Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Cenzúra: hogy mi jön majd

2010.12.09. 11:18 Humperdickk

Jelenleg éppen van ez a hír:

Ha ezt a rendszert nem vezetik be, akkor a magyar államadósság biztosan 70 százalék alatt lehetne – jelentette ki a fideszes képviselő, aki felhívta a figyelmet arra, hogy éppen ez a tény mutatta meg a rendszer makrogazdasági működésképtelenségét. (rogánantal, fidesz.)

Képzeljük el néhány média jelentős publicistáinak első sorait (a Karinthy-kopirájtot súlyosan megemlítve, mert én nem lopok):

Váncsa István, ÉS:

Rendes magyar ember a csicsókából eszkábált főzelékhez annyi vizet rak, amennyi a gyöngyöző felhabhoz elengedhetetlen, de többet sosem. Nem tölti túl a fazekat, mert akkor (már csak a víz felforrásának nem Fidesz-kompatibilis fizikai állandói miatt is) nyúlós, ragadós, ehetetlen masszát nyer nem várt eredményül."

Megyesi Gusztáv, ÉS:

A sarki talponállóban a minap nem átallotta azt kinyilatkozni Schulz, a tömbházmester (egyébként egykori gyakorló nyilas és ávós a rossz nyelvek szerint), hogy ha ő lenne a kormány helyében, először megnézné, mennyi forgótőke van a stelázsiban, és csak aztán venné meg a sót, ami a járda lesózásához, ezáltal a negyedik emeleti Michalik néni pofára történő nem eséséhez elégséges.

(Kovács Zoltán, ÉS)

Hogy a kormányzó párt egyik legjelentősebb képviselője, aki a Magyar Országgyűlésben több tucat önálló indítványt (köztük a sajtószabadságról mint a cenzúra egyik legfontosabb eszközéről szólót is) többedmagával ugyan, de jegyzi, mit gondol a magyar állam adósságáról, egy demokratikusabb jogállamban szót sem érdemelne - olyan világban élünk azonban, amelyben felelősen gondolkodó polgár nem mehet el emellett szó nélkül.

"A szerk.", mancs:

A minap voltunk kénytelenek (mit kénytelenek! szinte már-már kényesek!) szembesülni azzal a nem elhanyagolható ténnyel, miszerint egyrészt minekünk a kurvaanyánkat (amin már meg sem lepődünk!), másrészt a Magyar Nemzeti Államadósság a szinte a nevetségesen alacsony 70 százalékra csökkenhetne, amennyiben nem lenne a világon ez a sok nemzetáruló szemét magánnyugdjípénztár-tag; akikre azonban figyelni amúgy is olyan, mint "a sápítozók, a huhogók és az örök bizonytalanokra hallgatni" (ti. nem szabad).

E helyett 2010. január 1-jétől egységesen (esetleg itt-ott, néhány kötőszóban különbözve) az alábbiak lesznek olvashatóak, mintegy a kollektív, teljesen önként vállalt tudatalatti indittatása révén:

"Ha ezt a rendszert nem vezetik be, akkor a magyar államadósság biztosan 70 százalék alatt lehetne: éppen ez a tény mutatta meg a rendszer makrogazdasági működésképtelenségét" – jelentette ki Rogán Antal, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője, polgármester.

Tényszerűen egyébként arról van szó, hogy mindösszesen (!) csak 10 százalék (a jelenlegi 80 minusz 70) lenne az államadósság, ha lenne (van, még) magánnyugdíj, de nem lenne olyan tehetségtelenül idióta, alkalmatlan hülye az ÖSSZES EDDIGI magyar politikus alkotta kormány (tehát a jelenlegi is), amilyen. Ezáltal egyébként alkalmatlan arra, hogy kigyőjjön a rendelkezésre álló kosztpénzből. (Meg az 1-2% resztli. Pluszminusz!) Azaz 10%-ról tehetnek a magánnyugdíjasok (ez egyébként nem igaz, de mindegy) és 70%-ról mindenki más.

A lényeg: ezek a tények gondosan elhallgatva lesznek. Az a kétharmad hülye nagyon boldog lesz, hiszen nem kell mérlegelnie, a blikkben csupa jót olvas majd. A többi nemidióta meg legalább többet foglalkozhat kedves klasszikusaival. (Balzac, Tolsztoj, Thomas Mann! Istenem, mióta tervezem újraolvasni a teljes Shakespeare-korpuszt!) És végre újra lesz mit nézni a tévében szilveszterkor. Lesz Szombat Esti Filmkoktél. Sőt, talán még a Hofi is feltámad.

A sok idióta meg menjen felvonulni trianonkor!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr132504015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása