Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Fidesz: most és mindörökké!

2010.12.04. 19:16 Humperdickk

Olvasom: 22 milliárd forint pluszt kapnak a közszolgák.

Közszolga vagyok. Engem ugyanakkor nem érint, gondolom, a dolog, mert vannak gyermekeim:

A közszférában az állami takarékosság jegyében nem lesz béremelés, az illetményalapok nem változnak. A kormány ezt kívánja ellensúlyozni azzal, hogy az alacsony és közepes keresetű, gyermekek utáni családi kedvezményre nem jogosult munkavállalók részére rendszeres havi kompenzációt vezet be.

Foglaljuk össze! Egyszerűsödik az adórendszer, mert egykulcsos lesz, és mert ezentúl egyetlen gyerek után is jár adójóváírás, de semennyi gyerek után nem jár, kivéve, ha közszolga vagy, mert akkor mégis jár. Azaz: támogatjuk a gyermeket vállalókat, kivéve, ha közszolgák, mert nekik van bajuk így is elég, gyereket már inkábban ne vállaljanak.

(Ennél egyszerűbb adórendszerünk már tényleg nehezen lehetne. És ez csak a személyi jövedelemadó kérdése, még a többi adónemek egyszerűsítő szabályait meg sem neveztük!)

Nem csoda, hogy ezek a rohadék közszolgák szakszervezetei a fenti hírnél egy nappal később önfeledt tüntetésbe csaptak:

Gondolom, hogy nem akkor jelentették be. Csak miután bejelentették, ezt kapták a pofájukba, egy nappal a vidám összejövetel előtt. Szó szerinti fordításban tehát: "ne pofázz, kapol pénztet, ingyenélő szarházi!"

És ezzel nincs vége: bizonyítani is tudom a nemes, közalkalmazottait ember-, mit ember, zemberszámba vevő szándékot. (Marha nagy nyomozásba kellett fognom hozzája, a vikilíksz meg a Colombo kutyafasza hozzám képest: miközben neteztem, ment a tévé, abban hallottam.) A fenti tüntetésre regált benne ez a rendkívül, már-már természetfeletti módon buta szíjgyártó gyerek is:

Nem csoda, hogy csak néhány százan lézengtek ezen a demonstráción...

(A videón 01:08-tól beszél Ő. Hálisten, teszem hozzá én meg.)

Most az tényleg csak egy dolog, hogy több ezren voltak. (Az egyben több száz is, azaz tényszerűen nem hazudott.) Vegyük azonban észre, hogy ez, az értelmi szintjét tekintve a küszöb és a biciklipumpa közé kalibrálható szíjgyártó gyerek minden további nélkül le mer "lézengőzni" egy sor szakszervezetet. Plusz egy rakás embert, aki neki kollégája (ugyanaz a főnökük, ugyanis), Akik szintén ugyanabból a közpénzből ingyenélnek, mint ő. (Csak mondjuk lehet, értenek is valamihez, de ez most mellékszál.) Mert tudja, hogy effektíve hitlert, musszolínit, sztálint, újabb kori köcsögök közül janukovicsot, csávezt sem zavarta el a nép. Vagy ha igen, visszajöttek.

Rossz hírem van, drága, szebb jövőben bízó, gondolkodni sem rest, értelmes barátaim: ezek a nagyon buta, már-már értelmi fogyatékos, alaplaphibás terminátorok, ezek a selmeczik, matolcsik, szíjgyártók, rogánok, kósák és lázárok, akiket a mindenható, borzasztóan gyenge felfogóképességű, már-már fogyatékos orbán hajt: ezek sosem buknak meg.

Ez a fidel is, hogy elvan. És mióta. És milyen ellenséggel farkasszemet nézve!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr772493252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása