Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Nekem nincs véleményem, én fideszes vagyok!

2012.02.16. 09:21 Humperdickk

Szinte még egy napja sincs, hogy értekezni voltunk kénytelen a parttalan hülyeség természetrajzáról, és íme, a természet újabb kemény diót gurít elénk váratlan. És rögtön egy szakajtónyit.

Mert az odáig rendben van, hogy egy oktatáspolitikáért felelős államtitkár szerint nem kellenek ahhoz (oktatás)szociológusok, hogy megmondjuk, milyen (felső)oktatást akarjunk ebben a tejjelmézzel folyó hígfosban, amit darab ideje hazánknak vagyunk kénytelenek nevezni: ha őnagysága társadalomtudósok mellőzésével akar társadalomtudománnyal foglalkozni, ez esetben őnagysága hülye, túl van tárgyalva, lépjünk tovább, nincs itt semmi látnivaló. Mert hát lássuk be, van az úgy, hogy rájön az emberre a társadalomkritikai értelemben vett szükség, és sehol egy kurva szociológus, amibe törölné a szentséges valagát: ilyenkor végképp nem lehet tökölni, azonnali hirtelenséggel cselekedni kell, azaz meg kell nyirbálni mindennek a keretszámát, amihez nem értünk, hátha olyannak is meg sikerült megnyirbálni, aminek kellett is volna. Sose lehet tudni.

Ezeket, mondom: értjük, nekünk magyarázni nem kell, ez ebben a országban így van, mindig is így volt, ergó innentől most már mindig is így szokott lenni. Ez itt a normális eljárás: valakit kineveznek hegyközségi főseregélyijesztgetőnek, és ez természetszerűleg azzal jár, hogy innentől kezdve akkor van metszés, hajtásválogatás, kacsolás, tetejezés és főként szüret, amikor ő, a főseregélyizé mondja. Konkrétan persze a seregélyek mindeközben felzabálják a szőlőt, de ez nem baj, ez csak amolyan járulékos kár, amolyan költségtérítés, ami ugye, amúgy is bemondásra megy. Sőt, benne is van a költségvetésben, de nem is akárhogy, kétszer aláhúzva van benne, és ebből legalább egyszer személyesen a főnagyonhülye húzta alá narancssárga (piros, kék, zöld, barna, egyéb gusztustalan színű), teszkogazdaságos rostironnal.

Van azonban az a szint, amikor az ember csak a legszentebb döbbenet hangján képes megszólalni. Adott a következő szituáció: feltesz egy felettébb izgága és ellenszenves, ennek ellenére mikrofonnal és kameramannal rendelkező, tehát veszélyesnek mondható újságíró egy egyszerű kérdést – mondjuk, hogy mi lenne, ha a köztársaság első embere egy cirokseprű nyelével gyalázna meg egy komplett kisiskolás mazsorettcsapatot. Vagy beleszarna a nagymamája urnájába, vagy szembeköpné a saját anyját az apja temetésén, vagy mittom, bizonyítást nyerne, hogy lopta a doktoriját. A lényeg, hogy ilyenkor, már feltéve, de nem megengedve, hogy ez biztos is lenne, hogy ez megtörtént, és már jönne is Colombo a bilinccsel, szóval hogy ilyenkor le kéne-e mondania a kegyelmes úrnak, vagy nem-e kellene-e? Mármint hogy mi a vélemény ebben az esetben, hogy mit is tartana ez esetben helyesnek a képviselő úr (asszony)? Mármint hogy konkrétan azért a havi egymásfélmillióért mit tartana helyesnek, amit a buta arcába tömnek havonta pusztán csak azért, hogy véleménye legyen?

Önök nem fogják elhinni: ebben a szituációban az történik szinte a teljes képviselő-testület tekintetében (kivéve a balneológusokat), hogy a testület azonnali hirtelenséggel meghülyül, és olyasmiket talál mondani, hogy amikor odaéertünk a folyóhoz, akkor kell nyilatkozni, és különben is, a jövőre nézve nincs olyan, hogy ha, nem beszélve arról, hogy mit keres a zoszkópéter a vizerbe, valamint fokszimokszin.

És ezek még az értékelhetőbb válaszok voltak.

Mondjuk ki bátran: büszkék lehetünk képviselőinkre, hisz ha egy tetszőleges elmekórtani intézet egy tetszőleges osztályának katatón idióta részlegének ápoltjait kérték volna fel a hvg.hu munkatársai válaszadásra, akkor sem kaphattak volna a fenti videónál tartalmasabb, lényegretörőbb, hasznosabb választ. Ott talán több lett volna a kameralencsébe kent gennyes turha, meg a szájszélen felfúvódó nyálbuborék, ami kétségkívül nem nagy baj, de ennél változatosabban, élvezetesebben ők se tudták volna előadni, miszerint hőőőőrg, muhhhrg, badababadaba, illetőleg nókoment.

Azazhogy mégis. A mai nap hozott még ennél is szebbet: történt, hogy valamilyen rejtélyes okból felkérték bizonyos másik újságírók a parlamenti kétharmad leginkább vízfejű idiótának kinéző tagját, erősítené meg, hogy ki lehet jönni abból a bizonyos havi 47000 forintból. És ő nem köntörfalazott, ellenben megerősítette, ilyenformán:

Gyönyörű, mondhatni, klasszikus eset. Érdemes koncentrálni az ijedt tekintetre: szinte látni, ahogy gondolatainak szélsebes meztelencsigája végigcikkan a fejin kurvalassan: jaj, nehogy elbasszam. Nehogy azt mondjam, hogy nem, hogy tényleg nem lehet. És látni, hogy egy percre el is játszik a gondolatttal: nem, most nem leszek hülye, most az egyszer nem, baszok a másfélmills tiszteletdíjra, nem érdekel, nem ér annyit az egész. De aztán győz a józan ész, vagy az elektrosokk, ki tudja: és kiböki, hogy igen, hogy megerősíti, és még meg is ismétli, hátha nem lehetett jól hallani a hátsóbb sorokban. És szinte látni rajta, hogy ezen a ponton neki már tényleg mindegy, tehát ha rákérdeznének, bevallana az bármit, még azt is benyögné, hogy igen, még mindig a taknyával játszik esténként villanyoltás után. Őt ugyanis abban a pillanatban nyársalta fel igen mélyen a képzeletbeli partvisnyél.

És igaza van: a körülményekhez képest már akkor jobb, ha megpróbálja élvezni.

21 komment

Címkék: budai gyula selmeczi matolcsy pokorny zsiga marcell hülyedroid

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr904117801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chronometere 2012.02.16. 11:24:45

Kérdés, hogy Zsiga Marcell honnan tudhatja, hogy ennyiből meg lehet élni. Zsiga Marcell ugyanis havi 1 millió 610 ezer forintból él. Képviselői fizetése 498 ezer 585 forint, amihez 445 ezer 560 forint választókerületi pótlékot és 115 ezer 950 forint lakhatási támogatást kap. Ehhez jön még hozzá 555 ezer forintos alpolgármesteri fizetése, amit Miskolc városától húz.
Jellemző Zsiga anyagi hozzáállására, hogy saját bevallása szerint „elfeledkezett róla", hogy szabálytalanul, két helyről vette fel költségtérítését. Nem tűnt fel, hogy havi 111 ezret törvénytelenül kap önkormányzati tisztségéért – a parlamenti mellé. Megnéztem Zsiga hivatalos életrajzát, hogy milyen tapasztalata lehet a nehezen megkeresett pénzről. De az egyetem befejezése után, csak a Fidelitas-os pártmunkáját és az önkormányzati képviselőséget tüntette fel. Életrajza szerint semmilyen politikán kívüli munkaviszonnyal nem rendelkezett.
Tipikus Zorbáni FideSS-es"életút",s még a kőbányászpárttitkár apja sem verte.......

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.02.16. 12:18:50

@chronometere: ebből a szempontból semmiben sem különbözik a vásárhelyi Arszlántól: ő már egyetemi évei alatt is az akkori (fideszes) polgármester (rapcsák) csicskása volt, majd annak halála után ő lett a polgármester. Lázárjani jogász, egyébként, de még egy órát nem dolgozott a szakmájában az sem. Akárcsak a nagyvezér.

Ezeket szerintem direkt ilyenre tenyésztik.

istvankah 2012.02.16. 15:56:01

Ezekhez képest a vályog-vető cigány is Emberebb!Lehet,hogy nem ilyen választékosan válaszolna,erre a kérdésre,de a bicska kinyílt volna az annyit érő turhán!A másik oldalán!

