Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hogyan győzte le a jóságos miniszterelnök a tandíjat?

2012.12.17. 09:21 Humperdickk

Kalandos rémregény. Írta Tündér Lali.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ország, ahol az égvilágon minden volt, ami nem volt, az is volt. Borból volt a kerítés, pálinkából az ajtófélfa, úgyhogy aki ott élt, mind ivott, de még aki nem élt, itatták azt is feszt. Hátha feléled. Vagy hátha nem.

De hogy szavamat ne feledjem: volt ebben az országban minden jó, alaptörvénytől kezdve az alaptörvénysértésen át, röghözkötéstől a rögtőleltiltásig minden, ami szemnek, szájnak, vagy bárki másnak az ingere. Panaszra oka csak annak volt, aki saját jól felfogott nyomorultsága miatt nem akarta tudomásul venni a kapanyelet az árokparton. De hát ez már csak így van: akinek nem ingere, ne vegye magára.

Mondom, minden volt, és minden jól volt, ahogy volt, csak egyetlen dolog hibádzott a kerálnak. (Mert kerál is volt, bár egyelőre csak miniszterelnöknek, mit akarok mondani, Miniszterelnöknek hívták taktikailag. Fodbalokosan tudniillik, meg másrészt nem is fért a nagy okos feje a szentkoronába se.) Na, forgolódott a kerál, gondolkodott nagyon, mizabszem van-e még a seggelyukába őneki, és hát hogy, hogy nem, csak rágyütt: felsőoktatás van abban, úgy biza. De bizony hiába próbálta így, próbálta úgy, kiszívni, kiszúrni, pokorni, csak nem gyütt ki, hiába legyintette reá hordószám a rózsaolajat. Csak nem tűnt el az, és csak vitte a kincstárból a derága pénztet, meg ontotta magából a romkocsmatölteléket, akárcsak a tehen a fingot.

Reform kell ide, nem vitás. Felkelt tehát a kerál, korán reggel, péntek este. Gondolta, ráérünk, ma van péntek, hétfőre meglesz a reform, a kutyaúristenit az iskolájának. Odaintette kedves szógáját, mondta neki: Pötifijam, ha hétfőre nem leszen meg a reform, szóljál rám üstöllést, addig alszok még egyet. Fölkél másnap röggelére, mondja a szógának, te Pötifijam, mi van, nem szótál, nincs meg a reform, a végin még rámvetik magok a dologkerülő férfiatlan deákok a vérszomjas transzveszti penetránsaikat lóbálva, tudod, amire rá vagyon írva, hogyaszongya, anyám add el a házat, köll a pénz tandíjra. Mondja neki az édes szóga, aluggyá még, kedves egy kerálom, és ne idegeljed magadat feleslegbe, sokáig meg pláne ne idegeljed. Röggel van még csak, nincs itt a hétvég.

Aluszik hát tovább a kerál. Ébred azonban, szombat délre, harangkukorékolásra, hogyaszongya, a kutyaúristenit neked, te hitván szóga, mánmeg megin nincs a reform meg a zistennek se, oszt mindjárt itt hét vege. De mondja neki a szóga megent, haggyad elfele, kerálom, lesz ami lesz. Mán csak dél van, ráérel az üstöllésre. Nesze itt van addig egy zsák monyoró, meg itt van hozzá, párbajtűzdelt rektorgerinc vadász módra, ropogassad el aztat addig.

Ahogy mondta, úgy is lett. Estére a kerál elrotyogtatta a monyorót, hozzá megivott kisüstiből hét nagyüstnyit, majd megindult, késedelem nélkül, a reformnak eleibe. Szólította elébb kedves huszárjait: idegyere, legényem, ásókapa, nagyharang, nekem mán csak tek ellesz, amíg leszünk, elleszünk, megyünk a háborúba. Kérdezi a tekes kapitánya, hát hova lesz a séta, gazd’ram. Mondja neki a kerál, hogy hát minden út a romkocsmába vezet, hát hova, ha oda. Várnak ott rám ősi ellenségeim, a deákok, ülnek ott, iszogassák a fröccsöt, mit akarok mondani, a dzsimbimkoktélt satodefittel, és belugakaviárt kanalaznak mellé. Vérszomjas kalózok, nem vitás, mondja a kapitén, mert franszia is volt, nem ám holmi ánglius. Menjünk akkor.

És mentek. Odaérvén nem reszkettek, beléptek. Ültek bent a kegyetlen haramják, voltak vagy tízen, ha nem tizenketten. Imádkoztak, zsolozsmáztak, volt, amelyiknek még garbója is volt, meg csíkos kardigánja. Forgatták a szemüket, de inkább csak amiatt, mert erősen fogyott a kaviár. Na, a kerálnak sem kellett több, kikért egy fröccsöt a legjobb évjáratból, ha franszia, az se rossz. Hörpintett erre, hörpintett arra, majd kisvártatva egyszerre odamondta azoknak az istenteleneknek nagybátran, hogy kettőszáznegyven. Azok meg, ahányan voltak, annyifelé bólogattak. De leginkább csak mindenfele.

Ennyi volt, mese volt. Le volt győzve hát a tandíj, plusz megvolt a reform, egycsapásra is. Mehetett haza a kerál. Estére marhapörköltet vacsorált hideg pacallal meg fehérkenyérrel, meg harapott hozzá némi snidlinget is. Hisz kemény nap volt, köllött a vitamin. A reform meg, ahogy volt, úgy maradt, míg világ a világ, és még azután is, aki nem hiszi, járjon utána. Vagy fusson el véle, amíg jól esik. Meg amíg lehet.

