Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Extra szavazatot Béla Bácsinak!

2011.02.13. 10:21 Humperdickk

Nézem tegnap este, fel van teljesen bolydulva ez az index blogoszférája ezen a gyerekek után járó extra szavazati jogon. Az index még külön rovatot (régiesen: frame-et) adott a pofájukba, illetve -nak:

Nem értem én ezt a felizgulást. Annyira nem, hogy még egyet is tudok érteni az extra szavazójoggal. Fenntartásokkal, persze.

Egyrészt: nekem két gyerekem van, és akinek gyereke van, az tudja, minden kis extra juttatás számít. Így voltam én a gyerekek után járó adókedvezménnyel is: jól jött, fel is markoltam pofátlanul, és még az sem hozott zavarba, hogy a pubi (tudják, az a rosszarcú, aki újabban a fészbukon nyomja) ezt abból a magánnyugdíj-pénztári vagyonból fizeti, amit én meg nem adtam oda neki, eljátszani, elbaszni faszságokra. Nem véletlen: saját családomban is van olyan, akinek nem adnak pénzt a kezébe, mert elgépezné...

Most persze azt konkrétan nem tudom, mit kezdenék két extra szavazattal, de az üdülési jegyet is elrakom, amit oszt a cég jutalom helyett. Ki nem dobjuk, hanem néha leesszük asszonnyal valami drága helyen. Magyarul: elbasszuk faszságokra. (Nem is értem, miért nem a pubira szavaztunk, hisz annyi a közös bennünk!)

Na de bektudetopik. A két extra szavazatot a kocsmában elinni nem tudom, kénytelen vagyok tehát értelmes dolgokra használni. Meg is kérdeztem a kölkeket, ki mire akarna szavazni. Ilyenek, mint Egykor Fiatalok És Demokraták Voltunk De Mára Már Felnőttünk És Audival Járunk Valamint Velünk Van Az Erő Plusz A Semjénzsolt Párt, vagy akár a Magyar Valaha Szocialista Később Liberális Újabban Mesterházi Mittom Milegyen Gyurcsánnyal Segítsetek Párt nem érdekelte őket különösebben. Meg is értem, az egyik már elmúlt négy éves, a másik mindjárt öt hónapos: ebben a korban az ember már szert tesz bizonyos élettapasztalatra, így akármivel nem lehet hülyíteni. (Ennek okán a Mocskos Cigányok És Zsidók Dögöljetek Meg Különben Baj Lesz, illetve a Megújuló Energiát Vagy Nem veszünk Levegőt Egy Hétig pártok programját már nem is mertem vázolni előttük.) Ellenben azt azért ki tudtam szedni belőlük, hogy ha most vasárnap (ma) lennének a választások, akkor egyrészt menjünk el a játszótérre, másrészt több répapempőt.

Tisztában vagyok vele, hogy ez korántsem reprezentatív felmérés, ám szerintem jó kiindulópont. A kiskorúak ugyanis nyilván szavazni nem tudnak: kisebb korban csak összefirkálnák a szavazólapot, nagyobb korban dzsointot gyúrnának belőle. Meg kell tehát kérdezni őket, mit akarnak, aztán felelősen dönteni helyettük.

Nem szabadna azonban itt megállni. Vannak ugyanis nagykorú polgártársaink, akik maguk takarékoskodnak a nyugdíjukról oly módon, hogy mindeközben eltartják a jelen nyugdíjasait is. És ezért cserébe semmilyen ellenszolgáltatást nem várnak! Ezek nyilván hülyék, nem csoda hát, ha Nemzeti Oldalunk egyik vezető publicistája, bizonyos sinkovicsferenc szerint nem hogy Cessnát meg trotilt nem adnánk a kezükbe, de nyilván szavazólapot sem. Nos, ezen hülyék helyett természetesen bérmakeresztanyjuk fog szavazni, illetve, ha ilyen nincs (és miért lenne a mocskos balliberális geciknek!), akkor a szájerjózsi vagy a rogántóni.

És még sorolhatnánk. A szocialisták helyett az illetékes önkormányzat szociális munkása, sokgyermekes tyúktolvajok roma nemzetiségi polgártársaink (és gyermekeik) helyett a helyi pap jogosult voksolni. De azt gondolom, a léha, kozmopolita budapestiek sem feltétlenül alkalmasok ikszek rubrikákba helyezésére: erre a feladatra tökös, egészséges felcsúti gyerekek lennének a legalkalmasabbak.

De nem kellene ezt ennyire túlbonyolítani. Egyszerűbb lenne érvényteleníteni azokat a szavazatokat, amelyeket a kétharmados többséggel teljesen demokratikusan teljhatalmúvá tett országgyűlés által kinevezett Béla Bácsi (szakértő, portás, nyugalmazott gyepmester) érvényteleníteni gondol, illetőleg ezzel párhuzamosan a Béla Bácsinak felettébb tetsző szavazatokat fel kell szorozni egy tetszőleges természetes számmal. (Indokolt esetben irracionális számok alkalmazását sem szabad persze kizárni.)

Hisz tudjuk: erre kaptak felhatalmazást. És még mindig van két és fél millió barátjuk.

22 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr602657412

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nép hangja? Nesztek! 2011.02.13. 15:51:25

Népszavazás nem lesz az új alkotmányról, de a nemzeti konzultációs testület megkérdezi az embereket, hogy az új alkotmány csak az állampolgári jogokat vagy a kötelezettségeket is deklarálja-e, korlátozza-e az állam eladósodását, vegyen-e védelem alá ol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.02.13. 14:13:30

Én meg azt hittem, a Bayer Zsolt a legrosszabb. Szerintem visítófrászt kapna, ha megtudná, hogy bizony a maradók jelentős része a Fideszre szavazott áprilisban. Manapság már nem tenné.
Egy dolgot viszont el kell ismerni. A Fidesz nagyon ért a kommunikációhoz. Ha Gyurcsánynak is így ment volna, talán előbbre jutunk, az azonban biztos, hogy a Bajnai féle intézkedések jók voltak, de ott se volt rendben a kommunikáció. Miért jó, ha az amúgy is hülye népet tovább hülyítik? Költői kérdés volt...

Ezt elkúrtad Gonosz Törpe 2011.02.13. 16:10:45

a magyar Nép nem olyan karakán mint az Egyiptomi. Imádja a magyar ha a hátán fát vágnak. Szolga Nép vagyunk.............kis alamizsnáért mindet vállal a magyar!

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.13. 16:31:33

Na, nesze, első címlap, máris megjött az első troll. És rögtön a második kommentben.

Ez az ország a vesztébe rohan.

gorcsev54 2011.02.13. 16:36:34

@Ezt elkúrtad Gonosz Törpe: Szerintem egyszerűen egy nemtörődöm birka Nép vagyunk.www.autonavigator.hu/sztori/lazar_lezert_blokkol_pinter_milliardot_kolt-4308?hk, de a birkákat lehet hülyíteni a cukorkák számolásával.

Ringlósztár 2011.02.13. 16:59:03

Béla Bácsira éppen szavazhattál tavaly, a legjobb online pókeres vagy valami hasonló címért versenyzett (vagy egy beülőért valami pókerműsorba?).

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2011.02.13. 17:02:13

Attól még nem demokrata valaki, hogy bőszen hangoztatja, hogy mekkora demokrata. A demokrata elkötelezettség ugyanis sosem a szavak szintjén, hanem a mindennapi gesztusokban jelenik meg. Vagy nem. És az utóbbi hónapokban leginkább nem. A cinizmus, a populizmus, a mellébeszélés, a választók szembeköpése, a hazudozás - mifelénk ez megy mostanság. A NENYI-kifüggesztősdi, a demokratikus szabályokat semmibe vevő jogalkotási gyakorlat, a magán-nyugdíjpénztári tagok megzsarolása, a Himnusz kötelező elénekeltetése a parlamenti ülések előtt, legutóbb pedig a kormánytisztviselőknek "viselésre ajánlott" kitűző ügye (merthogy a kormány ugye senkit nem akar megakadályozni hazafias érzései kifejezésében - milyen ordas cinizmus ez is!)

