Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Mi van a kagylóban?

2011.07.25. 13:04 Humperdickk

Tusnádfürdő (románul Băile Tuşnad, németül Bad Tuschnad, Kaiserbad) város Romániában, Hargita megyében. Országos hírű gyógyfürdő és üdülőhely, Románia legkisebb városa. Csíkszeredától 32 km-re délkeletre, az Olt bal partján fekszik, 1968-óta város. Gyógyfürdője és számos nevezetessége ismeretes: ilyen a sziklaszirten álló egykori őrtorony, vagy a kápolna, de katolikus temploma és ortodox temploma is van. Természeti képződményei is egyedülállók: Tusnádi-szoros, a Szent Anna-tó (Európa egyetlen természetben megmaradt vulkáni tava), a havasi tőzegláp. További nevezetessége az orbánviktorbeszéde.

Ez utóbbi csak az év bizonyos időszakában figyelhető meg, véletlenül pont ilyenkor, nyár közepén. Ez úgy szokott lenni, hogy az orbánviktorbeszéde egyszer csak felüti buksi fejét Tusnádon, de nem csak úgy, hűbelebalázs módjára: őtet oda ugyanis hívják, mert a nép őt akarja, sőt azt akarja, hogy ott legyen. Az orbánviktor ekkor persze ott terem, és üstöllést ráront a baloldalra, vagy, mint újabban, a nyugat összeomlásáról értekezik: amit az úri közönségnek rendelni tetszik. Az úri közönségnek a jelek szerint most egyébként valami ínyencséget, az ún. Megoldást tetszik rendelni: a megmaradt harmadnyi szavazó most már tényleg tudni akarja, mi a Vezérelv, hogy miért kellett összerúgni a port a Nyugattal, miért kellett leváltani ezt az egész magyarországot, hogy mire volt jó az új alkotmány, vagy mindközönségesen: miért kellett azt hazudni 2010 decemberében, hogy a magánnyugdíj rossz? (Vö.: „akiknek hozamuk van, és sajnos ők vannak sokkal-sokkal kevesebben. Hogyne.) Az úri közönség tehát belehallgat az orbánviktorbeszédébe, és várja a csodát. Mint hülyegyerek a kagylóból a tengerzúgást.

Illető hülyegyerek én voltam, kábé 5-6 évesen. Érdekes módon a nyugat akkor is haldoklott, és akkor sem éltünk teljesen szabadon, de nem az a lényeg: akkor mondta nekem ugyanis a drága jó anyám, hogy márpedig a tengeri kagylóban a tengerzúgást kell hallgatni. (Naná, majd az észidíszit!) De milyen szépen is mondta az én anyám: olyasmiről volt benne szó, hogy szegény kagyló sokáig benne volt a vízben, mármint a tengervízben, és ennek a sok-sok vízben levésnek a következtében a tenger zúgása valahogy így elmerült a kagylóban, kvázi asszimilálódott, és szegény kagyló ezt adja most vissza, ezt mediálja tovább, mintegy az elveszett tengermélyi életének szép emlékezetét, nekünk, embereknek. Az ember szíve szakad belé.

Ettől függetlenül persze teljes hülyeség: két perc guglizással ki lehet deríteni, hogy a helyzet az, hogy valójában a kagyló a hozzáérkező sokféle hangrezgés közül egyszerűen csak kiválasztja a saját rezgésének megfelelőt, és azzal együtt rezeg, a többit le se szarja: ezáltal a hang megerősödik, és ezt halljuk. Azaz amikor azt akarjuk hallani, hogy zúg a tenger, valójában csak az történik, hogy a rengeteg gyönyörűbbnél gyönyörűbb hang közül csak a buta kagyló által önkényesen kiválasztott bugyuta zúgást hallgatjuk. Még hozzá örökkétig, vagy amíg le nem vesszük a fülünket a kagylóról.

Milyen szerencse, hogy most már ezt is tudjuk. De azért el kéne mondani ezeknek a tusnádiaknak is.

10 komment · 1 trackback

Címkék: orbán hazugság nyugat tusnádfürdő

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr813096011

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A nyugat alkonyul 2011.07.25. 14:40:36

p { margin-bottom: 0.21cm; }Az atlanti civilizáció és a modernista elvek érvényének változása érzékelhető. Orbán abban nem téved, hogy azok az elvek, amelyek a történelem egy rövid időszakában elterjedtek – a jogegyenlőség, a humanista és auf...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyfejű 2011.07.26. 08:58:10

Elsőre nem ide illőnek tűnik az örömködésem, hogy tegnap végre megállapodtak a játékosok és a tulajdonosok az NFL Kollektív Szerződéséről (CBA), Nem, ez nem az a cég, ez a Collective Bargaining Agreement rövidítése. :)

Amiért mégis szóba hozom itt, az a történet, amit orbánviktorbeszédének előadója nem ért, fel nem foghatja, hogy így is lehet – kellene – intézni a dolgokat.
Az NFL egy évi 9 milliárd USD értékű üzlet (fél MANYUP vagyon/év). A régi CBA év elején lejárt, a felek március 9-ét tűzték ki véghatáridőnek a tárgyalások lezárására. A dátumból egyértelműen látszik, hogy az előre elhatározott időpontig nem sikerült megállapodni.
Nem adták fel, folyamatos egyeztetések (volt abban némi bíróság, meg az ilyenkor szokásos üzengetések, stb.), meg tárgyalások, meg ülésezések, meg engedmények mindkét oldalról, és íme a csoda: mindkét fél által elfogadható kompromisszumos megállapodás született, méghozzá 10 évre!

Upsz, ez az összeomlóban lévő nyugat mentalitása meg tempója, abcúg! Legközelebb majd megkérdezik orbánviktorbeszédének előadóját, hisz ő, vagy valamelyik hűséges agyféltekéje, ehhez is jobban ért, pikk-pakk ír egy használhatatlan CBA-t fél óra alatt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.26. 09:21:25

@egyfejű: hülyék ezek az amcsik. Ha eszük volna, bedobtak volna valami alkotmánymódosítást, természetesen egyéni szenátori indítványként. Két óra múlva az alkotmányügyi bizottság áldása is megvan, három óra múlva pedig a közben megszületett, az eredetivel teljesen ellentétes módosítókkal együtt elfogadhatta volna a Szenátus. Az eredmény világos: ezentúl minden focista évi legfeljebb húsz fizetett szabadnapot kap, bármikor, indoklás nélkül is felmondhatnak neki, nem jár védelem a gyes/gyed alatt (ez utóbbi különösen fájó lehet a fiúknak), és évi 30 nap erejéig kötelezhetőek közmunka végzésére, akár napi 6 óra utazásnál is messzebb található stadionépítéseknél. (Ekkor persze szállást és étkezést biztosítani kell!) Ha elutasítják, ugrott a meccsprémium, plusz nyilvánosan kineveti őket a National System of Cooperation.

Ezek meg tökölnek hónapokig. Mondom, hogy hülyék.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2011.07.26. 14:05:42

tusnádfürdőről más szemszögből: hatodikelem.blog.hu/2011/07/26/fesztivallapot_4
néha ezekre is vigyelni kéne, nemcsak a zorbánra meg a románokra...

egyfejű 2011.07.26. 18:18:54

@Don Bandi: Be szép is lenne, ha csak a környezet, meg a valóban kultúrát adó fesztivál okán jönne szóba Tusnádfürdő.
Értesíteni kéne orbánviktorbeszédének előadóját, hogy ne olyankor mászkáljon arra, megzavar itten minket.

egyfejű 2011.07.27. 13:48:46

Itt ülök talpig értetlenül. Don Bandi adott egy linket a blogjához, mondván: ne csak orbánviktorbeszédének előadójával foglalkozzunk. Szerintem intelligens választ adtam itt neki, ráadásul még a blogbejegyzésénél is kommenteltem.
Mivel ma reggelre a teljes bejegyzés eltünt, az NDK hivatkozás vágta ki nála a biztosítékot?
Vagy sima és egyszerű sértődés, mert jobb alternatívát írtam le, mint amiért lelkesedett?
Esetleg sima és egyszerű trollkodás (ez utóbbit nem tartom igazán valószínűnek, bár ki tudja)? Megjegyzem, előkerestem a gyógynövények felhasználására vonatkozó 20+ éves jegyzeteimet. Izgalmas téma volt/van/lesz.
Bénán, némán és - leginkább magamat hozva - hülyén állok a jelenség előtt.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.27. 14:08:36

@egyfejű: ne is mondd, én meg lecsúsztam az egészről: mire megklikkoltam volna a hivatkozást, már nem volt meg. Így aztán most fogalmam sincs arról, amit írsz.

Úgyhogy ha van a Teremtésben hülye, akkor az én vagyok. :))

egyfejű 2011.07.27. 14:42:40

@Humperdickk: Tusványosról (Tusnádfürdő fesztivál) volt egy egész jó jegyzet.
Bloggizda elmesélte, milyen klassz környezetvédelmi ötlet, hogy 99 eltiport műanyag pohár visszavitele után kapott egy pohár sört, ez mennyire sötétződ.
Én hosszassan leírtam, hogy utálom ezt a marketing elméből kipattant baromságot, mert ne az legyen a cél, hogy minél több kőolajalapú pohár fogyjon (inkább tankoljuk el). Azaz régi NDK élmények alapján a valóban zöld megoldás az lenne - ha már álságosan üveget csak a kocsmában lehet forgalmazni -, hogy nagyösszegű foglaló a műanyag pohárért, amit a végén visszaadnak.

egyfejű 2011.07.27. 14:46:02

@Humperdickk: Elmaradt, bocsáss meg nekem, de 16. Pancergeneral épp Írország kicsapongásaival van elfoglalva, mit képzelnek, hogy megszólják a Szentszéket, pláne a teljesen jogosan takargatott pedofília ügyében.
Azt üzeni itten a titkárfiúcskán keresztül, hogy Agreed. :)
süti beállítások módosítása