Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Levél Törőcsik Marinak

2012.12.21. 08:51 Humperdickk

Hétfői sajtótájékoztatóján, melyen bejelentette Vidnyánszky Attila győzelmét a Nemzeti-pályázaton, Balog Zoltán többek között arról számolt be, hogy a győztest mindegyik bizottsági tag javasolta a vezérigazgatói állás betöltésére. Törőcsik Mari ezzel szemben azt közölte a szinhaz.hu-val, hogy ez nem pontosan így történt.

Drága Művésznő, kapaszkodjon meg: dehogynem, pontosan így történt. Nem is történhetett másként. És azért, mert csak. Illetve azért, mert a kétharmad az kétharmad.

Megmagyarázom: a kétharmad az háromharmad, tekintve, hogy a kétharmad dönti el azt is, hány harmad a háromharmad. Jelenleg ez egyébként egyharmad, vagy még annyi se, egy hatod, heted. Ez azonban nem azt jelenti, hogy bármilyen módon kétségbe kellene esni: ez pusztán csak annyit jelent, és tényleg csak annyit jelent, hogy jelenleg nem jött el az ideje annak, hogy új, immáron a nemzet érdekeit hatékonyabban képviselő matematikát kellene rendelni az alkotmánybíróságtól. Vagy a közgéptől.

Mert tessék megfigyelni ezt is. Abban a bizonyos bizottságban, amelyben (minden tiszteletem további fenntartása mellett is, de mégsem elhallgatva) Kegyednek is tagnak tetszett lenni, nem volt elég az, hogy a nyolckilenced szerint legyen eldöntve, hogy márpedig a János vitézben ne kurválkodjon a Juliska. Nem, ez csak akkor nemzetérdekeltileg jobbanelismert, ha a Juliska kilenckilenced szerint nem kurválkodik. Sőt, amennyiben technikailag (igen, közgépileg) megvalósítható, lehetőleg tízkilencedileg. Az Iluska, aki egyébként meg játszik abban a mondott vízirevüben, ott rohadjon meg, ahol van, a teljes magyar irodalommal együtt. Mínusz vasalbert baráti kör, de az meg nem irodalom.

Mert én készséggel elhiszem, hogy Drága Kegyednek az utóbbi két és fél évben egy tizenhárom kilométer mélyre elásott búvárharangban tetszett élni a marihuána-árok mélyén, de Kedves, Drága Művésznő, tessék végre felébredni: ezek nem értenek a színházhoz. Sőt, úgy általában a kultúrához se. Sőt, meg merem kockáztatni, még a focihoz se jobban, mint egy átlagos alkoholista nálunk a Kiskulacsban. De a lényeg, hogy nem is kell nekik érteniük hozzá: nekik elég, ha azt mondják, hogy értenek hozzá. Megvan hozzá minden joguk, mit akarok mondani, minden kétharmaduk. Kekeckedni meg nem érdemes, mert könnyen alkotmányellenessé válhat az ember, mint a magánnyugdíjak, a bankok, a hatvanöt éven feletti bírák. Vagy mint néhány hónapon belül a hajléktalanok.

És azzal minden meg is van oldva: sok a paplanos nyomorult a blahalujzatéren? Be kell tiltani őket, és akkor nem lesznek. Nem lehet betiltani, mert alkotmányellenes? Be kell tenni az alkotmányba, hogy nem alkotmányellenes. Tetszik érteni: mintha zuhanás közben betiltanák a gravitációt. Ők úgy vannak vele, hogy a valóság arra való, hogy pitizzen, hogy csóválja a farkát, behozza az újságot, adjon pacsit. Ők simán megteszik, hogy rendelnek egy drogjelentést, hogy megismerjék vele a rögvalót, és még ki is fizetik, de aztán mégis átírnak benne ezt-azt. Hogy ne legyen annyira rögvaló. Hogy inkább úgy legyen, ahogy ők gondolják, vagy még inkább, ahogy Ő gondolja, hogy lennie kellene. Az, hogy teljesen értelmetlen fizetni valamiért, aztán széjjelcseszni, meg hogy ilyet épelméjű ember nem csinál, legalábbis önszántából biztosan nem: le van szarva.

És igen: ez azt jelenti. Hogy vagy ők őrültek, vagy az a valaki más az őrült, aki miatt így cselekszenek. Nincs több megoldás, utánaszámoltam.

