Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Lábhoz!

2010.12.06. 08:58 Humperdickk

Aszongya ez a matolcsigyerek, hogy "havonta 30 milliárd forint bekerül az állami nyugdíjrendszer finanszírozásába azáltal, hogy a pénztáraknak nem utaljuk a járulékot", meg azt is mondja, hogy a "nyugdíjkassza hiánya 900 milliárd forint".

Szedjük ezt össze! Mitől van ott hiány, ha az állam rendesen kipótolja mindig a harmincmilliárdokat? Vagy úgy érti, hogy évente ennyi hiány "képződik"? Számoljunk akkor: 12-szer 30 milliárd az 360 milliárd. 900-ból 360 megazegyenlő 540. Mifenecsudától van az az 540? Ideszarják az legyek nyaranta? Vagymivan? Ugye véletlenül sem attól van, hogy már most fenntarthatatlan ez az állami fos?

Szóval ez is egy hazugság, amit el lehet mondani, senkit nem érdekel. Elmúltak már azok az idők, amikor még a szavak ilyen nyelvtani (morfológiai és szintaktikai) szabályok segítségével mondatokká álltak össze, amelyek így propozíciókat, állításokat fejeztek ki, melyekre szigorú logikai szabályok vonatkoztak. Ma már elegendő, ha bizonyos érzelmi töltetű szavakat laza szerkesztéssel egymás mellé rakunk: magán, nyugdíj, tőzsde, kockáztat, állam, gondoskodik. Ez gyakorlatilag a kutyák értelmi szintjét már kielégíti: ül, fekszik, fujj, nemszabad. Hazánk polgárainak kétharmada a fideszkádenpé szerint tehát már elérte a kutyák értelmi szintjét: ha ez igaz, ezúton gratulálunk drága polgártársainknak szívünk minden melegével!

Remélem, hogy nem igaz. De azt is értem én, hogy így egyszerűbb. Tudom, hogy jobb a hatalom birtokában lenni, semmint nap mint nap kiérdemelni. De miért zavarja ezeket, ha más meg gondolkodni akar? (Mittom, mert az a hobbija?) Miért baj, hogy másnak van esze, nem hisz el mindent hozomra, és utánanéz, mérlegel, gondolkodik? Mi a bajuk ezeknek?

Lehet, hogy irigyek?

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr192496093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tas_ 2010.12.06. 17:21:51

Szegény emberek az eddigi hazugságok után megint hazugságokat kapnak a pofájukba. A különös csak az, hogy ha lementek kutyába akkor miért nem ugatnak, mint korábban?
Szerintem a kétharmad kétharmadának lefagyott vmi az oprendszerben és nem tudja értelmezni, h azok is hazudnak akik eddig hazugsággal gyanúsítottak másokat. a többi gyökér meg fel sem fogja mivan

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.07. 07:46:35

@Tas_: igen, ez a szomorú. De az az igazság, hogy megérdemlik saját sötétségük.

FamilyGuy 2010.12.09. 14:54:30

A helyzet az, hogy a választásoknál minden szavazat egyenlő.
Tetszik vagy nem a döntés az együgyű többség kezében van, akik bármit elhisznek ha elég sokszor és elég hangosan mondják nekik.
Sajnos...
süti beállítások módosítása