12 komment

Címkék: orbán tandíj pokorni tek hoffmann rózsa diáktüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr164969371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúrófény 2012.12.18. 04:23:32

A szabadkőművesek európai egyesült államában nemcsak az Eu. Monarchiáknak, nincs helyük, hanem a tört. Nemzet államoknak sem. Terveik szerint Magyar O. Is egészen felosztandó a többséget adó szomszédnépek között, és Erdély a románok uralma alá kerül!
Farkas értette meg Adyval azt is, hogy a liberális polgárosodás, még a gerontokratikus szellemi szelekció formájában sem jelent valóságos fejlődést, mert nem a boldog emberi életet szolgálja!. Mit is reklámoz a barom politikai elit? 100 évvel vannak elmaradva egy falusi lelkész tudása mögött!

Aptyuka 02 2012.12.18. 05:20:55

Ennek professzora Parti Nagy Lajos - maradjon ez így...
Különben plagi - zsótis az ügy.

egyfejű 2012.12.18. 07:48:43

@Szúrófény: mutasd már meg Ady mikor és hol írt hasonló agymenéseket?
Olyat már nem is merek kérdezni, hogy milyen tudásban jobb egy lelkész a lelkészi mivolta miatt?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2012.12.18. 12:05:51

@Aptyuka 02: "partinagy" nyilván örül neki, hogy megvédted. Jutalmad a A magyar nyelv értelmező szótára 5. kötete. Benne van a plagizál, fogadjunk. Olvasd el, szerintem.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.18. 16:36:08

De szerdára tényleg meglesz.

Viktor Csimpánz zsebórát szerel. (In memorian A. Jarry)

egyfejű 2012.12.19. 09:39:25

A Kettős Mérce blog kérése alapján küldtem emileket az alábbi szöveggekkel, tiltakozás és felszólítás tárggyal:

címzett:balmadigimi@gmail.com
Tisztelt Igazgató Asszony!

Tegnap este megdöbbenéssel értesültem, hogy ma Magyarországon, egy
iskola felelős vezetője, a diákjai és tanárai politikai véleményéről
gyűjt adatokat. Egy iskola igazgatójának nem az a feladata, hogy a
mindenkori rendszert elvtelenül kiszolgálja, hanem az, hogy az
érvényes törvények betartása(!) és betartatása mellett kiálljon a
tanulni akaró fiatalok és az oktatni akaró tanárok mellett.

Ezért arra kérem, haladéktalanul fejezze be az illegális adatgyűjtést,
az eddig rögzített adatokat soron kívül semmisítse meg!

Tisztelettel

címzett: hivatal@vpmkh.hu
Tisztelt Kovács Zoltán Úr!

Tegnap este megdöbbenéssel értesültem, hogy Ön egy, vagy több, iskolát
arra kötelezett, hogy diákjaik és tanáraik politikai nézeteit
vizsgálják, arról kimutatásokat, jelentéseket készítsenek.
Bár azt nem tudom, hogy az adatgyűjtést valóban Ön rendelte-e el, mint
ahogy azt sem tudom, ezzel milyen célt igyekeznek elérni (egyszerű
hobbi lenne?), azt tudom, hogy ez a cselekedet az Ön által is
fogalmazott Alaptörvény betűjével és szellemével is ellentétes.

Fentiek alapján nyomatékosan megkérem, az esetet kivizsgálni, az
adatgyűjtést azonnal leállítani, a begyűjtött adatokat soron kívül
megsemmisíteni, a felelősöket felelősségre vonni szíveskedjék.

Kérném tovább az érintett diákok, tanárok, szülők nyilvános
megkövetését is.

Választópolgári üdvözlettel

Tegyetek ti is így, ha még nem tettétek meg.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.12.19. 16:03:44

@egyfejű:

Egy éve "levelezek" gyakorlatilag mindenkivel, állam, fidesz, fidelitas, médiahatóság, TV2, mszp, stb, stb...
eddig kizárólag Bartus László az Amerikai Népszavától méltatott válaszra bármilyen ügyben.
Aztán ezt értsd, ahogy akarod. :D

egyfejű 2012.12.20. 12:24:03

Reggel a kerál felébredt és nagyon fájt a foga valami újabb jótéteményre. Ezért neki is látott, mondatott az embereivel ezt is, azt is, azután pedig nekilátott legfőbb és legkedveltebb tevékenységének: eltünt, mint a kámfor.

egyfejű 2012.12.20. 12:26:04

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: engem eddig a Dr. Oetker, meg az USAFIS méltatott válaszra :P

Szúrófény 2012.12.22. 03:23:36

@egyfejű: A lelkész szerinted, tanulatlan, buta ember? Ellenben ön egyedül, a helyes, és abszolút tudás birtokosa?

egyfejű 2012.12.22. 08:09:12

@Szúrófény: amennyiben, ahogy írod, én lennék az "egyedül, a helyes, és abszolút tudás birtokosa", elfutnék magam elől, már csak azért is, mert nem létezik olyan, hogy "egyedül, a helyes, és abszolút tudás".
Arra fekhívnám tisztelt figyelmed, hogy a kérdés emígyen hangzott: "...milyen tudásban jobb egy lelkész a lelkészi mivolta miatt?"
Erre nem kaptam választ.
süti beállítások módosítása