Dödölle 2012.02.16. 16:56:27

@Humperdickk:
"...jogász, egyébként, de még egy órát nem dolgozott a szakmájában az sem. Akárcsak a nagyvezér...."
Nos, igen... Ezért is tudja a főfidesznyikhaj, hogy egyetlen jogász képzését sem lett volna szabad államilag támogatni...
Véletlenül most került elém egy cetli, amin a főfidesznyikhaj 6 évvel ezelőtt - az előző választás idején - hirdetett gondolata szerepel:
"Nem jogállamot, hanem szolidáris államot kell létrehozni." Így is van: A jog a pórnép számára nemlétezővé lett ( mert EZEK azzá tették ), ennek ellenére elvárják tőle, hogy ezekkel a fosokkal szolidáris legyen...
Legyen ?...
Lesz ?...
"EZ a kérdés, válasszatok !..."
Egyébként OVI akkor hülyült meg teljesen, mikor híveitől megtudta, hogy még Petőfi verse is szól róla... Csak épen kiderült, melyik az az idézet: "...sehonnani bitang ..."
Ezt követően járt Grazba... Kezelésre... Hiábavalóan.......
ORBÁN, TAKARODJ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.16. 18:47:13

@Dödölle: "Nem jogállamot, hanem szolidáris államot kell létrehozni."

Hát, fogpiszkáló még lehet belőle.
Ha el nem basszák.

ellenellenzék 2012.02.16. 19:12:32

aZ ősszes előttem kommentelő nyomoroncnak: tényleg azt hiszitek nem lehet megélni 47ezerből? Tudom, hogy nektek " értelmetlenségieknek" a telefonszámlátok tőbb, de azok akiknek a termelő munkájából fizetik a felháborító nagyságú béreiteket, azoknak ennyi a nyugdijjuk, es ebből VEGETÁLNAK egy átDOLGOZOTT élet után, míg ti korfura jártok nyaralni. A drágalátos értelmisegg nem termel semmi eladhatót amiből profit lenne, csak az érdekli, hogy dolgozni ne kelljen, de minél tőbbet keressen. Csóri dolgozó múltú nyuggerek meg max a járda szigetekre, a tengeri partjára gondolhatnak.
A zsidik meg simán eladják az országot mert nem ér semmit, csak az ideológia. Fel lehet tolni a seprüt magatoknak is.......

ellenellenzék 2012.02.16. 19:38:54

Szerintetek aki nem végzett legalább egyetemet vagy főiskolát minimum, az nem is létezik, de minimum nem ember. szégyen az ilyen Ún. értelmiségi. És ilyen az említettek 99%-a. Pfúj....
Egy DOLGOZÓ ( ha egyáltalán tudjátok mi az)

egyfejű 2012.02.16. 22:47:33

@ellenellenzék: a felháborodáson és az indulaton kívül mit is akartál itt közölni velünk? Mert értelmet nem sokat látok a hozzászólásodban, a ma sokat magasztalt un. DOLGOZÓ, meg az értelmiség elmegy a francba papagájkodáson kívül.
Pusztán fel szeretném hívni a figyelmed, hogy ha és de nincs megtervezve a munkavégzésed, akkor totál feleslegesen dolgozol a saját szórakoztatásodra. És igen, a munka megtervezését az értelmiség végzi. Azon persze el lehetne vitatkozni, mennyire jól végzik itthon a munkájukat, de az nem idevágó téma. Épp. :)
Jut eszembe, gondolatmeneted alapján nincs szükség könyvekre, mozira, színházra, sőt még erre a rohadt internetizére sem, ahol mindenfélét lehet kommentelni. Még Neked is. :P

ásványi répacukor 2012.02.16. 23:10:12

@ellenellenzék: Te kinek vagy az ellenzéke???????
Az hogy ki hogyan ítéli meg az embereket beszéld meg
lézer janival inkább. A munkát te is könyvből ismered?
Foglalkozása : DOLGOZÓ , vajon mit? Az "értelmisegg" nem termel semmi eladhatót...
ez igy igaz esetedben. Tanáraid munkája meddő fáradozásnak bizonyult. Kedves szemellenzős ellenellenzék akik a nagy ZSÉT felmarkolják azok nem az "értelmisegg" , hanem a politikussegg ahol éppen alkalmazásban tetszik lenni mint takaritónyelv.

pirimogyoró 2012.02.17. 00:32:38

Egy ilyen hülye állam hülye polgára vagyok, vagyunk, vagytok. Miért nem lehet ezt a hazug, tolvaj bagázst s.ggberúgni? Ezek mellől csak kidögleni lehet? Mert úgy tűnik, arra játszanak. De akkor ki fogja befizetni azt az adót, amiből ők röhögve jól élnek?

