Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Magával kötve mint a kéve: a lehetmásizmus bukásáról

2011.12.24. 21:44 Humperdickk

Van valami a levegőben. Biztos Karácsony van. Ilyenkor szeretni szoktunk mindenkit és meg szokás bocsátani a bűnösöknek is bizonyos babonakörökben. Lássuk tehát, mi van ezzel a gyurcsánnyal megbocsátásilag!

Onnan gondolom egyébként, hogy Karácsony van, mert be kellett rángatnom egy kurva nagy fenyőt földlabdástól (mindig gyökerest veszünk, mégiscsak jobb, ha mi dobjuk ki a kiszáradt kórót tavasszal, és nem a kereskedő), plusz egész nap itt ugráltak a fejemen a kölykök, hogy mikor jön már a Jézuska. Mondtam, kérdezzék a lázárjanit. (Azt végül is nem tudom, megkérdezték-e, mindenesetre ezzel a válasszal elvoltak estig.)

Azonban én miközben eme szép, a keresztény babonakörök által rám hagyományozott néphagyomány értelmében zabáltam kövérebbre és ittam hülyébbre magamat folyamatos káromkodások és egyéb kedves családi üvöltözések közepette, azt veszem észre, hogy a világ másik fele azzal van még mindig elfoglalva, hogy most akkor rohadjon meg ez a gyurcsány, vagy ne rohadjon meg. Mindezt persze a szeretet jegyében. (És a greczyblog még nem is jelezte észrevételi szándékát ebben a rettentően fontos problémakörben, pedig szeretni, az aztán nagyon tud. Főleg, ha a gyurcsányt kell szeretni.)

Foglaljuk össze azok számára, akik az elmúlt két napot egy búvárharangban töltötték háromezer méter mélyen, vagy simán csak a családdal voltak! (A kettő ugyanaz, csak a búvárharangban csend van.) Történt, hogy a minap egy rendkívül szimpatikus, új magyar politikai formáció, a Lehet Más a Politika (vagy valami ilyesmi, nem figyeltem eléggé a Híradót) odaláncolta magát a Parlamenthez (épület, nagybetű), mert a fülébe jutott, hogy a kétharmad olyan választási törvényt fog megszavazni, amivel el fogja érni, hogy a következő országgyűlési választáson a jelenlegi négy pártból csak három legyen a parlamentben (gittegylet, kisbetű). És, mit ad Isten, ezek a rendkívül szimpatikus lehetmások lennének a kieső negyedikek. Ők tehát nem lesznek benne, és ezen megrettenve azonnal oda is láncolták magukat a kecóhoz, hátha nem veszi észre senki őket 2014-ig.

De persze nyilván én vagyok egy rosszindulatú kis pöcs, hiszen a lehetmások csak értem aggódnak: a saját egzisztenciájuk nekik mellékes, sőt, az a collateral damage, szégyellik is magukat miatta kellőképpen. És bár a lelkem mélyén még én sem tartom valószínűnek az önérdek ilyen dús felhabzását, azért az tény, hogy az elmúlt másfél évben aránylag ritkán láttam rendkívül szimpatikus ökofasisztát fel s alá lófrálni csini kis láncokkal a kosúttéren, azaz a jelek szerint a manyupeinstand, az alkotmánybíróság sokadik seggbekúrása vagy a bírói hatalmi ág családi vállalkozássá tétele valamiért mégse fájt ennyire.

És bár ebben osztoztak az összes többi párttársukkal, és azt is elhiszem, hogy az is fájt, csak elfojtották férfiasan, az azonban, ami gyűlölet megcsillan itt a szemekben, amikor a szocialisták, de legfőképpen a gyurcsány képe felmerül a szürkeállományban, több, mint nevetséges – pedig amikor egy ilyen jávorbenedek szemében a gyűlölet megcsillan, az még egy valami: nem lennék annak az atomerőműnek vagy plázának a helyében, akire ő megharagszik. De ha ettől eltekintek, valamint abbahagyom a poénkodást, a beállt nagy csendben nagy bátran mégis megkérdezném: mire fel ez a féktelen gyűlölet?

Félre ne értsen senki: az odáig rendben van, hogy a gyurcsány kapott esélyt (tőlem is), megpróbálta, elbaszta, ennek okán a továbbiakban nem kívánjuk miniszterelnökként alkalmazni. Ezt értem. De az Isten szerelmére: hogy lehet gyurcsány akármelyik cselekedetét (nem, nem lőtt ki szemeket, legalábbis személyesen biztosan nem) egy napon említeni például azzal, ami miatt a most ezek a lehetmások a láncaikat csörgetik? Hogy nem érzik, hogy az államadósság elszállása világválság idején szopás ugyan, és biztos lehetett volna másként is, de módszeresen lebontani a demokráciát és a helyébe kovácslajosnékat ültetni egész egyszerűen más súlycsoport?

Persze, lehet, hogy értik. Értik ők, és ezért félnek, mert ha a gyurcsányt akár egy pindurkát is elfogadják, azaz legitimálják, a végén még megeszi őket reggelire. És persze, Isten ments, az maga lenne a végítélet, meg a satöbbi, de könyörgöm, akkor mutassanak alternatívát: mutassák meg azt a lehetmásospólós szuperhirót, aki alkalmas lehetne az ország vezetésére. Mert a becsületesség, az őszinteség, a demokratikus elkötelezettség, sőt, az ökotudatosság bizony nem elég. Elhiszem, hogy kell, lehetmásoknak meg különösen kell, de nem, akkor sem elég. A feladat tehát adott: tessék felnőni. Tessék politikát csinálni.

