Gépnarancs

Miért ez a címe?

Részeg pasas nyög, átölelve, szorítva, feszítve a villanyoszlopot: "Ki kell ennek jönni!". Már hatalmas tömeg gyűlik köré, mire hatalmasat szellent, majd így folytatja: "Mondtam én, hogy ki kell ennek jönni!" Vagyunk ezzel így...

Kálmán szerint

Friss topikok

Engedni erény, de hallgatni arany

2011.02.21. 15:33 Humperdickk

Ígérem, utoljára foglalkozom a magyarhírlap írásaival, de erre véletlenül bukkantam rá, és nem tudtam kihagyni. Gyöngyszem a maga nemében. Az ember, aki semmit sem bíz a véletlenre (huthgergely, ki más):

    "Mert olykor akaratlanul mi is sértegetünk, persze csak etikusan, módjával, és kizárólag azt, aki jócskán kiérdemelte."
    (Forrás itt.)

Teccikérteni: akaratlanul, de etikusan akaratlanul, véletlenül sem akaratlanul is etikátlanul. Olyan ugyanis nincs, mert a jobboldali mértékadó nem olyan. (V. ö: "Nem államosítás, mert egy konzervatív kormány nem államosít.") Ő még akaratlanul sem tud hibázni, nem tud nem etikus lenni. És ha (etikusan) sérteget, akkor is módjával teszi. És akkor is csak azzal szemben alkalmazza legveszedelmesebb fegyverét, az akaratlan etikus sértegetést, aki jócskán kiérdemelte. Tehát szinte sose (bár ezt a vesztett sajtóperek száma nem erősíti).

Idegbaj.

A továbbiakban a jeles ösztönlény kifejti, miszerint a baliberális örüljön, de "persze tudjuk", hogy nem fog (többes számban, mert "mi" tudjuk, és "persze"), illetve jó, hogy van médiatörvény, nem holmi BTK-ban és PTK-ban "itt-ott elrejtett kazalnyi rendelkezés". Arra nem tér ki a szerző, ki rejtegeti ki elől a passzusokat kazalszám, de nem is kell. Tudjuk. A lényeg, hogy ki kell dobni a PTK-t és a BTK-t, mert van helyette zannamari: régi heppje ez ennek az embernek, már én is írtam róla itt. Megtudjuk még hogy megvolt a "bölcs korrekció", miután a kormányzat belátta, "bakot lőtt" (ezen a ponton kérem, mindenki képzelje el a bölcs kormányt, amint bakot lő) és a szeretve nevelés útjáról továbbra sem letérve szó esik még a médiaetikáról, aminek most megtörtént a "részletes szabályokba öntése". (Ezentúl tehát például nem lehet leírni oktalanul, hogy "Hellerék"?) Végül miután végre le lettek írva az obligát komcsi, milliárdos, profit, internet, valamint blog kifejezések is, a cikk beteljesíti feladatát, mehet a redakcióba. És ennyi, tényleg ennyi, úgyhogy mi meg szálljunk le a döglött lóról.

Baszki, leszállnék én, de ez a hülye gebe még mindig vágtat. Most nem tom, lőjem le? Vagy majd ti? Ha másképp nem megy?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kikellennekjonni.blog.hu/api/trackback/id/tr752677237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása