Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A nemzet snejderfánijai

2013.09.12. 14:48 Humperdickk

Múltkor megbeszéltük, mi a baj balázspéterizmussal. Most is maradva a színháznál, megmagyarázzuk, miért nem rendezünk nemcsak színházigazgatós kinevezési bizottságot, de színházi fesztivált sem magunknak.

Azok számára, akik életük legutóbbi hónapjait egy harmincnyolc kilométer mélyre süllyesztett búvárharang, és/vagy a klasszefem/ertéelkklub/dunavörld démoni háromszögében élték le (érthető, ilyenkor nyáron a telken nem lehet fogni, csak a mindigtévét, az meg nem mond be rossz híreket, csak ha muszáj), meséljük el, hogy is volt ezzel a vidnyánszki edömérrel − vagy mi is volt a neve azelőtt, hogy ő is okrbánviktorné lett. (Franc se bírja megjegyezni a temérdek szopóskurváját ennek a fodbalistának.)

Namost: van ez a Délnyugat-Ukrajna csillaga, ez az abcúgkoppány, aki egész helyes kis üldözési mániát fejlesztett ki saját határsérültségéből építkező übermagyarságából. (Erről is írni kellene egyszer egyet, erről a kontrasztív magyarságtudatról, hogy ettől miért lenne magyarabb a magyar.) Ez most újabban azt mondja, hogy nem kell néki piros szoknya, mert őszerinte őneki a kritikus világ (sic!) igazából egy lófütty.

Mármint abban az értelemben lófütty, hogy ez őtet baszogatja − tehát inkább kell neki a régi, jól bevált snejderfáni, mint ama húsz centi. Nevezett vadbarom tehát megkéri néhány kedves, ámbátor időnként szellemileg feltűnően visszamaradottként viselkedő jóbarátját és egyéb beosztottját, alakítanának neki egy bizottságot, amely kimondja, hogy ő, azaz a Kárpátaljai Hulkhogan az egyedül alkalmas arra, hogy a nemzet felszenteletlenségében is megszentségteleníthetetlen színházát vezesse, és abba régi, jó magyar darabokat hozzon, amikben van szerelem, haza meg sósperec, meg nagy néha egy kis snejderfáni is, de csak a jókedv miatt. Na de buziskodás, na az egy se legyen benne. És ezek ahelyett, hogy bevonulnának a kisegítőbe, ahol szakemberek értően foglalkoznának velük, hogy kihozzák belőlük a maximumot, inkább rendben meg is szavazzák ezt a tarzant mind egy szálig az akárminek. (Kivéve az idős anyakirálynőt, de mint később kiderült, őt se annyira kivéve.)

Ebben emberünk megnyugodhatna: megkapta, amit akart, övé a színház, a hatalom − de neki ez nem elég. Neki a dicsőség is kell: mivel Pécsen körbesajnálták a szart, amit bemutatott, rendeztet tehát magának egy helyes kis fesztivált. Amolyan snejderfánisat, kacagtatót, városmajorosat, mulatságosat, ujjé, a ligetbe’. És aztán azt meg is nyeri, de fölényesen, mint egyszeri miniszterelnök házi dekázóversenyt Felcsúton. A fesztivál színvonalához persze nem férhet kétség: voltak vagy heten, mind csupa derék, vidéki gyerekek, nem is csoda, ha a szervezők jövőre tovább szeretnék emelni a szemle rangját, ezért most már felkért szakemberek válogatják a programot a jövő év legjobb, szórakoztató célú előadásaiból. És nem kizárt, sósperec-sütő verseny is lesz.

Ez tulajdonképpen már tényleg maga a csoda, ehhez már nehéz bármit is hozzátenni. És mégis (talán a fenti nagy sikerre való tekintettel): emberünk négy évre szóló megbízatással a Kaposvári Egyetem művészeti rektorhelyettese is lett. Doktori fokozat, értékelhető oktatási tevékenység vagy akár a józan ész minimuma nélkül, természetesen.

Foglaljuk össze: van ez az orbánviktor, ez a kedves, bár már kissé pohos, jóságos diktátor bácsi. Ez mindenhez ért, de egyelőre még nincs meg neki, csak a Level666, a plazmaágyúval, onnan meg nem könnyű apgrédelni a fektetett nyolcasba. Azaz még nem mindenható, nem lehet ott mindenütt: kinevez, vagy kineveztet tehát maga helyett tehetséges, meg nem tehetséges embereket mindenhova, ahol konkrétan ő nem mindig lehet jelen. Ez baj persze, hogy nem lehet jelen, de cserébe van egy rakás ember, aki a gondolatát is lesi, aki csüng minden szaván, az ő nevét szájára csak ünnepekkor, zsinóros lajbliban, és alapos fogmosás után veszi, és aki pont oda és pont akkor éktelenít egy randa, hozzá nem értő barmot, végletekig lojális mukiegeret, vagy simán csak aszfaltot, ahova és amikor köll. Ha körbe kell aszfaltozni az egész littleprinceszt azzal a sok lászlónéval, hogy szarba ne lógjon az a sok személyiségi joga nekije, akkor körbe lesz betonozva, de olyan hirtelenséggel, hogy meglehet, néhány tekest is benne felejtenek.

Ez eddig rendben van. De vannak azért itt problémák. Mert mi lesz mondjuk, ha agyonbassza a nemzetiegyüttműködés a direktort Pécsett, Kaposváron, Szegeden, Verőcemaroson? Mert most még szerencsés, hogy ez az ukránpótlék zsírtáltos ráért, beugrani egy rövid rektorhelyettességre, hisz hol nagy a szükség, nemdebár, de azért azt lássuk be, hogy a Ugribugri Lócaszínház vezető bábosát már még sem helyettesítheti, érdemben. A balázspéter meg el lesz foglalva a Vígben − meg hát lássuk be, az ő képességei még inkább korlátosak. (Állítólag már tud egyszerre rágózni és pislogni.)

Vagyis: akkor mi lesz, ha elfogynak a viktornék? El lehet-e vajon vezetni az országot úgy is, hogy véletlenül, valahol, valamelyik vezetőnek nem annyira jön be a fodbalizmus? És ennek ellenére még esze, tehetsége is van? Vagy csak hozzáért, mindközönségesen?

(Idáig jutottam, amikor megláttam ezt a sebajtóbiást az atévén, amint vigyorog az országos lista biztos befutó helyéről. Ekkor rájöttem: nincs remény. Van, és mindig is lesz elég hülye, hogy leváltsa ezeknek a hülyéit. Kifogyhatatlan a készlet.)

6 komment

Címkék: orbán törőcsik mari tóbiás kerényi kaposvári egyetem rektorhelyettes vidnyánszky

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr185508948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzimackó 2013.09.12. 21:21:53

nincsen má itthon egy értelmes, itt született, itt tanult, itt élő ember se, hogy jöttment faszkalapokat kell mindenhova kinevezni?

Crip Lee 2013.09.13. 19:17:44

A zsírtáltos eredeti neve Csurkáé volt by Moldova. De így se rossz mondaná a művelt cipész ugyebár minekutána a kisszéket hozzávágta a feleségéhez.
Egyébként ez a rendszer tényleg kitermelte a szemét legjavát.
Olyan ez mint a pöcegödör. A legnagyobb darabok úsznak legfelül.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.09.15. 09:09:00

@Crip Lee: ja, a zsírtáltost tudtam, csak azt nem, hogy Moldovától való. Mindegy, ezek a címek öröklődnek.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.16. 17:58:44

Tóbiás és Szanyi fölemelték a Munkásmozgalom Zászlaját. Ha jól szoktam érteni: azt a működésképtelen, de legalább drága szart, amit az elmúlt három évben a Fidesz csinált, tovább kell csinálni, de intenzívebben.

"A GDP-nk jelenleg még csak az EU átlagának 1/6-a, Elvtársak, de hamarosan már 1/7-e lesz, majd 1/8-a, 1/9-e! (Hosszan tartó, ütemes taps)"

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.09.17. 13:12:45

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: és ebbe a bajnaiék belementek. Én nem tom, most vagy beígérték a juhásznak a marihuána legalizálását (vagy legalább azt, hogy ő büntetlenül füvezhet), vagy súlyosabb okok húzódnak a háttérben. Mittom, a szabótimi belezúgott a tóbiásba, vagy, ami valószínűbb, szigetvári titkon szerelmes a mesterháziba. (Ennél komolyabb indíttatást fel nem tudok tenni ezekről.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.09.17. 23:25:45

@Humperdickk:

Hogy szigetvári mit miért csinál, az érdekes kérdés lenne...
Bajnainak a fején látszik, hogy már rég megbánta az egészet, de afféle rosszul értelmezett kötelességtudatból megy előre. Szerintem ő várja legjobban a választást, hogy aztán húzhasson vissza az üzleti szférába, az se baj, ha külföldön.

Mesterházy ráment a "legerősebb ellenzéki párt elnöke" szerepre, oszt jónapot.
süti beállítások módosítása