Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Hova ássuk el a bajerzsoltot?

2011.01.05. 10:52 Humperdickk

Súlyos problémában vannak sokan, hogy mi legyen ezzel a síkhülye idiótának tűnő bajerzsolttal. Sajnos muszáj ilyen modálisokkal fogalmazni, mert bár a cenzúratörvényt Szabadságot A Médiának Ha Beledöglik Is Törvényt leszarjuk (lásd lejjebb), de a bétékát nem, és tényleg nem tudjuk hitelt érdemlően bizonyítani, miszerint ez a bajerzsolt nevű természeti képződmény hülye volna. (Noha nagyon erősen érezzük. Csakhogy az kevés.)

Tudtuk viszont előre, hogy szerencsétlen annyira valószínűleg lehetséges (brrr…), hogy hülye, hogy nem veszi észre magát, és azt hiszi, a szalainannamari majd őtet nem küldi virtuálisan nagyon oldalba pármilcsivel, ha gyűlöletet kelt, sőt, uszít. Ez utóbbi kifejezés darab ideje nem bétékákompatibilis ugyan, de attól még van: ez a bajerzsolt ugyanis azt bírta kinyilatkoztatni roppant szellemesen (a jobboldal nem létező humorérzékéről itt írtam), hogy „sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben”.

Azok számára, akik a magyar történelem és kultúra dicső momentumaiban kevésbé járatosak, elmondjuk most, hogy ez az Orgovány egyrészt egy nagyon szép, kies település a Kiskunsági Nemzeti Park táján: ilyen tanyavilág, Petőfi imádta, növényvilága egyedülálló. Másrészt egy héjasiván nevű rohadék szarházi (őt lehet szidni, meghalt, nincsenek személyiségi jogai) vezetésével 1919-ben itt embereket öltek meg nagy számban. Konkrétan kommunista és egyéb baloldali embereket, de lehettek volna cipőfelsőrész-készítő emberek is, ha azok is zsidónak néztek volna ki azok szerint, akik szerint bizonyos emberek időnként zsidóknak néznek ki. Például ilyen bajerzsolt alapú létformák szerint is. Az ilyen bajerzsoltok meg sokszor, ha nem is sugallják, de azért mindig nem próbálják meg minden erővel elhárítani magukról a vádját annak, miszerint szerintük minden zsidó dögöljön meg.

Namármost a vincenték egy szerzője szerint én egy hülye vagyok, mert azt gondolom, hogy szerintem már csak poénból is jól fel kell jelenteni a szalaiannamarinál ezt a bajerzsoltot. Ez a Szerző Úr iszonyú mérgében elő is kapta a híres salamoni krétakörös döntést. (Most azt hagyjuk, hogy úgy utalt rá, hogy egyértelmű és gyors utalás helyett nekiállt citálni a bibliai helyét a szövegnek: „1Kir 3, 16-28”… Jajistenem, hát nem lehet mindenki olyan, mint mi, és?) A kicsit tökénél idecibált példa szerint ez úgy jön ide, hogy az igazi anya nem fogadta el a király döntését, lemondott inkább az anyaságról, ezzel megmentette a gyermeket és egyben bizonyította anyaságát. Tehát ha valaki bután feljelenti a bajerzsoltot, akkor elismerjük a törvény jogosságát, tehát cinkosok leszünk, gyereket meg széjjelcsapja a Salamon töke.

Logikailag persze igaza van. Ott téved mégis, hogy a példa akkor lenne adekvát, ha széjjelvágták volna a kölköt a vérbe iszonyatgyorsan, eleve, majd azután megnézték volna, ki sír miatta. Nyilván az igazi anyja sírna, tehát ő nyert, nyereménye az erkölcsi győzelem. Plusz négyésfélkiló darált gyerekhús, maradhat? (Bocs…)

Mert afelől ne legyenek kétségeink, hogy majd a népszava megszívja, ha csupán annyit tesz, hogy a zorbánról nem a legpozitívabb hírt bírja leadni. A széjjelvágás ugyanis már megtörtént, és idő kérdése, mikor fog ez látszani is. El lehet bújni a takaró alá, mert onnan nem látszik a szalaiannamari, aztán majd jönnek az amcsi bombázók meg az EU-s expedíciós hadsereg, és jól megvéd. Tök jól bejött már ez ’56-ban is. A világ szarik reánk, mert kicsik vagyunk és csúnyák (még ha ez a bajerzsoltoknak annyira fáj is). Az EU nyugati része (pár ország kivételével) még azt sem engedi, hogy csak úgy kimenjünk és dolgozzunk neki, mittom, kitakarítsuk a szart alóluk. Miért gondoljuk, hogy pont a mi nyugdíjunkért, tulajdonunkért, szabadságunkért hullajt majd egyetlen könnycseppet is?

Azok az idők elmúltak, amikor lehetett okoskodni. Egyedül vagyunk, így jobb, ha felkészülünk a bármilyen nemtelen harcra. Majd ha jönnek a büntetések, egy ideig a szélesgábor megmenti a cégét, majd azután a zorbánkormány menti meg „célzott támogatással” kedvenc hírlapját, kit érdekel. (Voltaképpen vicces lesz: az állam egyik kezével odaadja a pénzt a hírlapnak, hogy a büntetéssel meg visszavegye…) Mi meg majd blogolunk, le se szarva a törvényüket. Ennél többet nem tehetünk, de a gerillaharc sose volt egy leányálom. És hogy egy másik isteni tárgyú, de nem bibliai idézettel zárjak: segíts magadon, Isten is megsegít.

Ahogy elnézem, szükségünk lesz rá.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr622562072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása