Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Megoldás a tüntetőknek tavaszra

2012.01.20. 12:51 Humperdickk

Megy a nyavalygás, hogy a kormány nyolcszáz évre előre lefoglalta a budapestet. Nem kell nyavalyogni: mondom, mi a teendő.

Ez majd úgy lesz, hogy el kell menni a Szabad sajtó útra, és ott a pesti hídfőnél a színpad előtt megállni, és nézni értelmesen, hogy az arra járó rebiszes nehogy azt higgye, kormánypártiak vagyunk.

A továbbiakban az fog történni, hogy a meghirdetett időpont előtt háromnegyed órával azt fogjuk észrevenni, hogy már a Kígyó utcánál emberekbe ütközünk, akik szorosan, szinte lapjukkal állnak a szemerkélő havasesőben. Nem esünk kétségbe: megállunk mögöttük, figyeljük a kivetítőn a Dorottyát, aki épp beskáláz, míg a technikusok tesztelik a technikát.

A meghirdetett időpont előtt félórával a beleütközés megismétlődik, de ezúttal már a Petőfi Sándor utcánál. Mínusz Dorottya, mert ő éppen a tizenhetedik zokniját húzza fel és a huszonnyolcadik forró teát tolja, mimiatt is nem látszik, mert eltakarja a fél fejét a bögre. Addig is figyeljük a kivetítőt, abból nem lehet baj.

Tizenöt perccel a kezdés előtt már a Petőfi utcánál áll a sor, de még mindig jönnének ki a metróból. Sokan visszafordulnak, és elmennek inkább az Astoriáig. Pár perc múlva teljesen bedugul a környék, a tömeg a Körútig áll, a szomszédos mellékutcák is tömve, páran elégedetlenkedni kezdenek, mert nem látják a kivetítőt. A hangosítás szerencsére működik. A havaseső viszont elállt. Ónoseső van helyette.

Kezdés után pár perccel le kell állítani a Körúton is a forgalmat, a tömeg odáig ér. Felemelő közösségi érzése van mindenkinek, szinte tapintható a decentrális erőtér, csak a zsebkendő ne fogyna ilyen kurva gyorsan. Hiába, hideg van. A környékbeli kávézók forró teát, forralt bort osztogatnak a didergő tömegnek.

Negyed órával a kezdés után megtelik az összes környező utca és tér: nem férnek el többen. A rendőrség ideges babrálásba kezd a gumiboton.

Ja, mit akarok mondani: persze március 16-án. Mert forradalmat lehet ünnepelni egy nappal később is. Csinálni meg pláne.

Már persze ha van rá igény.

2 komment

Címkék: diktatúra nemtetszik milla

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr513593881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bryan élete 2012.01.20. 15:16:57

Sajnos, amikor a szinpad második cövekét verik le, ott terem 500 rebiszes és a fülüknél fogva viszik el a cölöpverőket.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.01.20. 20:12:07

@Spániel: nem tom, mondtam-e, sógorom rebiszes. Majd megbeszélem vele. :)
süti beállítások módosítása