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.13. 17:13:52

@Ringlósztár: ja, ő is sintér? Mert akkor nem egyről beszélünk.. :)

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.13. 17:32:48

@Tzimisce:
Jól ért a kommunikációhoz, igen, csak akkor fagy meg a vér az ereimben, amikor az értelmes (bár nehezen megvalósítható) célkitűzést ugyanolyna komoly arccal adja elő, mint hogy gabika nyugdíjvédő.

"Meg is értem, az egyik már elmúlt négy éves, a másik mindjárt öt hónapos: ebben a korban az ember már szert tesz bizonyos élettapasztalatra, így akármivel nem lehet hülyíteni."

Ó, ezt bekereteztetem és felmutatom a legközelebbi vitában.

Jofiu 2011.02.13. 17:34:15

Egesz jol kezeled a szitut.
En ha gyerekem lenne, es elkelne a tamogatas, akkor a nemzet megmentoje Mariuszra lehet, hogy kiakadnek, mikor donteshozo helyzetben ugy segiti a csaladokat, hogy anyagi segitseg helyett szavazati jogokat osztogat. Es meg van kepe magyarazni.

Amugy itt a joparadik nap szornyulkodes utan a parom jol radobbentett, hogy a sok okos csaladparti jol elbassza az egeszet.
Nem csak azzal kell kedvet csinalni a gyerekvallalashoz, hogy tamogatjuk a mar gyereket vallaltakat, plane nem a sokadikat, plane nem szavazati joggal (speciel nalam egy szexi fehernemu jobban mukodik mint a szavazati jog perspektivaja)
Azt kell tamogatni, aki nem ber beleugrani a semmivel, amije van.
Kiket szivatnak nagyban? Azokat akiknek nincs gyerekuk. Elveszik toluk a penzt, amit gyerekre is kolthetnenek miutan osszegyult a megfelelo adag.
Mert hat van olyan is, aki csak akkor szeretne vallalni, ha nem az epp aktualis kormany joindulatara kell epitenie, hanem megvan hozza a kello sajat(!) tartaleka. Vannak ilyenek, akik elore terveznek es biztositjak a szukseges sajat(!) eroforrasokat az elott hogy belevagnanak valami igazan fontosba. Vanank ilyenek.
Hat hogy a turoba szedjek ossze a jol kereso fiatalok a gyerekrevalot, ha elveszik toluk? Persze lehet jol bele is ugrani a semmivel, vagy majdnem semmivel, bizva a folyamatosan valtozo kormanyok szavazatszerzo taktikajaban, a plusz tizenezrek/ho perspektivajaval, na de jobb ha mar elore megvan, es a sajatjuk, nem majd csak jov valahogy, mert a politikusok jot akarnak, nem?
Kedvet meg egyebkent sem kell csinalni, ezek a noi hormonok ezek olyanok, hogy adokedvezmeny ide vagy oda is mukodnek. Amint egy jo pasi es jo kornyezet van, azonnal rakapcsolnak.
Igazan tamogathatnak vegre mar a jo pasikat is vegre, hogy jo kornyezetet teremthessenek.
Nem plusz egy szavazat fog kedvet csinalni a gyerekhez, ezt Mariuszka tudhatna a sajat peldajan. Neki se kellett, hogy masolja magat - jahj... kell ez nekunk?!
Ettol meg persze leirhatova lehet tenni a pelenkat az adobol, jol jon az, miazhogy!, meg a bebitapszert is, meg amugy cakkumpakk a csaladvezetes koltsegenek mondjuk a felet, az talan adna is egy plusz lelki nyugalmat a koituszhoz, na de ha a szavazati jog nem cserelheto be buszjegyre, akkor kurvara egy semmi. Majd pont a jovo politikusaira van szukse ahhoz, hogy felneveljen valaki egy gyereket, pont arra fog epiteni valaki, mi? Na meg az atlagkeresetuek szemet kiszuro egy gyerek utan jaro adokedvezmeny is egy nulla (az egy gyereket szamitom, mert ugye altalaban annyival kezdi az ember, nem harommal rogon). Arra jo, hogy fel lehe irni a plakatokra a kovetkezo kiszavazosinal, de ki szamitja ezt igazan komoly dolognak? Tegye mar fel a kezet az a szingli, aki a havi plusz parezer miatt pont a napokban hirtelen szaporodasi modba kapcsolt? A sokat keresoknek persze jobban jon, na de nekik mint lathato eddig se kellett adokedvezmeny, max most el tudnak menni csaladostul Mexikoba is, ennyi a haszon.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.02.13. 17:35:46

Macskatulajdonosok is kapjanak egy plussz szavazatot. A lótulajdonosok meg + 2-TŐT:-)

Jofiu 2011.02.13. 17:38:22

@Jofiu: amugy sarkitottam am itt, nem kell minden reszletet szo szerint venni am. Csak gondoltam ez is egy erdekes perspektiva itten.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.13. 17:52:24

@Jofiu: én extra szavazati jog nélkül is szívesen felcsinálok bárkit, aki jól néz ki. De mondjuk én egy bunkó vagyok. Gondolom, rogánék meg okosok, ezért inkább más faszával gondolkodnak.

Celtic 2011.02.13. 18:05:28

@Humperdickk: Jo a cimlap, mert eddig ismeretlen volt a blog, viszont felettebb tetszik, szoval megnezem a tobbi postot is :)

moncayo 2011.02.13. 18:09:44

Én a kutyásoknak adnék extra szavazatot. Értelmes lények. Fogadjunk, hogy az én kutyám (no meg sok másoké is) IQ-ja magasabb, mint pl. Tompikáé ( ha már szóba jött az úr)

nu pagagyí 2011.02.13. 18:19:50

Nem tudom, hogy a legalább 91 napos magzatra gondolt-e az ötlet kidolgozója? Velük mi lesz?

venszivar 2011.02.13. 18:37:55

@Celtic: Te a czigány-magyar szótárt nézegesd!Te degenerált kkv-s-munkás....:DDD

2011.02.13. 18:48:27

@moncayo: Az én hörcsögömnek több intelligenciája volt (sajnos már megpusztult), mint a politikai felhozatal 90%-a, párttól függetlenül.

Kis ember 2011.02.13. 19:02:48

Én már régóta olvaslak, ez is tetszik.
Nem mellesleg nem a szavazati jog fogja megdobni a gyermekvállalási kedvet hanem a több pénz. Ezt már a (régi) komcsik is tudták, mikor bevezették a GYES-t.

Én viszont nagyon okos vagyok, úgyhogy nekem minimum 15 szavazat jár.
A barátom meg nagyon művelt, neki meg 6.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.13. 20:50:23

@Kis ember: én, mint mondtam, bunkó vagyok, beérem kettővel. Mondjuk a sajátommal meg a szájerével. (Nem gond, szívesen teszem, nem kell megköszönni!)

Egyébként olvass tovább, ha jól esik. Itt továbbra sem lesz változás, ne aggódj, a címlap engem nem kapat el. Annyira nem szeretem a téliszalámit... :))

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.02.13. 20:51:58

@Celtic: ennél jobbat nem tehetsz. Már, ha nem szereted a piát. Mert ha mégis, akkor ennél csak egy jobbat tehetsz! :)

Celtic 2011.02.13. 22:11:00

@Humperdickk: Nem, kinottem a piazasbol. Foleg vasarnap este :) Azert ma mar ket sor+ket unikum, nem erzek semmit, de masnap megis rossz szajiz, emelyges, gyomorsav-emelkedes, vernyomas-emelkedes. A postok nem okoznak ilyeneket :)

zöldzazie 2011.02.14. 07:17:12

Tulajdonképpen innentől kell feladni azt, hogy valaha is felelős (felnőtt) polgárokból álló ország legyünk, a majdani jelölteknek babaklubokban kell papírhajtogatásból korteskedniük, valamint a parlamenti rendezvényeken gyakorolni illik az "Aki bújt, aki nem, megyek!" formációt. Ez már ma elég jól megy.
süti beállítások módosítása