Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Erre iszunk?

2011.01.09. 13:03 Humperdickk

Szokásomtól eltérő, tehát perverz módon most képrejtvény következik:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Megfejtést is adok, mivel gyakorlatilag kitalálhatatlan: ez egy söralátét.

Elég bonyolult söralátét, ami azt illeti. Mivel nagyon nehezen is olvasható rajta a szöveg, elárulom, hogy ez a „1058-as számú bevallás a kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő egyéni vállalkozó és a biztosított mezőgazdasági őstermelő járulék és tagdíj kötelezettségeiről” nevű sör alátétje. Speciel a Kőbányait jobban szeretem, de ezt szeretni nekem nem tisztem, hanem inkább nemzeti együttműködési rendszer-kötelezettségem, mivel az állam engem, mint egyszerűsített egyéni vállalkozót negyedévente eléggé szépen megkér arra, hogy ezt a söralátétet én neki küldjem el – és tudjuk, hogy ha valamit az állam szépen kér, annak súlya van. Ezt azután kéri tőlem az állam, hogy beszedte a marha egyszerűsített harminc százalék adót, valamint a vállalkozásomtól független munkabérem után mind a munkáltatómtól, mind tőlem a járulékokat: nem szarozik azonban, ezzel ő nem elégszik meg, hanem járulékokat is beszed tőlem. Szám szerint 8, azaz nyolcféle járulékot szed be, illetve csak hatot, mert kettőt ugyan be kell vallanom, de nem kell megfizetnem: erről nyilván nekem kell tudnom, különben engem megbüntetnek. A rám vonatkozó hatféle járulékot három kis csoportra kell osztanom, és egyenként elutalnom a Tekintetes Adóhatóságnak. De értelme is van ennek, mert ezzel a bevételem 1,65%-a, azaz egy egész hatvanöt százaléka becsorog az államkasszába. Azaz ezért a másfél százalékért megy a hajcihő.

És ez még semmi. A másik, 1001-es bevalláson nekem mindenféle adókról kell azt mondani, hogy nem érintenek. Ezt negyedévente lehet tenni, de a Tekintetes Adóhatóság kegyet gyakorolva megengedi nekem, hogy egy NY-jelű lapon év elején letudjam ezt. Ki is szoktam tölteni, egy oldal az egész, illetve fél. Lassan már egy bajor literes füleskorsó is ráfér. Ám beküldeni nem tudom, mert beszélget velem a nyomtatványkitöltő: „a 1001-est kiváltó lapot csak 2010-es dátumokkal lehet kitölteni, te nagyon egyszerűsített, barom állampolgár”. Azaz: nem frissítették az űrlapot. Tehát én egy barom vagyok, nincs ezen mit szépíteni.

A fenti problémák megoldására három lehetőség kínálkozik.

  1. Azt mondjuk az EVA-alanynak, hogy ha van főállása, negyedévente fizesse be a bevétele 33%-át, a többit megoldja az állam. Ilyen mindenféle helyekre elutalja, ezt mi állampolgárok úgyse értjük, nem kell vele foglalkozni.
  2. Meghirdetünk egy Kilábalás Az Elmúlt Nyolc Év Minden Bűnéből Nemzeti Akciótervet, melynek során azt mondjuk, hogy söralátét. A többit mi Nemzetvezető Messiások és Örökös Izék úgyse értjük, nem kell vele foglalkozni.
  3. Iszunk egy sört és szarunk az egészre.

Részemről iszok egy sört. A többit a reggeli kávé után szoktam intézni, és kitart egész napra.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr492571483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.01.10. 13:49:09

Nem szeretnék Kazinczy díjat, de az egyelőre mellett az ikes igék bántják legjobban a szemem, itt is iszom kellene, hogy legyen.

Egyébként én is tegnapelőtt hallottam, hogy lehet, hogy duplájára emelik az orvosok fizetését, de ezt én már csak akkor hiszem el, ha a Magyar Közlönyben láttam nyomtatott formában.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.10. 15:40:15

@Tzimisce: alapvetően két dologoban tévedsz.

1. Az ikes igék már régen nem "ikesen" ragozódnak: igyon, és nem igyék, innék (egy sört) és nem innám (egy sört) stb. Az én nyeévváltozatomban az "innám a sört"-höz és "innék egy sört" hasonlóan "iszom a sört" és "iszok egy sört" a helyes, azaz az ikes ragozás hasonult a többihez. Nyelvésszel ne szórakozz! :)

2. A Közlönyt már nem nyomtatják ki, le köll tölteni a honlapról.

A többi rendben van! :)))

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.01.11. 11:35:20

Hogy szokás ezt mondani, lyukra futottam, de úgy látszik el vagyok maradva. Ó, pedig milyen jó móka volt besétálni a Közlönyboltba és venni egy BTK-t :)
Látod már a Közlönyt sem nyomtatják, hát így lehet bennük bízni :P
süti beállítások módosítása