Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Gedemő népe

2013.07.05. 21:04 Humperdickk

Az alábbiakban egy kultúráért felelős inkompetens államtitkár kiállításmegnyitóját kísérheti figyelemmel a kiállításmegnyitókra és/vagy inkompetens államtitkárokra bukó kedves érdeklődő mazochista. (A hetedik perc tájékán indul útjára a gyönyör, ne tessék türelmetlenkedni!)

Értelmezzük a látottakat!

A fenti, bolondul futó, szertelen képkockákon egy szemmel láthatóan államtitkári értelemben vett szerencsétlen hülyeember próbál meg megküzdeni azzal a kihívással, hogy kiejtsen egy nevet. Teszi ezt továbbá azért, mert meghívták őtet, ugyan nyitna már meg valami ilyen kis izét, egy ilyen hogyishívjákot, ahova a simicskai értelmben vett krém is ellátogat időnként, és a végin vagy adnak kaviárt a pezsgő mellé, vagy nem, mert vöröslazacot adnak mellé. És ez az ember, vagy hogy mondjam, szóval ez is éppen úgy is került oda, mint ama Pilátus ama bizonyos Crédóba, amennyiben tudomásul vesszük, hogy lesztminit volt az a buszkirándulás a Crédóba, és felár megfizetése esetén varázslatos éjszakai kirándulásra nyílhat alkalom a Crédó egyedülálló, ókori külvárosainak sikátoraiba, érdeklődés esetén éjfélkor koccintás a tavernében.

Ez az ember tehát feltehetőleg hülye. All inclusive ugyan, de hülye. Mármint abban az értelemben feltehetőleg all inclusive hülye, hogy ez a nemtommi, bár kultúráért felelne ebben az országban, mégis, ha elétesznek egy Gadamert, abból ő minden további nélkül nem mást, mint „gedemő”-t csinál. És ezen a ponton szükséges hangsúlyozni: nem „gedömör”-t (eng.), nem is „gadamé”-t (fr.), és még csak nem is „zsadamer”-t valami elképzelt portugál, katalán vagy provanszáli, bánom is én, rétoromán kiejtés szerint, hanem mindközönségesen túlteszi magát a problémán, és azt mondja ártatlan, de bugyuta mosolyával az ő buta arcán, hogy gedemő.

Félreértés elkerülése végett: nem az a baj, hogy nem tudja. Senki se tudhat mindent: ezért van az, hogy lehet kérdezni. És éppen pont az a baj, hogy ez a gedemőfattyú, hogy ez nem kérdez. Mert hogy ő úgy tudja, hogy ő jól tudja. Hogyapicsábane, hisz neki az lett mondva, hogy jól tudja. Mi több, tőle elvárva az volt, hogy ő úgy tudja, hogy ő nem tévedhet. A nemzet kétharmada nem tévedhet. Adjátok be, csinálunk belőle egyéni képviselőit, és gedemő lesz, rohaggyon meg. És visszamenőleg, továbbá hetedíziglen.

Emberünk tehát meghívásban részesült bizonyos képzőművészek faszkodásaira (v. ö. kultúra), és eleget tett nevezett meghívásnak, kifejezve a regnáló diktatúra támogató, biztató barátságát a hülye festészetek meg ilyen egyéb szobrászati idétlenkedések kapcsán. Az, hogy nevezett regnáló diktatúra miért nem a buzikhoz ment el ugyanilyen gedemői értelemben vett támogatói jó szándékkal, nyilván felmerül egyes, romkocsmai értelemben vett mocskos hazaáruló balliberális körökben, de majd tesznek ellene. Hiszen, mint tudjuk, a többség elnyomja a kisebbséget minden olyan értelemben, ahol mi vagyunk a többség. Igaz, jelen esetben mi, alulművelt, hajdúpéteri értelemben vett hülyék vagyunk a többség, de akkor is. Úgyhogy meg is szavazzuk, de mélyen, hogy elítéljük, szintén mélyen, amiért megszavaztak minket ügyeletes hülyének, megint, ezek az európaiak. Akik nyilván azon túl, hogy komcsik, nyilván homoerotikus értelemben is szopják le egymást.

Namost: ha következő alkalommal fent nevezett, államtitkári szintig agyatlanított baromember, tévedésből, vagy egyéb atomtámadással felérő szerencsétlenség következtében valamiért mégis betévedne egy buzifesztiválra is, üzenem, miszerint „fredimerkjüri”, „mórisz bézsar” és „kárávádzsó”.

Ja, és tormaiszeszil. Instállom alássan a nagyságos kezeit a kegyelmes úrnak.

6 komment

Címkék: idióta gadamer halász jános ner

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr515392878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ftk 2013.07.06. 17:21:20

...és tényleg, gedemő! Nem hittem el, amíg a saját fülemmel nem hallottam. Tényleg képes volt kimondani! Erre nincsenek szavaim.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.09. 15:45:57

@ftk:

Mától kezdve gedemő. Kétharmad! Elmúltnyolcév!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.09. 15:47:57

Mi jön belőlünk? Minek kell mozgásba lendülni? Mi az a "magávalragadás élmény"? Miről hablatyol ez a fasz?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.09. 15:56:35

- És a homogén színvilág! A lendületes forma! A merőben újszerű, provokatív...
- Államtitkár úr, az a poroltó...

macamuca [IHUN] 2013.07.11. 18:15:39

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
"- Államtitkár úr, az a poroltó..."

MONDOM, újszerű!!!!!!
Azt is mondtam már, hogy "Kétharmad! Elmúltnyolcév!"

Picsábamááááá az értetlenséggel!

:DDDD

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.12. 20:02:05

@macamuca:

Télleg bazmeg. Az új művészet. :D
süti beállítások módosítása