És ezt hívják unortodox rögvalónak. Ebbe kell integrálódni, nyakig belerohadni, mondhatni, röghöz kötődni mindenkinek, aki érvényesülni akar ebben az országban. Mert a megoldás mindig, mindenre a keménykedés: ha kevés az orvosok fizetése, arról az orvosok tehetnek, mert elmennek külföldre. (Ebben nincs logika, ne tessék keresni.) Röghöz kell tehát kötni őket. Tetszett tudni, hogy ebben a magyarországban a benne tanuló külföldi orvos- és fogorvostan-hallgatók tandíja gyakorlatilag fedezi az ingyen tanuló magyarokét is? Mi ebből a tanulság? Hogy még többet tegyünk a felsőoktatásba? Dehogy, hisz egy országos felsőoktatási szénszünet árából kijön vagy három stadion Felcsúton!

Drága Művésznő: írja, üvölteni szeretne. Vagyunk így ezzel: üvölteni szeretnénk valamennyien. De az semmi, a mi üvöltésünk csak olyan ordenáré, amorf, impertinens ordítás. Kedves Művésznő: mi nem tudunk szépen ordítani, nekünk ezt nem tanították meg. És, mi tagadás, nem is nagyon merünk ordibálni. Tudja, a gyerekek, meg a kocsilízing. Gyáva cincogás lenne az csak, semmire se való.

Drága Művésznő: megtenné, hogy ordítana helyettünk?

32 komment

Címkék: tandíj nemzeti diktatúra hajléktalanok alföldi orvosok törőcsik vidnyánszky

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr674975432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Silverhaar 2012.12.21. 11:47:35

Ki kell annak jönni !
Mármint az ordításnak.
Mindenkinek gyakorolnia kell, aki azt érzi, hogy kell.
Először lehet, hogy gyenge, artikulátlan hangok jönnek elő, edzeni kell a hangszálainkat.

Fog ez menni, segítsünk egymásnak.
Akkor már csak a cinikus süketség ellenszerét kell megtalálni.

szist 2012.12.21. 12:14:16

helyes
humperdi...
csak azt felejtetted el megemlíteni,hogy a voksok számlálásakor az összes bizottsági tag szavazatával nevezték ki igazgatónak !
Ismétlem ,ha nem értenétek: az összes voksóló szavazata (úgy tudom 11-en voltak) Vidnyánszky Attilára lett téve, ha Törőcsik Marika nem a fent nevezettre voksolt ....
akkor Törőcsik művésznő kétszer szavazott 1x Kamarásra - 1x Vidnyánszkyra! Ami állítólag szabad és törvény szerint helyes is volt.
Úraim és hölgyeim akkor miről is beszélünk itt, mármint a blogban ?
agyatlan humberdickkkk !

egyfejű 2012.12.21. 12:23:39

@szist: arról, baszod alásan, hogy a művésznő NEM szavazott Vidnyánszky úr mellett, de odahamisították a nevét az igen rovatba.
Köcsög narancsdroid, az ilyen gondolkodású emberek teszik tönkre az országomat!

szist 2012.12.21. 12:58:50

@egyfejű:
hol van neked országod te egy sejtű, talán líbiában !
másodszor nem jelenléti íve volt ,hanem voksolás !
tudod te vírus mit jelent az?Egy cetli amire ráírod a nevet , akit szeretnél ha nyerne és bedobod a ládába! szargalacsin
Az ilyenek miatt áll így magyaroroszág- tudatlan , műveletlen, dologtalan herék!

H3rold 2012.12.21. 13:19:16

Kb. 3 mondatot olvastam el ebből a baromságból, elég is volt...

egyfejű 2012.12.21. 13:19:41

@szist: legalább hazudni tanulnál meg, kis narancska. Azt nem kérem, hogy nézz utána, pl. hány fős volt a szakmai bizottság (amúgy 9), milyen volt a szavazás menete (mindegyik jelöltnél külön szavazás volt, akár mindegyiket lehetett támogatni). Ajaj, kettőből nulla a valóságtartalma annak, amit itt böfögsz.
Leszarom a csubakka védelmedet, a lényeg - te kis pondró - , hogy meghamisította a miniszter úr a jegyzőkönyvet. Rohadt elegem van belőletek, ezért a felbőszült hang. Engem buzerálhatsz, kis hazaáruló, de a művésznőt nem engedem.

