ez egy érv).
Erről a régi amerikai vicc jut eszembe a XX. század elejéről:
Vigyázz a magyarokkal, mert elsőnek lépsz be a forgóajtóba, de előtted száll ki!
3. Vörös csillag:
szép és igaz is lehetne a példabeszéd, ha
- a náci és a kommunista alapvetések nem lennének egymás szöges ellentétei. A különbség annyi, hogy az elsőt szó szerint végrehajtották, a másodikat "kiherélték".
- bukóban vagyunk Strasbourgban vörös csillag ügyben, lehet ismételten kártérítést kell fizetnünk. Magyarán: Heineken sört se igyunk vazze, legyünk már elég vonalasok. :)
4. Orbáni teljhatalom:
nagyon sokat tett érte, temérdek hazugság, csúsztatás, karaktergyilkosság szárad a lelkén. A konklúziót pedig Barroso levonta: Orbán nem érti a demokráciát. Kiegészíteném: de tudja, hogyan lehet vele visszaélni.
Csak egymás közt: az a párt, ahol egy személy dönt mindenről, az sok minden, de nem demokratikus.
Ami a célját illeti, arról nem tudok veled vitatkozni, mert ami nincs, arról nem lehet. Ami látszik, és érződik: a Fidesz sok minden, de nem jobboldali. A jobboldal alapértékei a következők: magánélet szentsége, magántulajdon szentsége, önszabályozó piac és önrendelkezés szentsége.
Nos, ebből a négyből kb. 10-16-ot rohadtul nem tartanak be a fijjúk. Mindezt leöntik lejárt szavatosságú keresztény (nem keresztyény) maszlaggal, és kész a "vízió". Az, hogy se füle, se farka, se eredménye, se hozadéka, Téged nem zavar, de a Te lelkeden is szárad.
5. Sajnos nem értetted meg a lényeget, az semmilyen értelmezésre nem szorul. Sehol nincs anarchiáról szó benne. Akkor fordítok: másnak is annyi joga van megtenni bármit, mint nekem.

Összefoglalva: téríteni akarsz, lásd pl. "Orbán nem kiharcolta magának a teljhatalmat, mindössze kihasználta a tálcán kínálkozó lehetőséget". Ezzel elismered, hogy ez normális. Normális?

P.s.: bár elsőre kissé sarkosnak tűnt Humpi megfogalmazása, kezdek totál igazat adni neki. Mert aki nem az "Elnézést, a FIDESZre szavaztam, bocsánat!" feliratú póló viselése közben jelentkezik, ráadásul védeni akarja a védhetetlent, az igenis ostoba.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.19. 16:54:48

@bogancs:

Talán azért, mert a posztjaid alapján egy cipősdobozban élsz.

bogancs · http://nivo.blog.hu 2012.03.19. 21:04:57

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Szeretne mindenki cipősdobozban élni, nem igaz? :)

paisano 2012.03.20. 09:22:23

Na látod, az ilyen meddő vitákba fáradtam bele. Te egyszerűen eldöntöttél valamit és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodsz, még a valótlanság határát súroló csúsztatások árán is. Igazából csak azért reagálok röviden, hogy ha más is olvassa ezt, ne csak egyoldalú képet kapjon. Ezután részemről befejeztem a szélmalomharcot.
1. Összemosni egy norvég tömeggyilkos tetteit a Jobbikkal és őket egyértelműen a neonácikkal roppant hangzatos lehet de egyszerűen hazug propaganda.
2. Aki úgy érvel ahogy írtad az magát minősíti, viszont az idézeted arra utal, Te is alapvetően magyarellenes vagy. Érthető ha némelyeknél ettől elszakad a cérna (persze igazad van akkor sem ez a megfelelő reakció, de ez színvonal kérdése).
3. A két diktatúrát nem az alapvetéseik, hanem a nevükben végrehajtott szörnyűségek alapján kell minősíteni. Ebben pedig a kommunisták toronymagasan vezetnek. Ez persze nem menti fel a nácikat sem.
Az hogy mi lesz a vörös csillag sorsa nem befolyásolja azt a tényt, hogy a történetem idején törvénysértő volt a használata. Személy szerint én hülyeségnek tartom bármilyen szimbólum tiltását, szerintem ez nem befolyásol senkit abban, hogy egy eszme híve legyen.
4. Amit leírtál azt úgy hívják hatalmi harc, másnéven politika. Ezt Orbán szemére vetni kb olyan mintha megrónád a hivatásos sofőrt miért foglalja a helyet az úton az autójával. Barroso véleménye a demokráciáról pedig nem mérvadó egy olyan szervezet vezetőjeként amely gazdasági diktatúrával próbál beavatkozni egy ország belügyeibe. A célokról annyit, hogy ha nem látod (vagy érted) még nem biztos, hogy nincs.
5. Ez öngól. Hiszen ha te nyíltan szidhatsz engem akkor miért veted a szememre ha én is ezt teszem veled.

Azzal meg nem értem mit akarsz mondani, hogy normális e a felkínált hatalom elfogadása? Az. Erről szól a politika, erről szólnak a választások. Szerinted ha valaki nyer utána át kellene adni a hatalmat másnak? Zavaros...
Végezetül: "védeni akarja a védhetetlent, az igenis ostoba".
Egyetértek! Csak azt hiszem nem ugyanazt értjük védhetetlen alatt.

Nos köszöntem a válaszaidat én a magam részéről befejeztem a (meddő) vitát.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.03.25. 22:02:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nagypn türelmetlen vagy. Ez nem a napirajz, itt hetente két poszt van. :))
süti beállítások módosítása