Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Munka hadának a lépte dobog

2011.07.26. 16:13 Humperdickk

Lassan már köztudomású, hogy van nekem is családom, valamilyen felfoghatatlan csoda következményeképpen, amiért nem győzök hálát adni. Ebben nagy-nagy szerencsémre feleségem is van énnekem, aki, talán tettem már róla említést, kedves alföldi vadállatok által lett fölnevelve, ennek okán nem mindig érti azokat a dolgokat, amik nem érthetőek meg hagyományos, hogy ne mondjam, ortodox logikai úton. Azokra a dolgokra gondolok, amik teljesen, végletesen, egyszóval unortodox módon ökörségek, de mégis szükség van reájuk, mert különben az embernek nem lesz kétharmada a parlamentben, és akkor ugye egyrészt összedől az egész Közép-Európa, másrészt kénytelenek vagyunk beszélgetni olyanokkal is, akik nem pont ránk szavaztak, holott az olyan megalázó. A végén még ők nyerik a tévévitát, az meg nem tesz jót az emésztésnek. Na ugye.

Hogy szavam ne feledjem: példával illusztrálom a fentieket. Kérdezi tehát az én kedves, drága, reggelire nyers bikavérbe farkasvelőt tunkoló asszonyom, miszerint hallotta ő a tévében, hogy a kormány beterjesztett egy törvényjavaslatot, ami úgy ítéli meg helyesnek, ha a védett korban levők, meg a gyeden levő anyukák is elbocsájthatóak lesznek azonnali hirtelenséggel – már amennyiben úgy van, és, mint nemrég óta tudjuk, általában úgy van. Ez baj, de lehet, hogy mégse baj, mert őneki, gyeden lévőnek erre fel azt mondta be a televízióban a kormánytagember, hogy „a kormány garantálja a védett kort”, meg hogy a kormány olyan munkatörvénykönyvet szeretne, „amely segíti a munkanélkülieknek a munkaerőpiacra való visszatérését, és segíti a gyermekes anyák, valamint a szülési szabadságról visszatérő anyák elhelyezkedését”. Mondja nekem tehát, hogy ő ezt nem érti. Hogy hogy van ez: a kormány bead egy törvényjavaslatot, amit még a kormány is csak ímmel-ámmal támogat? Nem tudja a kormány, mit akar a kormány? Hogy hülyék-e ezek?

Természetesen jó állampolgárhoz méltóan azonnal megnyugtattam, hogy dehogy, erről szó se nincs: „a miniszterelnök szóvivője hétfőn hangsúlyozta, a dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket. A kormány át fogja tekinteni, hogy ezek közül melyeket tudja beépíteni a törvényjavaslat végleges formájába”. Az van tehát, hogy egy ideje már a kormány nem kormányoz, hanem konzultál: szociálisan, alkotmányosan, meg egyáltalán. A kormány megkérdezi, hogy ki mit akar beleépíteni a törvénybe: gyedet, védett kort, cirkófűtést vagy tartalék hajtóművet. Kinek mi a heppje, ugye. Ez alapján a kormány okosan mindent összegez, majd közli, hogy a tartalék hajtűmű hülyeség, a gyed szintén, de a cirkó és a védett kor mehet. Bekerül tehát a törvény a Nagyon Fontos Parlamenti Bizottság Minden Szart Aláírunk Albizottsága elé, aki egy emberként aláírja röptében, majd tizenhárom másodperc múlva mind az azóta született tizenkilenc módosítóval együtt meg is szavazza a kétharmad, vívóember (copyright by idelle) pedig már üti is rá a pecsétet.

Nyilván majd ezen alaposan jól felháborodnak a gyeden lévő anyukák, meg is szervezik a babakocsis forgalomkorlátozó tüntetést, hogy így kérjék számon a Fidesz ellenzékben képviselt álláspontját a gyeddel kapcsolatosan. A vérszomjas tüntetők közé vetett bohócállamtitkár ez után magabiztosan közli, hogy „a szabályozással és munkaügyi ellenőrzéssel biztosítjuk a gyermeket nevelő nők diszkriminációjának megszüntetését” kitétel, ami benne volt a kormányprogramban, pont hogy nem azt jelenti, hogy a gyermeket nevelő nő nem baszható ki a munkahelyéről. Sőt, éppen hogy azt jelenti, hogy kibaszható, hogy ezzel segítsük a szülési szabadságról visszatérő anyák elhelyezkedését. Hisz tudjuk: a megvédjük nyugdíjpénztárakat sem azt jelenti, hogy nem tesszük tönkre őket: épp azzal védjük meg őket, hogy tönkretesszük őket. Maguktól védjük meg őket. Nehogy tönkremenjenek. És hát persze a védett korban lévők, gyermeket vállaló nők is védelemre szorulnak: így hát megvédjük őket attól, hogy nagy védettségükben eltunyuljanak. Küzdjenek, hiszen az élet harc, és amint az ősi kínai mondás is tartja: „ha minden kutyaszart megadtok nyápic munkásaitoknak, inkább máshova viszem a pénzemet.”

Mondjuk Szlovákiába.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr713101263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabius 2011.07.26. 22:40:18

"a Nagyon Fontos Parlamenti Bizottság Minden Szart Aláírunk Albizottsága elé, aki egy emberként aláírja röptében, majd tizenhárom másodperc múlva mind az azóta született tizenkilenc módosítóval együtt meg is szavazza a kétharmad, vívóember (copyright by idelle) pedig már üti is rá a pecsétet. "

A legszebb és legszabatosabb megfogalmazása ez a törvényalkotás magasztos folyamatának :-D

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2011.07.27. 08:22:14

@Fabius: pedig ki is lehetne végezni minden védett korban levőt, gyedes kismamát. Meddig tartana visszahozni a halálbüntetést a kétharmadnak?! :)

egyfejű 2011.07.27. 13:51:47

@Humperdickk: kivégezni? Ugyan már. Civilizált módon közétkeztetés, attól tuti éhenhal!
(Múlt heti élményem(?): uszkve 45-80 percig főzött kb. másfél tojásos tészta. Jogos a felvetés, azzal már ragasztani sem lehet!)

macamuca [IHUN] 2011.07.30. 12:26:34

Áhh, hát a francot se értetek ti ebből. Az egész a születésszám-növelésért van. Kismama szül, gyesre-gyedre megy, amikor letelik, visszamenne dógozni. De ott nem kérnek belőle, kibaccák. Ezért anyuka elbúsultan ismét örömszerző tevékenységbe kezd a párjával (valami jó azért csak legyen már az életében, ugye....), üstöllést teherbe is esik (mert ugye, tablettára/óvszerre már nem tellett apu egyszem fizujából...), oszt jön is a következő gyermek. És pár év alatt annyian leszünk, de annyian, hogy akkor már simán elbírunk bárkivel. Létszámfölény, simán. No és a nő amúgy is otthon ténykedjen: KKK.
Értitek mán???

egyfejű 2011.08.01. 10:09:56

@macamuca: Hihi. A végén megérjük, hogy bevezetik a Nagy New York-i áramszünete(ke)t. Pl. hétfőnként nem lesz semmilyen TV adás, sőt törvényileg tilos lesz DVD lejátszót is üzemeltetni! :)
süti beállítások módosítása