Mert annyira azért nem lehet más: jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy a sifferbandi rezignált félmosolya félmilliónál több embert nem érdekel ebben az országban. A félmillió meg (újabban) még egy parlamentbe jutáshoz is kevés. Úgyhogy lesznek szívesek megtalálni a vezérköcsögöt, és addig is azzal összeláncolni magukat, akivel értelme is van. Egymással nem annyira van. Nem tudom, lehet, hogy tévedek, de egyedül még baszni sem akkora élvezet.

15 komment

Címkék: gyurcsány forradalom karácsonyi schiffer lehetmás

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr503493994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aptyuka 02 2011.12.25. 02:58:25

Ez is jó volt.
Boldog Karácsonyt!

IGAZ MAGYAR 2011.12.25. 08:54:14

"Félre ne értsen senki: az odáig rendben van, hogy a gyurcsány kapott esélyt (tőlem is), megpróbálta, elbaszta, ennek okán a továbbiakban nem kívánjuk miniszterelnökként alkalmazni."

Mire jó ez a legenda gyártás és mire jó még mindig "azért jelzem ám Viktor suttyomba veled vagyok"?
Ha segget akarsz továbbra is nyalni akkor ki a nyelvvel és vállald fel!
Az ilyen gerincprotézises értelmiség juttatta ide az országot! Mindig utólag mondják hogy ők már az előzőrendszer alatt is belülről bomlasztották azt, persze az meg aki nyíltan felvállalja az mocskos áruló vagy egy semmilyen kis senki!

Humperdickk pöcs vagy, egy kicsi puhapöcs aki még beleszövi mondandójába a hivatalos mantrát (gyurcsányozik egy kicsit), majd nem tudja hogy valójában már-még kinek is kellene segget nyalnia.

De ne parázz segget mindig találni fogsz!

farcsika67 2011.12.25. 10:12:48

nem az a baj, hogy az lmp nem kerül be, az a baj, hogy a fidesz bekerül. mert akkor sakk-matt.

mindig igazamva 2011.12.25. 11:26:14

Igaz magyar: szövegértésből egyes

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.25. 11:40:12

@farcsika67: ez márpedig így lesz, hacsak a többieknek nem sikerül megegyezni a következő választások első és egyetlen fordulója előtt. A jelek szerint nem sikerül.

Marad még, hogy visszajön a Bajnai az élőhalottak seregeinek élén és szétcsap Minas Tirithnél. Erre viszonylag csekély esélyt látok, tehát szvsz azzal kell főzni, ami van, és nem fintorogni, hogy lehet más. Persze, lehet, majd. De előtte jó lenne legyőzni őket.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.25. 11:40:51

@mindig igazamva: ő nem a posztra válaszolt, saját démonaival küzd. Drukkoljunk neki!

IGAZ MAGYAR 2011.12.25. 11:55:57

@mindig igazamva: ".... szövegértésből egyes" és testnevelésből hányast kaptál?

orgonás 2011.12.25. 12:06:40

..na ezt is kár volt elolvasni...lehet, hogy a vezír írta álnéven,sőt biztos

laci0011 2011.12.25. 13:54:36

Nem kicsit teszed magasra a mércét,az lmp-vel szemben,sokat kell még tanulniuk,de Te mintha gyűlölnéd őket valamiért.Nevetségesen túlzóak az elvárásaid.

gyilkos fűegér 2011.12.25. 14:28:21

@IGAZ MAGYAR: "Humperdickk pöcs vagy, egy kicsi puhapöcs aki még beleszövi mondandójába a hivatalos mantrát (gyurcsányozik egy kicsit),"

Fater, nálam jobban senki nem utálja a fideszt, meg a csútit, de ez nem változtat azon, hogy Gy. F. elkúrta, nálam legalábbis egy 10,5%-os hiány, meg hogy az ország pár napra volt az államcsődtől, mindezt a választások megnyerése érdekében, nem tartozik a bocsánatos bűnök közé. A töketlenkedés sem, meg a felkészületlenség sem, meg a folyamatos üres duma sem.

Bajnai meg Oszkó jöhet.

@Humperdickk:

"Collateral damage", magyarul: "Bocs Főnök, a Szabadság Ellensége helyett véletlenül a vakok intézetére dobtam a bunkertörő bombát, gondolom ugrott a szabim..."

Andráska8 2011.12.29. 09:24:53

Schifferrel nem lehet más.

egyfejű 2011.12.29. 09:58:05

@Andráska8: pedig figyelembe vehetné ő is Helmut Schmidt mondását: "Akinek víziói vannak, az menjen orvoshoz".

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.12.30. 13:55:03

@laci0011: nem, csak haragszom rájuk, mert megérdemlik, hogy foglalkozzak velük. A fidesz csak dühít, az emeszpé-déká elszomorít, a jobbikról meg szó se essék. Az elempé az egyetlen, akiből lehetne valami, de szemlátomást nem lesz. És ez nekem roszul esik.
süti beállítások módosítása