szist 2012.12.21. 13:52:05

egyfejű:
a te művésznőd már olyan öreg, hogy arra sem emlékszik melyik jelöltre adta le a voksát!
nem a jelenléti ívet írta alá- hanem voksolt!
Valószínű, hogy véletlenül Vidnyánszkyra tett első ütemben, aztán még írt egy voksot Kamarásra, aki neki szimpatikus ( a kor tesz ilyen furcsa dolgokat öregkorban
Tudnillik vidnyánszkyra az összes bizottsági tag egyöntetüen voksolt!
Mit az ami ezen nem érthető puhafejű haver ( bár a negrókat nem csípem) inkább menj tovább ebből A HAZÁBÓL, NEM NEKED ÉS A HOZZÁD HASONLÓNAK VALÓ
Árpád vezérünk nem nektek foglata el ezt 1 fehér lóért !
Hülye érthetetlen amóba

csikarcsi 2012.12.21. 13:52:15

@Silverhaar: Tökéletes komment. Bár mindenki így gondolkodna. Valószínű egyre többen vagyunk.

szist 2012.12.21. 13:54:44

@egyfejű:
Te szerencsétlen félagyú, matekból hányas voltál?
Ha igazad is lenne ,mint ahogy nincs...
akkor is ki lett volna a jelöltek közül a nyertes
1 voks itt már nem osztott-szorzott !
akkor meg mit lármázol a putriból?
napsütötte

csikarcsi 2012.12.21. 13:54:48

@szist: Te csak simán hatalmas bunkó vagy!

szist 2012.12.21. 14:01:49

@egyfejű:
amúgy biztos nincs igazad..
nem 9 bizottsági tag döntött!
emlékszem hogy az állás végül 10-vagy 11 voks állt szemben Kamarás 3-4 voksával
ezáltal nyerte el a szinházigazgatói jelölést Vidnyánszky Attila !
ha valami nem érthető ne a cigányvajdát kérdezd meg máskor ganajtúró..

szist 2012.12.21. 14:06:41

@egyfejű:
"odahamisították a nevét az igen rovatba"
ekkora ökörséget csak te és a ganajtúróid vélelmezhettek!
Rögtön kiderülne az igazság, csak össze kellene hasonlítani a Kamarás alattival
, hogy azt ki írta alá és hasonlítanak e egymásra
eszed nincs tehát ezen ne is rágódj!
Küldök neked helyette karácsonyra kutyacsontot
bár ti inkább az elhullott baromfit szeretitek, kiásva jó lazára puhulva...

G.I.J. 2012.12.21. 14:32:10

"Orbán szerint a kétharmad az kevés, mert az ország három harmadból áll, a választások után nincs ötven százalék vagy kétharmad, hanem egy egész ország van. "Minden eszközzel arra kell törekednünk, hogy minden választó úgy érezze, ez az ő kormánya" - mondta Orbán."
2010 ápr 9

Orbán Viktor 2010. május 14.

egyfejű 2012.12.21. 16:29:25

@szist: "...emlékszem hogy az állás végül 10-vagy 11 voks állt szemben Kamarás 3-4 voksával..."
Csak nem személyesen a hamisítóhoz van szerencsénk?
Kizárólag neked, mert olyan kellemesen ellengyógyszerész vagy, itt a lista a 9, azaz kilenc tagról:
"A testületben az Előadóművészeti Iroda Színházművészeti Bizottságának jelöltjeként helyet kapott - ahogyan az korábban a sajtóban már megjelent - Kerényi Imre rendező, Nagy Viktor rendező, Szigethy Gábor színháztörténész és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház megbízott főigazgatója. A munkavállalókat Törőcsik Mari, a nemzet színésze, a Színházi Dolgozók Szakszervezetét Konrád Antal színművész képviseli. Rajtuk kívül a miniszter jelöltjeként Révész Mária miniszteri főtanácsadó, a munkáltatói jogkör gyakorlójának képviseletében pedig az Emmi két szakreferense vesz részt a testület munkájában."
nol.hu/kult/kilenctagu_bizottsag_ertekeli_a_nemzeti_szinhaz_vezetoi_palyazatat

Jut eszembe, ha már ilyen szépen kérdezted: igen, cigány vagyok. Nomeg arab. Nomeg román, szlovák, zsidó, szerb, bajor, lengyel, olasz, európai, homo sapiens sapiens, homo ludens, stb. De legfőképpen magyar, nem úgy, mint te.

szist 2012.12.21. 18:58:19

@egyfejű: Re.
"Vidnyánszky Attila egyhangútámogatást kapott a pályázatot elbíráló kuratóriumtól.így Ő lesz a Nemzeti Szinház új igazgatója" hvg.hu

2013 július 1-től
Vidnyánszky Attila : 9 szavazatot kapott,
Alföldi Róbert : 4 szavazatot !

"rohadt elegem van belőletek, ezért a fekbőszült hang.."
szerintem te faszkalap idegroncs vagy !
hogy jön ide a számok ismeretében a miniszter meggyanusítása és a fidesz becsmérlése ?!
Ahogy írtam a te hazád keltre van, valószínüleg palesztinia bibsi

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.21. 20:29:26

@szist: szerintem ha nem hagyod abba, kimoderállak a picsába. Nem a parlamentben vagy.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.21. 20:30:51

@Quarker: á, pedig az első három mondatra vagyok a leginkább büszke. Fabatkát sem ér az életem innentől.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.21. 20:37:20

@Quarker: jaj, most nézem, az első hármat kétharmadban a szinhaz.hu írta. Akkor még egyharmadban nem leszek öngyilkos minnyá.

szist 2012.12.21. 21:06:33

@Humperdickk:
te egy akkora balfasz vagy ,hogy ekkora úszító balféket még nem látott a világ!
az ilyen ballibesek miatt szakadt ketté az ország...
az emberek pedig átlátnak a próbálkozásotokon.
Nem hülye ám mindenki, kivéve az ilyen egyfejü , csikarcsi,silverhaar féle álnevű elvtársaidat. Ballibes et.-k

schlumbergerna 2012.12.21. 23:30:09

Hamarabb is megtehetted volna már!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.22. 12:43:28

"De a lényeg, hogy nem is kell nekik érteniük hozzá: nekik elég, ha azt mondják, hogy értenek hozzá. "

Ez ennek az adminisztrációnak a tökéletes leírása. Itt be is lehetett volna fejezni a posztot, és a maradék helyre egy pinát tenni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.22. 12:55:17

@Humperdickk:

"Magyar parlamenti képviselők a szórakozóhelyet nem látogathatják!"

Felírat az észak-mordori "A kibelezett hobbithoz" címzett ötödosztályú talponállóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.22. 16:05:54

@Humperdickk:

Brühühü, tovább üldözik a keresztényeket:
hvg.hu/itthon/20121222_Szabalytalanul_minositettek_at_Semjen_dol

:DDD

Istenem, de imádom mikor ezt a félművelt, bornírt hólyagot csépelik... :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.22. 16:14:00

Összegezzük: Tömjén Zsolt teljes "tudományos" munkássága, ideértve diplomáját, doktori címét és publicisztikáit (azt az egyet), lényegében egy laikusoknak szóló ismeretterjesztő könyv, és pár konfúz cikk összeollózásából áll, hozzácsapva még pár oldalnyi förtelmes ostobaság a Stones sátáni mivoltáról. LOL

(Bocs, de ki kellett ennek jönni. :DD)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.22. 18:01:53

@Humperdickk:

Egyébként elküldted Törőcsik Marinak? Én elküldeném.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.22. 20:06:34

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: nem ismerem. De tartok tőle, hogy nem is örülne neki, ha ismerném. És így van ez rendjén.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.22. 20:07:37

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: énis írtam már píécsdít, igaz, másnak. Nem a semjénnek... :) (A sajátom már nem jött össze.)

Mr Neanderthal 2012.12.22. 20:15:19

Kedves Humper Ur
Kerem ne moderaljon ki senkit roppant szorakoztato parbeszed tanui lehetunk, magam ritkan fordulok meg ebben a kozegben, ahonnan az urak jonnek.

Egy ideje az izgat hogyha Semlyen ur mondjuk vadaszik es ledurrant egy vaddisznot, es az orom kovetkezteben beleelvez a nadragjaba, akkor az abortusz? Keresztenyileg persze.

babo81 2012.12.22. 23:48:35

@szist:" nem hülye mindenki" igazad van csak te!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.23. 13:08:34

@Mr Neanderthal:

Nem, az Onán vétke. Már amennyire tudom, nem vagyok keresztény.
De Semjén esetében, mivel így egy rakás kis izétől megszabadulunk, melyekből adott esetben további Semjének sarjadhattak volna, inkább a természet egyfajta immunreakciójáról van szó.
süti beállítások módosítása