Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

A buta emberekről

2011.01.13. 23:39 Humperdickk

Úgy szerettem volna ma írni a zorbán legújabb öngóljáról. Meg hogy miért maradtam magánnyugdíj-pénztári tag. Hisz maga a zorbán ismeri el, hogy nem lesz nyugdíja annak, aki neki hisz. Elmondja, nem szégyelli, leszarja. Jelek szerint ennyire buta a jelenvaló magyar miniszterelnöke. Hát jó, na, nem egy Batthyányi. Szomorú ez, meg is érne egy misét. Meg is fog. (Majd.)

Szürreális élményben volt azonban részem. Láttam ugyanis ezt a (akkor még nem tudtam, hogy) szopásnyaláson kívül szemmel láthatóan semmi égvilágon másra nem alkalmas, ámbár helyezkedni, alkalmazkodni kiválóan képes, rendkívül butának tetsző szöllősigyörgyit. (A másik csökkentképességű, a détótkriszta nem ért rá). És az Estében, amint éppen azt rebegi, hogy lopnak a filozófusok. (Igen. A filozófusok.)

Szarnék én rája (újabb hülyeember újabb nemnormalitása), ám ez még a vastag bőrön is átütött. Sőt, a helyzet az, hogy el bírtam jutni odáig, ameddig sosem hittem volna, hogy eljutok: undorodni egy szép női arc mosolyától. Kénytelen vagyok tehát megmondani, mi a különbség az okos és a buta ember között. (Hátha a vastagbőr is megérti. A szöllősiben nem reménykedem.)

Tehát két dolog van.

Az egyik: az okos ember intelligens. Ez sok mindent jelent, itt most például azt, hogy könnyebben old meg problémákat, mint a buta. Már úgy értve old meg valamit, hogy használhatóan: nem széjjelkúrja a csomót, mert megteheti, hanem megoldja azt, hogy lehetne minél gyorsabban kibogozni – nem azt a csomót, de az összes többi csomót, ami lehetséges egyáltalán, és nem hogy a való világban lehetséges, de az összes elképzelhető világban is az. Így van még azokkal a hiperirracionális csomókkal is, amelyekkel egy ilyen hülyeorbán neadjisten összefut véletlen. Azaz: elméletet ad, nehogy az a nagyon buta baromarcú csesszen szét mindent idióta módon azonnali hirtelenséggel, ahogy szokta, hanem hogy próbálja meg legalább egy kicsit kibontani a problémát. Azaz: adja meg a problémának az őt megillető tiszteletet!

A másik ilyen intelligens dolog: az empátia. Ez olyan, hogy mielőtt a néni a buszon egyáltalán felkászálódni tervezni elkezdeni akarna, már nyomja is az okosember a leszállógombot, mert tudja, hogy a néni le fog szállni. Hiszen rendezgeti a szatyrait, a botjait, nyüzsög hülyén. És mivel ehhez még az is társul, hogy eléggé nyamvadt, töpörödött alkata van neki, biztos, hogy esélye sincs elérni azt a gombot. Tehát köll neki segíteni. Ám ha minden jól, azaz a törzsfejlődés szempontjából hasznosan működik, és az okosember sincs ott, vagy csak nem figyel, a néni ott rohad meg a buszon! De az okosember, dacára az ösztön sugallta strádzslöforlájfnak és annak, hogy nem minden működik (törzsfejlődésileg) jól, kisegíti a nénit (és a világot). (Egyébként ez az oka annak is, hogy busszal jár béemvé helyett. Mármint törzsfejlődésileg. Meg hogy egyáltalán van ilyen, hogy béemvé. Szintén törzsfejlődésileg.)

Nos: a filozófus egy ilyen állat. Ilyen izé, okos. Ez nem azt jelenti, hogy mindig okos, hanem csak úgy általában, joggal vélhetően az. Mint az elektron: ott van az az elektronhéjon, de kurvaélet, hogy nem pont ott, ahol keressük. Lehet, hogy a filosz sem mindig okos, de az biztos, hogy statisztikailag bizonyos, hogy nem buta.

Ez már önmagában elég volna, hogy békén hagyjuk: lopjon, ha arra vágy! De az a helyzet, hogy az ilyen okosember alkatilag képtelen a lopásra. Nem érdekli ugyanis a pénz. Kettészarja, nem izgatja, nincs ugyanis róla mit gondolkodnia. Ismerek egy ilyet: 13 fokban elvan télen is. Nem baj. Más dolga van. Nem úgy, mint az együgyű baromnak, akinek fizetés köll, nyugdíj köll, emtévéegyes állás köll.

Ezek után amikor egy ilyen szöllősigyörgyi-jellegű együgyű barom azt kérdezi ennek a magasabb rendű fajnak egy tisztességben megőszült képviselőjétől, hogy mi köze pl. a technikának Szókratészhez, akkor nekem, valaha okosember, jelenleg alkoholista kocsmafilozófusnak (aki mellesleg ismeri nevezett antik filozófus munkásságát is), súlyos szavak tolulnak fel.

Miszerint: fogd már be, Kiscica! Ne beszélj, kérlek, ne alázd tovább magad! Évezredek tekintenek le egy ilyen Heller Ágnes szembogarából buta arcodra! Tündérke: a szépség nem minden, sőt – kurva gyorsan elmúlik. Hidd el, van az a pont, amikor már a kutyának se fogsz kelleni!

Részemről ehhez meg sem kellett öregedned. Ennyit tudok hozzátenni jellemfejlődésed beteljesüléséhez.

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr632582406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csak_csendben 2011.01.14. 00:39:47

Bele olvastam egyik másik írásodba. Ékes példája vagy a hülyeségnek. Csak így tovább.

Táskás Tóni 2011.01.14. 01:05:12

A bunkó focista csak olyan ostoba állatokat tűr meg a környezetében mint a seggnyaló Smitt és a szint alatti Selmecit. Az elszámoltatást is jó emberekre bízta .Budai és Papcsák két primitív bűnöző.

khmm... 2011.01.14. 11:07:47

Szőllősi Györgyi három nagyságrenddel volt Hellerbanya fölött tegnap!

Ekkora mellébeszélést, terelést, amit HÁ előadott...! LOL

sületlenke 2011.01.14. 11:39:47

@khmm...: én is így gondolom. Külsőben mindenképpen a Györgyike. Annak, aki csak nézte. Aki meg hallgatta is... Hát, nem tudom. Ugyanazt néztük, csak mást hallottunk. Ennyit a banyázásról meg a szellemiekről. További jó csontváz, korrupció, stb. keresést! Az önálló gondolkodásét fölöslegesen kívánnám ezek szerint.

@Humperdickk: nézted a méleidet (sic) mostanában?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 13:40:02

@khmm...: senki sem mondta, hogy a "hellerbanya" lemosta volna a szöllősipicsát. A lényeg, hogy szerintem a szöllősi buta, a heller meg okos, és ez kiderült tegnap.

Azaz: nem értetted meg a posztot, ami nem baj, csak akkor meg ne pofázz. Gondolkodj előbb, okosan.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 13:40:58

@sületlenke: má melyiket? Az ubrizsi nem kapott lófaszt sem...

adflexum 2011.01.14. 19:22:35

Jól tudjuk persze, miért támadják Hellert, liberális voltán túl.
Szégyen!

sületlenke 2011.01.14. 20:29:47

@Humperdickk: az adatlapodon levő blogmotoros üzenetküldési lehetőségen hogy vagy regisztrálva, tündérbogár? Tehát a Humpikáson, oda szíveskedj befáradni szerény tisztelőd méljéért.

@adflexum: persze, hogy szégyen l e n n e. De nem ebben az országban, az intézményesített átnevelési turbó üzemmódban, ahol egy csivava osztja az észt demokráciáról Madridban. Itt ez most természetes és lesz még egyéb támadás is, mindenki ellen, aki valaha görbén gondolt a Mákonyra. Az EU-s félév elmúltával meg visszamenőleg Levédiáig.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 21:35:54

@sületlenke: drágám, én csak egy kiugrott okosember vagyok, ráadásul iszok mocskosmód. Légy velem türelemmel: kurvára nem van meg, hol van nekem üzenetem. Hidd el, keresem. Ma nem fexem le addig. Csak miattad. (Kabbe. :))

Sanko13 2011.01.14. 21:46:47

@sületlenke: "Ahogy a bankadót, a válságadót már kopírozzák Európában – tíz ország már átvette –, engedjék meg, hogy annak a meggyőződésemnek adjak hangot, hogy minden más (uniós) országban is rendet kell csinálni a médiában is, ha tetszik, ha nem"
Nesze neked Európa, jól megszívtad! Ha tetszik, ha nem...;-)
De miért van olyan érzésem, hogy a csík húzza a repülőt... :-))))
Bocs, má' megin offtopic voltam...

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 22:03:57

@Sanko13: addig nincs baj, amíg a smitpalit nem kopírozzák. Onnantúl ugyanis már csak a földönkívüli életformákban bízhatunk.

Sanko13 2011.01.14. 22:16:39

@Humperdickk: Hű, belőle szerintem egy is sok(k)!
Ez azért tetszett:
'Nagy derültséget okozott a tömegben, amikor Bakács azt mondta, hogy "nincsen benne helyesírási hiba"'
www.origo.hu/itthon/20110114-tobb-ezren-tuntetnek-a-sajtoszabadsagert-a-kossuth-teren.html
:-))))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 22:36:21

@Sanko13: Hát ez baj. Nagy baj. Az SP-féle Elnöki Szabvány szerint kellett volna eljárniuk. Meg lesz így ütve a bokájuk.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.01.14. 23:05:54

Nem találom. Ha vki erre jár, mondja meg, hol keresi az ember az üzeneteit. Már ha nem olyan buta, mint én :)

sületlenke 2011.01.15. 04:43:41

@Humperdickk: Humpikám, lehet, hogy nem bombáznak a csajok a blogmotoron keresztül? Akkor csináljuk fordítva: itt lépj rá a nevemre - tehát továbbra is sületlenke - klikk, adatlap megtekintése, jobbra üzenetküldés, ahol Te belépsz a felhasználói neveddel, jelszóddal és a blogmotor üzenetet küld nekem, amire én reflektálhatok. (Egyébként a regisztrált neveddel, jelszóval és mélcímeddel nézhetnéd meg folyamatosan a kapott üzeneteket).

Úgyhogy majdcsak összejön, gondolom, nem nősülsz újra mostanában, meg én sem kívánok sürgősen újra férjfélére lelni :-). Szóval nem baj, előbb-utóbb összefutunk, Te legalább írni is tudsz, és még - nem akármilyen - verseket is, na jó, minden tényleg nem jöhet össze, Te is csak fiúból vagy ugye, bármekkora is a tehetség, jól jön néha a mi földhözragadt iránymutatásunk, ha nem is szárnyalunk veletek...:D
süti beállítások módosítása