Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

És most következzék szokásos év eleji összefoglalónk!

2011.01.02. 23:18 Humperdickk

Kőkeményen indult az idei év is.

Kezdődött azzal, hogy mindannyiunk Palija, mit Palija, a palik Palija aznapi helyesírási hibáit a nemzettel minden áron megosztandó majdnem lemászott a képernyőről, frászt hozva ezzel a kedves, tarkóig bepartidrogozott tinilányokra. Ilyesmit még a legkeményebb magyar legény is csak huszonkilences korhatárkarikával (vö.: Kör) a töke körül mer végignézni, világos nappal; éjfél után ellenben semmiképp.

És ez még semmi. Még ugyanezen a vonalon mozogva: kicsike híja volt, hogy nem üzentünk hadat a Microsoft Corporationnek, amely nyilvánvalóan a provokáció szándékával fejlesztetett szövegszerkesztője alá olyan helyesírás-ellenőrzőt, amely csak bizonyos feltételek teljesülése (mondatban betöltött szerep, ill. ragozott alak) esetén húzza alá az „áld”, ill. „kedvel” magyar szavakat. Nem csoda, hogy a Legfelsőbb Kényúr Minden Idők Legigazabb Magyar És Európai Elnöke Plusz A Csatolt Részek Kivéve Luxemburg első haragjában mindenestül el akarta volna törölni a 'kedvel', ill. 'áld' igék szótári alakját 1500 évre visszamenőleg, illetve egyszer és mindenkorra betiltatta volna a hosszú mássalhangzók írásban történő jelölését. Végül azonban megelégedett azzal, hogy 2011. január elsejei hatállyal 3,5% extraadóval büntetett minden Microsoft termékben leütött szóközt vagy tabulátort, valamint a legközelebbi kormányülésen megkorbácsoltat egy önként jelentkező akadémikust (plusz egy általa kiválasztott luxemburgit).

És ez még semmi! Tovább gyűrűzött a Magyar Nemzeti Cenzorhivatal Sajtószabadság Lovagjai És Lovaginái Akik Azt Mondják Ni és az amerikai reppertársadalom közötti nyilatkozatháború. A Hivatal már második hosszas (elébb bárgyú és buta, utóbb kínosan szellemes és arrogáns) nyilatkozatát teszi közzé az ügyben, amire az ellenfél egyelőre röhögéssel, valamint közeles arcukba fingás belengetésével válaszolt, illetőleg bizonyos nagyon részeg, tehát teljesen megbízhatatlan források szerint kilátásba helyezte, hogy megveszi az egész „kurva” (eredetiben: 'madafaka') hatóságot kilóra, ledarálja és felszippantja kokó helyett, mert „ezek a tudatmódosult hülyegyerekek nem igaz, hogy nem szívtak előtte valamit”. Erős a gyanúm, hogy itt két szellemóriás egymásra találásának lehetünk tanúi, és bízvást állítjuk, ilyen horderejű eseményre Goethe és Schiller óta nem volt példa – bár igaz, azok is ittak rendesen.

Ellenben: az ellenség aknamunkája idén is betette a lábát! Bizonyos szintén sportoló, úgymint szaladgálásban jeleskedő nagyon gazdag szemétládák a helyett, hogy zokszó nélkül finanszíroznák a nagyonbutaképű matolcsigyerek hagymázos képzelgéseit a magától beinduló gazdaságról (vö.: „baszok az egészre, fingom nincs mi legyen, majleszvalahogy, kapjátok be” – ószankszrit közmondás, fordította Sz. A.), árulkodnak Brüsszelben. Ebből a tényből mi, rendes magyarok egyelőre csak azt a tényt tartjuk figyelemre méltónak, hogy Brüsszelnek hülye neve van, így lesz szíves megváltoztatni, mivel tisztességes magyar ember azt kiejteni nem képes.

Összefoglalásképpen elmondhatjuk: szépen alakul az új világ. Természetesen nem megy minden zökkenőmentesen: a vasárnap esti Magyar Nemzeti Egyes És Egyetlen Híradóban egyrészt nem a détótkriszta volt, amit innen sérelmezünk, másrészt sajnálatos, hogy szmog viszont van sok helyen. Ez utóbbit még kezelni képes a Nemzeti Időjárás Időnkénti Változásának Rendszere (azaz: kurva nagy szél lesz valszeg csütörtökön), de a hírek végén bemutatott, patakba csúszott micsubicsi pádzséró láttán összefacsarodott a szívünk. Ilyen sorstragédiák, reméljük, az év hátralévő napjaiban elkerülik hazánkat.

Ahogy mindenki más is. Ha csöpp esze van.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr192555457

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nacsinák Gergely András - A VÁSZON IGAZSÁGA (1) 2011.01.08. 19:00:02

Ha más nem is, a sokat emlgetett belle epoque-ot legalább az széppé tehette, hogy volt minek hátat fordítani. A szecesszió mozgalmának ihletői és prófétái a rómaiak példáját követve a kivonulás mellett döntöttek, olyan festészetet keresve, amely nem ér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása