Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Búcsú az Európai Uniótól

2010.12.28. 09:52 Humperdickk

„[E]zen kívül csak bele kell nézni az uniós alapszerződésbe és abból kiderül, hogy mi forog kockán.” (hvg)

Ezt egy másik civilizáció, hovatovább másik univerzum képviselője mondta. Konkrétan Jean Asselborn a neve, és amolyan ellenségember, merthogy szocalista munkáspárti. (Fujj.) Mellékesen Luxemburgban szocialista munkáspárti, ami azért nem egy türmerszint. Ráadásul külügyminiszter abban a kormányban, ahol egy másik necces pali a góré, egy bizonyos Jean-Claude Juncker, aki keresztény ugyan, de szocialista. Fene a gusztusát. Fogadjunk, még a legelső szocialista, Jézus Krisztus is kóser neki!

Szal’ össze vannak itt keveredve a dolgok, egyszeri orbánbirka nem győzi kapkodni buta fejét. Persze fideszuniverzumban könnyen jön a megoldás: mindkettő szocialista, oszt jónapot. Szavak vannak csak , a mondatoknak befellegzett. Ezzel a további, gondolkodás nevű kemény fizikai fájdalmat jelentő munka okafogyottá vált, hisz totálisan idióta fideszemberünk megtalálta a megoldást, emtéi átvette, híradó leadta, détótkriszta szépen mosolygott hozzá, mi kell még? Luxemburg különben is operettország, mint tudjuk Lehár óta: táncoljanak, daloljanak, na dumáljanak.

Még nem jött el azonban a Kánaán, még van addig három teljes meg egy fél nap. Így egyelőre még magyarországon bejegyzett doménen is elmondhatom, miről beszél ez a luxemburgi jóember. Szóval, hogy mi is az igazság. Nem szerintem az igazság, nem kenyéradó gazdáim, a liberálszocialista kommer országvesztők szerint az igazság, hanem csak úgy igazság, pőre valójában. (Ezen a ponton nagy volt a kísértés, hogy belinkeljek egy méretes hímtagot, de óvom a kiskorúak személyiségi jogait.)

Tehát: van egy alapszerződés, annak egy Alapjogi Chartája (pdf). Ebben olvashatók az alábbiak:

      11. cikk: A véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadsága
      (1) Mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás szabadságához. Ez a jog magában foglalja a véleményalkotás szabadságát, valamint az információk és eszmék megismerésének és közlésének szabadságát anélkül, hogy ebbe hatósági szerv beavatkozhatna, továbbá országhatárokra való tekintet nélkül.
      (2) A tömegtájékoztatás szabadságát és sokszínűségét tiszteletben kell tartani.

Most attól tekintsünk el, hogy valaki ezt idegen nyelven elolvasta, lefordította, valaki meg ezt korrektúrázta, szerkesztette és mindezek után az első bekezdés vége értelmetlen lett. Ez egy ilyen szar ország, mit lehet tenni. A helyzet ugyanis ettől függetlenül az, hogy pontosan erről beszél fent ez a büdös próbafrancia kommer. Hogy mi ezt aláírtuk. Meg ezt is:

      54. cikk: A joggal való visszaélés tilalma
      E Charta egyetlen rendelkezését sem lehet úgy értelmezni, hogy az bármilyen jogot biztosítana olyan tevékenység folytatására vagy olyan cselekedet végrehajtására, amely az e Chartában elismert jogok vagy szabadságok megsértésére vagy a Chartában meghatározottnál nagyobb mértékű korlátozására irányul.

Vaze, ezek még a zorbánra is készültek. Kezdem tisztelni őket.

Na de mi jelent mindez? Optimista forgatókönyv szerint: a szalaiannamari mehet a picsába. A pesszimisták szerint: az EU mehet a picsába: ideig hőzöngenek, majd beletörődnek. (E kettőben tehát a picsa csak, ami a közös. Miért nem lep meg.) Van azonban egy harmadik megoldás. Az, ami fenti okosember szerint kockán forog: az uniós tagság.

Innen üzenem: nem forog az. Ellenben le van az szarva. Ezt a nagyon buta zorbánt ugyanis nem érdekli semmi: ennek hivatása van. Ő nem tévedhet. Őneki igaza van. Ő mindent tud. Ő.

Figyeljétek meg: még a soros uniós elnökségünk alatt kilépünk a gecibe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr822543470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása