Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Az árvízvédelem fotóművészeti hasznosságáról

2013.06.11. 21:56 Humperdickk

Nézem ezt a derék embert, ezt a miniszterelnököt, amint áll, vagy ül, vagy valami más tekintélyes, fontos dolgot művel az árvízvédelem érdekében, és megtelik pacsirtaszóval az én szívem.

árvíz.pngMert persze, tudom én, más is végez jelentős testmozgásokat ilyenkor; de az más. Árvízhelyzetben egyes, szabó tímeai szintig lealjasult némberek például homokzsákokat töltenek – persze nem teljesen kizárt, hogy jelentős részben bajnaista szavazatmaximálási okokból, nem, mint a többiek, akik csak úgy, hülyén, önös érdekből, a puszta földig, vagy miig leállatiasodva, önnön meg mások testi és vagyoni épsége megvédése érdekében teszik ugyanezt. Mert hisz ezek a kis állatkák is fontosak, hisz megteszik a magukét: a politikus zsáktöltés közben példát mutat, mellékesen öles léptekkel halad a következő ciklusban megszerezhető költségtérítés maximalizálása felé, a többi droid meg megmenti az országot, hogy a politikusnak már ne kelljen. Úgy se ért hozzá, mármint a politikus, de legalább ne sokat lábatlankodjon. Egy ilyen béna politikuskubikusra ráadásul jut vagy három operatőr, az meg rettentő módon tudja zavarni a munkát, amikor a talicska kereke feltekeri a reflektor kábelét.

De ez semmi. Mert az milyen, amikor a vezér jön, és mivel miatta nem lehet kettéválasztani a nagyvizet a tizenegyesen, hát hajóval tör a helyszínre. Ami külön tréfás, mert én mondjuk két éves korom óta tudom, hogy ha televeszem a kádat vízzel, fingani se tanácsos nagyon, de ő minimum ötventonnás őrnaszáddal tervezi megközelíteni azt a kikötőt, ami egyébként három méterrel a víz alatt van. Ha már kikötni nem lehet, legalább szopjanak a gáton a kis mukik, gondolom.

A fenti történet persze valószínűleg nem igaz, de kit érdekel: el tudjuk hinni. Mert hát jó, ismerjük, hát ehhez se ért, mint ahogy igazából semmihez se. Azért is beszél mindig a munkáról, meg a munka fontosságáról, mert lényegében élete során egy kurva percet sem dolgozott. Úgy van tehát vele, mint a nagytekintetű ház-, bajusz- és korelnök barátja, aki hosszas, kimért, de szenvedélyes munkával eljutott az őrületnek arra a fokára, hogy ki meri jelenteni, hogy „a nemzet jövője azon múlik, hogy lesznek-e emberei, akik magas szinten művelik a szakmájukat, a maguk területén, hivatásában megbízhatóak, hozzáértőek, gondosak és készségesek tudnak lenni”, hiszen „nem lehet, nem is kell és nem szabad, és legfőképpen nem is érdemes munka nélkül megúszni az életet”. Felteszem, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársaként szerezte ezeket az életre szóló tapasztalatokat, mert hogy azóta, leszámítva a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsának alelnöki teendőit (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt) életében munkát nem végzett. Már ha ez annak tekinthető.

Szóval mennek ezek az emberek ki a gátra, megmerítkezni az ingyen jött népszerűségben (mikor máskor vehet fel egy miniszterelnök kockásingre barna kordbársony zakót, mint minden rendes alkoholista vidéken!), és kesereg, hogy össze-vissza folyik a víz is, és meglehet, sok helyen leendő nemzeti dohányboltokat veszélyeztet kirívóan közösségellenes magatartásával. És nincs, aki elébe álljon, egy ki ha én nem, egy keresztényi értelemben vett faszagyerek, hogy megálljt parancsoljon a külföldről idevezényelt árvízközeli erők család-, keresztény- és közgépellenes propagandájának! Hisz én is amondó vagyok, hogy mindent, még az embereket is le kellene szabályozni, mert mennek azok is össze-vissza, árvízre, hóviharra, kormányülésre fittyet hányva, meg összegyűlnek random módon helyeken, eszük nélkül. Én például most voltam fent Pesten, nem igaz, mennyi egy ember van ott, nállunk vidéken ilyesmi még bucsukor is, ha évente egyszer, hogyha van. Igenis, szét kéne szedni az embereket külön helyekre, Ócsára, Felcsútra, bánom is én, hogy ne futkorásszanak összevissza, akadályozva a közlekedést, köznyugalmat, közbeszerzést, meg a mindent.

Sokak szerint van tehát nekünk egy vezetők, aki összetereli a nyájat, végre, nagysokára, mármint miután nagysokára az előző komcsi, a kádárizmus meghalt, és most már minden jó lesz, feltéve, ha továbbra sem lesz hitelválság, és viszik a matolcsizmust a tíz százalékos kamatra, Ugandába, vagy egyéb vidám helyekre. A magam részéről persze szerintem meg csak annyi a baj, hogy a főnök masszívan iszik, és nem látja be, hogy részegen nem lehet vezetni az ipari áramon kívül lófaszt se. És én nem tudom, de ezeket a magukat perpétummobile, ufóösszeesküvés, meg egyéb módon vátesznek gondolt, elméjükben mindazonáltal megbomlott alkoholistákat nálunk otthol, a kocsmában is kinézik. Jó, lehet, hogy néhanap fizetnek nekik egy kisfröccsöt, de azt is csak fanyalogva.

De, persze, majd érkezik a segítség, jövő tavasszal. A Gordon is milyen fessen tőtőgette azokat a zsákokat a Személyi Tímeájával. És persze még mindig jobb, mintha rubintrékai értelemben gondolná el a napi rendszeres fitneszedzéseit, de azért kicsit érzékenyen érinti az átlagliberálist, hogy az oszkópéteri józanész helyett az árvízvédelem fotogénebb oldala kapott ezúttal lehetőséget. Bár tekintve, hogy tudjuk, hogy nevezett pénzügyi szakember immáron a rivális csapatot erősíti a szakértelmével, nem is csodálkozunk a dolgokon. Hisz lám, ez a zoszkó is zokszó nélkül (bocs) vállalta a megmérettetést a „sötét oldalon”.

Biztos úgy érzi, jobban áll neki a zöld mez. Én ezek után már várom Messi átigazolását a Reálba. Vagy a CBA-ba. Hisz Angelina Jolie is levágatta a melleit. Kurvul el a világ.

10 komment

Címkék: orbán politikus kövér angelina jolie árvíz bajnai szabó tímea

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr795356474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.11. 22:26:38

Hát Szanyi kapitány szívatása neked már nem is munka? Mi ez a NERtelenség?

ftk 2013.06.12. 12:57:42

Várjunk csak... Oszkó még mindig a HH felügyelő-bizottságának elnöke. Attól, hogy a cégét megvette az OTP, gondolod, hogy rivális csapat lett belőle?

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.06.12. 13:47:33

@ftk: nem, nem gondolom. Ő "független véleménynyilvánító ember" (nol.hu/gazdasag/20130227-csapdahelyzetben_az_orszag), mivelhogy ettől függetlenül szeret pénzt keresni. Az vesse rá az első követ, aki nem.

De most komolyan: ha a HH kihoz egy olyan elemzést, ami szerint az otépé kormányzatilag nyomott térnyerése káros a magyar bankrendszer versenyképességére nézvést, azt is aláírja? Egyébként az lenne a normális, de tényleg így van? Feltűnően hallgat mostanában, blogjait sem írja... De nekem mindegy, tévedni is nagyon szeretek.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.12. 23:41:57

@Humperdickk:

Ez ellenzék, jelentsen ez nálunk bármit is, általában hallgat, amikor meg megszólal, bár ne tenné, lásd M. Attila: a Kormány nem csökkenti elég gyorsan a rezsit! baromságát.

Az tényleg szép egyébként, amikor a két elmebeteg majom a munkáról papol. Illetve Orbán esetében bármiről, egészen hihetetlen, hogy a csávó tényleg mindenhez segghülye, már az adócsalást leszámítva. Ő a politikusok Coelhója, a Mesterben is az a döbbenet, hogy mennyire pillanatnyi megingás, mennyire kérlelhetetlenül, kompromisszumoktól mentesen szar... azt hinnéd, ha valaki összeirkál egymillió oldalt, hát, legalább véletlenül lesz benne egy frappáns hasonlat, vagy egy eredeti jelző, egyáltalán csak egyetlen mondat, amit mondjuk Kosztolányi vagy Hugo nem etetne meg vele ott helyben. De nem.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.16. 11:41:05

@Humperdickk:

Közben nagy unalmamban azon tűnődtem, hol láttam én már a NER-t... és bazmeg rájöttem! Ez Mr. Bean! Ugye mi a szitu: tudjuk hol vagyunk, azt is tudjuk, hova akarunk eljutni, de hogy a kettő közti távolságot hogyan tegyük meg lépésről lépésre, arról csak igen halvány elképzeléseink vannak. Így aztán nekiindulunk ("A hídon majd akkor kelünk át, hölgyeim és uraim, kedves barátaim, ha odaértünk!"), és mivel tökéletes szociopaták vagyunk, gátlásaink, kételyeink nincsenek, minden egyes útközben felmerülő problémát azonnal az adott pillanatban épp leghatékonyabbnak tűnő módszerrel próbálunk megoldani, tekintet nélkül istenre, emberre, valamint tetteink hosszú távú következményeire.
És a vicc az, hogy a dolog eleinte még működik is, hőseink ettől felbátorodva egyre gyorsabban törnek előre a "cél", valójában az Igazság Pillanata felé, mert hát előbb utóbb mindig eljön az a perc, mikor egyszer csak azon kapják magukat, hogy egy szálloda halljában állnak anyaszült meztelenül, fényképező japán turisták gyűrűjében, farkukat egy "Nem működik!" táblával eltakarva...

(Egyébként Atkinson tényleg zseniálisan rajzolja fel ezt a típust: Beant egyetlen dolog tartja legalább némileg kordában, és tűnik időnként nagyjából épelméjűnek: a lebukástól, és annak következményeitől való rettegés. (A szociopata nagyon is - talán mindenki másnál jobban - ismeri a SZABÁLYOKAT, de nem érzékeli azok erkölcsi jellegét, pusztán csak mint kívülről rákényszerített akadályt, ezért amint nem fenyegeti megtorlás, átlép rajtuk. Ebben számára nincs semmi perverz gyönyör, csak színtiszta praktikum.) Amint biztos benne, hogy senki sem figyeli, minden civilizációs máz lefoszlik róla.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.21. 22:57:03

@Humperdickk:

Mi van veled, ember? Brazíliában balhé, nálunk Ángyán kilépett, a bankba ha beteszel 200 ezret abból az állam 2000-et lenyúl, a Wold War Z mégse szar, pedig...

Erre fel... :DDD

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2013.06.22. 23:01:28

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: cseresznye, eper, szüret, befőtt, cefre, pálinka, valamint kurva meleg van. De most már van poszt. Pokolbélás, régi kedvencem a faszi.

házelnök 2013.06.23. 10:49:46

Azért Kádár Jánoson nem felemás a gumicsizma, mint orbánon.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.23. 12:38:10

@házelnök:

Honnan tudod? Lehet, hogy az egyik kék, a másik meg piros. :D
süti beállítások módosítása