Láttam a videót és nem is tudom, kitől borzadok a legjobban. Wittner volt iszonyom egyik tárgya, ő, szegény igazi elmekórtani eset. Azt sem tudja, hány óra :) De az oszkópéterező félidióta sem piskóta. Ő vajon egész nap ilyen hülye?

pirimogyoró 2012.02.17. 00:38:56

@ellenellenzék: A seprűt megnyerted, használhatod a saját javaslatod szerint, nem sajnálom tőled. Már biztos jól bejárattad :)

egyfejű 2012.02.17. 09:25:45

pinzét Sándor belügyminiszter elmagyarázta. Valami ilyesmit hogyaszondott: "(mély levegő) ... ha megtermeli a saját településén azokat a javakat, amelyek az élelmezéséhez szükséges, (itten újjain számolás következik) mert kap hozzá magot, mert kap hozzá megfelelő nevelt állatot, először, kap hozzá még esetleg malacot, vagy most még kecskéket kérnek sokan, hogy a tej is meglegyen minden nap, akkor meg."
De szép, és mily bukolikus kép, valahonnan a sötét 18. századból. Egyemberként szántjuk fel a közparkokat, mert máshol a városi csóró hol termeljen?
Emlékeim szerint valami hasonlót Ceaușescu alatt bevezettek Romániában, sőt, ott még balkonládában is zöldséget kellett termelni.
Most afölött nagyvonalúan elsiklok, hogy a most "kapott mag" jó esetben is csak pár hét múlva vethető el (lásd zöldborsó), a termés betakarítására is várni kell picinykét. Addig meg a küszöbnek az ő rágása, Drága Belügykertész Úr?

egyfejű 2012.02.17. 09:26:23

@egyfejű: a név helyesen: Pintér Sándor.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.17. 12:00:06

@ellenellenzék:

Öcsém, én sok seggfej, faszparaszt barommal összefutottam már a neten, de téged tényleg a holdról is látni lehet. Nekem amúgy a telszámlám 2,500 és 3,000 között van, de annyit mindenki tud, hogy télen egy kisebb lakás rezsije is 50 ezertől kezdődik, te segg.

Kérdezd meg anyádékat.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.17. 12:03:12

@ellenellenzék:

Amúgy elnézést, hogy engem felvettek az egyetemre, és még el is végeztem.

Tudod, van olyan, hogy valaki 11 évesen rájön, hogy verheti ki a faszát, de azért amellett még azért a könyveket se dobja félre.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.02.17. 12:24:22

@egyfejű: "De szép, és mily bukolikus kép, valahonnan a sötét 18. századból. Egyemberként szántjuk fel a közparkokat, mert máshol a városi csóró hol termeljen?"

Magyarország megújul:
www.sg.hu/kep/2000_09/aoe2_conquerors_bemutato_01.jpg

Wii 2012.02.17. 15:59:24

@ellenellenzék: Mivel az ellen ellenje tisztán matematikai/logikai alapon kioltja egymást, Te csak egy zék vagy. De az jó nagy :) Ekkora zéket még nem hordott a hátán a Föld, büszke lehetsz magadra!

egyfejű 2012.02.18. 10:15:27

Ómáj, ómáj. Most nézem, ezt az elképesztő szellemi teljesítményt nyújtó Zsiga Marcellt egyéniben választották meg (BAZ 2. VK).
Az utóbbi időkben komoly kétségeim támadtak arról, kell-e nekünk egyéni képviselő. Íme egy újabb bizonyíték arra, hogy nem. Sima lista, égjen a listát összeállító szervezet pofája, ne kelljen a választók butaságával foglalkozni.

Sanko13 2012.02.20. 13:24:03

@ellenellenzék: Próbálom visszafogni magam, világ életemben "szerettem" azokat akik diploma irigységben szenvednek. Mert vagy a képességeik vagy a lehetőségeik vagy a szorgalom hiánya miatt nem tudtak továbbtanulni. Egy egészséges társadalomban meg van a szerepe az atomfizikusnak és az utcaseprőnek is és mindkettő nagyon fontos!
Ha csak hozzád hasonló "dolgozók" lennének, valószínűleg még mindig szakócával kergetnénk a mamutokat és nem épülnek fel a piramisok (sem)!
Az a baj kicsiny hazánkban, hogy sokan azt hiszik, hogy értenek mindenhez, sőt mindenhez jobban! Pl. egyszer próbáltam elmagyarázni egy villanyszerelőnek (egyébként nagyon jó villanyász!), hogy miért nem szabad középen alátámasztani egy e-gerendát, egy órás vita után feladtam, miután láttam, hogy teljesen hülyének néz... Inkább ittunk még egy felest, abban egyetértettünk! :-)

Sanko13 2012.02.20. 13:32:36

@egyfejű: Tévedsz! A név helyesen: Pénzért Sándor! :-)))
süti beállítások módosítása