Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Javított kiadás

2010.11.26. 23:09 Humperdickk

Először is: ez úton szeretnék elnézést kérni mindazoktól, akik felháborodtak előző bejegyzésemen. Én is felháborodtam rajta, csak én le is írtam... Furcsák ezek a dolgok. Az embernél bekapcsol a krokodilagy, és ezeket kreálja. A tanulság, hogy minden krokodil dögöljön meg?

Azt gondolom, igen. Végig kell gondolni a dolgokat, nem pofázni. Most ezt teszem.

Tehát meg fogom tartani a magánnyugdíj-megtakarításomat. A következő okokból.

  • Mert úgysem élek addig, hogy élvezzem. Megkapják a gyerekeim. Ha mégis megélem a nyugdíjat, azt a pénzt, ami arra a pár plusz évre kell, összespórolom addig bőven (mnyp-ral, egyéb megtakarítással). Különben is: tervezni nem menő.
  • Valamennyi nyugdíjam így is lesz, 16 év jogosultságom megmaradt. Azt egyelőre nem vették el, de ha mégis el fogják, az előző pont még mindig megvéd.
  • És különben is: 29 évem van addig. Hol lesz akkor orbán, matolcsi, selmecigabi? A következő kormány ezt az egészet úgyis visszacsinálja, az nem kérdés. Ha meg nem lesz következő kormány, és minden így marad: most tényleg akkor ez lesz a legnagyobb bajom? Hogy nincs nyugdíjam a diktatúrában? Hogy esik az eső a kivégzésem közben? Még az sem biztos, hogy ez a "kurva" ország meglesz! Akkor meg?
  • Ezeknek semmit. Kérte volna szépen, ahogy ígérte. Meggondolom, mittom. Lettek volna feltételeim is, persze.

De ha "ezeknek" nincsenek érveik, nekem sem kell, hogy legyenek gátlásaim. Én ugyanis csak egy polgár vagyok (újabban: "zember"). Ők viszont választott entitások, akiknek kezébe hatalmat adtam, akár önmagam ellen is. Mint a rendőrnek, katonának, hogy megvédjen. Ezért az én világomban elvárom, hogy engem a kormány megvédjen, például a rablóktól. Önmagától is, ha éppen rabolni vágy.

Nekem az kevés, hogy nekem most szopni kell, mert mindenki hülye, pusztán azért, mert bokafogásban kell lesnie a vezér méltóságos vesszejének ívét és fél, hogy eltéveszti az ütemet. Szerencsére én nem függök ettől a kalandor, bolond, elmeroggyant szerencsétlentől, akit a sok csalódás (1994, hokivébé, 2002, meggyesi, 2006, gyurcsány...) megkeseredett diktátorrá tett. Engem csak megölhet, de ott még nem, tartunk.

Nem mondom, hogy nem is fogunk. Nem tartom ugyan valószínűnek, de az eddigieket sem tartottam annak. Az ellen viszont nem tudok, és nem is akarok tenni. Amit egyedül tenni tudok, hogy kiiratkozom a társadalomból. Lemerülök, kibekkelem. Majd lesz valahogy.

Jövőre (két év múlva, 10 év múlva stb.) úgyis én csinálom a legjobb bort a hegyen. A gyerekem büszke lesz rám. A többi meg kit érdekel.

2 komment

Címkék: orbán nyugdíj hülyemagyar matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr492475859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peredhil 2010.11.28. 00:32:39

Én speciel nem háborodtam fel... Kezdek rád szokni...:-DDD
süti beállítások módosítása