Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Kilencvennyolc százalék

2011.05.10. 11:37 Humperdickk

Szerintem az alkotmánybírák lehet, hogy újszülötteket esznek.

Nagyon mást már tényleg nem tudok gondolni róluk. Nemrég mondta ugyanis a Lézerblokkolók Védőszentje, az a bizonyos ismert délalföldi népművész és lázárboldizsár-scejcibankszámlatulajdonos, miszerint az alkotmánybírák magyarország érdekeivel ellentétes döntést hoztak. Az ország érdekében kizárólag az áll ugyanis, hogy az ország az 57 évesen, harminc év munka után elbocsátott földrajztanár végkielégítésének kettő millió feletti részét szintén kormánysportkocsik bérlésére és fenntartására költse. (Vagy bármi más hülyeségre, például idióta kérdőívek küldözgetésére, oly mindegy.) Ez esetben tehát akkor az Alkotmánybíróság egyrészt kussol erősen, másrészt lesz szíves felfüggeszteni az ország érdekeinek folytatólagos megsértését – beleértve az újszülöttek mustárban és kakukkfűben történő pácolását, hogy azok közeles elfogyasztását ezzel segítse elő. (Két nap után állítólag nemcsak a húsuk lesz porhanyós, de még a kis csontjaik is feloldódnak. De mondjuk én nem értek az alkotmányjoghoz).

De nem is ez a kérdés. A kérdés az, hogy mi legyen tehát ezzel az Alkotmánybírósággal?

Félreértés ne essék: nem az a baj vele, hogy a tagjai esetleg mondjuk újszülötteket dinsztelnek a saját zsírjukban, és tunkolják aztán fehérkenyérrel. Van az úgy: senki sem tökéletes – hiszen lehetnének akár baloldali zsidó filozófusok is. (Istenments, persze.) Inkább az a baj, hogy ezek az alkotmánybírák ravasz, intelligens, okos emberek: nem pörög ugyan már úgy az agyuk, mint egyszeri alekosznak a végjátékban, de azért megtalálják azt a kis rést, amit hagyott nekik a jogalkotó. (Innen üzenem, hogy szerintem az emberi méltóságomat sértette, hogy tizennégy év munka után elvesztettem a jogosultságomat az állami nyugdíjra. Ha ezt tudom ugyanis, többet teszek félre öreg napjaimra az elmúlt nyolc évben. Csak szólok, hátha olvassák ezt a blogot alkotmánybírók is.) Namármost: akinek esze van, az a jelek szerint kizárt, hogy miniszterelnöki szóvivő vagy frakcióvezető legyen – de még csak kétharmados gombnyomogató sem lehet abból, aki gondolkodik. Ergó az ilyen minek van.

Szerencsére azonban közel a segítség: ezek a bírák felének ugyanis lusta, pohos vénembereknek tetszik lenni. Kettejük (Holló, Bihari) már nem is lehetne bíró, ha érvényes lenne az új Húsvéti Szent Alaptörvény (és ha az érvényes lenne az alkotmánybírákra: de, mint mondtam, nem értek a kannibál szakácsművészethez). Ez szerencsés fejlemény, főleg annak fényében, hogy további három (Bragyova, Lenkovics, 2013-ra felkészül: Kiss) meg egy-két éven belül betölti a 62-t! De ez semmi: ha elolvassuk fent említett vécépapírt (pdf), amely kimondja, miszerint ha egy ország alkotmánybíróságának nincs tizenöt tagja (24. cikk, 4-es bek.), akkor minimum szart ér, minden érthető lesz. És ha továbbá még számolni is tudunk, azonnal meg is világosodunk – de olyannyira, hogy a Buddha a bukszus alattt kutyafasza lesz hozzánk képest.

Gyengébbek kedvéért illusztráljuk tehát mindezt egy számtanpéldával! Adott egy alkotmánybíróság, amelynek 10 tagja van. Ketten 2011 végén, ketten 2012 végéig mennek nyugdíjba, egy tag pedig 2013-ban. Ha az alkotmánybírók számát időközben 15-re emeljük, legkésőbb 2014-ben milyen lesz az új tagok aránya a régiekhez képest?

Segítek: kétharmad fog kijönni. Még hozzá pontosan kétharmad (a törtszámok pofátlan rendszerével leszámolt a fülkeforradalom). Tehát nincs más feladat, mint megkeresni ezeket az új tagokat – és, mint tudjuk, minden rendes miniszterelnöki szóvivő, nyugdíjvédelmi megbízott, vagy akár hátvakarási ügyekkel megbízott bárca nélküli faszkalap simán alkalmas alkotmánybírónak. Sőt, a jelek szerint csak az alkalmas, mert hajlamos nem beleugatni mindenbe, ezzel szolgálva az ország érdekeit. A jó hír tehát, hogy hamarosan nem lesznek független szakemberek az Alkotmánybíróságon sem. Ami logikus: miért pont ott lennének. Szem előtt vannak nagyon. A végén még bemondja a tévé – jobb az ilyet eltitkolni.

Hátha még sincs internet.

Szólj hozzá!

Címkék: kormány alkotmánybíróság adó alkotmány lázár

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr502892667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása